В най-древния български град Пловдив рекламират бъдещето му чрез МОЧА

Много неща се менят във фона в българския политически пейзаж, че дори и по същина, но вече трети век (календарно) негова неизменна величина е войнстващата русофилщина. В наши дни тя прерасна в откровен рашизъм. Терминът вече е официално легитимиран със закон в Украйна, а в ivo.bg дефилира откакто путлеристите нахлуха вероломно в Украйна).

Рашизмът използва всяка пукнатина в българската самоотбрана, доколкото я има извън гражданското общество, за да пуска нови и нови отровни стрели и корени. Ярък пример може да бъде видян в Пловдив. Под претекст за загриженост за бъдещето на града в центъра му е организирано умилително на пръв поглед едноименно зрелище, с внушението, че става дума за родолюбива изява.

Българското издание “Марица” е избрало да илюстрира изложбата от 43 снимки на бременни българки на фона на “емблематични” за Пловдив забележителности с комбинация на три “мами” от тях, придружени със символиката на българския трибагрени. Върху 10 пана този сюжет се повтаря, но само на един от тях (който вестникът не показва) три млади красавици, облечени в бяло, зелено и червено, вече са родили рожбите си. Държат в ръцете си бебета-бъдещето на България. 

И на какъв фон? На фона на пловдивския Монумент на окупационната червена армия МОЧА! 

 

 

 

 

Не е избран за такъв гръб на пловдивското бъдеще миниатюрният паметник на Левски в подножието на каменното съветско чудовище, а тъкмо “альоша” символизира в този проект свършения факт с бъдещето на България. Това е внушението. 

Не е голяма хитрина за разгадаване, а е стандартен номер от времето на СССР. Поне в две композиции на МОЧА в София може да си види как червеноармеец покровителства “бъдещето на България” под формата на пеленаче, чиято родина е изнасилена от окупационната червена армия.

 

 

 

 

 

Истинският оригинал на тази “оригинална” идея се намира в източната част на Берлин, някогашната столица на съветската окупационна зона, превърната в ГДР. Сред многото съветски монументи там поне два са маркирани със същото послание-червеноармеец гушка германско бебе (на снимките). 

Перверзията е особено отблъскваща във връзка с факта, че по официални данни на тогавашните власти два милиона и половина германки са изнасилени от червеноармейците. Хиляди се самоубиват, вкл. за да не родят след това, но много от тях все пак раждат ( бъдещето на Германия). колко са – не е известно. Познавам само една групово изнасилена като момиче германка и знам, че темата изключително болезнена за споделяне. Превъзмогна болката и ужаса да разкаже в книга само съпругата на канцлера Хелмут Кол.

Да, знам какъв е отговорът на рашистите-веднъж, че и германците са извършвали зверства в СССР и втори път-че въпреки всичко Германия съхранява съветското монументално наследство.

Първото няма да коментирам. Оставям на съвестта на онези, които са готови да обосноват една нечовешка практика като отмъщение за друга такава, както е разсъждавал самият Сталин ( по свидетелства на западните съюзници, които повдигат пред него въпроса за масовите изнасилвания на милиони германки от червеноармейци).

Второто обаче заслужава за пореден път реплика, доколкото е любим “аргумент” и на нашити рашисти, които сочат за пример Германия (и Австрия, родината на Адолф Хитлер), които не разрушават съветските монументи. 

Преди всичко е голяма гадост да сравняваш германско-австрийската родина на нацизма с Царство България, което не само не воюва срещу СССР, но и не убива нито един червеноармеец на своята окупирана от СССР( запазвайки дипломатически отношения с Москва през цялата война) територия, за да има основание тук да бъде тачена паметта за лъжата за съветската “саможертва” и “освобождението” ни чрез 3 годишна окупация.

Омръзнало ми е да обяснявам (в случая задочно и на един уважаван от мен действащ депутат, задаващ предизбрно тази пролет в горния контекст въпроса “германците и австрийците по-глупави ли са от нас”), но явно се налага.

Не, не са по-глупави, а са хиляди, милиони пъти по-виновни, поради което им се налага мазохистично да търпят монументалното напомняне на вината на техните деди, без днешните поколения да имат отношение към нея.  

Малка “подробност” е също, освен че германците и австрийците вкупом са виновни за смъртта н повече от 20 милиона поданици на Сталин, на Виена и Берлин постигат изтеглянето на съветските войски като се обвързват с договори да пазят монументалното наследство на Съветския съюз ( собственик на въпросните монументи, за разлика от нашия случай). Конкретно Австрия превръща в своя национален празник това изтегляне през 1955 г., наричайки го неутрално “Ден на независимостта”. 

