Експортно правителство с таралеж в гащите

От днес сме в режим на очакване да видим що за животно е експертното правителство, предложено от “политическото животно” Бойко ( както фамилиарно го наричат дългогодишните тълкуватели на мислите и ходовете му) чрез предложената от него за премиер Мария Габрил, която, за разлика от Гешев, си подаде оставката от високия си пост (на еврокомисар), за да нагази в тресавището на вътрешната политика. 

Иначе казано, тя е експортният европейски по статут коз на своя партиен началник. В този смисъл ще съставя експортно правителство с министри с подкрепата на Гражданите за европейско развитие на България ГЕРБ, но, за да бъдат възприемани като независими, ще бъдат наричани за благозвучие експерти. 

Задаващото се като проект експортно правителство се мъти в обстановка на очерталата се поредна персонална война в държавата. В дуела отново участва собственикът на ГЕРБ, но този път насреща му не е Радев, а Гешев. Кой ще мигне пръв? 

Всеки, който е следил т.н. кариерно развитие на “лицето Бойко Методиев Борисов” като политик (който първоначално наричаше политиката “лайно в целофан”) знае, че то започна от червения полог, преди да бъде снесено като кукувиче яйце в синьото гнездо. Лицето стигна дотам да печели избори с антикомунистически за(д)явки.

Същото като метаморфоза се отнася в голяма степен и за Иван Гешев. Лицето си го избра докато не разбра, че си е вкарал таралеж в гащите със свое подобие, също толкова жадно за власт. А както казваше Лицето ( по адрес на своето второ Аз в партията Цветанов) таралеж с голо дупе не можеш да мачкаш.

 

 

 

 

 

 

 

Дали си ги е вързал или Гешев ще му ги свали (гащите) като му ги вдигне ( обвиненията) по знайните дела?

Историята е пълна с примери за безпримерен героизъм в борбата за запазване на личната власт. Виждаме същото сега да се случва между двама несменяеми-единият в политиката, другият в прокуратурата, бетониран в този бункер от недалновидни политици. Ако имаше трето действащо лице в тази пиеса можехме да направим аналогия с триумвирата Юлий Цезар-Марк Антоний-Крас в древния Рим, който предизвиква гражданска война, сложила край на републиката и началото на империята.

От театралния спектакъл с късането на лист хартия, представен като оставка от Гешев, трябваше да произтече, че Гешев едва ли не до последния миг е изпитвал колебания. Стига да повярваме.

За разлика от него Лицето е подавало оставка, но също толкова театрално с цел да остане в политиката и то на нейния връх. Бива ги да се правят на луди и си приличат в това отношение също. Засега и двама ядат зелника, а Суверенът руча жабетата чрез съмнителната  по(л)за да бъде призован отново край урните. Урнитолозите са единствените, които потриват доволно ръце- това си е професия и за нейното упражняване все пак се плаща. Трудовата им заетост е гарантирана.

Възможно ли е все пак да стане “двама се карат, трети печели”? Или положението по-скоро е “едната цапа другата, а пък двете Лицето”?

Както казала мутрата на излизане от часовникарския магазин с нов златен часовник на китката, привлякъл вниманието на мутреса, която го попитала  колко е часът: “рано е да се каже”.

 

19 мнения за “Експортно правителство с таралеж в гащите”

 1. Накартко се предлага, разпределяне на порции… до колкото видях и схванах… предложението е … министесрва за продан и все ще се разберем… намигване към ортаците от последните 10+20 години…

 2. – което не просто напомня едно друго късане в ефир – юни 2016 г.
  https://fakti.bg/bulgaria/189315-scenarist-ot-shouto-na-slavi-skasa-v-efir-snimkata-na-prezidenta-
  филипстанев, “ДпС-сценарист”: “Това със сигурност не е моя президент. Това е един политически труп”.
  *СлавиДоганшоу: Шиниъд О’Конър скъса снимка на папа Йоан Павел Втори, заявявайки: ‘Да се борим срещу истинския враг’ – в топлата ДС-КГБ т.нар.’бълг.’ връзка
  *bTV Media Group пилатовски си изми ръцете:”винаги сме давали възможност за изразяване на всички гледни точки…” – мир да има…
  – и един въпрос по същото време за руский мир по света и у нас
  https://www.dw.com/bg/защо-се-правят-че-не-са-чули-речта-на-плевнелиев/a-19320291
  – само след 3 години обединен коментар “Някой” (нерегистриран) :
  “Плевнелиев си е за оплюване отвсякъде. За мен и за съд за предателство…”
  https://dnes.dir.bg/comments/sadat-opravda-stsenarista-na-slavi-skasal-snimkata-na-plevneliev-v-efir
  – след 5 г. филипстанев, депутат 45, 46, 48 НС и.т.н.
  Окончателно: Гергов придоби пълен контрол над Панаира в Пловдив
  – Цели сме изгорели от парене и пак …

