Гешев издаде публичната тайна от кого зависи всичко в държавата

“Лицето Бойко Методиев Борисов”, както го нарече Гешев,  пита защо Гешев се е фиксирал върху “нас” (т.е. върху него). 

Не съм упълномощен да отговарям от чуждо име, но отговорът съм го дал отдавна, включително и в последната си публикация по случая.

Гешев просто се присъедини към писаното и говореното от (такива, като) мен и “издаде” публичната тайна: в България има реално решаващо значение какво иска въпросното лице. Всички останали могат да искат оставки, да се тръшкат за реформи, да протестират и дефилират заедно с хиляди съмишленици по въпроса, но да бъдат осмивани, пренебрегвани и дори гонени “по устав” заради това. Но щом Лицето стане лице на подобни искания, изведнъж картината се променя.

Този факт е и косвено доказателство, че самият Гешев няма как да е станал единствен кандидат за поста без одобрението на Лицето, ако не и по негова пряка заръка. Гешев беше издигнат и монтиран на поста в апогея на всевластието на Лицето. За да повярваме поне малко на днешния Гешев, той трябва да признае тези “вчерашни” “факти и обстоятелства”, както се изразяват прокурорите при търсенето на доказателства. Защото и ние не сме вчерашни. Познаваме фактите и обстоятелствата, помним ги.

Гущерът трябва да си скъса опашката, а не само оставката.

 

Аргументът на Лицето, че не можело да предлага (без да е на власт) постове (на Гешев) трудно може да убеди познавачите на фактите и обстоятелствата от миналото, когато дори и в опозиционно качество въртеше държавата на пръстта си.

Настъпва нов звезден миг за специалистите по разпространение на компромати. Тази битка ще се реши на калния им терен. Стойността на калените в нея майстори на калните поръчки се покачва неимоверно. Следете калната кампания и ще се убедите в това.

Един от тях, може би най-големият защитник на Гешев от всички и от всичко, вече дори и от Лицето, написа светкавично в своя сайт ПИК, че не помни по-голяма дързост от публичния акт на неподчинение на Гешев.

Или паметта му не е наред или е избирателно настроена, запленена от бутафорния героизъм на недосагемия по закон Гешев.

Не искам да се бутам сред такива “герои”, но припомням, че в качеството си директор на БТА, когото премиерът на мафията Любен Беров се опита да уволни неправомерно (противоконституционно) на 3 юни 1993 г., отказах да изпълня заповедта и бях заплашен с арест от милиционерски полковник в кабинета ми.

В крайна сметка, макар да бях далеч, далеч по-уязвим под натиска на премиера, президента, парламентарното мнозинство и медиите им, удържах фронта. Спечелих съдебната битка и във Върховния съд, и в Конституционния съд. Водих я наистина в името на законността. Нямах личен интерес да “победя”. Победата ми означаваше моментално уволнение, както е по конституция, от страна на “парламентарния боклук”, който се криеше зад Беров ( и уви, след президента Желев). Победи законността, аз загубих.

Хайде малко по-полека сега с обобщенията за героизма на най-недосегаемия по закон човек в държавата, който разполага с преторианска гвардия и тайни оръжия за масово поразяване на врага!

 

 

 

 

 

8 мнения за “Гешев издаде публичната тайна от кого зависи всичко в държавата”

 1. evrovizia 2 c uchastieto na pevec c kasket (2) otkriva ce izvanareden loven sezon za otstrelvane na oxraneni divi praceta —na cluka

 2. Гешев – да. А Мара Чумата? Лицето (не визирам МГ) направи гепенсон на маса европейски пари за избитите животни, което не виждам как би могло да се случи без посредничеството на Мара Чумата. Визирам това, че според публичната информация 1. Съпругът на Мара Чумата е бил шеф на френската лаборатория, която обяви чума по животните в Източна България. 2. Корнелия Нинова обяви публично, че такава чума не е имало никога. 3. Според публичната информация ЕС е платил обезщетения в размер на стотин евро за всяко умъртвено животно, но пак според публичната информация към онова време, стопаните са получили трохи от тези обезщетения. Дали Лицето е чорясало парите? Че кой друг?

 3. ББ :”… три години се иска оставката на Гешев от всички и когато г-жа Габриел каза, че законите и оставката са първи в нейната програма, изведнъж станахме лоши… Защо не каза за който и да е друг, а само моето име. Аз това влияние съм го заслужил с изборите… на нито един прокурор или съдия не съм се обаждал…”
  – кой да припомни на байхуй оня есемес, напр. и нахлуването му на заседание на ВСС , за да не се разследват скандалните разговори между 2-те каки – тогава байхуй обвини г-н Лозан Панов в “политическа атака” и ако искал да води полит. битка, да се явял на избори – https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/14/2686002_koi_donasia_na_borisov_ot_vss/
  – кой да припомни на байхуй , че хората искаха най-напред неговата оставка, а той прати биячите(и после ги скри в парламентарното си ОПГ), за да прокара руския поток за московското си началство …
  – карадайъ:”…оставката на Гешев е личен избор и не съм имал такива очаквания… освен приоритетите, с ГЕРБ се търси формулата за изход… вкл.и с промени в Конституцията…”
  … напр.правителствоДпС с 3-ти мандат след Беров и царя – пореден ‘тройной'(R)
  https://twitter.com/andon_off/status/1658040412009816066

 4. Всичко е пунта мара. Имаше един запис където неуспешния доносникь геЙшевь си бъбреше с “шеФь” си: – ШЕФЕ , и аз се правим на дИбиль(ИДИОТь) , ама ти си по-“добър” от мене!
  Или, както повтаря г-н Инджев , геЙшевь играе ролята на секретарката на “другаря шеФь(ДИРЕКТОРь)”, която го питала: – друрЮ бай шеФь, как ги “постигате” тези проZZт(итуращ)и реZZиЛтати? КАК?

