Миролюбците в московията днес са на “дъската на позора”- ще бъдат герои един ден

Настъпва ли дългоочакваният момент на изтрезняването в московията от шовинистичното опиянение?

Данните за такава тенденция са сред най-ценната информация, свързана с агресивната държава, поради което нищо подобно не се съобщава официално. И все пак се промъкват сведения за проучвания на общественото мнение, доколкото може да се вярва на системно сплашваното с репресии заради антивоенни настроения изразено мнение. Според такова изследване все още цели 30 на сто от поданиците на Путлер биха искали той да бъде “следващият” президент. 

В социалните мрежи се промъкват твърдения, според което в страната се усеща униние след “победата” в Бахмут заради огромната цена, платена с живота на поне 10 000 “освободители”. Съобщи я Пригожин, самият собственикът на наемническата армия “Вагнер”. Мнозина си задават въпроса вече каква ли е общата равносметка (и какво още предстои) щом за такова пренебрежимо малко постижение загубите са съизмерими със съветските за 10 години в Афганистан (ако се броят и ранените в боевете за Бахмут).

Видео от Хабаровския край показва как на хиляди километри на Изток от столицата гражданите демонстрират отрицателно отношение към “специалната военна операция”. Един след друг отказват да подпишат на улицата листовка в подкрепа на “операцията”, а някои дори открито й се противопоставят. Друго видео, разпространено в мрежата, предизвиква размисли и коментари във връзка с подмазваческа реч на директорка на училище. В присъствието на Путлер тя “гордо” съобщава, че 4 ученика от училището вече са дали живота си в Украйна. Коментари веднага изчислиха, че дори тази загуба да бъде намалена наполовина, умножена по десетките хиляди училища в страната става дума да огромен брой жертви.

Противодействието на режима срещу антивоенните настроения отдавна е надхъврило всякакви граници на малоумието. Арестуват хора за комбинация от жълто и синьо облекло, по доноси за някого, че чете на украински език в метрото. А в казармите инсталират “дъски на позора” с имената и снимките на военнослужещи, отказали да се бият. Всъщност става дума за проявя на храброст. Да откажеш да изпълняваш престъпните заповеди днес един ден ще бъде постъпка, която ще бъде оценена като геройство.

Цели 30 души от 250 отделна мотострелкова Казашка бригада са заклеймени публично в това качество само в едно поделение. Колко ли са в цялата рашистка армия? Във всеки случаи нашите рашисти могат да използват при следващия си “поход за мир” снимките на тези поданици на Путлер, истинските миролюбци в московията.

 

 

   

 

7 мнения за “Миролюбците в московията днес са на “дъската на позора”- ще бъдат герои един ден”

 1. Иво, стига “жали”😀 блядовете
  20 000 са убитите “музиканти” на пригожин при Бахмут.
  https://www.rbc.ua/ukr/news/tsina-bahmut-skilki-znishcheno-vagnerivtsiv-1684944482.html
  5 са убитите възпитаници на тьотката от видеоклипа.
  https://t.me/tochkanevozvrata22/2866
  Черешката на тортата обаче е “изтемарването курвенската” на Ватниланд от старшият “партньор” Китай.
  ШПоследен въпрос: Е, ли Крим част Украина?
  – Съвсем кратък и прост отговор: Китай е за независимост, суверенитет и териториалната цялост на всички страни, вкл. и Украина.”
  https://t.me/chushvsejrusi/1640

 2. Ето защо България е на 111-то място по свобода на медиите.
  Дори след повечето африкански държави!

  Ето защо рашистите от Възраждане са във възход!

  Ето за коя публикация “Миролюбците” от Фейсбук отново ме блокираха.
  Процедурата по възражение е формалност.
  Даже изобщо не се чете, а автоматично се отхвърля!

  Относно публикацията ви
  Никой друг не може да види публикацията ви.
  Видьо Видев
  3 ч. ·
  Споделено с: Публично
  29-ти май.
  Добро утро!
  Приятели по света и у нас!
  Желаем ви прекрасен ден!
  На героична братска Украйна
  желаем КУРАЖ!
  И скорошна победа над рашиста Путлер!
  Фашиста Путлер е еманация на варварите руснаци,
  деградирали от 105 годишен комунизъм!
  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!
  Могъщите САЩ и непобедимият НАТО са гарант за свободата ни!

 3. П.П.
  Аз не наричам руснаците подчовеци?
  Защо ФБ и Гешев си траят,
  когато изрожденецът Костадинов нарича българите подчовеци?

 4. Не мисля, по-скоро става дума за първичен инстинкт за оцеляване въпреки десетилетията национал-путлеристко зомбиране. Това е като кухненските полит-анализи с радиото на макс. Да не се залъгваме за “добрите русначета”, и най-добрите са си агресивни имперски павиани, уви! Трябват поне 2 поколения депутлеризация и глад, и пак резултатът няма да е задоволителен. Винаги си спомням за онзи ваш ТАСС-овец от Бейрут, де се хвалел с брат капитан на подводница, който можел с едно копче да изпепели 1/3 свят. Увредена нация…

  А, да не забравя – у нас забрана на “Възраждане” и пандиз за рундю казачока, дето днес го играе НАТО-вец, а италианския танков полковник се подхилваше на простотиите радеви…

 5. Московитите са безпределчици. Няма никакъв смисъл да се мисли какво ще приемат за герои утре или други ден.
  Всеки герой днес е предател утре и обратно. Въртят се както им е удобно в момента.
  Утре като падне путлер от власт ще го обявят за предател а след 20 години ще го обявят за герой отново.

 6. putler tolkova zdravo do e poel otzad che kolkoto poveche vliza tolkova poveche shte povrashta. otpred SLAVA NA VELIKA UKRAIINA I NEIINIA VODACH ZELENSKI—velik narod

 7. “Руският човек историчесдки не е свикнал да се чувствма гражданин. Руснаците в масата си винаги са се чувствали население, т.е. обект на управлението., а не народ, субект и източник на власт.”
  Станислав Белковски

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.