Нищо подобно като международно задължение няма и не може да има България. Който твърди обратното е или незапознат с договора ни с Русия от 1992 г. ( публикуван от мен за пръв път в ivo.bg в частта му от т.14 за “взаимоното”(!) опазване на паметниц или просто така си лъже по рашистки навик.

Още по-конкретно пък за Германия трябва да се каже, че тя все още може да се придържа към договорката с Кремъл, но междувременно демонтира не някакви си негови монументи, а най-големият от тях в света: Берлинската стена. Подпукаха я с чукове самите берлинчани на 9 ноември 1989 г. Никой никъде по света на посмя да ги нарече “вандали”. 

 

 

 

 

 

 

След което Германия демонтира цяла една съветска Германия.

Отгоре на всичко властите в Берлин, който така обичат да ни дават за пример като пазител на съветската монументална традиция нашите рашисти, отказаха да се месят за отстраняване на украинските знамена, поставени в знак на протест върху съветските танкове, застинали в позата на победите и пазители на “бъдещето на Германия” в германската столица. 

У нас се случи обратното: опитахме да опаковане поне една съветска конструкция в София и пред очите на полицията рашисти ни откраднаха знамето и вече повече от година полицията “не може” да открие извършителите на кражбата и поругаването на украинското знаме.

Толкоз за паралелите и примерите, породени от рашистката загриженост за Бъдещето на Пловдив, имитатори на онези съветски инициатори на проектите им за “Бъдещето на Германия”.

 

 

Иво, изпращам ти линк към проекта “Бъдещето на Пловдив”. Всички снимки/фотосесии към него са 43. Има и кратка информация за проекта. В цар-Симеоновата градина изложените пана са 10 и са използвани двустранно – на всяка страна най- малко по една снимка. Колко от 43-те снимки са сложени върху паната не мога да кажа, защото не съм ги броил. Но това  не е чак толкова важно. Важното е, че само жените пред МОЧА(пловдивският) са с пеленачета в ръце. Останалите са бременни. 

16 мнения за “В най-древния български град Пловдив рекламират бъдещето му чрез МОЧА”

 1. След като мутрите превърнаха Пловдив в един от най-чалгарските градове, какво друго да очакваме? Прочее, др. ГерБов да отваря шампанското – Панаирът вече не е на пловдивчани…

 2. – досега емблема на Пловдив беше Стефан Стамболовият Панаир – показващ на света една развиваща се България – Символ на независимостта ни от русия
  … след един успешен опит за наистина Стамболов подем на България въпреки русия
  2001 – ПАТ С ЦАРЯ – „По-добре мултак, отколкото калтак” https://www.svobodnaevropa.bg/a/32095011.html
  2006 – https://www.mediapool.bg/dogovor-zasyagasht-tsyalo-pokolenie-se-sklyuchva-pri-neyasni-usloviya-news124536.html(не е сигурно дали 2030 г. ще има русия и газпром, но е сигурно че или такива политици каквито докараха нещата до този русоробски договор няма да има или държавата ни няма да я има)
  2008 – ГОЦЕ ПАПКА – https://news.bg/politics/postignahme-golyam-shlem-obyavi-parvanov.html
  2010 – БОРИСОВ ДАРЯВА ПУТИН С КУЧЕНЦЕ
  2011 – ПОДАРЯВА ПРИСТАНИЩЕ НА РУСИЯ – https://www.mediapool.bg/lukoil-vzima-na-kontsesiya-neftenoto-pristanishte-rosenets-news177190.html
  – РУСКИЯ ГУБЕРНАТОР ОФИЦИАЛНО ОТКРИВА ПАНАИРА – https://gdb.rferl.org/01000000-0aff-0242-6041-08db0dbb32e1_cx0_cy19_cw71_w1023_r1_s.jpg
  2020 – БОРИСОВ ПОДАРЯВА БАЛКАНСКИ ПОТОК НА РУСИЯ – протести за оставка на борисов и главния прокурор
  2021 – https://efir2.bg/news/16209160214944/obshtite-zagubi-ot-troyniya-shlem-na-parvanov-veche-nadhvarlya-10-mlrd-leva – превзетата държава
  2023 – https://www.dw.com/bg/politiceskata-tragedia-v-blgaria-kakvo-pisat-cuzdi-medii/a-64522071
  ”Битката през 21-ви век няма да бъде за ресурси, а за активно население”- https://bnr.bg/radiobulgaria/post/101812730/balgaria-bez-balgari-neobratim-li-e-demografskiat-sriv-v-stranata
  … битката не е само за бъдещето на Пловдив и трите пеленачета – разкъсаното 3-единство на цветовете на националното ни знаме – ритуална жертва на руския ботуш
  https://www.24chasa.bg/Media/2023/05/09/2023-05-09_98b1fd92-16c4-49b1-b5a3-ebfe27db41c4.mp4

