По-добре да не бяха парадирали на Червения площад-ефектът е обратен на замисъла

 

 

 

 

 

Парадирането с руzка мощ, както вече всички забелязаха, не се състоя на вчерашния парад. Не само отсъстваха танковите (и военновъздушните) войски, но и дефилирането на един единствен танк Т-34 в замяна на това се превърна в повод за сарказъм в мрежата под надслов: “ето това се нарича демилитаризация”.

И все пак не това отсъствие беше главната отрицателна новина. Далеч по-важно беше, че Пекин на практика премълча събитието. Не само не делегира свой представител, но партийният и държавен ръководител Си Дзинпин дори не изпрати поздравителна телеграма на Путлер.

Ден след Деня на победата започнаха и разобличения на видяното.

Двамата ветерани, с които Путлер позира вчера, бяха разпознати в мрежата: нито един от тях не е представителен за Втората световна война. Единият е от политическата милиция НКВД и се е сражавал срещу антикомунистическата съпротива в Украйна. Каскетлията е Юрий Двойкин, инструктор по стрелба от 1942 . Заедно със своите школници е пратен да избива украинци през 1944 г.Никога не е воювал срещу германците. А другият е мачкал Пражката пролет в Чехословакия .

 

 

 

 

Разпознат беше и военният престъпник Азатбек Омурбеков , оглавил парада на 9 май в Хабаровск. Негови подчинени го уличиха, че е заповядвал да бъдат убивани мирни жители в киевското предградия Буча и в други окупирани украински земи.

 

 

 

 

Слуховете, че беларуският диктатор Лукашенко е пристигнал в лошо здравословно състояние, се подгряват от кадри, на които се вижда, че е с превързана ръка ( и с измъчено изражение на лицето).

 

 

 

 

 

Един казахстанец занесе тоалетна чиния пред паметник на Жуков.

Народната сатира открои и приликата между изражението на реално съществуваща жена в екстаз от победата и известната (в мрежата) картина на Василий Ложкин”Победобесие”, сякаш е рисувана по тази снимка.

Припомнянето за сиамската прилика между онова, което символизират Сталин и Хитлер, намери изражение в нови и нови илюстрации по темата. ” 9 май е победа на Колима над Бухенвалд”, казва една от тях.

 

Както се казва- по-добре да не бяха парадирали…

12 мнения за “По-добре да не бяха парадирали на Червения площад-ефектът е обратен на замисъла”

 1. “Без Сталин нямаше да има Победа!”
  “О, нещо повече, без него и война нямаше да има!”

  Подражателната култура понякога ражда и бисери…

 2. Добавям един интересен (поне за мен) момент. Най-вероятно този T-34 показан вчера на парада дори не е руски. В началото на 2019, 30 броя т-34 в движение бяха изпратени от братската Лаоска Народнодемократична Република – една от последните страни в света, която все още държи тази 83 годишна машина на въоръжение. По тогавашните съобщения, тези танкове бяха предназначени точно за паради и филмови продукции в РФ.

 3. Прадираха само с ракети, които могат да носят ядрени бойни глави… по форумите всички рашистанци повтарят ядрената мощ… аз им казвам добре ДРУГАРИ: само вие ли имате… хич не е смешно, дано не се проверява… но, ако тия там си мислят, че могат да правят ядрен шантаж… наистина не знам, какво стана и защо… наистина… Русия вървеше на добре… КАКВО стана… не знам… сега ще бъдат мразени поколения наред… ръка беше подадена, бизнеса вървеше, руснаците богатееха (обикновените, макар за начало по гардовете)… пълна шизофрения…

 4. Дали най-накрая: Трета република в Русия поиска да се казва България… колко още… московието, ще пречи на самоопредлянето… за другите не съм специалист.. аз чета нашата си история без Партиздат… но май има още доста народи там, на които им е дотегнала мизерята духовна и битова… и да може да не сме цъфнали и вързали, НО днес пак ме конфронтираха с РЕДА ПРИ СОЦА… паета дето не са го живяли…

