Мръсната водна бомба на Путлер е подготовка за загубата на Крим и на още международно доверие

Руzките фашисти взривиха днес през нощта километричната стена на Каховската електроцентрала в Южна Украйна с цел да спрат очакваното украинско контранастъпление. От пробивите на взривените 11 преливника от общо 28 се леят огромни количества вода от язовира, който местните наричат “нашето каховско море”. По този начин по-ниският ляв бряг на Днепър в Херсонска област, който е в рашистки ръце, за дълго ще се превърне в непроходимо мочурище (с всички непредвидими загуби за самите окупатори, готови да платят тази цена), заедно с около 80 украински селища, в които започна евакуация.

 

 

 

Рашистката агресия най-сетне постигна една от задачите си в Украйна по свой  специфичен, но типичен начин. Ще поясня.

С озверяло изражение Путлер попита украинците още в първия ден на нахлуването в Украйна на 24 февруари 2022 г. :

“Искате декомунизация? Ние ще ви покажем какво значи истинска декомунизация!”.

Декомунизацията като деидеологизация тече в Украйна от години, после се ускори неимоверно след нахлуването на окупаторите, наложили комунизма в страната в рамките на СССР. И ето че днес с един конкретен акт Путлер изпълни обещанието си  по начин, който е сравним само с разрушаването на индустриалния гигант от времето на Сталин “Азовстал” в Мариупол.

Бандитите на Путлер унищожиха един от най-значимите символи на комунистическото строителство в Украйна. “Декомунизираха” я  с един удар.

Никой в света не вярва на рашистките твърдения, че украинците са извършили престъплението с артилерийски обстрел. Едновременното взривяване не остава съмнение, че това е рашистка терористична акция.

Издадоха се и самите окупатори. Леонтиев, техният наместник в Новая Каховка, цитиран от РИА “Новости”, очевидно не е бил предупреден навреме от своите за диверсията. Поради това отхвърли в 6 сутринта твърденията за украински обстрел като “бълнуване”. В 7.30 обаче си промени мнението със задна дата и обяви, че такъв обстрел имало в 2 ч. същата нощ.

 

 

 

 

 

Днешният най-голям по своя мащаб терористичен акт на руския фашизъм в Украйна говори за подготовка Крим да бъде изоставен в украински ръце.

Язовирът е строен именно, за да захранва полуострова с вода. Една от главните цели на рашистката окупация на Херсонска област беше свързана с гарантирането на сигурността на този основен източник на вода за населението и икономиката на Крим.  

На практика Путлер днес заяви на това население “ след нас и потоп”, т.е. първо потоп, а после и суша.

 И още нещо: фашисткият режим демонстрира пред света, че наистина има нагласата да използва оръжие за масово поразяване. Въздържа се от ядрени бомби и химически отрови само от страх от възмездие. Но не се колебае да дави украинците в кал и вода, както и да мори населението на Крим с безводие. 

Не е нужно човек да е голям геополитик, за да се досети, че мръсната водна бомба на Путлер ще вдигне нова вълна от симпатии спрямо Украйна по света. Тя вече предупреди, че са застрашени огромни плодородни площи и производството на селскостопанска продукция, което може да предизвика световен продоволствен дефицит.

23 мнения за “Мръсната водна бомба на Путлер е подготовка за загубата на Крим и на още международно доверие”

 1. Ужасното при Путин е, че на него изобщо не му пука за Русия и народа й, а за Украйна пък изобщо. Затова прави подобни погроми, които после поколения руснаци ще плащат, само и само да удължи илюзията, че води “специалната си военна операция” към победен край.

