Две стари новини за новите изстъпления на рашизма

Имам две стари новини за онези, които се правят, че не разбират очевидното.Една външна и една вътрешна като нейна функция.

Не се разбрало досега кой е взривил огромната стена на украинския язовир в Нова Каховка. Можело да се едните, ама можело и да се другите. Щото и едните и другите отричали да са виновни ( те “едните” отричат изобщо вината за нашествието си, вменявайки мазохизъм на укруаинския народ).

Нека ви кажа кой е: нарича се Владимир Владимирович Путин, наричан за краткост и яснота в Украйна, в други солидарни страни и в този блог Путлер.Той е този, който разпали войната и цинично забрани дори да бъде наричана война. Ако не беше я започнал, нямаше да се стигне дотук.

“Интересното” е, че по сигнал от него чрез демонстрация на незаинтересованост относно последиците от катастрофата с наводнението, московитските медии не проявяват голямо любопитство какво става на прокламираната като руска собственост  окупирана част на левия бряг на Днепър. Тя е много по-тежко удавена от украинския десен и по-висок бряг. 

Мълчат и военните в руzка униформа. За цивилните в окупираните селища дори не питам, не се очаква застрашеният им живот, собствеността им и бъдещето им да предизвикат някакво руzко съчувствие ( и дори чисто човешко любопитство чрез някой друг журналистически рейд от Голямата земя). 

Но какво е станало с техните позиции там? С военните, с базите, с окопите, с оръжейните складове, с техниката, с цяла инфраструктура за поддържането на отбраната срещу очакваното украинско контранастъпление?

Ако отговорът е “нищо особено” или направо “нищо”, както изглежда в момента и това “нищо” се приеме за вярно, значи окупационните сили са били предупредени да се изтеглят навреме (има сведения за загуби и щети при тях, но те са предимно по неруzки източници). Ще рече-катастрофата е била планирана и извършена именно от агресорите. Това ни казват с мълчанието си това командване, което първоначално съобщаваше за украински ракетен обстрел, но после се отказа от тази версия и “просто” взе да настоява, че украинците са виновни за взривяването на язовирната стена в контролираната от тях територия.

Не е изненада. Руzкто командване, както обикновено, има трайния навик да крие понесените поражения. Многобройни примери от съветската и постсъветската история показват, че Кремъл на вярва на сълзите и на своите-в смисъл, че не се съобразява с тях в името на поставената от императора цел, която се преследва безогледно.

А на евентуалния въпрос защо рашистите да си създават проблеми с наводнението, резонният отговор е: по същата “логична” причина, поради която нападнаха Украйна противно на всякаква нормална логика, поради което малцина в света вярваха, че Путлер и режимът му ще предприемат нещо толкова ирационално.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

https://frognews.bg/novini/vzriviavaneto-kahovskata-vets-ekotsid-ruski-pocherk.html

Да се върнем в коритото на нашия информационен поток с друг актуален въпрос. Защо да вярваме на Гешев, че се е преродил в русофоб и поради това да вземем, че да го подкрепим?

Хайде малко да поразсъждаваме защо той напада вкупом “партиите” и “депутатите”, които обобщаващо нарича боклук, но нито веднъж не е откроил истинския рашистки боклук сред тях? Отговорът е: защото е съмишленик с тях по въпроса за необходимостта да се “изрине този боклук”. Надява се детонаторът на тази борба на фашизоидите с “боклука” вътре в парламента да свърши работа ако не напълно, то достатъчно, за да подрони значимостта и авторитета на институцията, която може да му отнеме недосегаемото място на главен прокурор.

Щеше ли Гешев, ако наистина беше такъв русофоб, за какъвто напоследък се представя, да мълчи благо в тон с Радев във връзка изстъпленията на рашистите в парламентарната зала и вън от нея над символа на европейската институционалност в София? Иначе и Гешев и Радев непрекъснато парадират със загриженост за “институциите”, но никак не бързат да ги защитават, когато рашистите ги поругават.

