Пембената Папчица

 

 

 

 

 

Има в днешно време една Пембена Папчица ПП, съшита преди три години с бели конци, за да бъде сготвена върху червените реотани по бабините рецепти държавата, въртяна на шиш в политическата фурна, сделана в СССР.

Пембената Папчица пораснала и решила да прекоси не само червените линии (реотани), но и сама политическа джунгла. В нея от незапомнени времена броди ненаситният руски дневен вълк. Малцина вярвали, че тя е способна на такъв подвиг. 

Самата тя била отсвирена вече веднъж от дуета на двата каскета. Те я наказали, когато отказала да бъде изядена от газирания руски вълк. Но въпреки това си опекла работата и тиквата, що в 12-тия час се превърнала в джипка и поела по опасния път отново.

Баба й Парламентка Републиканска била болна от хронична правителствена недостатъчност. Все не можела да сготви нищо и никого. Както си лежала в несвяст, в къщата й се намъкнал руският нощен вълк. Излапал я, но искал още вкусна власт. Престорил се на сит, за да получи пембената папчица, за да папка още от същото.

Пембената Папчица яхнала тиквата-джип и преминала през гората. Почукала на вратата на баба си и попитала “чий е Крим”. “Руски, какъв да е”,  издал се преялият с власт руски вълк.

“На ти тогава празна папчица”, отвърнала внучката и оставила вълка гладен и нещастен.  

Извод: цветът на папчицата не е важен, нито конците, с които е била съшита. Важно е кой може да сготви тиквата и да я превърне в джипка.

18 мнения за “Пембената Папчица”

 1. Христо Иванов го каза:Тази страна може да тръгне по много добър или по много лош път, среден път няма – по пътищата на байхуй стават катастрофи, но е време за отговорност
  – (П)РРеZидента прогнозира риcкове, копейките превключиха на Zаклинания
  https://twitter.com/elenaultras/status/1660528324592975872?cxt=HHwWgIC27dPtsIsuAAAA

 2. neznam prav li sam ili ne—-NO tova koalirane na Promianata/D.B s haiduka TOLUP/ MESI za men e dobro za da ce otarvem ot pREZZIDENTA inache sme po zle ot tova koeto shte stane az sam ZA nezavicimo che te donece negativi za demokratite. a tova che kacopishkovcite gi ohraniava policiata e pREZIDENSKA mechta

 3. Мислех да изпреваря събитията, но явно съм закъснял…
  Ако.
  Исках да напиша, че след като гледах PR-ката на Боец, имам обоснованото предположение, че на много от съфорумците им е останал горчив вкус в устата след днешната договорка (нарочно използвам руъсизъм, защото единствено Украйна и мисълта, че Радев няма повече да управлява ме примирява с това). Та искам да им поправя настроението с една малко по-различна гледна точка. Днес дупнишките демократи ме изненадаха със следната интерпретация: “Жалко че Бойко клекна пред тези псевдодемократи”. Туш.
  Така че горе главата другари, може не ние, а гербаджийте да сме прецакани.
  Шегувам се. Важното е Радев да е прецакани.
  Оръжие за Украйна, а ако остане време – долу МОЧА!

 4. Много тиквеници има да готвим и ядем. Само с главната нещата няма да се оправят. Дано не поникнат тикви и в пълната папчица.

 5. Добре стана, горе главите! Тия 6 условия на ПП-ДБ са супер! Аз нямам никакъв проблем с тях. Ако Герб се изметнат, те ще понесат дефицити, а не ние. А акад. Денков ясно каза – при неизпълнение на едно от тях си подава оставката. А ми се струва, че М. Габриел няма да му ходи по гайдата на Тиквата. Иначе е чао.
  Добре стана, добре е.

 6. Конгениално!

  Кой кого е изтемарил курвенската, ще да видим в обозримото бъдеще. “Архиважно” е, туй по най-известният сифилистик на всички времена и народи ленин, Главният Каскет на Републико наша, здравей да продължи с хиперактивността си само в правното поле на компетенциите си преди да бъде заслужено капичнат. Колкото до пРЕЗИДЕНТА Фърчилков на него сега му се такова такованката. Кой разбрал–разбрал.
  Междувременно, нашите победоносни войски чрез проксита си-РДК и ЛСР вършеят вече цял ден из БНР(Белгородската НР).

 7. Държавата ни няма своя власт, няма своя полиция-следствие-прокуратура-съд !Московията си разиграва коня ! Се-е върху главите ни. И няма Един да ни вдигне! Ако не смачкаме всичко руско сега – край!

