Гешев нарекъл депутатите “боклук” едва ли не без да иска

 

 

 

 

 

 

 

За мен да избираш дали да застанеш зад Гешев или зад Борисов в сегашното им противоборство е като да трябва да гласуваш или за Цецка Цачева (издигната, за да спечели Радев, както сам Борисов се похвали), или за Румен Радев (поради което не съм гласувал нито за нея, нито за него). Същото е като да се чудиш дали да подкрепиш Гешев при избирането му за главен прокурор срещу кандидатурата на Гешев.  

В момента отстраняването на Гешев от поста главен прокурор е на дневен ред най-после. Дори изглежда вече неизбежно. Като смекчаващо твърдите му заявки за съпротива обстоятелство този толкова изтъкнат (в собствените си очи) юрист днес изтъкна…емоционалното си състояние в навечерието на онова негово представление със скъсването на оставката. Бил афектиран от заплахата, които получил, поради това изрекъл думите за “политическия боклук” , който се закани да изрине от парламента.

Доколкото помня, нарече вкупом всички депутати “политически боклук” два пъти, което не предполага спонтанност.

Егати оправданието от страна на човек, от чието мръдване на пръста зависи съдбата на всеки обвиняем в държавата! Ако е в лошо настроение се оказва, че е готов да призове за метеж срещу същината на демокрацията в парламентарната република. Какво остава в ядосано състояние да му поднесат за подпис решение за преобръщане на живота на отделен човек.

“Интересното” на тази заявка на Гешев е, че нито при представлението с оставката, нито при която и да било от любимите му сцени пред публиката той никога не е показвал и най-малка емоция. Напротив, демонстрира непукизъм от най-висша степен. Перчеше се очевадно с демонстрацията на самообладание, а клакьорите му ръкопляскаха медийно по този повод. Сега ни съобщава, че е зависим от моментния си емоционален градус.

Знам какво значи да те заплашат с ликвидиране – в моя случай без метафори и прочее заобикалки. Полицията (би трябвало да) разследва в момента едновременно няколко такива закани срещу мен и семейството ми. При предишен подобен случай един прокурор постанови, че заплашващите ме с убийство употребяват свободата си на словото, която им е гарантирана от конституцията.

Това е моята препоръка и към Гешев, макар от неговия преразказ да научихме, че по-скоро нещо са му намекнали, отколкото да са го заплашили с физическо унищожение (както в моя случай с пряко обещание да бъда заколен и да чакам всеки момент това да ми се случи). Нека се запознае с отказа на своя колега А.Железчев от Софийската градска прокуратура, защитил правото на кандидати да ме убиват с “аргумента”, че така си упражняват свободното слово. Може пък да му олекне, като научи за преобладаващата сила на свободната слово и да започне да взима адекватни решения за самия себе си, вместо да се умилква на своите подчинени да го пощадят в качеството на техен началник, повярвал, че е непоклатим в престола си.   

 

13 мнения за “Гешев нарекъл депутатите “боклук” едва ли не без да иска”

 1. Г-н Инджев , няма лоши прокурори,следователи и.т.н. Те си имат имена и затова Ви поздравявам с този пост и апелирам към всички останали–С ИМЕНА. / те са подписали тези документи и са взели заплата за този си труд и смятам, че дължат обяснение/

 2. Ах, пропуснал съм днешните словоизлияния на г-н Гешев. Определено ще заслужат същото достойно място в пантеона на театралната словесност. Както казва Нерон за себе си, “какъв талант си отива”.

  А всъщност г-н Гешев поясни тогава, че ги нарича така, защото така ги наричал народът. Повтори го няколко пъти.

  П.П. А Нерон отстранява майка си, жена си, доведения си брат, учителя си и наставник (Сенека)…
  Накрая един верен освободен роб му помага да се самоубие.

 3. – от поредицата ‘емоционални щети’
  Д-р Ненков: Подадох оставка от ВМА, за да кажа, че президентът прилича на руски генерал, а Гешев е слаб актьор
  https://twitter.com/takeonmenow/status/1665668085833932800
  – съставяне на правителство от ключово значение за Киев и ЕС
  https://www.dw.com/bg/cuzdi-medii-blgaria-e-tajniat-spasitel-na-ukrajna/a-65827711
  https://www.n-tv.de/politik/Warum-Bulgarien-der-heimliche-Retter-der-Gegenoffensive-ist-article24166451.html

 4. Моето усещане е че Гешев опротивя на всички. Вече никой не иска да стои до него и дори вярната му секретарка/говорителка като че ли замлъкна.
  Просто изведнъж всички прогледнаха особено след Комичния атентат и видяха, че Прокурора е Гол и Грозен.

 5. Всяка грешка е човешка.
  Гешев под боклук,
  е имал предвид
  себе си.

  Според фашиста Копейкин,
  в НС не са боклуци,
  а подчовеци.

 6. Днес президентът Радев призова депутатите да гласуват по съвест дали да има правителство.
  Така селският хитрец нагло потърси помощ от това,което му липсва.

 7. С риск да стана досаден, един оф-топик: Станка Желева в отворено писмо до рундю казачока – “Вашата позиция е чиста форма на национално предателство. Рано или късно вие ще отговаряте пред българския народ, пред нашите изоставени сънародници в Украйна, пред съда на историята.”
  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=239931555341191&id=100079730434762
  Хаирлия, днес рундю, утре копейкин и др. “възрожденци”!