 3. Разни характерни ТРОЙянсКИ с мУтрьошки е имало винаги , особено характерни за
  Московията, а и скандинавски подобни – също.
  Но въпросът е какво ще предложат от ППДБ, какво ще подобрят в тяхната оферта за управлението, за да получат подкрепа за кабинета си?????
  Гербаджиите и вожда им са във властта повече от три мандата , а и преди това в кметството на сАфия ,и в МВР!
  Сега е момента ППДБ да започнат срещите с останалите “партии” в парлаМЕНТА и да търсят подкрепа от тях и да подобрят възможният състав на бъдещият си кабинет! Сега е момента, за да имат повече време за действие.
  Трябва да се оттеглят по-навътре някои по-изявени политически лидери , и особено ПП да поукротят самомнението за себе си и квалификацията си, и да дадат министерството на финансите на ДБ, там има достатъчно добри професионалисти – Мартин Димитров, Ганев , Панов и т.н.!
  Това може да донесе допълнителна парламентарна подкрепа за бъдещият им кабинет! Има достатъчно постове особено в строителното министерство , на икономиката, на селското стопанство, в социалното министерство и на енергетиката, където да се включат кандидатите от ПП, начело с Асен Василев! Ако имат достатъчно сила ще го направят , за да има правителство, защото по-силният винаги може да отстъпи повече от по-слабият, и в това се познава истински силният!
  Така че нека ППДБ да действат, и особено в ръководството на ПП, за да се подготвят за бъдещото правителство !

 4. П. П. Довършам мисълта си , че ГЕРБь и вождь им са във властта повече от 3 мандата , и всички са избиратели са видели,какво “могат” , и какво НЕ могат , през последните 20 години. Така че те нямат какво друго да предложат , повече от това,което са “предложили” и направили през последните 20 години.
  Така че ПП и ППДБ трябва да отчетат грешките им , и грешките си . И да предложат подобрена оферта за правителство, с отдръпване на някои ярки лидери , и във финансовото министерство!
  Още повече Асен Василев вече е бил няколко пъти служебен министър, и във икономическото министерство включително!

 5. Редно е в експертно правителство да бъде включен поне един от двамата най-големи съвременни български икономисти на световно ниво – професорите Александър Томов и Румен Гечев. И двамата имат важни разработки и са ги приложили успешно, особено Томов – създаде фундаменталната теория за ширпотребата и социалдемократическия икономически модел с голям брой последователи и ги приложи успешно в Кремиковци и ЦСКА.

 6. Сутринта пуснах следният коментар, който явно по някакви технически причини не е получен, и затова го препобликувам тук:

  контраБАНДНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ на служебният гълъбарник на контраБАНДНИЯТ фатмашки престъпник и предатель – реZZиЛдентътлумПенгадень, ПРОДЪЛЖАВАТ ежесекундно, и в полза за личните сметки на пътищарската асфалтова мафия , около дИбильян прасееФскиЙ и бокоТИКВАТА, които откраднаха също толкова милиарди досега и от “магистралите”, и от НКЖИ ,колкото и от КТБ:
  https://bta.bg/bg/news/bulgaria/457273-zhiteli-na-kresna-i-ekoaktivisti-izlyazoha-na-protest-vav-vrazka-s-izgrazhdaneto
  А днеска ПРЕСТЪПНАТА служебна чиновническа калинка на асфалтовата мафия-Шишковичь , ще отиде на местопрестъплението в Кресна, където подари още стотици чували с пачки за дИбильян прасееФскиЙ и бокоТИКВАТА за началото на “магистрала” Струма, както и преди това осигури и допълнителните милиарди в чувалите за “магистрала” Хемус:
  https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101823876/kresna-otnovo-na-protest
  Оди на байХУЙ , оди на хуйло ти!

 7. Няма експертно правителство! Това е оксиморон, който ни внушават медиите, в България на 111-то място! След повечето африкански държави!
  Та нали “експертното правителство” трябва да изпълнява програмата и и законите, гласувани му от политиците в НС?
  Или казано в прав текст, експертното правителство е “лайно в целофан”!
  Какъвто е и “независимата” кукла на конци Гешев!
  “Лайно в медиен целофан”!

 8. Главния Милиционер и Клоун на РъБъ , Другаря Гешев, самопрострелял се във предния фар, срещу Главния Идиот на РъБъ, Другаря Тиква, прочел и двата тома на Винету. С такива идиоти, нема нужда да даваш пари за Цирк. Шоуто е безплатно.
  Другари, от лево и от десно, Ако ще се тепате и трепате, няма да ви пречим. Колкото повече трупове политически и милиционерски Боклук, толкова по-добре. България едва диша от вас.