 2. Затова украинците трябваше да взривят Путинският мост, и всички електроцентрали в Крим, Донецк и Луганск още преди 10 месеца , когато започна да разрушава украинската енергосистема, защото Путлер няма да ги остави, след отстъплението си ! Но Путлер нямаше да може да ги възстанови , през зимата, и още тогава щеше да се изтегли и това щеше да намали жертвите. И след този терористичен геноциден акт не хуйлотлеризма, сега трябва да се формират специални международни военни части , за да освободят Запорожката АЕЦ !
  Трябва да замочат терористите на Путлер в сортире , заедно с него. И да се доставят повече оръжия , включително цялата БНА трябва да бъде освободена от целия савецки скрапь в посока към Украйна, за са помогне за унищожението на Хуйлостань!
  Само припомням за някои путлерастки рублояди и шлюхи , че когато Путлер нахлу в Украйна, преди повече от година , украинците не взривиха Каховската ВЕЦ , когато бяха в много по-трудно положение на оцеляване в началото на агресията на Путлер, което щеше да забави путлеристките орди, а това можеше да спаси и Мариоупол и падането на Запорожката АЕЦ, но украинците не се възползваха от тази стратегическа възможност в Отечествената война против Путлер, въпреки своите огромни загуби и жертви,дадени и след това! А можеше да загубят тази Отечествена война, преди 1 година, но въпреки това не взривиха Каховската ВЕЦ, за да спрат путлерастките орди! Това показва разликата , между украинските патриоти и путлерастките терористически изроди!
  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. ! руската соцвоенна стратегия за нас предвижда взривяване на яз. Кърджали и “освободителите“ идват – в стената е пресметнато уязвимо “стратегическо“ място – в района на Кърджали 3-те големи язовира са с капацитет 1 млрд.куб. вода. и стените им са стратегическо оръжие при взривяване с ударната вълна 40 м., която дава 4 часа руснаците да се разгърнат на наша територия, докато водата потопя всичко наоколо и стига чак до Истанбул Дали ако рашките решат да ни „освобождават“ДпС и КОй ще предупредят населението от Кърджали и района Най-голямата стена е на 3 км от Кърджали, една от малкото язовирни стени в света, които се извисяват над сравнително голямо населено място на над 100 м. над земята и водохранилище от 500 млн куб. https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/800/201504/20150418.ggjnjnobot.jpg
  При строителството на язовира остават кухини под стената и после инжектират тонове бетон, за да не пропадне –гл. архитект опитва да саботира строежа, но го самоубиват – всеки язовир тук има т.нар. мека точка – язовир Антонивановци потапя половин Пловдивска обл. ,Кричим и околните села. До Пловдив приливната вълна вече ще е 2 м , но всяко оводняване на действщите сеизм разломи в областта ги активира – бонус от “братушките“
  – сателитна снимка на Каховска ВЕЦ
  почти цялата конструкция на водноелектрическата централа е разрушена.
  https://www.liga.net/images/general/2023/06/06/20230606150517-8138.jpg
  https://www.liga.net/images/general/2023/06/06/20230606150518-5413.jpg
  – катастрофа с дългосрочни негативни последици за екологията и икономиката …
  https://twitter.com/officejjsmart/status/1666022328424099840?cxt=HHwWgMCzmeKe854uAAAA

 4. kolkoto i da ne haresvam vatenkite vce pak na putler mu svaliam shapka///samo toii postigna uvelichavaneto na HATO omrazata na celia demokratichen sviat i bavnoto no sigurno razpadaneno RAHITICHNA FEDERACIA. slava na VELIKA UKRAIINA c velik PREZIDENT ZELENCKI

 5. Първо, честито ни правителство най-после!

  Днес хората на путлер взривиха не Каховската ВЕЦ, а последните трохи доверие и уважение към блатната джамахирия и представителите й по света и у нас. Резултатът е, че всякой опит на разни човечета и политикани – от Африка до Ватикана, да “влияят” на Кремъл за мир заминават заедно с водните талази. Мир ще има (внимавайте, РъБъ руZки подлоги от всеки вид и род!) САМО и ЕДИНСТВЕНО при условията на Украйна и обединеният Запад.

  До よ – преди годинни писах за офицер от инженерните части на БНА, чиято задача по Варшавския договор е била взривяването на всички водни каскади в Ю. България при евентуална турска инвазия, вкл. чак до язовир Пясъчник (между Ст. Железаре, гр. Игнатиево и Съединение). Имаше и доклад-оценка за безмислието и неефективността на тая операция. Човекът обобщи така, “Цивилните българи ще го отнесат. Защото в генерал-щабните кабинети седят идиоти, у които не е останало нищо човешко”. Все едно за днешна раZия го каза…

 6. Руските пилоти на хеликоптери са много тъпи парчета. Ето видео, което са качили в мрежата, радват се че са унищожили танкове “Леопард” , а всъщност са поразили трактор John Deere 4830, с които земеделците пръскат нивите за вредители: https://t.me/rysnya200/6615?single

 7. И някои сънародници продължават да държат, паметниците посветени на руските мародери да се вирят в страната ни.

 8. Току що гледам по БНТ 1 следното: някой си Владимир Салдо, обявен от БНТ като ГУБЕРНАТОР на Херсонска област, ръси путлерофашистка пропаганда!!! Това е безобразие! Мога да ви кажа, че ако не разкарате поне Кошлуков и Волгин, кадесарските медии ще ви правят такива мръсотии на новото правителство, че свят ще ви се завие!