Ама бил поискал вече имунитета на двамина от хулиганите на копейкин (във връзка с реанимирани стари проверки на деянията им, а не по повод днешните им фашизоидни агресии срещу демокрацията и нейните институции, вътрешни и външни)?

Голям праZ! 

Не му се връzвайте поне вие, които претендира(х)те, че трябва да се направи всичко в името на евроатлантическото мнозинство и управление. То стана факт с косвеното съучастие на Гешев, който май успя да сплаши Борисов, но не очакваше, че ще направо ще го откаже да продължи да запушва политическия процес с личното си его. 

Отгоре на всичко фактът се състоя и въпреки Радев. В прегрупирането на силите той се обозначи в един лагер с Гешев. Сега двамата са най-истеричния дует на върха на държавата, подлайвайки в тон с рашистите от парламента и с “разочарованите” бойковисти извън него.

Няма външна реакция на политик или на значима западна медия, които да не отбелязват главното: новото българско управление е лоша новина за Путлер.

Гешев, Радев, копейкин, нинова и шокираните бойковисти обаче са толкова солидарно разочаровани, че чак е очарователно да се види тяхното единство. 

Нека накрая да дам пример какво наистина значи да си противник на руския фашизъм от патриотични позиции. 

Вече съм цитирал възторга на Джохар Дудев от украинците и предупреждението му към московците да не се се закачат с тях, защото никога не се предават и се бият за своето до последен дъх. Бившият съветски генерал от стратегическата авиация избра да застане начело на своя чеченски народ в борбата за независимост от СССР и РФ. Избраха го за първия президент на Ичкерия в кратката й история на независима република през 90-те години на миналия век. За отмъщение руските фашисти го убиха с ракета въздух-земя. Но успя преди това да формула отношението си към тях и към страната им по следния начин:

Не изпитвам злоба към Русия, отнасям се към нея с погнуса, като към разлагаща се мърша

 

 

24 мнения за “Две стари новини за новите изстъпления на рашизма”

 1. Прав е джохар!
  Отдавна и аз твърдя, че фашиста Путлер води РСФСР към разпад!

  НАС СЪВЕцКАТА АРМИЯ РОДИ НИ!

  Посвещава се на Борисов,Радев, Гешев и Копейкин.

  Простаци със Каскети, дойде на власт у нас.
  Простаци неграмотни, дори без трети клас.
  Дойдоха на Девети с терор и със глъч.
  Отнеха ни земите и дядовия пръч.

  В нивята плодородни издигнаха комини.
  От глад на дядо пръча набързо се спомина.
  Опоскаха до шушка хамбари и витрини.
  Накрая който може, спаси се във чужбина.

  Днес млади комунисти, отново са на власт.
  С ДиплОма от “Свободния” във Перник и Бургас.
  И “Школата” за кадри, от наш’те редове.
  Със гръмкото си име, Колеж на МеВеРе!

  Изучил е Йористи и главни прокурори.
  Които се вживяват на много Важни хора.
  И за капак на всичко, днес тези тарикати.
  чрез “места избираеми” станаха депутати.

  Но цялата система, на наш’то Кривосъдие.
  Оказа се Зависимо, като скачени съдове!
  ЗаместникЪТ, на Главния наточил е балтия.
  И само чака сгода до дъно да забие.

  Но Главния Каскет, отвръща със закана.
  Той има тайна “папка”- на скришно, на тавана.
  Във нея има данни, за разни далавери.
  За всекиго по нещо там ще се намери.

  А ние като зрители, на тази нова сага.
  Ще гледаме сеира, тъй както се полага!
  Но те ядат си баницата-сами си си я слагат!
  А дупката в кравая на нас ни я предлагат!

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!
  Могъщите САЩ и непобедимият НАТО са гарант за свободата ни!

