На 9 май се видя нарасналата украинска отбранителна мощ и унинието на руzкия милитаризъм

 

 

 

 

 

9 май е днес и обичайното скандиране на противниците на рашизма в София “тук не е Москва” се натъкна на също така обичайното хитруване на обичаната от руското посолство кметица Фандъкова, която отново доказа, че тук дори се случва нещо повече, отколкото в Москва. Тя уж забрани шествието на т.н. безсмъртен полк с рашистките знамена и символи (в последния момент и след настояване на Демократична България, за което “демократични сайтове” и др. подобни медии предпочетоха да не съобщават), но не го спря. При това полицейската охрана, която за пореден път пазеше рашистите от възмутените българи, определено беше по-многобройна от самите рашисти. При съответна заповед, полицаите можеха да блокират похода на путлеристите.

Така че-не подкрепяйте кандидат за кмет, издигнат от Гражданите за Европейски Резил в България, който се прави на евроатлантик, но обслужва лицемерно путлеризма в единствената държава в света, позволила на практика марша на путлеристите да се случи, както в Северна Корея.

В столици, като Варшава, където наистина не е както в Москва, не допуснаха дори руските дипломати да поднесат цветя на съветския мемориален комплекс на гробищата.

В самата столица на московията, както и в цялата московия, шествията на хора със снимки на загинали роднини бяха забранени. Това доведе до комични изяви на “ентусиасти”, лазещи във водата покрай брега река Москва с вдигнати над главите плакати, скандирайки бравурни лозунги в прослава на Русия. 

Официалната причина за забраната на шествията на граждани, които водят началото си от спонтанни граждански изяви, но бяха оседлани през годините на путлеризма от държавната пропаганда, са “съображенията за сигурност”. Истината е, че властите се боят сред дефилиращите граждани да не се появят желаещи да протестират срещу специалната военна излагация на рашизма в Украйна. Друго си е да пуснеш на площада под строй военните.

В рускоезичната мрежа се появиха свидетелства, които обърнаха внимание върху факта, че в столицата, в Петроград и т.н. тази година отсъства обичайната декорация за 9 май. Напълно празни (от ликуващи Z патриоти) бяха и московските улици, по които към Червения площад се придвижваха крайно скромните в сравнение с предишни години колони с военна техника, състояща се от танковата реликва Т-34, както и от най-съвременните ракетни комплекси “Искандер-М”, Ярс и С-400. 

Главният отсъстващ компонент от парада беше авиацията. Нямаше смислено обяснение за този факт.

За да бъде унинието на парада пълно, “международното” присъствие на държавни глави се свеждаше само до повече или по-малко верни клиенти на Кремъл от постсъветската периферия. Лидерите на Туркменистан Сердар Бердимухамедов, на Армения Пашинян и на Казахстан Касим-Жомарт Токаев демонстративно не носеха превърналите се в задължителни за случая през предишни години оранжево-черни лентички. Още повече се набиваше на очи обстоятелството, че президентът на Узбекистан Шавкат Мирзийоев се беше закичил с лентичка в цветовете на националното знаме.

 

 

 

 

 

Верният Лукашенко беше забелязан да се маркира с “колорадския символ” в последния възможен момент- няма как да е случаен и този жест.

Путлер дръпна реч, в която гордостта от съветското минало и скръбта по дадените жертви отстъпи място на заклинанията срещу Запада, Украйна и “надигащия се нацизъм”.

Общото усещане напомня на завръщане към миналото преди режимът да създаде култа към 9 май. Цели 20 години след победата съветското ръководство не смееше да пусне травмирания дух от бутилката на войната, боейки се от реакциите на ветераните, мнозина от които инвалиди, водещи жалко съществуване с мизерни военни пенсии. Едва през 1965 Кремъл се решава на парад на Червения площад по случай 9 май.

В СССР парадите на тази дата се правеха само на кръгли годишнини- през 1970-та, 1985-та и за последно-през 1990-та, т.е. общо 4 парада преди разпада. Празникът не беше официален, а по-скоро семейна традиция в почит на жертвите. След отказа от комунистическата религия Путлер се вкопчи в героизацията на трагедията с многомилионните съветски жертви и я издигна в езически култ, наричан иронично в самата московия “победобесие” . Днешното му относително приглушаване е заслуга на украинската съпротива, която отрезви манията за величие на “непобедимата” руzка армия

Киев промени по европейски стандарти поводът за празнуване, отбелязвайки за пръв път 9 май като Ден на Европа. В знак на солидарност Европа изпрати там Урсула фон дер Лайен.

Украинската противовъздушна отбрана създаде истинското събитие на деня: свали всичките 15 ракети, изстреляни срещу столицата, осуетявайки плановете на рашистите да отпразнуват по своему датата- 100 процента ефективност. Общо в украинското небе за последното денонощие са били свалени 23 от 25 ракети, изстреляни предимно от района на Каспийско море. Ето това наричам истински парад на нарасналата украинска отбранителна мощ и на руzкото беzсилие да диктува условията си на Украйна.   

