Празната папка и пълният потрес на покрусените Бойковисти: “на кого ни оставящ, ба(щи)це”!

Празните папки имат свойството да наливат очаквания след дългогодишно преливане от пусто в празно. Така беше с празната папка на най-голямата партия БСП, която се беше запънала като запушалка на изхода на българската политика през създадената от нейното управление катастрофа през 1996-1997 година. Отпушването настъпи с празната папка, връчена от капитулиралото най-сетне ръководство на партията, което връчи на 4 февруари 1997 г. празна папка за свой кабинет на президента Стоянов.

Подобен е и сегашният случай с връчената на президента Румен Радев празна  папка на ГЕРБ, която се запъваше повече от две години, преди да се види принудена да приеме реалността. И тази партия, както онази, има(ше) самочувствието на най-голямата, най-заслужилата да управлява, но аритметиката й не излиза(ше) в ситуацията, когато никой на политическия терен не я иска за партньор.

На практика се осъществи апелът за формиране на евроатлантическо управление, но кой знае защо не се дочува ликуване от страна на онези, които страстно призоваваха то да се формира.

Как “кой знае”? Знайно е. Тези призиви подразбираха под евроатлантическо мнозинство лицето Бойко Борисов Методиев да бъде възнаградено с ролята на нещо като Цар Обединител, който да яхне отново белия фалкон. Това не стана и сега мълчат. Не им е радостно вече, че ще има евроатлантическо правителство, необходимостта от което така правилно обосноваваха. Издадоха се по този начин. 

Това мълчание е достатъчно показателно, но все пак е косвен ориентир. Същото не може да се каже за воя след завоя. Не могат да го вземат откровените Бойковисти без скърцане (на зъби). Че и (смешен) плач се дочува как са били предадени, какво самоубийство е извършил техния кумир и как това е краят на ГЕРБ, за чиято кончина се знае, че е сигурна без същия Бойко начело. Ето защо онези, които сега са по-бойковисти от Бойко, вече зоват за разцепление на ГЕРБ и дори сочат Делян Добрев като най-подходящ да оглави клонинг на партията. 

Нали уж беше важно да има правителство и то именно на евроатлантическите партии? Ето, договориха се. Само че не на правилата на БМБ и това е непоносимо за лакеите, изповядвали дълги години култа към личността му. 

“На кого ни оставяш ба(щи)це”, хлипат те сега неутешимо. И (не)обяснимо. Как да обяснят покрусата си след като им се сбъдна мечтата за евроатлантическо правителство, освен с признанието, че са имали друго предвид.

Интересно изглеждат също и всезнайковците, които с пяна на уста се подиграваха на “пепетата”, “харвардите” и прочее лаици в политиката. Къде щели да се мерят те с политическото животно от Банкя, което ги смазва, хруска, гази и разиграва както си иска, радостно твърдяха те. Дали ги харесват или не, сега ще трябва да признаят колко са сбъркали в преценката си за надиграването на политическия терен.

Могат и да отричат, но за всички е видно, че старото куче Бойко младите го тричат.

 

8 мнения за “Празната папка и пълният потрес на покрусените Бойковисти: “на кого ни оставящ, ба(щи)це”!”

 1. ПП-ДБ действат на политическата сцена също като украинската армия-хитро, асиметрично, оставят врага да затъне сам в амбициите си и след това да няма положителен изход, без да приеме техните предложения. Дано да не греша )

 2. Е , все пак не можем да сравняваме 20-тина почти независими министри с 200 000 бойковски и депесарски чиновници в бюрокраДцията, НАЛИ! И още толкова в кметства и други администрации , милиции, армии , съдилища и прокурорски следствия, в добавка и казионни порционни бизмесмеми!
  Така че (не)равновесието не е даденост! А и самите герберска шайка е директно във властта последните 10 години, и още 10 преди това в сАфия и милицията! Така че имаше много по-заслужили и смислени партии и лидери , които нямаха този шанс, особено след приемането ни в НАТО и ЕС!
  Както и има много по-истински президентски патриоти , които нямаха възможността на решетниковия шпионски дрон-камикадзе , който унищожи президентската институция , заради предателските си зависимости и личната си фатмашка проZZт(итуц)ия и корупция ! И дори показа какъв “обединитель” на нацията и “морален стожер” е, след като само заради личните си задкулисни кукловодски ТЪПькачи не реабилитира и помилва жертвата на гейшеФтурата – Иванчева, заедно с чиноническата му генетична “партийна” калинкива секретарка от БКПь- йотовНаЯ! Одите на Решетников, одите на хуйло си!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. Надявам се, този път да не се случи онова, което стана след големите протести 96-96 г. Червените ребята станаха едри “капиталисти”, на които сега им слугуваме ние, демократите проевропейци. Надеждата ми е в Украинския вятър….и ВСУ..да задуха и тука.

 4. А аз се надявам да не се повтори декември 2015-та, когато ГЕРБ бламираха съдебната реформа, Христо Иванов подаде оставка и вместо да получи масова подкрепа от т.нар. демократична общност, не получи подкрепа дори от целия Реформаторски блок (пепинчо москов, пръмовица и подобни останаха верни на Мутрата). Не се съмнявам, че ГЕРБ ще мътят и сега водата на ППДБ и ще им припишат вината за евентуален провал. Съдейки още по днешните бълвочи в пеевските сайтове, този процес вече е започнал, преди изобщо да има правителство.

 5. Имам съмнения, че Боко е получил ясен знак отвън. Иначе няма обяснение, че с равен брой депутати, на практика той подписа празен чек на ППДБ. Прави впечатление мълчанието на ДПС.

 6. Мнението ми за тези измекяри, написано в рими:

  Герб са все милионери,
  не във лева, а във евро,
  продължават да крадат
  и народа да дерат –
  кой поръчка, кой рушвет,
  кой на тиквата минет…
  Златна партия боклуци,
  гювендии и калинки –
  всички тънат във разврат.
  Зарад тях сме във разпад!

  Виж целия текст: https://tikvokratsia.wordpress.com/2023/05/01/евро-милионери/

 7. Николай Колев
  23.05.2023 в 22:48

  Аз даже още не смея да се зарадвам, приятели и съмишленици.
  КОЙ знае какво ще се случи още, до Денят, когато правителството на г-н Денков ще влезе за гласуване в пленарна зала?
  Нека първо РР да връчи мандата…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.