Наемниците от “Вагнер” плениха руzки подполковник-първи изстрел в гражданската война между шовинистичните кланове за контрол над руzокото бъдеще

Документално беше потвърдено днес за пръв път за въоръжен сблъсък между наемниците от “Вагнер” и редовните части на окупационната армия на Путлер. Отстъпващите от Бахмут наемници се натъкнали на обстрел от страна на редовните части, които минирали пътищата им за отстъпление.

“Вагнер” разпростарниха видео с разпита на пленения при това локално сражение подполковник от армията Роман Генадиевич Веневитин( на снимката). Видимо изплашения офицер се признава за “виновен” и обяснява постъпката си с “лична неприязън” към “Вагнер”. В мрежата кипи от предположения дали няма да го сполети съдбата на убиваните с чук дезертьори. Собственикът на частната групировка Пригожин от една страна отрича зверството, от друга подхранва мълвата за него като се снима с каменарски чук.

 

 

 

 

 

Случаят, който до момента не е коментиран от официалните руzки власти, говори за ескалация на противопоставянето между наемниците и армията на Путлер, която вече надхвърля рамките на словесните престрелки и атаки от страна на Пригожин, подозиран в позициониране в крайната шовинистична ниша на борбата за власт. 

Ако досега имаше мнения, че става дума за някакъв театър с разпределение на ролите с цел манипулиране на публиката, вече няма две мнения, сега няма да е много пресилено да се каже, че е даден първия изстрел в гражданската война между съперниците за контрол на руzкото бъдеще пред лицето на очакваното военно поражение в Украйна.  

11 мнения за “Наемниците от “Вагнер” плениха руzки подполковник-първи изстрел в гражданската война между шовинистичните кланове за контрол над руzокото бъдеще”

 1. Резидента беше в съмнително добро настроение при представяне на мандата с правителството.
  Какво ли са намислили другарЕте русофилистици?

 2. ” първия изстрел в гражданската война между съперниците за контрол на руzкото бъдеще пред лицето на очакваното военно поражение в Украйна. ”

  РСФСР се разпада!.
  Най-големият враг на Русия е
  фашиста Путлер!

 3. @Либералец

  Ще видим утре по време на гласуването. Може нещо да измислят “по съвест”, някоя мръсотия “по съвест”?

 4. Днес, по време на връчването на пРезидента изпълнения мандат от ПП-ДБ и ГЕРБ,
  пред президентството вилнееха буйстващи копейки, ентусиазирани баби, протестиращи от името на “Левицата” и един екзотичен “поп”, който вече не е поп и за когото твърдят, че Румен Петков го симулирал финансово да анатемосва театрално “порочния брак”. Мощни високоговорители часове наред озвучаваха площада със сватбения марш на Менделсон.
  Питам се, ако аз си осигуря мощна техника и пусна на същия тоя площад някой хитлеристки военен марш или националния химн на САЩ или нещо друго по мой вкус, дали полицаите щяха да ме оставят да озвучавам часове наред центъра на София или щяха веднага да ме приберат в най-близкото РУ на МВР за нарушаване на обществения ред ?

 5. sms 💙💛, 🎯

  търси се отровното 3-ОО да озвучат културно с актуалното ‘Летите, голуби’ на Дунаевски ,
  но може да пуснат любовно носталгичното ‘Гълъбо’ с КУ-КУ бенда на славидоганшоу – те ги предпочитаха като музакална илюстрация за протеста си
  https://twitter.com/MiroslavaTa1/status/1665633649956384768

 6. – в гражданската война в село Новая Таволжанка, Шебекински район, Белгородска област с оръжие в ръце е загинал старшият на оперативната група на Белгород, но както се казва в съобщението на Легион Свобода на Русия и Руското опълчение : „… трябва да признаем, че тези ръце са до лактите в кръв … полк. Стесев убива цивилни в Чечня, Югославия, Абхазия и Украйна…” – той е командир на 104-ти десантно-щурмови полк на руските ВДВ, който е участва и в убийствата в Буча. https://t.me/DIUkraine/2384

 7. @よ
  Това с ‘Летите, голуби’ на Дунаевски беше страхотна находка! 🙂

  Радев, немедленно вдигай гълъбарника !
  Следва импийчмънт! Да не мислиш, че ти се е разминало!

 8. В същото време рускоезични канали в youtube си припяват:
  Нравиться, не нравиться,
  НАТО разширяется.

  Спец поздрав към читателите, те си знаят кои.

 9. Към
  sms 💙💛
  05.06.2023 в 21:13:
  Много хора , и Е.Сугарев включително, искат импийчмънт, добре! Да не изброявам и разни самозвани икспертьи , които не разбират и грам политика , ама има голямо самочувствие без никакво покритие.
  Но да се върна на импийчмънтмънта. И да речем реZZиЛдентът лумПен гадень сам си подаде оставката, или има импийчмънть. Тогава, какво следва?
  Следва, че вицепутлеристката йотовНая ще стане пЕрвият резиденть-женщина на задунайския колониален Бандитустань! Ето това ще стане ! От трънь, та на глогь! От зИльоната фатмашка ТИКВА, та на краZZночервената болшевишка партизанка йотовНая, която косата си боядисва в червено!
  Така че трябва да помислим , какво да правим с вицепутлеристката йотовНая, след свалянето на реZZиЛдентът лумПен гадень!
  Целият тандем радевь-йотовНая е бетонен и большевишки!
  Само ви припомням, за президентските двойки на Желев и на Плевнелиев! Сравнете ги със тези на сирищнишкият селяшки бракониерски бандит- агенть Гоцье, и с тази на зИльоната ТИКВА-йотовНая !
  Всички президенти , които не бяха от БКПь изкараха само по един мандат, а болшевишките по – два!
  Освен това задкулисието така беше подбрало вицепрезидентите и президентите , които не бяха от БКПь , че в тях имаше конфликти ! Само ви припомням , че заместничката на Плевнелиев беше така подхвърлена на бокоТИКВАТА от кукловодите му, че ако имаше импийчмънт на Плевнелиев то заместничката му щеше да е директно свързана със задкулисието! А и тя беше в конфликт с него, и даже се опитваше да го контролира, ако той имаше много евроатлантически позиции по някои въпроси!
  Докато резидентските двойки на агенть Гоцье , и на руМиХари Решетниковь, са така подбрани от кукловодите им , че техните вицепрезиденти ги дублират в подчинението им към Кремль и матушката им! Така че йотовНая е даже по правоверен и зависим путлерофашист и от зИльоната гнусна фатмашка престъпна ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень! И ако го замести , при импийчмънта му , или отставка му , то едва ли това ще доведе до голяма “разлика” отколкото е и сега.
  И само си “представете” какъв “служебен” гълъбарникь ще “предложи” йотовНая, ако евентуално замести зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень!
  Така че, ако се маха руМиХари Решетниковь, то трябва да се махне от вицепутлеристката му йотовНая!
  Ето това е проблема.

 10. П.П. В последното изречение на предишния ми коментар се е получила фактологична грешка, и трябва да се чете:
  …………….
  ………
  ……
  Така че, ако се маха руМиХари Решетниковь, то трябва да се махне и вицепутлеристката му йотовНая!
  Ето това е проблема! И двамата, едновременно! А не само единия!
  И за да се реши този проблем трябват нови президентски избори!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.