ОЩЕ ПО ТЕМАТА (как Путлер унищожи 9 май)

16 мнения за “На 9 май се видя нарасналата украинска отбранителна мощ и унинието на руzкия милитаризъм”

 1. sram sram I SRAM samo 2 darzavi praznuvat 9 maii v prosiata stranata AGRESOR i BG a triabvashe kato VELIKA UKRAIINA s kokteiili MOLOTOV za tezi ot B.S.P priateli na putler I tehnite paziteli. SLAVA NA VELIKA UKRAIINA

 2. Московията заминава на боклука. Но кога ние в България ще се отървем от московитите и слугите им? Ограбват ни ежедневно, корупция, кражби, лоши пътища, безнаказани престъпници, най-безумната данъчна система в ЕС в която като попиташ нещо в НАП те гледат като голям камък и аха да проговорят! Кога всички агенции, служби, министерства и прочее усвоители на данъци и фондове ще започнат да си вършат работата????
  До кога ще ги пращаме на тимбилдинги, ще им плащаме заплатите, здравните и пенсионните а те ще ни показва среден пръст???

 3. Има ли “изненадани”?
  При положение , че всички задунайски рублоядски шлюхи са начело на задунайската колониална губерния, като начело е главнокомандваНьият
  зИльоноТИКВеникь – реZZиЛденть лумПен гадень, и служебният му фатмашки гълъбарникь на голубь ДРОНевичь, и областният чиновночески шуть на сАфия, който възстанови ПОЗОРьният надпис на МОЧА, и разбира се герберастката доживотна МЕРьионетка на сАфия- фандъковНаЯ? Всичките (главно)команваНи от ТЪПькачЪТ и пасоль-губернаторЪТ си мУтрофановНаЯ?
  И с терористичната подкрепа на вечните балшевишки паразити от БКПь и кУрвела ниновНаЯ!
  Как при това положение МЕРьионетката фандъковНаЯ ще спре интернационалният путлерастки марш на сводниците си ?
  Иначе болшевишките терористи от БКПь и присъдружните й шайки надават кански викове до небесата срещу Луковият марш , а в същото време маршируват под ИМПЕРьнационалният марш на рашистките си сводници от Кремль??? Е ,това не е ли поне ДВОЕНь “стандарть”, а?
  Поне. Макар че не става и за ТРОЕН “стандарть” , и дори за четворен ! Това е БЕЗкраен ТРОЙянсКИ “стандарть” на болшевишкият БЕЗкраен циниZZъмь, гавра и арогантна наглост на лицемерното им ПРЕДАТЕЛСТВО и параZZитиране , като превратаджийска КОНТРАреволюционна колаборационистка колониална терористична хунта , назначена от техните болшевишки ТЪПькачи от сталинската краZZная армия, след 1944г., одите на хуйло си!!!!!
  А и предишният МЕРьионетка на сАфия- бокоТИКВАТА продължава да обслужва своите болшевишки ТЪПькачи , още от времето , когато беше пазвантин на тато-ди-тути-каскети , но и сега чрез своята “партийна” шайка от Грабители за Екстремно РУБЛОядство на Булгаристань! Оди на донь байХУЙаньЮ ти БанкянскиЙ, оди на хуйло си!
  А и гнусната зИльона фатмашка ТИКВА- реZZиЛдентът лумПен гадень, заедно с вицепутлеристката си йотовНаЯ не почетоха ВЧЕРАШНИЯТ ден на победата над Хитлер , на 8май, а решиха да го “празнуват” ДНЕСКА ,по “стар шумкарски стил” ! Не европейският ден , а САВЕЦКИЯТ “день пабедой” …… РАЗБРАХТЕ ЛИ?
  Защото ,днес, 9 май, Европа чества ДЕНЯТ на Европа , а НЕ на “победата”, който цяла Европа и САЩ отбелязоха ВЧЕРА!
  Но в задунайския Бандитустань ВСИЧКИ “медийни” журналиститутки гърмят от екраните , че днес е “день пАбедой”, от куРВшлуковата БНТь, до бокоТВь и всички останали казионни “медии”! Одите на хуйло си!
  Дори деня на Европа НЕ се празнува в задунайския колониален Бандитустань, защото рублоядската проZZт(итуц)ия е превърната в генетична колониална колаборационистка “религия” и “масов спорть” , особено от “държавните” васали на ДРОНЬдуковь2, ДРОНдуковь1, парлаМЕНТА и обслужващите ги журналиститутки! Особено ,когато там са такива шлюхи, като зИльоният путлерастки реZZиЛденть – лумПен гаден и вицепутлеристката му йотовНаЯ, бокоТИКВАТА, кУпейкинь, ЗКПЧ-то голубь ДРОНевичь, мужишкият хартиен джендърь кУрвела ниновНаЯ и терористичната им шайка БКПь!

  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!!!

 4. Без спасителния финансов пояс на другаря Си хвърлен наскоро на другаря Пу, руската държава щеше вече да е потънала на финансовото дъно.
  Без пари не може да се направи пищен военен парад.

