Заслугата да имаме най-после правителство била на американците? Да кажем тогава “Thank You”

Спомнете си днес в първия работен ден на правителството какви вопли, призиви и заклинания имаше към “партиите” (любимо обобщение на Радев, който се изживява като някакъв Борис IV) да излъчат редовно управление. Бях в малцинство в тази навалица. Не бях оптимист. Няколко пъти казах при редките си изяви като гостуващ телевизионен коментатор, че не е толкова страшно да има нови избори.

Е, “чудото” се състоя и сега най-после има редовно правителство, но виещите, призоваващите, кълнящите се в името на стабилността и на България посърнаха, вместо да се зарадват. Явно са имали предвид “друго” правителство-такова, което да наистина да реабилитира във властта техния човек от Банкя. Не им стига, че бил “изпран” поради ротационното споразумение за управление.

Междувременно се (д)оказва социологически, че 53 на сто от българите подкрепят новото управление, макар да смятат, че то ще страда от вътрешни конфликти. По изключение този път съм с мнозинството.

Заслугата за формирането на това управление в интерес на мнозинството българи е на американското посолство, твърдят от рашистката пета колона, които вероятно получават специална шпионска информация от тяхното си посолство на бул. “Драган Цанков” и винаги, ама абсолютно винаги знаят както става на “Козяк”.

В такъв случай ние, мнозинството българи, трябва да благодарим на американците, че ни сбъднаха мечтата. Само не разбирам защо те са заповядали да има управление с вътрешни конфликти. Не можеха ли да наредят да има безконфликтна власт?

Чакам рашистките разяснения.

Понеже нямам американско знаме и не съм се снимал с такова никога прилагам като илюстрация към текста си снимка с украинското знаме-в края на краищата нали и на украинците е наредено от американците да поканят “освободителите” да ги избиват, разоряват и прогонват от домовете им с милиони ( поне 9 милиона са бежанците от освобождението на Украйна).

 

15 мнения за “Заслугата да имаме най-после правителство била на американците? Да кажем тогава “Thank You””

 1. Янките бавно запрягат ама сетне тежко му който се пречка по пътя.
  Кой разбрал-разбрал.

  Адв. ПЕТЪР СЛАВОВ с предложения към парламент и правителство
  As soon as possible
  1) Спиране на тържественото осветление на остатъците от комунистическия герб на #ссср на фасадата на БГ Парламента и поставяне там на Държавния герб на РБ!
  2) Демонтаж и преместване на #МОЧА в музея на #соца (приложено в линк проекторешение на 49то НС за това);
  3) Изясняване изпълнението от радевия служебен военен министър на решението на 48то НС за военна подкрепа на Украйна и при нарушение – процедура #импийчмънт!

  https://www.facebook.com/adv.Petar.Slavov/posts/pfbid02VELBvKZEgVqKZfhaWnty9jj1KN51UqzdvLBEKD2VzJAKTsPVyDCtb5QpaKaqx3erl

 2. От вгъзраждане не можеш да очакваш логически обяснения. Искам само да добавя, че след като преглътнахме и това правителство, поне да се надяваме, че няма да се предизвика някакъв преждевременен аборт. Поне бебето да се роди. Както каза Николай, по-добре да бъде скучно в политиката, но да се вършат реформи. Не очаквам да бъде спокойно, но все пак…

 3. Г-н Инджев,
  за разлика от Вас,
  у дома си на бюрото имам американското знаменце..
  И българското знаменце , и знаменцето на ЕС.
  Но на протестите срещу националният предател
  руският резидент Радев
  носех само
  българското знаменце ,
  и знаменцето на ЕС

 4. По-скоро правителство имаме уж заради правната реформа, която цели такива като Пеевски да са в затвора. Само че, той е на масата на преговорите за това как да се вкара сам в затвора. Логиката бяга ли ви или ви вони?!

 5. Нямам добро мнение за севлиевски, но тези дни по нова каза нещоq с което съм абсолютно съгласен: Да дадем шанс на поколението на Лена (според мен Лена Бориславова) да жевее и работи в България!
  По точно не бих могъл да го кажа.

 6. Г-н Инджев, Здравейте!
  Благодаря Ви за ежедневните журналистически материали, които публикувате от много години, като по този начин ние, Вашите читатели и почитатели можем да се ориентираме в дезинформацията разпространявана не само от рашистката пета колона в България, но и от редица журналисти от официалните български медии! Благодаря Ви, че години на ред изчитате всички коментари, като отсявате зърното от плявата, за да не бъдем затормозявани с материали, които най-меко казано не заслужават да бъдат публикувани във Вашияят саит.
  В този материал се наслаждавам на професионализма и тънката ирония, която още повече вбесява предсавителите на “израждане” и техните подгласници извън парламента : “…мнозинството българи, трябва да благодарим на американците, че ни сбъднаха мечтата. Само не разбирам защо те са заповядали да има управление с вътрешни конфликти. Не можеха ли да наредят да има безконфликтна власт?”
  Убийствено ироничен, но и трагичен е послидният абзац : ” Понеже нямам американско знаме….”
  Желая Ви крепко здраве и здраве на Вашето семейство!