 2. Ако рашистите бяха изтеглили войските от левия бряг на реката, това щеше да бъде забелязано от украинците, а и не само от тях. По-вероятно е да са пресметнали, че наводняването на терена ще е по-ефективна мярка за спиране на украинското настъпление от бойните подразделения. А че може да пострадат собствените им войници – това едва ли е притеснило някого в Кремъл. За жертвите сред цивилното население няма смисъл да говорим.
  От друга страна, дори за Русия разрушаването на язовирната стена има повече негативи, отколкото позитиви. Само фактът, че целият полуостров Крим остава без питейна вода е достатъчен.
  Затова не изключвам и всичко да е станало по грешка – от типичната руска некадърност.

 3. под статията на г-н ИНДЖЕВ ” мръсната водна бомба на путлер”…аз си казах мнението за поредния случай, за който рашистите ще ЛЪЖАТ пожизнено и това , и следващото им поколение.
  ние сме за бой, че въобще се занимаваме с тях. ние сме идиотите / не важи за г-н видьо видев /, че очакваме нормалност от тях.
  китай ВЕЧЕ е упрекнал УКРАЙНА за водният потоп. значи кремълските плъхове това са внушили на КИТАЙ.
  и друго: почти напълно изчезна инфото, НЕ се говори за него – кога и как рашистите ОФИЦИАЛНО / т.е. НЕ тайно! / минираха цялата каховска ВЕЦ и голяма част от стената. от тогава до днес този обект СЕ ОХРАНЯВА денонощно от рашистки военни части. за взривяването, което вече се осъществи, са били нужни десетки тонове ВВ. язовирът и от двете си страни е рашистка окупационна зона още от началото на войната през 2022г.
  нещо липсват “разкази но очевидци” как е станало взривяването…наверно сега още ги “сглобяват.”
  в ракурса “всяко зло за добро” – и най-големите беди и трагедии за УКРАЙНА фактически работят за крайната и победа . ужасно е, но обещава надеждата, че поне този път украинците ще запомнят кой е врагът им. / …седемте милиона загинали от глад УКРАИНЦИ през ГОЛОДОМОРА се оказа, уви, недостатъчно голямо зло върху тях и после почти цял век се прегръщаха, женеха , веселяха заедно с “московските си братя” /

 4. Beal,

  “за Русия разрушаването на язовирната стена има повече негативи, отколкото позитиви”, но разрухата, хаоса, масовото изтребление на хора е това , от което съществува

  – в нейна угода говноядите заляха държавата ни, както древността и паметта ни под язовир копринка …
  https://www.facebook.com/photo/?fbid=866262147208213&set=ecnf.100014733077130
  и триумфират с всеки опит за отлепване от дъното и изплуване
  – копейкин и глутницата му определят КОЙ да бъде избран и кой да говори в НС
  https://twitter.com/elenaultras/status/1666415582147747841?cxt=HHwWgoC94ZKJpqAuAAAA
  – днес Христо Иванов: “Една парламентарна група каза, че подхожда към този въпрос на майтап. Друга се отрича от това, че с нейното неучастие стана този избор. Колегите от ГЕРБ не знам дали така си представят конструирането на мнозинствата в този парламент: а-ла-карт, шведска маса…” , а за ДпС напротив:”налице е разбирателство”
  https://burgas-podlupa.com/mного-смешно-нали
  – чу се ”ти си го избра”
  file:///C:/Users/PCuser/Desktop/Пловдивски масон става главен прокурор Сензация – здраве и красота.htm
  – видя се и едно чекмедже и един трупясал премиер под бял чаршаф
  https://trafficnews.bg/komentari/okopna-voina-navecherieto-izborite-masonski-zaveri-taini-227426/
  – борисов каза, че Радев “се готви да ни прави лоши неща” , когато се жалва, че го шпионира с дрон.
  https://bairak.bg/2022/08/17/масонската-ложа-на-георги-гергов-е-нар/
  – днес мъжът, който облечен като поп анатемосваше ПП-ДБ при връщане на изпълнения втори мандат , защитава гешев (frognews./geshev-ruskata-nishka)

 5. Ето думите на друг един чеченец:
  «Ваша великорусская мечта — сидя по горло в дерьме,
  затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм.»
  Шамиль Басаев