  Одите на донь байХУЙаньЮ си БанкянскиЙ, одите на хуйло си!

  Долу МОЧИ-те , одите на хуйло си!

 5. Зареждам се с пуканки. Мнооого пуканки! :))
  “Лицето Бойко Методиев Борисов”, ха-ха-ха…

 6. Този Гешев сърдит, ама много сърдит на Бойко Методиев Борисов! И го нарича с трите му имена така, както някога враговете користно, наричаха Борисов.
  Голям цирк изпълни, и представете си, бил горд българин и работел за народа! Ех Боже, моля те пребери си вересиите!
  Явно в Щатите трябва да е било доста трудно за него и възможно да е бил принуден да дава обяснение защо до сега е прикривал престъпността.
  Предполагам там за собствено оправдание е разкрил някои борисови схеми, като е обещал най–после да направи нещо против тях.
  Това, защото се закани както на Русия, чиито шпиони вече преследвал и изгонил, но и на „мафията“ в лицето на Герб и Борисов, които до сега въобще не виждаше като такива.
  ГЛЕДАЛ СИ СЪВЕСТНО РАБОТАТА и поради това мафията, която въобще (до сега) не пршеследваше и не пострадваше, щяла сега да бъде „подгонена“!
  Спомена лошите партии, при това „почти“ всичките вкупом, от които фактически бил подгонен.
  Сега остава да очакваме, как „задружната и съвсетна“ прокуратура, която в числеността си го подкрепяла и си вършела съвестно работата, ще се справи със задачите си. Времето ще покаже, както винаги до сега, само очаквахме и нищо не произтичаше!
  Имаше някаква томулта по време на изказването на Гешев, може да беше репликиран да говори с имена и факти, а не с ала–бализми, но не можа да се рабере.
  Направи ми впечатление, корто е точно по български, когато споменаваше (на два пъти) прокуратурата, винаги добавяше и думата „приятели“, които явно му трябват и които трябва да си вземат бележка да го подкрепят, след като за негово съжаление и последвало тяхно оправдаване, не са го сторили .
  Сега Сарафов предполагам ще изяде боя (макар, че дори ми става драго, защото е гадняр и дори си спомням как някога също като недосегаем комунист избяга от местото на катастрофа. Явно се гласи да го отстреля и сега първо търси сплотяване за да се измъкне от ситуацията, след което би трябвало да изпълни обещанието си в Америка.
  Така, че е наред Бойко и допълнително, като лично отмъщение, да се справи с изменникът „заместник“ Борислав.
  Спомена и „покушението си“ за което вероятно сега ще разберем и някои подробности или по–скоро истини“ Поне като реакция от страна на Борисов или Сарафов, защото поради паниката и действено лично спасение, те са сменили позициите си и с това сега са станали врагове. Преди това, те явно са били на ясно относно действията по повод на взривяването, дори и сигурно в задруга при конспирацията, но в новата ситуация, всеки сам е търсил начин да се спасява.
  Дори си спомням, Сарафов първоначално привидно даваше гръб на Гешев.
  Въпреки скуката и неприятното чувство, изслушах цялото интевю, като се надявах на въпрпосите след него, с което да нстъпи истинският дебат. За съжаление, по Бойковски, или по–точно по комунистически, след като си изпя песента на приспиването, както веки истински комунист, Гешев стана и моментално, демонстративно, безгласно напусна залата. След Господ и Него, е очаквано нищо повече да не бъде коментирано!
  Сега оставят пак нас, да разчепкваме какво ще се случи.
  Въпреки, че от опит добре знаем, че от това НИЩО различно няма да протече.
  Все пак „да гледаме да видим“!

 7. Наблюдавах вчера “странното” втвърдяване на Нинова, когато демонстративно обяви пред медиите окончателният отказ на партията й да подкрепи мандата на ГЕРБ (и така на практика го провали) защото “БСП били против помощта за Украйна, против влизането в еврозоната и против джендърите”, а пък тази сутрин съпартиецът й Румен Гечев (по Нова) за пръв път съвсем открито, без сянка от шикалкавене, изяви антинатовската си и антиевропеска същност. И се запитах КОЙ има интерес, кой би искал да осуети сформирането на ВСЯКО неконтролирано от него РЕДОВНО правителство, което ще замести служебното МУ ? Може би за целта да е обещал третият мандат, който е по негов избор, на Някого, но срещу неотклонно следване на проруските Му политики?
  Питам се и дали православната “българска” църква, която пРезидентът специално отиде да открие в ЮАР, не е предназначена по-скоро за бъдещата заможна руSSка диаспора, засегната от европейските санкции, както стана с църквата ни “Свети Стефан” в Истанбул? Интересно какви ли са “бизнесите” на ордата от 31 бизнесмени, които пРезидентът беше помъкнал със себе си, и които “имали интерес” към търговски отношения и инвестиции в ЮАР? Дали сред тях случайно няма търговци на оръжие и други “ембаргови” стоки, предназначени не за Украйна, а за РФ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.