Две снимки илюстрират два свята- на човеците в Украйна и на техните рашистки грабители

Украинците изнасят давещите се животни.

 

 

 

 

 

 

 

Рашистите се давят в щастието си да изнесат каквото  могат да откраднат от Украйна.

 

6 мнения за “Две снимки илюстрират два свята- на човеците в Украйна и на техните рашистки грабители”

 1. – тези 2 снимки са точна илюстрация на ситуацията у нас

  Polina Paunova. – разказ по картинка
  ” Христо Иванов е човекът, който написа Стратегията за съдебна реформа още докато беше служебен министър през далечната вече 2014 г. Впоследствие влезе във втория кабинет на Бойко Борисов, за да я реализира. Работи усърдно, получи подкрепата на ДСБ (тогава в Реформаторския блок) и имаше внесени конституционни промени. Радан Кънев ги нарече “исторически компромис”, защото за приемането им се подписаха и ГЕРБ, и ДПС.
  Промените бяха решаващи за независимостта на съда, това винаги е била битката. Съдът да може да бъде независим от прокурорско влияние през ВСС. ГЕРБ и ДПС бламираха същността на тези промени. Взривиха промените и компромиса. Оставиха фигурата на главния прокурор всевластна, съдебният съвет доминиран от прокуратурата и политическата власт и така на практика оставиха възможността да влияят на съда. Приеха се окастрени текстове. ГЕРБ обявиха, че съдебната реформа е минала успешно, а Христо Иванов си подаде оставката в мига, в който текстовете бяха осакатени. И каза, че не иска да бъде правосъден министър в прокурорска държава.
  Впоследствие се появи “Да, България”. Партията стъпи изцяло на нуждата от съдебна реформа. Всякакви хора обясняваха, че това е “фиксацията на Христо Иванов”. Че няма значение кой как действа в съдебната система, че е важно Борисов да ни пази от комунистите. Впоследствие ГЕРБ и ДПС си избираха заедно съдебни съвети, главни прокурори. Чувахме записи и доказателства за това. Че Борисов си ги назначава, че ДП е 10 или Държавно предприятие, а не Делян Пеевски.
  Накрая тяхното творение – Иван Гешев, който ги пазеше, се обърна срещу тях. САЩ се обърнаха срещу ГЕРБ и ДПС, защото санкциите Магнитски са това – знаци. “Ние знаем”, казва Вашингтон. И на Борисов му каза, че знаят за него (през Горанов), и на Пеевски лично му го съобщиха.
  Борисов и Пеевски искат да се перат. Но и панически бягат от това, което сами създадоха. Ситуацията е сложна: не може това чудовище да бъде оставено да се разправи с тях, защото ще е разправа. А това правосъдие не е. Всичко, което е нужно е правосъдие, не възмездие.
  Ето защо си мисля, че ако бъде ползван моментът, бъдат изнудени да подкрепят, бъдат взети като заложници на собствените си страхове – сега има прозорец за съществени промени в съдебната система.
  При провал на промените в конституцията и оттегляне на ПП/ДБ от процеса този процес ще бъде разобличаващ. Най-вече за пред “партньорите”, от които и ГЕРБ, и ДПС така треперят (освен от Гешев). Оттеглянето на ПП/ДБ вече няма да е самотното оттегляне на Христо Иванов, което също беше разобличаващо. Затова и темата е устойчива.
  Без ДПС трудно ще има конституционни промени. А без промени на конституцията това управление няма предмет, а оттам и смисъл. Разбира се, ДПС съзнават това и искат да сложат отпред Пеевски. С крайната цел да се докаже като вече послушно дете и да бъде изваден от санкциите “Магнитски”. Дали това ще стане – не е ясно, ясно е, че явно на него толкова му пука всъщност, че всичките му възможности да подчинява политици и прокурори не успяха да подчинят обществото, че сега иска да си отмъсти на това общество. “Видяхте ли, бе – от мен зависи това, което искате”, ни казва Пеевски. А ни го казва, защото ДПС е Пеевски. Разлика между нито един от ДПС и Пеевски няма. Защото му се подчиняват.
  Впрочем, ние вече знам същото за ГЕРБ. ГЕРБ е Борисов. Разбира се, виждаме пък, че Борисов се подчинява на Пеевски.
  Реформирането на съдебната система зависи от техните гласове. И сега има прозорец за това. Разбира се, те може да се опитат да стане както обикновено. И вероятно това ще опитат. Но е важно да не бъдат оставяни.
  Днес чух изключителна политическа реч на Христо Иванов. Без да обиди нито Пеевски, нито ГЕРБ дори веднъж, той успя да им каже, че са едно и също. И че няма как това да продължи по същия начин. “Процесът, който тук трябва да се случи, не може да бъде така все едно всичко си е както обичайно”.
  И понеже все ме обвинявате, че само критикувам – в ситуацията след вчера, това беше най-уместното и най-умното политческо действие. Опит хем да се продължи в посоката, към която се върви от 10 години, хем да не се отблъсне (поради суетата на онези, дето са едно и също) възможността да бъдат ползвани за смислена съдебна реформа.
  И ДБ, които изведоха тази тема като основна в държавата (преди 10 години само съдиите, отделни адвокати и Христо Иванов говориха за това) и ПП, които впоследствие я прегърнаха дължат този опит. Дължат и това да знаят къде да му сложат границите политически.
  Може би вчера трябваше лидерите на ПП-ДБ да излязат и да обяснят какви условия са получили. Може би и не трябваше да гласуват “въздържал се”. Струва ми се, че ако беше честно щеше да е по-чисто: искаме му гласа, защото от неговия глас зависят поне две партии – ГЕРБ и ДПС. Но ако пък беше честно щеше да взриви ситуацията.
  Затова днес не критикувам. Намирам казаното от Христо Иванов за демонстрация на политическа зрялост и последователност. Той прави и работи това от 10 години. И явно иска да опита да го направи докрай.
  Ако ГЕРБ и ДПС в желанието си да се избелват подкрепят смислени конституционни промени – това ще е огромен успех. За независимия български съд. Той няма да стане в бяло също като ГЕРБ и ДПС. Но ще бъде необходимото условие за създаване на правова държава.
  А ние няма как да забравим, че ДП не е държавно предприятие, а е Делян Пеевски в кориците на делото КТБ. И няма да забравим, че в чекмеджетата се виждаха пачки и кюлчета. Въпросът е да има условия после и прокуратурата и съдът да могат да не забравят и те.”
  – спасението на давещите се са делата на самите давещи се …