 3. Съдбата и на Альоша, и на МОЧА, ще бъде, както на РСФСР!
  ФАКТИ и ДОКУМЕНТИ

  Според Световна банка (към 2015г.)
  Само САЩ имат 18 036 648 милиона $ БВП!
  Само Европейски съюз имат още 16 229 464 милиона $ БВП!
  Олигархичната кочина Русия има едва 1 326 015 милиона $ БВП!
  Т.е.демократичният свят, срещу когото фашиста Путлер, има малоумието да воюва в Украйна,
  има над 20 пъти по-голям БВП от Путлеристан!
  Дори Южна Корея,
  по-малка по площ от България,
  и по-бедна на природни ресурси И от България,
  има 1 377 873 милиона $ БВП!
  По-голям БВП от огромната и богата на природни ресурси Русия!

  Затова, неминуемо е разпадането на РСФСР по икономически причини!
  Както се разпадна СССР по икономически причини!

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!
  Могъщите САЩ и непобедимият НАТО са гарант за свободата ни!

 4. През 1998 година направих един съвсем идеен проект – колаж, с цел да предизвикам поне обществена дискусия. Идеята ми беше (за жалост съм забутал някъде проекта) да се покрие Пловдивския МОЧА – а.к.а. Альоша с метално-мрежеста конструкция, по която да се пусне увивна и катерлива декоративна растителност. По този начин бест да се разрушава “паметника” да се скрие и да не действа толкова натрапчиво в градския пейзаж и да се акцентира върху силата на природата да лекува всякакви рани. По него време общинския съвет беше доминиран от СДС и кмет беше изяввения “седесар” а в наши дни гербераст Спас Гърневски. Та – идейния проект не беше допуснат за разглеждане по някакви процедурни причини. Един колега, по него време фактор в архитектурната дирекция на общината, все пак успял да го представи на кмета Гърневски. И неговата почти мигновенна реакция била : ” абе тоя уж добър архитект, пък що се занивама с глупости?!…” Та така – какво да очакваме днес, при явното дерибействане на герберската шайка в Пловдив, завладяването на Панаира от отявлен рашист – свинар и т.н.?

 5. Паметливи помнят, че в-к “Марица” бе основан от отг. секретар на “Работническо дело”, др. стЭпан манук Эрамян, тясно свързан с тогавашните органи. Зачеването на пресгрупа “Марица” бе плод на кражба на интелектуална собственост от 2 мръсни капиталистически вестника от Франция и ГФР. Плюс 10,000 рулона печатарска хартия. Досущ като блъсков-сополя…

 6. Българин💛💙,

  след 3 мандата “аз съм прост и вие сте прости” очакваме да няма 4-ти
  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/agenciiata-po-vpisvaniiata-obzhalva-reshenieto-na-syda-za-plovdivskiia-panair-2347554
  Агенцията по вписванията обжалва обявеното за окончателно решение на съда да бъде вписан на руския консул, защото лидерите на ПП-ДБ посочиха в молбата си, че “.Агенцията по вписванията е страна в процеса, призвана да брани обществения интерес”
  … а Пловдивският панаир НЕ е само на пловдивчани с този альоша над тях – казусът
  “панаир-дупка” е символ на дереджето на държавата България в момента

 7. В натовска България, с президент генерал натовец ще бъдат доставени платените преди години F16 след ненатовска Украйна с президент комик.
  Това какво означава? Че резидента, тиквата, каскета, сопола и пречее са тотални негодни клоуни и далавераджии.


 8. 20.05.2023 в 20:32

  Разбира се, знам за обжалването от страна на Агенцията по вписванията.
  Не съм особено голям оптимист, но ако бъда опроверган, ще ми бъде много приятно.

 9. Още по времето на комунизъма, нашия учител по история, който беше и заместник директор, ни обясняваше и подчертаваше, че в България никога не е имало фашизъм!! Тогава не ми беше ясно, защо толкова старателно и настойчиво ни го казваше но сега разбирам и съм му благодарен. Г-н Христов беше забележителен човек и имахме голямо уважение към него. Почтен, честен човек с твърд характер и достойнство. Де да можеше повече българи да имат такива учители.