 6. Вече писах преди, че ако евентуално украинците са “искали” да взривят Каховската ВЕЦ , то щяха да го направят още в началото на войната, и нямаше да оставят орките на Путлер да използват пътя за превоз на военна техника и ватници през стената за окупацията на Херсон и настъпление към Николаев и Одеса, НАЛИ!
  Тогава можеше да имат някакво предимство и полза от това , а с това щяха да забавят или даже да избегнат окупацията на Мариупол и Запорожката АЕЦ! Ето това е истината, а не примитивнара пропаГАДность на дИбильните пропаГАДнони на Путлер ! Още миналата година Путлер минира язовирната стена на Каховската ВЕЦ и сега по “случайност” взрива разруши стената, от “украинците”! Няма как украинците да разрушат цялата язовирна стена дори с десетки бомбардировачи и ракети , които те нямат ! Нямат!
  Дори многократно по-слабият Путински мост не беше разрушен от над 20 тона концентриран заряд , и моста пак не можа да падне, НАЛИ! Така че няма как украинците да са разрушили Каховската ВЕЦ!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

  И сегс да погледнем и “евроатлантизма” на геЙшевь! Тоя милЮЮЮционерски ТЪПьир доскоро носеше даже часовник с двуглавия орель на Путлер, а започна да ходи на частни посещения в САЩ, едва след като го подгониха по Магнитски, защото той не затвори и оправда дИбильян прасееФскиЙ за грабежа му на КТБ! Оневини и ДП(“държавната” ПРЕСТЪПНОСТь), от тефтерче на Златанов!
  Оневини бокоТИКВАТА за кюлчетата, за Мата Хари, за чувалите от Хемус и специално заради намагнетизираните сакове от Черепа за бокоТИКВАТА, Горанов и СевиБоко, нали!
  Ето заради това проZZт(итуиращ)ият милЮЮЮционерь геЙшевь отиваше на частни посещения в САЩ и Израел, за да търси платени, от ТЪПькача му дИбильян прасееФскиЙ, лобисти , за да не го санкционират по Магнитски! Ето това е “евроатлантизма” на геЙшевь, на бокоТИКВАТА, и на двойно санкционираният от САЩ и Англия- дИбильян прасееФскиЙ!
  Да не говорим и за общото им членство в кагебистката “масонска” ложа на пасоль-свинаря геЙрговь , заедно с кулковода му-цацовь, и с реZZиЛдентът лумПен гадень, и с бракониерският сирищнишки реZZиЛденть – агенть Гоцье, и с копринковци, и с чалгарската учиндолска мумия, и с всички други “зидарски” “братя” водещи до явочната квартира и щабь на пасоль-губернатора мУтрофановНаЯ! Ето това е геЙшевь и цялата му “операция” – чисти ръце! И само досега геЙшевь е прибрал – от половин милион , до – един милион , от заплатата му , като синекурВен паразит и генерален прокуроринь на задунайския колониален Бандитустань през последните близо 4 години! Отделно , извън синекурВената заРплата, е прибрал в собствените си ченгесарски и сарайски офшорки още многократно повече милиони от рушвети и корупция , и от Жоси , разбира се!
  Оди на ТЪПькачЪТ ти – “ДПь” , оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ , оди на хуйло ти!

  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 7. Сега може и да сбъркам, защото мина много време и не помня добре. Едно време крадците на коли ги оправдаваха с обяснението, че те не са откраднали колата, а са я взели само за да си свършат нещо неотложно.

 8. до Beal
  08.06.2023 в 14:24

  в свой коментар ПОДОЛЯК очерта ситуацията по следния начин:
  1/ чрез взривяването на язовира, рашисткият генерален щаб си осигурява минимум до края на годината ОТПАДАНЕТО НА 600 КМ ОТ 1000 КМ-та фронтова линия.
  2/ войските от тези 600 км ще се групират по останалите части на фронта
  3/ потопяването от разлива УНИЩОЖАВА всичко по украинската територия без да се хабят свои огневи средства.
  4/ пресушаването на кримския канал ВЪОБЩЕ НЕ Е ГРИЖА за рашистите, докалкото КРИМ се подготвя да бъде главен ТЕАТЪР НА БОЙНИТЕ ДЕЙСТВИЯ и по подразбиране ще престане да бъде “руска територия” до края на войната.