 8. Това, което се случва в държавата е кошмар.
  Ние го гледаме наяве, заслужихме си го с овчедушието и посредствеността ни.
  На никой не му пука за този до него, озверели сме един срещу друг като хуни. Кауфланд и вкъщи, разбирайте ям и @#ра.
  Много ми е болно. Знам, че ще минем и през тази криза, но лично я приемам като поредната. Толкова ли е трудно да живеем спокойно поне едно деситилетие. Като сложиш и войната в Европа – външният план, който диктува цялата ни вътрешна политика – не само у нас, всичко изглежда трудно за понасяне. Нямам търпение да видя светлината в тунела.

 9. Бог ми е свидетел, че не мога да се ориентирам в обстановката. Като прост инженер се опитвам да разсъждава логично и ми изглежда, като че ли двете евроатлантически коалиции (едните искрени, а другите преструващи се) не могат да се договорят, защото главатарят на едната е крал 12 години, а на другата е ходил само 12 часа на вечеря с Солун. И изведнъж, о чудо! Статуквото, за да се подмаже на промяната, взема решение (много логично от политическоживотинска гледна точка) да пожертва прокурорския си чадър. Обаче чадърчето, или КОЙто стои зад него, решава да се опъне и започва да си спомня за Барселона… И пред добрите се отваря възможност да направят това, за което преди не можеше да се говори (поради чадъра) – правим евроатлантическа коалиция, а независимата съдебна власт да решава кой крал, кой вечерял, кой тънък асфалт слагАл.
  Ама нещо е много хубаво, за да е вярно…
  Но не пречи да се опита… (вж. коментара на Ив. Терзийски)

 10. Не знам какво да мисля вече. Поредното падение и пполитическо сепуко ли? Или това все пак е по-малкото зло предвид колко е нарастнало червеното заразно зло. Чак се смях, когато чух, че ППДБ ще го направят с ГЕРБСДС. А колко много едните се бореха срещу тиквурите.. Иначе сега кой от кой е по евроатлантик. Защото вероятно вече и в двата лагера има осъзнали, че рашибозуците не спят и, че вече въобще евроатлантическото бъдеще на страната е сериозно заплашено. От една страна е президентското управление. От друга са “миротворците”. От клипа между другото се вижда как полицаите мирно не си мръднаха пръста, когато замеряха сградата. Самата сцена беше достатъчно красноречива за това, което се случва у нас.
  Та дали изведнъж 1вите и 2рите са поумнели или прозрели, че все пак парламент е по-добре да има и, че реформите е по-важно да се почнат все пак, пред това копейката да ликува на шестите поредни избори? На пръв поглед това не изглежда толкова зле. Но политическото безвремие още не е приключило. Ротационен принцип? 18 месечно управление? Компромиси? Чертаенето на подобни сценарии е безсмислено в това безврвмие, защото те най-вероятно няма да се осъществят. Да видим.

 11. Със санкционирането на “непознатото за ГЕРБ” лице “Владко” Горанов санкциите Магнитски достигнаха до най-близкото политическо обкръжение на Мутрата Борисов. Още при обявяването на санкциите срещу Пеевски бе ясно споменато, че те са заради “корумпиране на лидер на парламентарно представена партия”.
  Очевидно е, коя е партията управлявала 12 години и коя е корумпираната от Пеевски Тиква.

  В САЩ официалНо бе поискано санкционирането и на Каскета заради отказа му да разследва “лицата” от двата санкционни списъка.
  Каскета не започна никакви разследвния, но отиде в САЩ на необявено и без заявена програма посещение. И докато бе там Мутрата се разбърза да го сменя.
  Отделно от това, той изборите насам буквално се моли на ПП и ДБ да направят правителство с неговата ОПГ. Защо ли? Дали не заради подготовката на следващия списък Магнитски? Дали не заради многото информация, известна на Каскета?

  И ето, вчера Мутрата се съгласи да променя съдебната власт, да търси конституционно мнозонство, изобщо да прави всичко, което умишлено спъваше през последните 14 години, само и само да има правителство с ПП и ДБ. Въпреки че нищо не му пречи да се прегърне открито с ДПС и ИТН.. Единственото му услови е да има един, един единствен представител на ОПГ-то в правителството – Калинка Габриел. Не ви ли прилича това на опит да се замаже капитулацията му?

  Както в природата, така и в политиката натискът на средата може да промени и най-изгнилата (corruption = загниване ) тиква. Оцеляване на най-приспособимите.
  Но и най-приспособимата тиква може да бъде сготвена.
  Отпушването на България започна!

  Слава на Украйна и на нашите общи съюзници!