  За мен лично, би било голям срам, да се наредя рамо до рамо до “генерал” борисов или пък да го подкрепям, след всичките му неграмотни и просташки изпълнения и откровени лъжи. “ЕвроДругари”, поне малко себеуважение нямате ли?? Който поставя Свиня над себе си за водач, се принизява до нещо още по-низко. Защо толкова низко паднахте?????????.
  Гледам Томислав, Д.Добрев, М.Габриел се хилят като идиоти зад гърба на Свинята и не виждат, колко низко са паднали. Стам ме е от вас и от всички които ви дават власт. Назначихте си Прасенце с малки ушички за Главен ПроМилиционер на Республиката, радвахте му се и го пазехте, докато не се освини пред цял свят. Сега искате да го изгоните, за да измиете лицето си, само че дори изкъпано, Прасето си остава Прасе. ЕвроПрасето също.

 10. Българин💛💙,

  за вас е естествено да знаете за обжалването, но е нужно да се пише, за да се знае, че през всичките тези години имаше хора, които не се предадоха и не се отказаха да се борят – Агенцията по вписванията, в случая нямаше да има кураж да обжалва едно “окончателно” решение, ако нямаше категоричната и конкретна политическа подкрепа на ПП-ДБ… мернах заглавие до снимка на Владислав Панев:”Войната в прокуратурата дава шанс за кабинет с 2-рия мандат” – а и без тази война, прокуратурата е витрина на превзетата ни държава,
  но има политици, които не са се отказали и това е важно, защото демокрацията е път …
  – напр., ако и това НС не излъчи правителство – има и такъв отговор от 20:40 мин

 11. към One:

  Да допълня Вашия учител, очевидно достоен човек! В България до Септември 1944г. е имало 1 фашист – италианския посланник! Даже и втория човек в италианското посолство не бил фашист, защото е членувал в друга партия. Този факт не попречи, в редовете на братята на фашистите, комунделите, да се навъдят стотици хиляди “антифашисти”, които и до ден днешен получават пари за тази измама! И цяла червена армия дойде да ни освобождава от този фашист!

 12. Е, какво “друго” да предложат геЙберастките и геЙрговьските подлоги на еврокомунистическата мутра бокоТИКВАТА и пасоль-свиневъда геЙрговь в Пловдив?!?
  Той иска да достигне продължителността на своят ментален гуру и “университеть”- тато-ди-тути-каскети!
  И той полягаше със всички свои кремльовски гасудари от Хрушчов и даже и с Горбачов!
  Но въпросЪТ е кой и защо е направил тази пропаГАДность?!?
  Още по-лошо е положението и в Санкть Сталиньградь, откъдето съветският агенть и геЙберастка подлога Портнихь подари на геЙрговь НЕзаконните акции за Пловдивския панаир, въпреки че преди това държавата им плати над 50 милиона за варненската им дупка, повече от десетократно повече от реалната цена!!!!!
  И сега гнусния чуждоземен проZZт(итуращ) геЙберастки плазмодий Портнихь е решил да рекетира за трети път държавата , като иска още 16 милиона за варненската му дупка!
  Оди на донь байХУЙаньЮ ви геЙберасткиЙ, оди на хуйло ти!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 13. Г-н Тодоров, благодаря за Вашия коментар. Напълно сте прав. В България никога не е имало фашизъм но червената сган имаше нужда да го има, за да я има и нея. Банда криминални престъпници, Богохулници, Родоотстъпници и Проклети орки, дочакала своя час да дойдат на власт, за да убиват и грабят. Техните идолопоклоннически паметници трябва да се сринат а историята трябва да покаже истинското им лице, за да ги помнят бъдещитв поколения, като унищожители и поробители на нацията!

 14. Всички тези бебета от изнасилени жени в Европа са заведени на отчет от ГРУ и КГБ и до ден днешен чрез тях и техните потомци се инфилтрира руско влияние за да се разваля хубавия и демократичен Западен свят. ЦРУ периодично нанася удари по тези мафиотски структури, включващи действащи шпиони, бизнес за изпиране на мръсни кремълски пари, а също и много неактивирани агенти, наречени “цикади”, които обаче подобно на термитите могат да спят дълго време но внезапвно да се събудят и да унищожат всичко.

 15. Факт, заради истината:
  Кметът, който възстанови Алкольоша е същите, който започна “Игрите за панаира” с Гергов, беше избран като кандидат на СДС!
  Ще познаете ли кой беше той?
  За него се говори, че всичко след това вкупом не могат да му стигнат далаверите.

  Но възстановяването на най-високия МОЧА в България е уникален факт!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.