 9. Жив да е бях. От две години чета колко много е направил Борисов за Русия, а тази вечер при Дремджиев чух колко много е направил Борисов срещу Русия – там имало само 60 km повече магистрали отколкото в България…
  Това не значи, че мястото му не е при Бай Ставри (на Борисов де, Дремджиев ще е за там, когато Копейкин спечели изборите)… Ама добре звучи… Само 60 km…. Дано да не е русофобска пропаганда…

 10. Цугцванг

  Все още има хора, които не могат да проумеят съюза между ППДБ и Герб.
  Ще го обясня с един исторически пример.
  Чърчил цял живот е мразил комунизма и Сталин.
  Ненавиждал ги е, подигравал ги е, борил се е срещу тях.
  Когато започва битката за Великобритания и хиляди немски бомбаридоровачи обсипват Лондон с бомби избивайки жителите му,
  Сталин доставя на Хитлер жизненоважни ресурси, зърно и горива.
  Но когато Хитлер напада Сталин, Чърчил е наясно, че има само един изход – съюз с най-големия му до скоро враг и общ фронт срещу кафявата чума.
  “Ако Хитлер беше нахлул в ада, щях да кажа поне няколко добри думи за дявола пред британския парламент”

  Става ли Чърчил комунист?
  Не.
  Остава ли Чърчил приятел със Сталин?
  Не.
  Прави ли Чърчил договорки и отстъпки?
  Да.
  Осигурява ли Чърчил на Сталин доживотна индулгенция за престъпленията му и световна слава?
  Да.
  Но това решение спасява Родината му и целия свят и дава началото на най-мирния период в историята на Европа.
  Прекъснат от фашиста Путлер-наследник на същия Сталин.

  Днес страната ни се нуждае от спасение от не по-малко гнусната червена кремълска фашистка чума на Путлер!

  От руският резидент Радев-
  троянският кон в ЕС и в НАТО
  на фашиста Путлер.

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!
  Могъщите САЩ и непобедимият НАТО са гарант за свободата ни!

 11. Съпругът на моя колежка беше сапьор и се занимаваше с взривяване на обекти, предназначени за разрушаване. Та оттам знам, че това е сложна работа – хоризонтални и вертикални отвори, купища изчисления. Мавзолеят на Г. Димитров не падна, защото някой беше откраднал парите и беше изпратил подизпълнители – непрофесионалисти. Наука е, не си правете илюзии.

 12. E, давам линк към официални данни на руското финансово министерство:
  https://minfin.gov.ru/ru/press-center/?id_4=38518-predvaritelnaya_otsenka_ispolneniya_federalnogo_byudzheta_za_yanvar-mai_2023_goda
  Поне докато не са ги засекретили. (Ако режимът не се срути и настане някакъв хаос).
  Приходи – минус 18.5%.
  Разходи – плюс 26.5 %.
  За ян. – май. 2023г. – минус 40 млрд. долара.

 13. г-н Видев,

  От това което сте постнали да разбирам ли че?

  1) Сте ОК на Борисов и Пеевски да не бъде търсена каквато и да е отговорност, никога?
  2) Борисов и Пеевски да продължават да се изявяват като “герои” до края на дните си?

  По всичко личи че явно сте ОК, но аз не съм!

  https://www.dunavmost.com/novini/predlagat-delyan-peevski-za-komisiyata-po-konstitutsionni-vaprosi

  Первезиите започнаха още първият ден.
  Особено ми допадна един коментар под горната статия:

  LOL
  22:12 | 6.6.2023 г.
  Очевидно задкулисието на сараите иска да омаскари тотално ПП пред избирателите им, като им предлагат конкретно Пеевски за позицията. Свинските медии ще продължат да бълват лайна до местните избори, където ще проверят дали ПП има останал потенциал. След като се види, че ППДБ не печелят нищо на местните избори ще спретнат един бърз вот на недоверие, където хартиената коалиция ще си ги свали както предния (всеки) път. Дано избирателите са достатъчно умни и не се вържат на тази мръсна игра, но със сигурност ще има негативни последици за целия народ.

