Пригожин няма нищо против да го смятат за “касапин” в циничен пристъп да покори с взлом “руска душа”

Сред злодеите на рашизма днес в лично качество се утвърди Евгений Пригожин, собственик на наемническата групировка “Вагнер”. Злодеите, както е известно от литературата и филмовите сценарии, привличат вниманието-стига да не си тяхна жертва.

Пригожин определено успя да си извоюва злодейска световна “слава” не само с престъпленията на своите главорези ( буквално казано – в Сирия се снимаха сами как изтезават и обезглавяват пленник), но и с черното си чувство за нещо като хумор. За себе си казва, че не е никакъв “готвач на Путин”, тъй като не умее да готви и добавя, че повече би му отивало да е “касапинът на Путин”. Ха-ха-ха…

Не целя да му правя портрет, а само обяснявам защо му отделям следващите няколко реда. Правя го заради зачестилите му похвали за украинската армия и изобщо за украинците- в пълно противоречие с официалните пропагандни напъни в московията. Думите му на одобрение ( едва ли не завист) към украинците могат да се обяснят единствено с опита му да вдигне цената на това, което представя като своя победа при превземането на Бахмут или на онази част от него, която контролира, заявявайки днес, че ще я напусне и ще остави на руската армия, на която все пак щял да помогне, ако срещне проблеми.

Друго си е да си победител на “една от най-силните армии в света”! Пригожим определя днес така украинските въоръжени сили. Признава за огромен брой жертви, които наемниците са дали в битката за Бахмут от миналата есен до днес. Изчислява ги на 10 000 . Това е първата конкретика, която потвърждава досегашните украински твърдения и по този начин легитимира достоверността на украинските данни.

Освен това Пригожин хвали украинската армия за високото ниво на организация, подготовка, разузнаване и владеене на различни видове оръжие. Те използват еднакво добре оръжейни системи от съветско време и от натовските арсенали, възхищава се “касапинът на Путин”, според когото украинците се бият технологично и точно за достигане на “върховната цел” и с това му напомняли на съветските бойци от времето на Великата отечествена война (както и до днес в московията наричат онази част от Втората световна война, свързана със Съветския съюз).

Пригожин атакува вербално и базисни наративи, свързани с тази война. Започнахме я с цел денацификация, а легитимирахме украинците, превърнахме ги в нация, известна по света, констатира той. А що се отнася до демилитаризацията, фактите са следните: ако в началото те са имали условно казано 500 танка, днес разполагат с 5000. Имали са 20 000 боеспособни военни, а днес са 400 000. Егати “демилитаризацията” сме постигнали, възкликва “касапина”.

“Касапина” се конфронтира лично с министъра на отбраната Шойгу и с началника на въоръжените сили Герасимов. Кани ги иронично да се осмелят (като него) да дойдат на фронта.

Предстои да видим дали той наистина ще изтегли наемниците си и ще ги прати да печелят кървавите си пари в Судан. Такива твърдения циркулират в мрежата. Но каквито и да са егоистичните му причини да хвали “една от най-силните армии в света”, изпъквайки като мъченик на този фон, комплиментите му придават легитимност на всички останали данни за силата и успеха на украинската армия. 

Едно е тя да се похвали или да я оценят високо нейните съюзници, друго е самият злодей Номер едно от другата страна на фронта, който физически присъства на терена (за разлика от Путлер и висшите му армейски командири) да прави такива признания.

В самата московия цари объркване във връзка с изявленията на Пригожин. Някои скептици смятат, че те са съгласувани с Кремъл, но трудно обясняват логиката на тези подозрения. По-вероятното обяснение, по мое скромно мнение, е, че Пригожин е циничен търговец със смърт, който си гради образа на прагматичен бизнесмен в тази област и не се заиграва с някакъв си шовинизъм, бидейки готов да признае качествата на врага, когото е надвил, макар и само в една мъчително дълга и безсмислена битка за градче без стратегическа стойност, но привлякъл световното внимание.