 9. RICOшетниковь,

  Че ГеББара:’Ще си върнем България!’
  – а спомняте ли си Добринка …
  http://svoboda.v.bg/пп-пита-купи-ли-бойко-борисов-и-румен-р/
  – т.нар.’борисова държава’ е ДпС държавата, която гълъбарника на (П)ррадев обслужва
  https://vevesti.bg/277248/shemite-na-gerb-dve-nashi-firmi-lapat-milioni-v-petrich-i-sliven-s-blagosloviata-na-kmetovete-brachkov-i-radev/
  – “Струма” нагло онагледи топлата врътка герББ и (П)РРадев

 10. Ето и един страничен поглед към “лицеТО” на икспертьниЯТ “кабинеть” на герберастката шайка:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid028xTLWr47FqtAsPcYVPudb5mdoZEn5MxzVmuV3LyeihtiwYwSNemm2gHvw4GZzoLsl&id=100003178455564

  Както се вижда, дори сега продължават задкулисните незаконни кандидатури на герберастката шайка, макар и под “лустрото” на “евроКОМИСАРь” от Еврокомисията!
  Оди на донь байХУЙаньЮ ти БанкянскиЙ, оди на хуйло си!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 11. А ето от КОЙ свой путлерастки камарадь , бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ, заедно с “враговете” от прокурВатурата и другите “партии” в парлаМЕНТА, като орбанисткият джендърь кУрвела ниновНаЯ, са се “сетили” да прокарат “изведнъж” сУдебната си ПРОформа:
  https://www.segabg.com/hot/category-the-war/ungariya-blokira-500-mln-evro-es-za-ukrayna
  Е , какво да кажем , освен путлерасти от всех путлеристких колонии – обединяйтесь!

  Одите на бай Хуйло ви КагебисткиЙ, одите на хуйло си!

  ДОЛУ МОЧИ-ТЕ, одите на хуйло си!

 12. – след Zальота на гълъба на мира радев, южноафриканския президент твърди, че Зеленски и Хуйло са се съгласили на 6-странка за мир с африканските лидери
  https://www.whitehouse.gov/briefing-room/press-briefings/2023/05/16/press-briefing-by-press-secretary-karine-jean-pierre-and-national-security-council-coordinator-for-strategic-communications-john-kirby-11/
  в контекста на въпросите за Африка:… Президентът изрично призна ролята на Африка в света и в постигането и справянето с глобалните предизвикателства. Чух ви да казвате няколко пъти тази седмица, че лидерите на Г-7 ще говорят за някаква инициатива за това …
  Въпрос: Първо, току-що чухме президента на Южна Африка… страна, чийто главнокомандващ на въоръжените сили е в Русия в момента… Just wondering how the White House feels about …

  КЪРБИ: Ние бихме подкрепили всяко мирно предложение, стига да е надеждно, изпълнимо и устойчиво. А това означава, че украинците трябва да бъдат 100% зад него.И трябва да започне с украинските перспективи, да бъде част от рамката на 10 -те точки на президента Зеленски …So that’s where we are.

 13. Към

  17.05.2023 в 09:39:
  Извинявам се ,исках да посоча следната връзка, отнасяща се до сУдебната ПРОформа на парвенюшкият селяндурски хунски параZZить – бай ОрбанЮ :

  https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/ungariya-prodade-na-es-sudebnata-si-reforma-za-22-mlrd-evro
  Наистина мадZZарскиять путлерастки путинкантропь отдавна е на КГБистка “издръжка” , още преди повече от 30 години, а и сега продължава да проZZт(итуиращ)а шлюха на своят сводник Путлерь! Но иска и да краде милиарди от Европа, макар че няма НИКАКВА “заслуга” за влизането на Унгария в ЕС ! Напротив , превърна Унгария в хунска закарпатска колония на своят “спонсорь” от хуйлотлеристкиять ОРДОстань!
  Оди на бай ОрбанЮ ХунскиЙ , оди на хуйло си!
  Или може би е по-правилно – бай ОрбанЮ ХУЙЛОвскиЙ!?!?!???

 14. RICOшетниковь, 🎯

  По повод срещата в Хирошима на G7, на брифинга в Белия дом (whitehouse.gov/briefing-room,2023.05.16) един от първите въпроси е:
  “ Относно Япония, много предишни американски президенти са били притискани или помолени да се извинят за това, че САЩ са използвали ядрена бомба над Хирошима и Нагасаки или да направят каквито и да било коментари по въпроса – какво се случи?
  – колко актуално написаното в “За Хирошима, Хирохито и хитруването на хибридния Сталин(ivo.bg/2016/08/04)“ + допълващите текста коментари на Georgi Nikolov, Борислав, демокамараДт … и на I.Ivanov :“Да е жив този Българин които написа тази статия. Аз мисля че няма хора у нас които да са запознати достатачно със тези факти …“ , както и с/за много други
  … по повод Книгата в чекмедже на Комарницки и Боришев – има смисъл и от едно томче “15 години публицистика ivo.bg”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.