Московски жилищни райони за пръв път попаднаха под ударите на украински дронове

 

Докато сме се втренчили у нас в гърмящите политически бомби, заложени от много години, истинските взривове в Украйна са все така водещи новини за световните медии. Нашата драма е световно неизвестна за тях…

Всъщност поредната масирана рашистка въздушна атака срещу  Киев отдавна се е превърнала в рутинно военно престъпление. Десетките свалени дронове на рашистите предизвикват смърт и разрушение в украинската столица с падащите върху жилищни райони отломки. Циничното обяснение на руските нацисти за това е, че украинците били виновни за отклоняването на дроновете от курса им, който целял военни обекти, но поради радиолокационната намеса в крайна сметка страдали граждански обекти.

Това прехвърляне на отговорността на защитниците от фашистките им нападения ще се запомни като един от върховете на рашистката наглост с претенцията украинците да не оказват съпротива. 

Бумерангът на войната обаче започва да се завръща към онези, които го запратиха срещу Украйна. Самата столица на московията беше посетена призори днес от десетки дронове. За разлика от украинската противовъздушна отбрана, която през последните няколко нападения парира практически изцяло преките попадения на рашистките въздушни атаки срещу Киев, московската ПВО се издъни зрелищно. Пропусна няколко от общо 25-35 безпилотни самолета.

В канала Baza, специализиран по военни въпроси, се говори за  “повече” от 10 свалени дрона, а в сродния му военен канал Shot се признава, че 3 от общо 13 дрона са преминали през заградителния огън на ПВО и са поразили жилищни райони.

Случиха се две неща за пръв път в това отношение: масирана въздушна атака плюс поражения върху жилищни сгради в столицата на московията. Жертви няма, твърди властта, която се опитва да омаловажи пробива. Самият Путлер се произнесе, че нямало нищо особено, ставало дума за “няколко кабела и 400 грама тротил”. Ха-ха-ха, много смешно…

Не и на коментиращите в социалните мрежи, където въздушната атака предизвика шок и се превърна в най-обсъжданата днес тема. Московчани са стреснати от факта, че имено такива не особено съвършени летателни апарати  пробиват “щита” над града им. Това предизвиква стряскащи въпроси какво би станало при ескалация на ответните украински удари. Най-често срещаните гневни коментари показват, че хората се чувстват излъгани от развенчания мит за недосегаемостта на огромния град по въздуха.

Отгоре на всичко поразените жилищни сгради са в богаташки квартали, не много далеч от резиденцията на Путлер в Ново Огарьово. Засегнат е жилищният комплекс Рубльовка, имитиращ замък. “Най-после се сбъдна една мечта”, коментират  някои в социалните мрежи. 

Дрон е влетял в прозорците на небостъргач на проспект “Ленин”, както все още се нарича този централен булевард.

Сред подробностите в коментарите се посочва, че въздушният удар е осъществен с помощта на квадрокоптери за отвличане вниманието на ПВО системите. Тези машинки нямат дълъг обсег на действие и поради това са били задействани от близко разстояние- за разлика от дроновете украинско производство с обсег от 800 километра. 

Въпреки успокоителните думи на кмета Собянин някои военни блогъри твърдят, че има и пострадали хора. В мрежата се разпространяват снимки на останки от дроновете.

Официалните медии или премълчават напълно новината, или я свеждат до незначително събитие. РИА “Новости” реагира с кратко съобщение в 7.17 ч., но и там, както в останалите медии, акцентът е върху успокояващите думи на кмета Собянин. Най-много се отличи в манипулативното премълчаване най-гледаният телевизионен Канал 1. Той бълва кадри от украинския фронт, които определя като успехи.

Във въздуха виси главния въпрос за евентуалното развитие на това събитие. Отговорът дойде от Вашингтон. 

От комисията по външните работи в Камарата на представителите съобщиха, че се предлага официално на Киев да бъдат прeдоставени ракети ATACMS с радиус на действие, който би позволил украинците да обстрелват Крим. За пръв президентът Байдън е цитиран от американски медии да заявява, че тази възможност вече се обсъжда. 

 

4 мнения за “Московски жилищни райони за пръв път попаднаха под ударите на украински дронове”

  1. Можело значи?
    Слава на Украйна!

  2. ВСУ много ще ни помогнат ако треснат някой и друг дрон по МОСКОВСКАТА собственост в резервата Камчия. Доброволци с радост ще разчистят боклука и табелките “САМО ЗА РУСКИ ГРАЖДАНИ” по плажа.

  3. Всъщност Украйна засега не потвърждава, че са нейни дронове. Може да се окаже путлеро-рашистко (КГБарско) изпълнение, като “терористичните” взривове в жилищните блокове на Волоколамско шосе и в гр. Буйнакс, за нахъсване на “парЭотите”. Управляващите в блатната джамахирия никога не са ценили живота на поданиците си.

    От друга страна, преди 5-6 месеца мярнах в “Джейн Дифенз” съобщенийце, че ВПК на Украйна почнал разработка на свои тежки дронове с обсег до 1,000 км. При всички случаи май “прастой савецкий челавек” ще почне на гърба си да изпитва що е то ограничена военна операция. Вкл. разни собяновци, соловьовци и самия бункерен мъник…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.