Морфическият резонанс на Карадайъ апелира едновременно към разума и акъла

Преди два дни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ беше почетен от почетния си шеф Ахмед Доган за рождения си ден с мъдър съвет, разгласен от почитатели на рашизма у нас, които сметнаха за нужно да откроят в свое заглавие мъдростта на Почетния към почетения.

Както е редно, Карадайъ резонира морфически в духа на любимия на Доган “морфически резонанс”. Като достоен следовник на Мъдреца днес той предложи решение на политическата криза със следната сентенция:

“С много разум и акъл трябва да се седне на масата и да се преговаря”.

“С много разум и акъл трябва да се седне на масата и да се преговаря”.

 

 

 

 

Не, не се заяждам езиково. Ако се заяждах, трябваше да задълбая и относно сядането на масата, което всъщност е като “изхвърлянето на пепелника”, “паленето на колата” и почти като “намаляването на телевизора”.

Истината е, че от думите на Карадайъ извира етническа толерантност, присъща на  партията. Доказа с две думи, че тя не е етническа. Иначе щеше ли едновременно да се обръща към разума на единия етнос и към акъла на другия!? 

Никак не е случайно, че друго рашистко издание, което е на един разум с гореспоменатите герои от кратката ми реплика, също извади на видно място в свое заглавие дуализъма, който блика от акъла на Карадайъ.

 

4 мнения за “Морфическият резонанс на Карадайъ апелира едновременно към разума и акъла”

  1. 2 stari partiiini darpat nazad DPS i BSP a sega kraii tiah sa KUCATA partia na chalgadziata i tazi na Kasopishkov taka che skoro ne se vizda sverlina v tunela Samo zabrana s zakon ama maii NE

  2. И какво нещо може въобще да “ПРОговори” преГОВАРЯЩИЯТ “партиен” шуть на етномулташкият морфичен председатель бай ДоГанЮ ДръндарьскиЙ???
    Дори не може да се сраМнява с “езактният” Местан , който поне си позволяваше някакви волности и самостоятелност, като генсек на ДПСь.
    А карадайЪ е само “партийна” калинкова секретарка на бая си дИбильянЮ прасееФскиЙ и на бая си доганЮ ДръндарьскиЙ.
    Той може да си иска , ама ниКОЙ няма да “преговаря” с магнитски етномултаци с морфичен акъл и порционен “разумь”, НАЛИ!

  3. карадайъ и цялата Вазова молитва да изрецитира – ДпС е проклятието на България – етническата толерантност им е присъща като етническия мир, който размахват като като руски “освободител” – автомат – но им е като хляб насъщен за съществуването им – топлата им връзка с герББ от времето когато борисов взе властта да ги изчегърта, както славитрифунОФ – да изчегърта герб , което нагледно демонстрира, че ДпС е СВЪРЗВАЩОТО ЗВЕНО между герб и итн – едно интервю за началото: https://bnr.bg/post/100026946/edvin-sugarev-drujbata-mejdu-dps-i-gerb?forceFullVersion=1

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.