  Ще кажа и слава на ПП и ДБ, когато видя осъществени и обещаните промени.

 12. Със сигурност радев хвърчилков е по голямо зло от тиквата. Но страхливата тиква е предателска, не знаеш на коя страна ще се изтърколи. Всички досега са предавали България на русия. Включително и Иван Костов пред когото ДБ се кланят като пред идол. Да не подценяваме глупавия руски вълк /вълка не е глупаво животно/, а пембената папчица да внимава, веднъж вече беше сготвена, а залога не е малък. В Украйна ни е надеждата!

 13. Разбира се, не знаем условията на сделката. Но ще видим , по отношението на етномултаците ДПСь и зИльоната гнусна ПРЕСТЪПНА и контраБАНДНА и самозвана ТИКВА – реZZиЛдентът лумПен гадень! И на кУпейкинь- платеният казионен паразитен шуть на пасоль-губернатора мУтрофановНаЯ, и “подпиран” отзад и от геЙрберастката шайка на бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ!
  Но винаги може да се готвят резервни варианти , и дори за нови пембени папчици за следващите избори! Сега важното е да се направят реформите от последните 17 години и реален , а не популистки бюджет, и коригиране на хартиеното “гласуване” , чрез връщането на машинния вот и нови отделни преброителни центрове в РИК-вете, ако все още има хартиени бюлетини, дори и без куцото “видеонаблюдение” на кУрвела ниновНаЯ!
  Също и максимално бързо да се разследват рашистките рублоядски популистки паразити на издръжка от пасоль-губернатора мУтрофановНаЯ , начело с иZZраждане, и незабавно разследване на зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень и ченгесарската му “масонска” шайка и служебният му гълъбарник за престъпленията им и при неизпълнението на закона за помощта за Украйна!!!!!
  Така че имат малък толеранс по-малък и от “стандартните” 100 дни!
  И да се подготвят нови санкции и в Брюксел и Магнитски, за да има достатъчен “стимул” за реални реформаторски действия от ГЕйРБь и ДПСь! И разбира се габриелНаЯ и по-политически неутрални министри от ППДБ е максималният “компромис” към бокоТИКВАТА, а другите министри трябва да са максимално отдалечени от негово въздействие!!!!!!

 14. Шапо за пиарката на Боец,но ми се стори, че при Дремджиев думите й изпреварват мисълта.

  Случаи като рискованото съглашателство между ПП и и ГЕРБ са разгледани от Костов в последната му книга :стр 238, 239, 240, 241, 242, 243 и 244: Бих желал Миро да каже какво мисли за тази книга.

 15. Постановката описана от Arthur и съжденията на Миро и RICOшетниковь са верни, но единствено правилният ход е ППДБ да напряват правителство на малцинството, при това самостоятелно. Разбира се, ще има и вариянти на отстъпки, за да се постигна съгласие и напредък.
  Основното обаче е, да не се разводнява и омаловажава замисъла на съдебната реформа. ь
  Всички знаем, че в Герб се цели Борисов да не отиде при бай Ставри, но такава оферта биха могли да му предвидят.
  На времето и Ал Капоне, не е бил съден за бандитизъм…но пак нещо го е постигнало.
  Важно е пречката за несъгласията да бъде преодоляна с минимални трудности, та да може да се очаква подкрепа от ДПС, Герб и други партии, защото по много неща между тях има дори пълни покрития. Така може да протръгне работата и да се вземат важните решения относно бюджета и Европа.
  От руга страна , така много съподвижници от Герб ще могат да осъзнаят заблудите си и да получат възможността истински да се върнат към европейските ценности, които корумпираните им колеги настанили се в ръководството на партията загърбват.
  Понеже съдебната реформа е най–важната, прокуратурата и съдебния съвет, въпреки всичко до сега, трябва да бъдат основно преустроени. Дори постът Главен прокурор трябва да бъде заличен.
  Всички иговорки уговорки трябва да бъдат писмено оформени, с което каламбурите на Борисов да бъдат преустановени.

 16. Към
  Миро
  23.05.2023 в 06:21 :
  Според вас има някакви “поКЛАНЯЩИ” се на Костов?!?
  Едва , ли!
  Който се кланя, винаги е наведен , пред някой пореден моментен негов хиперхерой и кумир!
  Но, Костов все пак нямаше достатъчно време да ви “продаде” на Елцин и Рассия! Ако смятате , че е виновен , кажете за какво точно?
  Повечето факти говорят, че точно Путлер и туземните му ченгесари и мултаци, помогнаха Костов да няма втори мандат!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.