Да си я носят медиите на плещите Дончева, щом постоянно я канят да плещи

От организацията “Шалом” са сезирали прокуратурата за публична проява на антисемитизъм в българското публично пространство и с това опровергаха частично скептицизма ми относно чувствителността по темата за антисемитизма у нас.

Когато моя близка сподели с мен шока си от “фриволно” изказване на Татяна Дончева на 16 май по БНТ (поради което изгледах интервюто й на запис) по адрес на евреите в България, първата ми мисъл беше този път да се предам и да не реагирам, за да не ми се припише лична антипатия към Дончева.Тя, както съм споделял, нарече (пак в БНТ) моята критична позиция спрямо руската политика “уродлива”, коментирайки ме безпардонно на 9 май 2015 г. като участник в предаваното на Г.Любенов преди нея без да мога да й отговоря (и до днес, 8 години по-късно,не съм получил право на отговор). За Дончева бях урод заради критичното ми отношение към руското влияние у нас, но днес и тя се опитва да вземе завоя. Движи се някъде по средата на трасето Изток-Запад, за да изглежда актуална в крак с евроатлантическото време, но и “балансирана” по отношение на Кремъл.

Бях сигурен, че и този път това ще се размине както се разминава на копейкин с неговите нацистки квалификации относно “подчовеците” (untermenshen).

Не веднъж съм изразявал учудване от факта, че няма реакция на нетърпимост към явните му нацистки изяви.

 

Песимизмът ми се основаваше на убеждението, формирано от горчивия ми опит от липсата на резултат от призивите (ми) да се обърне внимание на зловредната търпимост към антисемитизма у нас. То не са свастики на показ върху сувенири, демонстрации на толерантност към декларираното намерение на Хитлер да избива евреи чрез излаганата на показ негова книга “Моята борба”, изяви, като спомената по-горе на фашизоидния копейкин…

 

 

 

 

Най-вече трайно се загнезди у мен разочарованието от факта, че изобличих документално, но без резултат, санстефанския измамник Николай Игнатиев, подлъгал българите да мрат със стотици хиляди във войни за неосъществимата “Санстефанска България” ( задраскана тайно като проект от самата Русия преди 3 март 1878 г.). Посочих го като главно действащо лице в институционализирането на антисемитизма в руската империя, но от това не произтече никаква съответна институционализирана и дори медийна реакция в България. Доказал го е там Инджев с публикуваните в оригинал антисемитски закони на Игнатиев в книгата си “ Измамата “Сан Стефано” ( в доста голям за България тираж), но какво от това!

Щом авторът на руските антисемитски “Майски закони” от 1882 г., колосът на руския антисемитизъм, получава днешна мълчалива индулгенция за своя яростен антисемитизъм, какво остава за неговия поклонник, дребосъка копейкин.

Водещите в БНТ, където Дончева продължава да е чест, за да не кажа постоянен гост – за разлика от моя милост (изпаднал в трайна немилост в същата телевизия след онова определение на Дончева за моята “уродливост” по руската тема), направиха опит да се разграничат в края на излиянията на своята всезнаеща гостенка с финални думи, че не споделят казаното от нея за евреите. Едно е да се разграничиш, друго е да противоречиш.

Млади, красиви и умни са, но това не беше достатъчно. Позволиха й да доминира и сугерстира по тема, която е най-голямото табу във всяка демократична държава. Антисемитизмът е разделителна, забранителна линия в съвременната демокрация. Не може да си антисемит и да претендираш да си демократ. Точка.

Това е въпрос на принцип. А какво ще каже или ще си помисли Дончева е подробност от пейзажа, която слабо ме интересува. Да си я носят на ревера медиите като брошка за украса на бледите им предавания, който тя обилно “оцветява”, включително с диалектния си акцент и най-вече като специалист по всичко в държавата. Но да бъдат така добри да спазват минималните санитарни правила в публичното говорене в една съвременна европейска България!

Ако е вярно, че 49 на сто от българите не са наясно що е то антисемитизъм, вина за това имат и медиите.