Ако към този интерес за впечатляване на света добавим и критиките на Пригожин към руския елит, чиито синчета “си въртят задниците на топло” ( в Дубай и прочие дестинации), можем спокойно да заподозрем изпечения циник като кандидат за политическа симпатия сред избирателите в родината си. Заплаши я вече и с опасност от повторение на 1917 година, т.е. с революция, която можела да започне от разбунтували се военни: все неща, за които предупреждават откровени противници на Путлер ( повечето бегълци от режима му в чужбина). 

Фактът, че Пригожин озвучава такива страхове го прави потенциална алтернатива на олигархично и бюрократично-полицейския управляващ страната конгломерат. Цинизмът обикновено бива прикриван в московията под ушанката на шовинизма, но Пригожин не се церемони много на идеологическия фронт. Кара направо и докато не е катастрофирал в пряк сблъсък със службите на своя господар, тактиката му може да се смята за печеливша в битката за спечелване на “загадъчната руска душа” : хем е “най-успешен” смелчак във войната със страшния враг, хем е безпощден в критиката си срещу оялия се елит.  

Че московията е бременна със събития, които не вещаят нищо добро за държавата, са съгласни практически всички наблюдатели, които не получават пари, за да лъжат. Въпросът е само кога и в какви мащаби ще избухне бедствието, което Прогожин изглежда се готви да посрещне от позицията на “казах ли ви?!”.

НЕ Е ПО ТЕМАТА (може би): Една малка загадка: кой в София се огражда с такава концлагеристка “оградка”?

21 мнения за “Пригожин няма нищо против да го смятат за “касапин” в циничен пристъп да покори с взлом “руска душа””

 1. Пригожин е от малкото, на които им се “позволява” да се репчат на кремълските бункерфюрери. Също така проявява самокритичност, което за разлика от последните подсказва, че най-вероятно се учи от грешките си, което го прави опасен и в родината си и навън. Което на свой ред означава, че не трябва да се правят никакви компромиси и с най-малките признаци на присъствие на вагнеровските касапи, нито в Украйна, нито къде да е по света.

  ПП Отговор на загатката:
  Така рашисткото консулство се пази от братската любов в държавата в която се е пльокнало https://goo.gl/maps/gu3vs5ASzcUPSJ9S9

 2. Само за протокола.
  10 хилки са убитите зеки и още толкоз от наемниците на “музикантите” в битката за украинският Луковит. Или 20 000 общо по признания на самият пригожин. Според най-могъщият включващо и най-информиран администратор на планетата-Байдън 100 000 са убитите и ранените при Бахмут орки.
  След като цели две денонощия няколко десетки бойци на РДК и ЛСР в БНР направиха луди хиляди силоваци които бяха под “вещото” командване на одиозния сватбен генерал лапин в очакване съм да се сбъдне на 100% прогнозата на Бен Ходжес.

 3. Да отговоря на фото-загадката чий е “заборът”: ами на едно посолство, което от 150 години самичко си делегира права да се меси в българските работи както му отърва. И не е “оградка” – бункерен бетон марка 1000, арматура ф30 с добавен волфрам, с дебелина 0.5 м, може да издържи удар на РПГ-7 от упор (знам го от инженера, който бе в тех. надзор при градежа на “забора” на ул. “Незабравка”). “Превъзходителството” от горното посолство се мъкнеше след вас на влизане за “бутиковия концерт” на една номенклатурна РъБъ чанта със запазени дръжки, прочута с вокални и некои други умения…

 4. Едно малко уточнение – по думите на Пригожин 10 000 са само похарчените затворници /освободени от него за да “защитят родината”. Общият брой на жертвите не се съобщава.

 5. Орките се изтеглят от Сватове, Креминна, Северодонецк и Лисичанск, за да охраняват пограничните си райони. Болгород им припари. И кого ще оставят в Бахмут ако Пригожин вдигне гълъбите? Сигурно “безсмъртния полк”. Зер последният през тази година получи грандиозни попълнения…

 6. Женята както подигравателно наричам Пригожин в моите “анализи” пародиращи непоправимия русофил Коле Витанов, е за мен едно подставено лице. Вагнер е под контрола на ГРУ и едва ли действа самостоятелно. Или има борба за власт между различните фракции, или подготвят смяната на Шойгу с формулировката Царят е добър, но някои боляри лоши. Ако украинците ги ударят лошо, ще трябва да се търси жертвено агне.