 7. Не ми е ясно, защо в първия ден настъпиха първата мотика?
  Румен Спецов шеф на НАП е грешка!

 8. Към Боян Боянов ( и останалите):

  Който иска да се кара на конкретните партии, нека им пише в техните сайтове и страници, а не да употребява личния ми блог. Такава е логиката (ми).А съюзяването с копейките, нинова, радев и прочее бойци на шумния фронт в момент наистина вони.

 9. Към Видьо Видев:

  Имам в различи варианти статуи на Свбодата, подарък от (непознати лично!) съмишленици. Но не се разхождам по митингите с такава символика.
  Актуално е за мен украинското знаме. Става дума за солидарност със страдалци, които имат нужда от подкрепа. Това не важи за САЩ, например.

 10. Иво Инджев
  07.06.2023 в 17:21
  И аз имам различи варианти статуи на Свбодата.
  Но много ценя подаръците, които си изпросих от зет ми при поредните му командировки/работи в частна фирма/ в САЩ.Едната е бутилка минерална вода от Солт лейк сити.
  Другата е празна бутилка минерална вода, но с въздух от Сан Франциско.
  Също ценя и бейзболната шапка с фабричен надпис DON,T QUIT

 11. Към
  Боян Боянов
  07.06.2023 в 15:38:
  Г-не, вие оплаквачките , заедно с рублоядите страдате от липса на елементарна логика.
  И на други места съм обръщал внимание, че не трябва много.
  Ето сега обръщам вниманието , конкретно за дИбильян прасееФскиЙ.
  И какво да направят ППДБ с него?
  Те ли са го “избрали” за дупетат, а?????
  Те ли са “избрали” кУпейкинь и иZZраждане ???
  Те ли са “избрали” чалгарските маймуни от ИТНь???
  Те ли са “избирали” кУрвела ниновНаЯ и большевишките терориZZти от БКПь???
  И какво да направят с тях и с бокоТИКВАТА и герберастката шайка, която също не са “избирали”????
  Кажете, и вие , и другите баячки и рублояди!
  Всички са избрани от техните избирали и купен вот , чрез хартиен ПРЕВРАТь, за съжаление! И дИбильян прасееФскиЙ, включително! Ако сте “забравили” този факт!

 12. Не знам дали Радев се опитва да се прави на Борис Четвърти но много добре го докарва на Тодор Втори Тъпи
  .

 13. Според мен, сега е нужно да се престане с критиките, защото критиките спомагат само на опозицията, както казват ,видите ли?, нищо свестно…“
  Тази коалиция е пробна.
  От една страна, се цели добрите сили в ГЕРБ да излезнат на преден план, и от друга, да се покаже, какви са приоритетите на ППДБ и с какво и как те искат съответно да иницират правенето на реформи.
  Предполагам повечето си даваме сметка, че много избиратели на ГЕРБ гласуват за тях поради абревиатурата с европейското развитие. Много от тях или не забелязват как ги бодалкат, други ги облагодетестват чрез краденето на европейските средства. Това досега от повечето не се виждаше, защото беше старателно прикривано.
  Примерно при дебелината на асвалтовите покривки при строежа на магистралите или, че газопровода щял да дава и на нас газ, както и ред други лъжи…
  Бойко също е проблем, но сега той си мисли, че с този вид на коалиция може да се измъкне, да е сигуерен, че няма да се отзове при бай Ставри.
  Нека работите да се задвижат в положителна посока като се направи истинска съдебна реформа, без главен прокурор и истински съдебен съве. Нека да се гласуват европейските нагласи относно Шенген и Еврото… и после ще им дойде времето и на наш Бойко и наш Делянчо! Споко!
  Всички мислехме, че харварите ще свирят по нотите на резидента, но те не го направиха. Опитаха се чрез нескопосани записи да ги бламират, но пак не им се получи. Ще опитват постоянно с други магарии, и пак няма да се получава…
  Ако се подходи внимателно, но всико да е точно по изпълнение, няма да има рязка реакция от ГЕРБ. А ако се започне с торпилиране от страна на ГЕРБ какво? ППДБ ще се откажат и отдръпнат, но това само ще изобличи гербавата съпротива деа се изпълняват решенията.
  Така, че според мен, без излишно мърморене и „умуване“, трябва да се изчакат действията на ППДБ. Ситуацията е рехава и поради това са необходими премерени ходове, НО винаги в правилната посока!

 14. Иво, приятельо, специални поздрави на теб и скъпото ти семейство! Ти си истински БУДИТЕЛ! ! ! Отдавна каня
  да ти кажа да попиташ Люба Кулезич какво има толкова да разказва за тебмиъе. Това го каза когато Методи Андреев те похвали. Големите таланти, какъвто несъмненно си ТИ, имат много врагове! ДЕРЗАЙ!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.