 5. Забелязах, че усилията на кордона от около поне 300 полицаи с щитове не бяха толкова да възпрепятстват близкия контакт межд двата митинга, проевропейският и проруSSкият, а по-скоро да не допускат гражданите, напиращи да се присъединят към европейския митинг. (защото рубладжиите с колорадските лентички и руSSките знаменца си минаваха безпрепятствено отстрани.) Нищо чудно! Масово се твърди, т.е. публична тайна е, че ако не си путинофил (рублофил) нямаш никакъв шанс да те вземат на работа в “българската” полиция!

 6. Авиацията може да е големият отсъстващ компонент, но тя скромно е отстъпила място на големия присъстващ компонент – ПВО. Славното русийско ПВО, недопуснало нито един украински дрон да помрачи празника. И никой от живия щит (лидерите на постсъветските държави) не е пострадал.
  Интересно коя парламентарна група първа ще внесе (или поне ще входира) предложение за решение за демонтаж на МОЧА. Пък Радевото правителство да го изпълни само еднократно, както онова за оръжието за Украйна.

 7. Даскалицата по руZкий забрани марша на шайката в последния миг и с малоумния довод, че “може да се стигне до сблъсъци”, а не защото иде реч за историческа лъжа и престъпен режим! Дребничка разлика, хептен по банкянски! В същото време в Украйна президентът Зеленски прикани сънародниците си от днес официално да празнуват 9 май като Ден на Европа. А UK предоставя на ВСУ високоточните крилати ракети Storm Shadow. Те са с обсег 300 мили (550 км), боен заряд 450 кг, скорост 1,000 км/ч и са идеални за удари по командни центрове, линии за доставки, боеприпаси, ж.п. възли и складове за гориво дълбоко в блатните степи. Могат да се изстрелват от модифицираните МиГ-ове на украйнските ВВС. Според Washington Post това драстично ще промени хода на войната.

  Днес е и годишнината от разгрома на руZките агресори при завоя на р. Черна – 2-ра отделна бригада на ген. М. Дихтерис (ок. 10,000 блатни павиани) е помляна от 2-ра тракийска и 3-та рилски бригади съотв. на полк. Кирилов и полк. Хр. Бояджиев. Въпреки подкрепата на 17-та колониална френска дивизия и огнева поддръжка от 52 оръдия и 112 минохвъргачки (толкова са пленени от българо-немските части) павианите са отблъснати от височините Дабица, Миге и Хаинселман. Над 1,300 блатни павиана са избити, над 3,000 пленени.

  Нашите “историци” от подвида пантЭв-баЭва-станишЭва-грыгоровна зъб не обелват по този епизод от Първата св. война в учебниците си.

 8. vic_kaminsky💙💛

  Сигурен съм, че Вие сте прав! Но току що гледам централната информационна емисия на Националната телевизия БНТ, в която гласът зад кадър твърди точно обратното като причина за забраната.
  Коментирам само този детайл. За останалото, как 3/4 от времето в репортажа беше отделено за изказвания на рашистите, изобщо не отварям дума. Предполагам, това не е никаква изненада за никой в Блога.
  Бъдете жив и здрав и Честит Празник на 💛💙 Европа на всички!

  Цветовете на Свободна Европа днес са 💛💙

 9. Здравейте,
  Моля за извинение за повече или по-малко офтопика, но тази вечер гледах новините по БТВ (признавам, във фонов режим) и изпаднах в неудомение – меко казано.
  1. пРезидентът Радев отбелязва днес деня на Европа, но пък и победата на СССР над Германия. Определено избягвам да следя неговите изяви и предполагам, че това не е за първи път, прав ли съм?
  2. Малко преди този репортаж същият се изказа относно датата на мандата на ГЕРБ, в един момент зад него на не повече от 1.5 метра се разхождаше индивид с георгиевска лента забодена с петолъчка – явно част от антуража му, беше на почти същото разстояние както охранителя, тоест не беше случайно попаднал в кадър. На прима виста ми заприлича на Атанас Семов, но май греша – след преглед в Google. Някой друг да го е видял или аз виждам призраци???

 10. @Българин,а майката на 18 !!! годишния притежател на кола се тръшка,че сина и няма да може да отиде на абитуриентския си бал.Болно и срамно възпитание и резултата от Славчовото облъчване на обществото е налице.А за навеждането/поредно/ пред Мутрофанова не ми се пише,болно ми е,дали ще доживея да видя кмет на София ПАТРИОТ,защото веднага си спомням за Софиянски и Лужков..

 11. Симеон Спасов/Красноселски/,

  Потресаващо!
  А знае ли се, може и да го пуснат убиеца да отиде на бала си? Някоя джУконда като нищо ще се смили…

 12. @Българин-10/5:за съжаление ,съдебната ни система е пълна с хора като съдийката пуснала двойния убиец от ”Соло”.А,пропо,какво се чува за екстрадицията му от Узбекистан?

 13. @Симеон Спасов/Красноселски/

  “..какво се чува за екстрадицията му от Узбекистан?”

  НИЩО

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.