Мечката се оказа рашистки койот, западният питон бавно го поглъща

Седмицата приключи с една изключително важна новина, с която започва нова ера в противопоставянето на рашистката агресивност. Западните съюзници преодоляха досегашното си нежелание да изпратят на украинците бойни самолети. САЩ вече нямат възражения съюзници да предоставят на Киев американски Ф-16, готовност за което имат 5 европейски натовски държави, 3 от които членуват и в ЕС.

 

 

 

 

Киев иска на този етап най-много 36. Възможностите на “коалицията Ф-16”, в която влизат Великобритания, Нидерландия, Белгия, Дания и Норвегия, са много по-големи. Могат без проблем да изпратят 125 американски изтребителя в момента, когато Украйна приключи с обучението на пилоти и ги поиска. А този момент, по многобройни западни източници, вече е съкратен от година-две за обучение, на рекордните 4 месеца за доказалите са като изключително схватливи в овладяването на западните оръжия украински военни.

По мое скромно предчувствие, няма да е голяма изненада, ако се окаже военна хитрост дори и този супер кратък срок, а украинските пилоти вече да се преминали тайно съответните курсове и да изненадат окупаторите с внезапно формирано въздушно превъзходство, което да е истинската причина за отлагането на дългоочакваната украинска голяма контраофанзива.

В рамките на черния хумор има нещо забавно в рашистката реакция на тази фатална за московията промяна в съотношението на силите. Реакцията на кремълския говорител Песков да заплаши с “колосални последици” само издава факта, че Ф-16 ужасно плашат Путлер. Пр това става дума за далеч, далеч не най-съвършените западни въздушни оръжия. 

Отгоре на всичко това “сплашване” вече сме го чували още миналото лято и във връзка с първите доставки на американски ракети с прецизно мерене HIMARS , както и по повод формирането на “танковата коалиция” от тази пролет, когато кървавият смешник Кадиров, качен за снимка в съветски танк 72 ( с каквито главно разполагаше и Украйна) се заканваше да громи американски танкове Abrams лично като “консервни кутийки”.

Друг издайник на истинското състояние на смутената руzка душа е Александър Дугин. Може и да няма голямо влияние върху Путлер като идеолог (един от идеолозите) на днешния яростен рашизъм, но без съмнение той е сред говорителите на това явление, чийто глас се чува по света. И какво дочувам в неговите приказки тези дни?

Зове за “няколко победи”, с които Русия да постигне…прелом. Трябвало и други руски патриоти да се покрият със слава, като Пригожин, който всъщност се покри с позор пред целия свят с военните престъпления на своите наемници. Като и с факта, че изпрати хиляди затворници да мрат за “честта на Русия” като пушечно месо-нещо небивало не само в историята на войнолюбивата държава, но и в световните анали. Превърна наркотрафиканти, убийци и изнасилвачи в “герои” ( награждават ги с ордени за проявено геройство, наистина!) по свой образ и подобие в най-буквалния смисъл, тъй като самият той е бивш затворник с криминално досие.

Трябва се припомня периодично за какво призоваваха Дугин и подобията му преди и в началото на рашисткото нахлуване в Украйна. Искаха тя да бъде смазана. “Киев за три дни”. “Денацификация”. “Демилитаризация”. “Наркоманът Зеленски да бъде незабавно свален. И прочее несбъднати мечти се огласяваха фалцетно от великорашистките дегенерати.

Днес се молят за прелом. Признават, че не са постигнали никоя от целите си. Обвиняват за това на първо място украинците, превърнати от тях във врагове, които отказаха да изпълнят отредената им роля на малодушни “малоруси”. Оплакват се от тях, че са намразили всичко руско ей така, ирационално, поради което руските хора не трябва да чакат пощада. Полевите командири се опитват да мотивират пушечното си месо да се бие като плашат подчинените си, че попадналите в украински плен ще бъдат дамгосвани с нажежено желязо с пречупени кръстове, ще ги кормят и дори, че ще бъдат…изядени от укроканибалите. Отчаяна работа, наистина…

Пропагандистите сред рашистите подхванаха оправдателния рефрен, че русийката ( расиюшка), една такава оказала се малка и обкръжена отвсякъде спрямо големия кръвожаден Запад, необяснимо защо (само за тях) мразена държава, се бие всъщност с НАТО и с украинската, най-добрата натовска армия в Европа. Най-голямата им надежда за “прелом” взе да се възлага на друга мечта: Западът да се умори да подкрепя Украйна. Лелеяното му разцепление не само не се състоя, но се случи обратното-обедини се както никога досега пред лицето на явното рашистко зло.