 2. @Polina Paunova спрете с тия шкафчета и пачки, нелепо е. Всичко е манипулирано и трябва да си доста глупав за да не го проумееш. Няма обща снимка на ББ с пачките в шйафчето. Защо?
  – Защото са внесени за снимката когато него го няма. И няма абсолютно никаква логика някой да държи пачки и кюлчета в чекмедже което дори не се заключва, в служебна резиденция, в спалня до която достъп имат десетки служители. Нелепо е, замислете се.

  Не го защитавам, не съм гербер. Просто навързвам фактите такива каквито са. ✌️

 3. Добри Ч,

  не става със защита по медийни публикации на гербери и негербери – тези неща се доказват в съда и точно за това пише и П.П.
  – прави се разследване и се повдига обвинение …

 4. Полковник Андрей Стасев – командващ група войски “Белгород” на ВС на РФ и бивш нач. щаб на 106 ВДД на ВС на РФ:
  https://t.me/ButusovPlus/2958

 5. Хубаво, ама защо руснаците стрелят по евакуиращите се хора?
  Това хладилник, тоалетна чиния, телевизор – все неща на които може да се сложи етикет с цена. А на бедстващ човек каква е цената? А на спасителният екип?

 6. Прихванат разговор за Каховската ВЕЦ:
  “Это не они били. Это была наша диверсионная группа. Напугать хотели… ”
  … сега няма как да скрият екокатастрофата – скоро ще е до всеки бряг на Черно море – и не им е за първи път на уродите – 2020 руска компания предизвика една от най-тежките екологични катастрофи в Арктика – най-големия замърсител на въздуха в света,

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.