 7. Мисля, че неочакваната визита на резидента в ЮАР вече се изяснява.
  Бойко подхлъзна ППДБ, вече може да се ходи на избори ….

 8. Сега след фронта Пригожин ще отиде на почивка/море където ще падне от прозорец на хотела.

 9. То, самото наименование на терористичната му шайка носи “типично” раZZийското име – ВАГНЕРь!
  И много пълководци се стремят да повторят разгрома на римските легиони от Ханибал при Кана, и всеки от тях искат да постигнат своята Кана!
  Това сега са на път да постигнат и ВСУ в Бахмут .
  Същото е било и положение и с блицкрига на Вермахта в СССРь , почти повтаря многократно битката при Кана, през първите месеци на МЕЖДУсОюзническата война между Сталинь и Хитлер!
  А и сегашният любител на Вагнер от путлеристкият рай(Хь), следва и “арийският” му предшественик също любител на Вагнер и начело на Третия райх!
  Оди на хуйло си, Хуйло!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 10. Към
  Българин💛💙
  25.05.2023 в 20:00:
  Е, ченгесарските проZZт(итуращ)и “масонски” клюкари друго не могат да “измислят”, освен клюкарска кафява помия , на каквато са “обучавани” в “академичната” школа в СимеоновНо , а сега ги “приватизираха” в частната библиотекарско-сарайската доносническа “школа”!
  И какво може да “изнесе” тоя бивш чалгарски дупетат? Освен чалгарски клюки, които само потвърждават , че на мутренско-ченгесарските чалгари на учиндолската мумия не може да се има никакво “доверие” , колкото и да се представят за патрЕоти и за “честни”, защото са безкрайно зависими от кукловодите им!
  И защо , и как, с каква цел е записвал над 10 часа записи на своите “колеги” в ППДБ?????? И то само за 1 месец?
  Дали е възможно това, без “помощта” на ченгесарските шлюхи от ОПГь-ДанСь, ОПГь-УБОь, ОПГь-ДОТОь, ОПГь-МВРь и всичките други проZZт(итуращ)и подлоги на гнусната зИльона ТИКВА- реZZиЛдентът лумПен гадень, който НЕзаконно е окупирал властта, и извърши превратаджийски БЕЗпредель, без да е избиран на избори за това!
  Това е пунта мара и клюки , които сигурно са и допълнително манипулирали тези “записи” .
  И едва ли има нещо повече от несъществени и дребни клюки в тези “записи”. Защото всички “партии” и в парлаМЕНТА , и извън него, и всичко куцо , кьораво и стакато през цялата кампания вадеха “компромати” срещу ППДБ, включително и ГЕРБ ! Така че всички обиди между тях са вече казани и няма нищо , което да не са си казали!
  А и самият чалгарски ексдупетат едва ли е присъствал на лидерските съвети и преговори между ППДБ и ГЕРБ, защото е от втория ешелон на ППДБ , и не знае точно какви теми и разговори са се водили на тях!
  Така че ППДБ въобще не трябва да отдават някакво голямо значение на поредният зависим мимикриращ предател в техните редици , и на неговите клюкарски “компромати”!
  ДОЛУ , зИльоната ченгесарска и фатмашка “масонска” ТИКВА – реZZиЛдентът лумПен гадень, оди на пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ, оди на хуйло си!
  Долу зИльоните ТРОЙянсКИ ченгесарски “мадонски” мУтрьошки , одите на хуйло си!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 11. ” Факт е, че българският народ е признателен за 150 000 загинали руски войници в Руско-турската освободителна война преди век и половина. Това наистина е принос към нашия народ, който ние тачим и никога няма да забравим.”