 14. тук всички помним как съветските ОРГАНИЧНИ ЛЪЖЦИ почти 60 години лъгаха целия свят, че НЕ СА ТЕ убийците на катинското клане.
  сега само може да си представим колко дълго, техните потомци – РАШИСТИТЕ има да ЛЪЖАТ КОЙ ВЗРИВИ КАХОВСКАТА ВЕЦ на 6 юни 2023г. аргументи ще се привеждат всякакви, затова ще припомня полезно инфо за размишление по темата.
  когато в САЩ завършва строителството на знаменития язовир ХУВЪР, неговият герой – главният инженер ХЮ КУПЪР, заминава в ссср с още петима американски инженери и става главен инженер на строежа ДНЕПРОГЭС. турбините, електрогенераторите, механизацията за огромния строеж от 1927 до 1939г – всичко е само американско. / но в ссср узнават за това ЕДВА след 1991г. /. когато ДНЕПРОГЭС е завършена, това е най – голямата комунистическа гордост на сталин и ссср.
  идва 22 юни 1941г. в средата на август 1941г., по решение в москва, едни юнаци с петолъчки на шапките, закарват върху ДНЕПРОГЭС едни 20 тона динамит, с които взривяват 175 метра от стената на язовира. водна вълна с височина пет метра издавя около 250 000 украинци. това са данни на немците, които скоро превземат района и почват да ремонтират стената. / ако днес погледнете в рашистките източници, там ще прочетете, че издавените украинци са били 3 – 4 000 “бройки”./
  разказвам ви горното заради следното: войниците и офицерите, взривили ДНЕПРОГЭС, щастливи от успешно изпълнената задача СЕ ИЗПОНАПИЛИ и в това състояние били арестувани от случайно минаващи съветски войници. обвинили ги, че са немски диверсанти и за една бройка не са ги разстреляли на място. докато ги чакали да изтрезнеят, се появил офицер от контраразузнаването и предотвратил разстрела, но без да знае нищо за московската задача за взривяването на язовира. тази история се учи в съветските военни академии.
  днес нещата се повтарят. участниците са същите, жертвите – също. войната е абсурдна – в ролята на нацистите са рашистите. злото на квадрат!
  да не забравяме, че в катинското клане са участвали непосредствено над хиляда съветски служители – офицери, но за 60 години след това НИКОЙ от тях НЕ СЕ ПОКАЯ, не разказа ИСТИНАТА. това са тотално, безнадеждно увредени…двукраки!

 15. да не забравяме,че освен язовирите имаме и съветска ядрена централа,обслужвана и от руски ”специални”специалисти,а и уязвима на въздушни удари.

 16. vic_kaminsky💙💛,

  “Все едно за днешна раZия го каза…”
  – изучавал е руския опит от ВСВ – 1941г рашките взривяват през август язовира на Днепровската ВЕЦ и избиват хиляди червеноармейци и цивилни, а ноември взривяват язовирите на р.Истра под москва и издавят населението от селищата в района – това се смята за най-масовото убийство на цивилно население през ВОВ – тези операции са строго секретни и населението не се евакуира – рашките не се пазарят за цената – победа на всяка цена и сега го правят пред очите на целия свят – тази руснащина насаждат в колониите си – у нас копейките и говноядите не се пръкват на празно място https://www.sovsekretno.ru/articles/politika/potop-moskovskiy/

 17. Георги Харизанов 💙💛
  06.06.2023 в 22:11

  Да съм казал, че не трябва да има съдебна реформа и Борисов и Гешев да са над закона?
  Не чети, както дяволът чете евангелието!
  Обяснявам, защо правителството между ПП/ДБ и ГЕРБ е Цугцванг.

  Все още има хора, които не могат да проумеят съюза между ППДБ и Герб.
  Ще го обясня с един исторически пример.
  Чърчил цял живот е мразил комунизма и Сталин.
  Ненавиждал ги е, подигравал ги е, борил се е срещу тях.
  Когато започва битката за Великобритания и хиляди немски бомбаридоровачи обсипват Лондон с бомби избивайки жителите му,
  Сталин доставя на Хитлер жизненоважни ресурси, зърно и горива.
  Но когато Хитлер напада Сталин, Чърчил е наясно, че има само един изход – съюз с най-големия му до скоро враг и общ фронт срещу кафявата чума.
  “Ако Хитлер беше нахлул в ада, щях да кажа поне няколко добри думи за дявола пред британския парламент”

  Става ли Чърчил комунист?
  Не.
  Остава ли Чърчил приятел със Сталин?
  Не.
  Прави ли Чърчил договорки и отстъпки?
  Да.
  Осигурява ли Чърчил на Сталин доживотна индулгенция за престъпленията му и световна слава?
  Да.
  Но това решение спасява Родината му и целия свят и дава началото на най-мирния период в историята на Европа.
  Прекъснат от фашиста Путлер-наследник на същия Сталин.

  Днес страната ни се нуждае от спасение от не по-малко гнусната червена кремълска фашистка чума на Путлер!

  От руският резидент Радев-
  троянският кон в ЕС и в НАТО
  на фашиста Путлер.

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!
  Могъщите САЩ и непобедимият НАТО са гарант за свободата ни!

 18. Георги Харизанов 💙💛
  06.06.2023 в 22:11

  П.П.

  Станал ли е Рейгън комунист,
  след като във ВСВ
  се сражава на страната на СССР и комуниста Сталин?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.