9 мнения за “Да си я носят медиите на плещите Дончева, щом постоянно я канят да плещи”

 1. Преди години, споменатият капацитет, напълно съм съгласен –“по всички въпроси”, я бяха главили за кандидат за вицепрезидент. Понеже следях нейните изяви, с интерес гледах с какво ще ме изненада. Да, точно така, с нищо: Обикновено споделя клюки от нейната сфера, което трябва да мине за “политика”. Не бях никак разочарован, когато не чух от нейните уста нищо за външната политика, бидейки кандидат за този висок пост. Не е хубаво човек да критикува или обижда една жена, но газената лампа, която свети в главата й наистина силна смущава.

 2. – наша татьтяна пее “големия трактор минава” по текст на николай 2-ри … майски погроми им трябват, а захранката върви с неговото: “Англичанинът е жид“
  … и чакаме украинските трактори да извлекат и тукашния скрап

 3. дончевНаЯ има дълбока зависимост от партията-матушка, защото е била и във вишинската прокурВатура , а след това е на партийна хранилка и на копанята на мУтрьошковата МУТРИгрупь! А и след това поддържа своите стари партийни другари , дори след като напусна БКПь и кУрвела ниновНаЯ!
  Така че има някакво малоценно чувство на превъзходство към “пролетарският” унтерменшен, и евреите , включително! Тя все пак е от “арийската” партийна “класа” , нали!
  Така че не вярвам дончевНаЯ да е искала да визира точно евреите, това при тях това си е по партийно изкривяване , априори, по подразбиране!
  А иначе раZZийската империя отдавна стимулира и канализира недоволството на крепостните си мужици от царската тирания , към дамгосаните евреи! Все пак няма въстания на мужиците срещу своят батушка, но има много погроми! Още след Наполеоновите войни , жандарма Николай I-ви , и след него, въвеждат кръвен данък точно за евреите, който е въведен много преди “графь” игнатиевь ! И преди и след игнатиевь продължава държавният погромен тероризъм на раZZийската империя! Това поражда огромен еврейски емигрантски поток към гадните пиндоски САЩ! И затова САЩ получават много раZZийски евреи, които още преди Първата световна война са милиони , и затова САЩ не остават- “юден фрей”!
  Някои източници потвърждават, че голямо въздействие върху изострянето на антисемитизма на Хитлер изиграва фейк-пропагандата на раZZийската антисемитска охранка , която издава тогавашната имперска “арийска” пропаГАДна книга – “протоколи на ционистките мъдреци” . Много преди “Майн кампф” на Хитлер. И повече от един век,преди унилата лошадь-лавров да покаже своят имперски “арийски” антисемитизъм , блядь!
  Така че няма как партийната рублоядка – дончевНаЯ ,да остане “по-назад” от “вековния раZZийски и кагебиZZки антисемитизъм, проявяващ се и дори в “арийското” имперско “превъзходство” , спрямо панславянските унтерменшени от задунайската губерния, още от времето на еврейският кръвен данък на Николай I-ви, нали!
  Одите на “арийZZкият” ви Хуйлостань, одите на хуйло си!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 4. Спомних си,че по едно време имаше две кандидатки за кмет на София,едната мислеше че със секса ще дойде и града,а другата -че с града ще дойде и секса…е те така беше…

 5. Крайно време бе някой да й набие канчето на танчето.

  А въобще нещата ще почнат да се оправят, когато чу.фу тите почнат да протестират със същия плам и срещу атрибутите на сталинизЪма-социализЪма и особено путинизЪма. И у нас, и по света.

  Чудя се що търпят обаче изблиците на копЭйкин Синята кожа?

 6. – ЕВРЕЙСКА ВРЪЗКА ИМА – Плевнелиев е бил в САЩ на раб. среща по повод годишнината на Лигата срещу поругаването – част от програмата е отбелязването спасяването на бълг. еврейска общност през ВСВ – в интервю за БТВ Плевнелиев казва, че е бил с гешев в САЩ – това честване не се коментира в медиите
  – адв. Кашъмов от 8:00 мин.(и в “голямото жури” се коментира без проверена информация)

 7. vic_kaminsky
  Някакви специални задължения ли вменявате на “чифутите”?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.