 

Какви ли не идиотизми лансираха като сценарий за страданието на Запада. Видя се, че НАТО не само не се разцепи, но и удължи с около 1300 клм. границата си с раzия след присъединяването на Финландия към алианса-нещо немислимо за неутралната държава преди путлеристката агресия срещу Украйна. Въпрос на (малко) време е да бъде преодоляно турското вето и Швеция, друга емблема на неутралитета доскоро, да повтори финландския ход.

Самата Украйна все повече се превръща в де факто  в натовска военна сила. Генералният секретар на организацията Столтенберг декларира миналата седмица, че страната върви с бързи крачки към пълна съвместимост с натовските бойни стандарти. Не друг, а бившият американски държавен секретар Кисинджър, който скандализира Киев и съюзниците му с призив Украйна да отстъпи територии на Путлер, за да има мир, пак през миналата седмица призова без заобикалки Украйна да бъде приета в НАТО. Нашенските рашисти, които изпаднаха в умилителен транс от предишното настояване на Кисинджър за териториален компромис от страна на Киев, се направиха, че не нищо не се е случило. Набързо разлюбиха своя любимец.

Една след друга се провалят рашистките прокоби. Европа се предполагаше, според тях, да замръзне тази зима. Вместо това тя се запаси с газ както никога досега и лиши руzката хазна от стотици милиарди евро. Най-унизителното за газираните от този факт рашисти се оказа обстоятелството, че на помощ, както през Втората световна, дойдоха с корабите си американците. Именно България, смятана за най-пострадалата от рашисткото влияние в ЕС и НАТО, първа, заедно с “русофобска” Полша,  получи забрана от Москва да внася руски газ, но неочаквано се опълчи на този бойкот.Това не можеше да бъде простено и правителството на Петков, дръзнало за една нощ да откачи страната ни от московската газова примка, беше свалено. Да се знае все пак, че такива волности на бивш сателит не могат да бъдат оставени без наказание.

Американците, точно обратното, показаха, че наистина могат всичко, когато се мобилизират, разбивайки друг голяма рашистка надежда, според която Америка всеки момент трябва да рухне. Осъществиха нов десант, пълнейки европейските терминали. В ролята на общия враг в ъгъла бе поставена московията, заместила и по този показател аналогично нацистка Германия. 

НА СНИМКАТА: Легендарният американски актьор от австрийски произход, символ на американския екшън, почете украинския ден на националната носия ( въйшиванка) със следната снимка:

 

 

Какво им остава след като не можаха да сломят, да прегазят, да смажат военно Украйна и да разцепят Запада? Ами стискат палци същият да се умори и да изостави Украйна сама пред лицето на ранената руска мечка. Защото също така им е ясно, че Китай няма си жертва прагматичния търговски интерес в отношенията със Запада с практическа подкрепа за московията. Няма и няма да има преливане на китайска военна помощ в бездънната рашистка бъчва, пробита толкова зрелищно от украинската съпротива.  

В същото време общата помощ, оказана на Украйна за тези повече от 15 месеца война, възлиза на 150 милиарда долара. Това е огромна сума за отбраняващата се държава, но е пренебрежимо малка величина спрямо БВП на Запада, превъзхождащ поне 20 пъти рашисткия. Да се надяват в кремъл, че тя е натежала достатъчно, за да откаже враговете от продължаваща помощ за Киев, е “надежда говежда”, както казвахме като деца. Нещо повече, има всички основания да смятаме, че в икономическо отношение западните бюджети практически не са усетили разходите за военните доставки, чрез които съюзниците на Украйна се освободиха от отдавна произведени и платени от данъкоплатците оръжия, подлежащи на утилизация. 

Напротив, завъртяха машината на ускореното военно производство за подмяна на старите оръжия с нови. Само примерът на пацифистката като национална доктрина днешна Германия е достатъчен. Райнметал, индустриалният гигант на държавата износител Номер едно в света, не само рязко ускори военната си продукция, но и се кани да пренесе нови производствени мощности в самата Украйна. 