 8. Украинското оперативно командване “Юг” – руските окупационни войски са взривили Каховската ВЕЦ.МАЩАБНИ РАЗРУШЕНИЯ и евакуация – направиха го гадовете Най-вероятно с експлозивите, заложени миналата есен – няма достъп до конструкциите на шлюза и не се знае колко бързо ще намалее нивото на водата – толкова се страхуват от контранастъплението, че жертват водата за Крим, защото рябва да избягат оттам.
  https://pbs.twimg.com/media/Fx6DHBwWwAATZcp?format=jpg&name=large

 9. – едно от най-кървавите престъпления на съветската московия в Украйна е тайното взривяване на Днепровската ВЕЦ 1941г – загиват десетки хиляди мирни жители. Централата е минирана до края на юли от НКВД. Август изчкават германците в Запорожие. В червената армия едва е започванало отстъплението – разрушени са над 165 м от язовирна стена. Вълната е с височина около 30 м надолу по течението на Днепър и помита градското крайбрежие в Запорожие, залива големия населен остров Хортиця и стига до Никопол и Марганец – безброй хора остават без покрив над главата(https://ykpaina.blog.bg/photos/131713/dneproges.jpg) Вермахта губи 1500 души – НКВД-ейците намалят смазката при работещи на пълна мощност турбини и те стават на скрап, но германците поставят свои и централата работи. А от взривяването на стената са загинали съветски войници, които в този момент са се изтегляли по язовирната стена и в залятото Запорожие големи съветски военни части по течението са били издавени или отрязани , защото не са били предупредени – никой не знае броя на загиналите мирни жители – обичайната руска практика – след тях потоп, а те – в спец.руски рай – нахуй , а хуйло в ХАГА и
  Знищити міст кримский !!!

 10. И аз, като американците, смятам, че професията пожарникар е достойна, доблестна и заслужаваща уважение, но все пак се изненадах, че пожарникарят се оказа по-умен от летеца-изтребител. Отне му само няколко дни да проумее, че на Путлер му е спукана работата, а льотчикът и след година все повече се путлеризира…Дали пък научната степен не си казва думата? Добре де, неудачна шега – вж. доц. Вацев…
  Преди време се шегувах, че Радев прави всичко възможно да направи Борисов по-малкото зло (и питах дали не са влезли част от кюлчетата в употреба). След това Радев взе да прави и невъзможното в това направление… явно не е поради кюлчетата… това може да е само поради глупост…

 11. Преди малко в словото си в Парламента Кирил Петков допусна грешка като каза “Сицилиева долина” вместо Силициева такава, но като си помисли човек май грешка няма: БГ си е направо една Сицилиева долина – Балкански вариант. Сега е моментът тя от Сицилиева да стане Силициева!
  Дано, дано, дано!!!!

 12. Караиванов,

  байхуй е на трупчета, когато/затова го инсталират в МВР … и трупчетата се заредиха през кметуването и премиерстването му като плочки от домино , което срутва държавата – тема !1! е съдебната реформа … от законите и правото започва съществуването на една държава – това със сваляне на имунитета му само ще го запере, като оня арест, който всъщност показа превзетата прокуратура – затова и рубльвци и копейки са онаглели
  – Иво Джоков по този повод написа:
  ” Виждам че все още има хора, които не могат да проумеят съюза между ППДБ и Герб. Ще го обясня с един исторически пример. Чърчил цял живот е мразил комунизма и Сталин. Ненавиждал ги е, подигравал ги е, борил се е срещу тях. Когато започва битката за Великобритания и хиляди немски бомбаридоровачи обсипват Лондон с бомби избивайки жителите му, Сталин доставя на Хитлер жизненоважни ресурси, зърно и горива. Но когато Хитлер напада Сталин, Чърчил е наясно, че има само един изход – съюз с най-големия му до скоро враг и общ фронт срещу кафявата чума. “Ако Хитлер беше нахлул в ада, щях да кажа поне няколко добри думи за дявола пред британския парламент” Става ли комунист? Не. Остава ли приятел със Сталин? Не. Прави ли договорки и отстъпки? Да. Осигурява ли на Сталин доживотна индулгенция за престъпленията му и световна слава? Да. Но това решение спасява Родината му и целия свят и дава началото на най-мирния период в историята на Европа, прекъснат от наследниците на същия Сталин. Днес страната ни се нуждае от спасение от не по-малко гнусна чума от кафявата. И ще бъде спасена.”
  и още:
  “Докато гласувате за най-дивите популисти, докато за вас “съдебна реформа” е глупост, нещо което не се яде и не се сипва в резервоара, а върховенството на закона е измислица на разглезения Запад – ще ни убиват” – и това не е лична метафора на Иво Джоков
  https://www.facebook.com/beyond.docuseries/videos/каква-е-вашата-лична-метафора-за-случващото-се-последните-две-години-ние-от-две-/676812630244294/?locale=ms_MY

 13. Ченгелче, кажи това на Харизанов.
  Веднага след изборите аз спрях да пиша по темата за правителството, точно защото не ми се обясняваха азбучни истини. Дори не ми се пита, а когато в предишния парламент оставиха резидента да управлява, Путлер по-малко кафява чума ли беше? Дано поне снарядите да са вървели за Украйна и тънките политически сметки да не са отнели украински животи…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.