  Хм, тези цифри още ли ги върти пропагандата?
  https://offnews.bg/politika/radev-za-nas-sa-ednakvo-blizki-i-ruskiat-i-ukrainskiat-narod-801685.html

 12. В украинском Бахмуте было 17 школ, 29 детских садиков, 3 ПТУ, 2 техникума, 5 домов культуры и клубов, 12 библиотек. Возле Бахмута можно было увидеть соляную шахту и самый большой в мире подземный концертный зал. В городе было расположено крупнейшее в Восточной Европе предприятие по производству игристых вин.
  https://www.google.com/maps/place/%D0%91%D0%B0%D1%85%D0%BC%D1%83%D1%82,+%D0%94%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%86%D0%BA%D0%B0,+%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0/@48.5986674,37.9980367,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipNo6GjuCsWDKSZw_C3tkt1c3MiQv36p1Btkx3ER!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipNo6GjuCsWDKSZw_C3tkt1c3MiQv36p1Btkx3ER%3Dw203-h152-k-no!7i4160!8i3120!4m7!3m6!1s0x40dfe61bf724c5a7:0xa398e255ecbfeec2!8m2!3d48.5986674!4d37.9980367!10e5!16zL20vMGI1OWI3?entry=ttu
  – пришли русские и спасли украинцев от всего этого…

 13. ! “дълбокияТТ(внук на)” иванбакалов фейсбукнал: “И докато Гешев вдига шум за тоя оня бизнесмен и депутат, Таки шета у нас, влиза и излиза необезпокояван, Брендо, дето се крие в Украйна с редовно тяхно гражданство, и той е недосегаем.
  И кой е капо ди тути капи?
  В това отношение у нас сме уникални, в никоя държава мафията не е стигала до такава степен върха на властта”
  – само дето убийството на Къро, жена му, икономката, детегледачката е по руски тертип зачистка с жените и децата им и тук полицията паZи руССкий ЦЕНТР
  https://pbs.twimg.com/media/Fw_hGeVWAAEVvWQ?format=png&name=small
  – за поредната починала родилка:”казаха, че сме изтеглили късата клечка”
  Социологията: “… има не една, а много пушки, с една основна цел да се блокират всички парламентарни процедури, не само тази за съставяне на правителство“
  байхуй(в стил И.Б.): ” Прилага се сценарии към партията на промяната и “Демократична България”. Целта е да няма правителство, защото всичко е много близко това да се случи”
  … и герББ гласува “плитка” редакция в съдебната реформа с ДпС и БСП

 14. Пригожин и официално призна, че тотално са разграбили Донбас след окупирането му през 2014 г. противно на путлерастската пропаганда и че избиват всичко наред, т.е. че не правят разлика между военни и цивилни, отново противно на путлерастската пропаганда, че стреляли само по военни обекти.
  Друг престъпник призна че в Донбас не са останали мъже между 25 и 55 години след насилствената мобилизация и изпращането ми с ръждясали автомати срещу ВСУ

 15. Таваришч ПригоДин е пУтник…

  Булгаков – “Майстора и Маргарита”: Анушка вече е разляла олиото…

  С други думи – самоварът със “специалния” чай вече кипи!!

 16. @ よ
  ” само дето убийството на Къро, жена му, икономката, детегледачката е по РУСКИ ТЕРТИП, зачистка с жените и децата им и тук полицията паZи руССкий ЦЕНТР”

  Така е! От “дълбока древност” орките прилагат този (ТИПИЧЕН за тях!) дивашки “тертип”!
  За назидание, на публично място, посякоха дръзналият да им се
  противопостави български премиер Стефан Стамболов, а после взривиха и гроба му, за да заличат всякакъв спомен за него, както постъпиха и с членовете на царското си семейство на Николай -II, след разстрела ги заровиха в яма, а после взривиха мястото. Така постъпиха и с “непослушните” руSSки олигарси след началото на “специалната военна операция”, избиха ги заедно със семействата им!

 17. Критиките и волнодумството на Гиркин и Пригожин свидетелствуват,че имат солиден чадър от страна на службите,не е ясно дали е ГРУ или ФСБ/за далеч по безобидни намеци дори ,обикновения русиянин ще загърми към пандиза/.А относно ЮАР,струва ми се,че някой е отказал да плаща предоставената му дрога/доставена по партиен канал от Южна Америка/ и отдела за почистване си е свършил работата/както в Аруба/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.