В тази отчайваща за Путлер ситуация мозъчните центрове на Запада подхранват възпаления му от мания за величие мозък с противоречиви сигнали. Най-напред гръмнаха бомбата с изтичането на секретна информация от Пентагона за украинските военни планове. Сега пък му подхвърлят надежди за предстояща в рамките на три месеца западна умора от войната му. Изразители на такива твърдения на “авторитетни източници” станаха наистина авторитетните издания “Файненшъл таймс” и “Политико”. 

Колко от това е истина и до каква степен става дума за дезинформационна кампания, ще разберем скоро.

Едно обаче вече се разбра: западният питон поглъща бавно руския звяр. Ще речете-чак пък мечка да глътне! Там е работата, че мечката, която с мечешко самочувствие се нахвърли на поредната си жертва, се натъкна на многократно по-малък по размери, но свиреп противник. Украйна се оказа росомаха, страховит хищник, от който и мечките бягат.

А московията? Вие безпомощно. От мечка, за каквато се представяше, тя се смали до виещ койот, който от лакомия и прекалена самоувереност се е забъркал в смъртоносна за него схватка. Поглъща го бавно и неспасяемо питонът в неумолимата си хватка, стягайки обръчите при всяко (пропагандно) издишване на Песков, Дугин и прочее твари. Захапката на питона не позволява на погълнатата плячка да се отскубне от закривените навътре зъби.

 

 

 

 

 

 

Да бе мирно седяло, не би питон видяло.

8 мнения за “Мечката се оказа рашистки койот, западният питон бавно го поглъща”

 1. Браво на Арни! Удивително е, че човек спортист, без да е бил в МГИМО или “Гарвард”, е по-човек от много путлерастки твари – у Московията, и у нас. Снощи видях по УНИАН репортаж с прихванат разговор на “денацификатор” с бабушката му. Изродът се хвалеше как разстреляли “поне 400 хохли”, демек безоръжни жени, деца и старци. А дъртата вещица рече само, “Тъй ами!”. Това не са хора! Мозъчните клизми на путлеризма са ги лишили от всичко човешко, дори да са имали нещичко такова!

  Затова блатната педЭрация трябва да бъде де-путлеризирана след украинската победа, както Хитлерова Германия 1945 г.

  Както и родния Задунайски Милиционеристан. Впрочем, имат чест някои журналисти в БНТ – днес синоптикът в предаването на жора любЭнович се изгаври с ТВ-путлерастията. Свърши си прогнозата и рече, че сега “великият журналист (жора де) ще ни срещне с великия политик и анализатор румЭн петков”. Дано не го уволнят!

  Респект!

 2. Както много пъти съм коментирал по стените на най-облъчените русофили, показателно е, че отделят повече време да пророкуват кога Запада ще спре помощта и зареже Украйна вместо да се уповават на мощта на втората в света. И май има защо – от Киев за 3 дни до Бахмут за над 200 – повече от Сталинград!
  А Запада все повече натяга гайките. Почна с Джавелини, стигна до крилати ракети и авиация. В един момент не се чудете ако Путин обяви целите на СВО за постигнати и изведе войските. Верните му сектанти ще повярват и в тази победа.

 3. За сегашното положение Ф-16 може би е най-подходящ за Украйна! Ако го въоръжат и обслужват в пълен обем , обаче!
  А , колкото до 150-те милиарда помощ за Украйна, то това не е за първи път! Нека си припомним, че самостоятелно ГФР даваше всяка година същата по обем помощ на ГДР, след 1990г., ежегодно!. А и преди това Хелмут Кол почти плати отделянето на ГДР от савецката империя 1989г..
  Всяка година ГФР си наложи “данък ГДР”, за да “интегрира” източните си провинции, около100 милиарда тогавашни марки! И това може би продължава и сега, а пък резИлтатите от източните германски провинции съвсем не са “най-добрите”! Нещо подобно е с положението в задунайския колониален Бандитустань, който вече 20 години е в НАТО и ЕС!
  Да припомним и трилионите , които САЩ и съюзниците дадоха за “възстановяването” на Ирак и Афганистан, след 2011г. ! Макар резИлтатите да сещо толкова очевидни! Така че Украйна не е прецедентЪТ в представяне на помощ от западните държави на воюващи и възстановяващи се държави, САЩ помагат на европейските държави и по време на Първата световна война, и възстановяването им след войната! Също САЩ помагат на воюващите държави с ленд-лийза през Втората световна война, и за възстановяването им след войната с плана Маршал!
  Също е и сега, още повече, че има и блокирани на Запад над 300 милиарда путински откраднати пари! Отделно ще има репарации и контрибуции за РАБьZZия в полза на Украйна , след войната!
  Жалкото е , че Путлер открадна и прахоса десетките трилиони, които Запада подари на РАБьZZия за възстановяването й след разпаданетона савецкатаимперия, след 1990г.!!! И върна матушката пак в дивашкото робство, както през последните векове от “интегрирането” й в Златната арда!
  Оди на хуйло си, Хуйло!
  Долу КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 4. на 7 ми октомври 1941 г.-на 108 мия ден от започването на войната Третия райх е в Шереметиево-на 37 км от центъра на Москва.Ранната зима спасява СССР,както и спотайването на Япония.Сега да видим как тазгодишното зашумяване на горските пояси ще се отрази на рашистите.