 5. Все пак дори хунтараторь Путлерь не си е “представял” , че няма да има достатъчно пребоядисан савецки скрапь за “день пАбедой”, НЕ!
  Той си имаше ЦАРь-вундерваффета, само че на пропаГАДни клипчета ! И искаше да ПАРАДьира поне в Киев, ако не и в Ла Маншь!
  Или поне в “огромният” “мегаполись” Бахмуть!
  Но не би! Няма нито хиперхеройски богатири в Киев, нито шпалир от ЦАРь-вундерваффета в Бахмуть!
  А вчерашната пародия на краZZная площадь показва каква огромна ПОКАЗУХА и патьомкинска империя е путлеристкият рай(Хь). Всички предишни “паради” са били само фалшива(фейк) имперска ПОКАЗУХА и потьомкинска комплексарщина и трилионни откати………..и НИЩО друго!
  Ето затова на запад се стремят да ограничават броя на годините заемани в изпълнителната СЛУЖБА(“власть”), чрез избори и мандатност, защото колкото повече години я упражняваш, толкова повече престъпления се натрупват! И за да не се превърнеш в ТОТАЛитарЕН(АБСОЛЮТен) преступникь , затова ограничават мандатите на изпълнителната СЛУЖБА, а също така и на законодателната ,и съдебната СЛУЖБИ(“власти”)!
  Оди на хуйло си, Хуйло!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 6. – на хуйло му се налага да се обляга на миротворческата опорка, но щяха ли руски мигове да летят на връх Гергьовден , ако българите познава историята си – на 09.05.2023,16:10 в коментара си vic_kaminsky💙💛 написа за годишнината от разгрома на руZките агресори при завоя на р. Черна – “9 май е един от най-славните дни в българската военна история. С основание може да бъде наречен българският ден на победата…Руското главно командване е принудено да признае поражението”. и НИКОЙ не го отрази – вместо “името на Черна трябва да се поменава с благоволение… патриотите ни развяват руското знаме на националните ни празници – щеше ли да има победобесие, ако западът знаеше за ГУЛАГ, голодомора, тайното приложение към пакта молотов-рибентроп , ако една от основните характеристики на рашизма на царска-съветска-днешна русия не е тоталното фалшифициране на историята

 7. To аслъ ефектът от парадирането винаги е обратен. Днес напр. Die Zeit/UNIAN съобщиха, че ВСУ са си върнали над 8 км2 в района на югозападен Бахмут, който блатните шебеци продължават да наричат артьомовск. Това са същите терени, които “магучая” превзема от юли 2022 и все не може да превземе. Става дума за господстващите височини, откъдето павианите бягали, захвърляйки всичко, което тежи. На практика е оголен фронт с ширина над 2 км и дълбочина над 0.5 км. Над 200 “денацификатори” са пленени, също танкове Т-55, минохвъргачки и една установка БМ-21 “Град”. Мъка павианска, мъка-а! Бункерният алфа-шебек свикване нови 300,000 резервисти. Това е най-масовата мобилизация от 1962 г. насам. Явно и пушечното месо в торфищата “уже по лимиту”, демек свършва…

 8. – кога ще ги стигнем …
  Mama kupila traktora, Trajna-nina, armagedon, nona,
  Traktora, Mama ljubila morona, šč
  A, b, c, č, ć, d, dž, đ, oprez, oprez, O, p, r, s, š, t, u, v, z, ž, d, z, v, d, z
  Mama, mama, mama, ja se idem igrat, Mama, idem u rat, Šč
  Onaj mali psihopat, Mali, podli psihopat, Krokodilski psihopat, r-r-rat, rat

 9. Оказа се че и Ставай страна огромная е украинска песен от времето на Украинската република 1918-1921 г, открадната от Руслямските изроди

 10. Единственото което мога да кажа е: „Слава Україні! Героям слава!“

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.