 5. Във връзка със статията, ще припомня част от коментара ми под статията “Най новите “успехи” на ……” от 23.04.2023 г.

  _Третата световна война, на която сме съвременници, ми прилича на сцена, в която американската боа (която всички четирихилядници отписват със слюнка на уста (особено Вацев, за когото трябва да отделят осем хиляди еднократно, за да закрепи зъбното си здраве)) бавно се увива около руския (ядрен, а не Гена) крокодил, който се зъби предсмъртно. Срещата в Хирошима звучи като шега – почти 80 години след Малчугана, на масата сядат велики нации, разменили си Пърл Харбър и ядрени удари, но намерили начин за истински мир. Япония впрочем, наред с Австралия и Южна Корея, също е част от АУКУС боата, обградила азиатските мечка и дракон._

  Впрочем днес, 21.05.2023 г., похотливците на мира са обстрелвали Дома на Европа с червена боя. И знаете ли какво: това е напълно нормално за една демокрация и никога няма да бъде разбрано от почитателите на “здравата” ръка и “реда” – “прогнилият” запад е преживявал и ще преживява и по-крайни протести, включително външно инспирирани и в това му е чарът – припомнете си щурма на Капитолия. Дали ако щурмуват Кремъл, няма да има масово разстреляни протестиращи?!? Демокрациите работят така – винтилът на напрежението, включително нагнетено по спрените газови тръби, както е в случая, се отпуска и системата работи, вместо да рухне в резултат на имплозия.

  Днес имаме и интересна новина от Хирошима – “табуто” самолети F-16 е преодоляно. Поредното омотаване на боата/анакондата около жертвата, която преди да се усети ще бъде изправена пред ядрената опция като последна надежда на режима. Дано се намерят здравомислещи “западники” и “вхожденци”, които да предотправят това.

 6. Имаше един момент в който беше много тежко за украинската армия. Руските оръдия изстрелваха хиляди снаряди 10/1 срещу украинските. Появи се една много забележителна снимка на фронта близо до Харков на украинско поле покрито цялото в огромни дупки от бомби а окопа с бойците се виждаше като малка тънка линия минаваща по средата. Русофилските малоумници в България ликуваха и предричаха бърза развръзка и Аз им казах, внимание, Идва Хаймарс. На 80 км прави 5 метра грешка.
  Това беше преломен момент. Хаймарсите дойдоха и унищожиха складовете със снаряди на орките а оръдията им млъкнаха. Тогава усетиха че победата им се изплъзва а Украйна се съвзе.
  Между другото буквата Z с която “антифашиската” армия на Джуджето маркира танковете си е руна от викингската митология с която Шуцщафел или Есесовците ZZ са изписвали победа. Това е Думата Зиг или както се поздравяват фашистите Зиг Хайл.
  Джуджето си е Хитлер2 и то е очевидно. А нашите антифашистки идиоти почнаха да се маркират със Z без даже да се замислят какво пишат.
  Говедото от “възраждане” трябва да бъде арестуван като хитлеристка подлога и да спре да вее руZки знамена в центъра на столицата ни. Това не само е предателство към Родината му но би трябвало да е и подсъдимо. Аз честно, нямам усещане че живея в независима държава.
  Половин България се изсипва лятото в Гърция. Отворете си очите и кажете виждате ли друг флаг да се вее там освен Синьо Знаме с бял кръст и бели ивици??????!!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.