  както сам подчертавате, рашистите въобще не се интересуват от съдбите на цивилното население. те са ОКУПАТОРИ! но ние с вас, както и целия цивилизован свят, СЕ УБЕДИХМЕ, че още преди да дойдат в УКРАЙНА като окупатори, тези двукраки са РАШИСТИ В ГЛАВИТЕ – много по- патогенни мутанти на хитлеровия нацизъм!
  и последно: взривяването НЕ Е РУКОЖОПА ГРЕШКА НА рашистите, а мащабен военен замисъл. ще удължи войната, но няма да спаси по никакъв начин “империята на ЗЛОТО”!

 9. Като стана дума за левия бряг, Путлер би казал “он утонул”.
  Като стана дума, че украинците биха взривили стената в началото на войната – те няколко моста на изхода от Крим не можаха да взривят…. Като гледам как ние сме просмукани от петоколонници, представям си колко страшно е в Украйна… Добре че нормалните са повече.
  Като стана дума за Пеевски – гледах му физиономията по телевизията и изпитах разбираемата погнуса. Но после видях Бойко Рашков и си помислих, че който не се е погнусил от него при предишното управление на ПП и сие, кво толко се гнуси сега от Пеевски?

 10. Колегите Beal и бързолет са изчерпали с фактология нещата. Затова само вмятам, че в първите часове след взрива блатните павиани заляха Нета с телефонни видеа как точно става. Явно да се похвалят, “какие мъй крутъйе”, по стар руZки обичай. Виждат се ударните вълни отвътре към периферията на стената ПО ХОРИЗОНТАЛА. Което няма как да стане при никой ракетен, бомбен или артилерийски удар. А само при насочен фугасен взрив в сервизните помещения и коридори. Знае се отдавна, че “руZкий” и акъл са несъвместими. Ма все пак на генералските тикви никой ли не им казва, че в ХХI век от Космоса всичко се вижда и не можеш да излъжеш никого освен шепа насмукани с бояришник мужици?…

 11. Бих искал да ви покажа тази новина: https://offnews.bg/politika/tass-vazrazhdane-i-sotcialisti-otidoha-v-ruskoto-posolstvo-v-sofi-802484.html Тази новина показва,че партия “Възраждане” са официално проруска партия,но интересно кои хора и организации са другите присъстващи,те не са споменати.Имам и още една новина: https://www.mediapool.bg/dimitar-ganev-peevski-se-zalepya-varhu-pp-db-za-da-si-varne-za-danswithme-news348461.html .Тази новина показва,че Димитър Ганев е платен защитник на ГЕРБ,следователно и проруски защитник а медията mediapool,която го интервюира е проруска,защото му дава думата и позволява това.Димитър Ганев прави внушения като,цитирам “Нека не забравяме, че геополитиката до голяма степен създаде условията за кабинета “Денков – Габриел”. От февруари 2022 г. ние имаме нов тип разделение в българската политика, което се насложи върху старото разделение статукво-промяна. Новото разделение е евроатлантиците срещу останалите.”.Този “експерт” не споменава,че войната Русия-Украйна от 24.02.2022 година НЕ Е променило разделението в българската политика на евроатлантици и “останалите”,тоест други партии,не споменава това,че “останалите” партии в българската политика с реално влияние и електорат всъщност са проруски.

 12. Към SoYoung:

  Приготвил съм текст с конкретика по темата за въпросния прием, но ще го публикувам утре сутринта.

 13. Санитарен кордон за „Възраждане“

  „Парламентарното поведение на “Възраждане” носи всички белези на обикновен фашизъм. То е заучено, папагалско, по наръчник за уронване на доверието в демократичните институции. И е много, много опасно. Отговорът – пълна, безусловна парламентарна изолация.”
  Радан Кънев

  https://clubz.bg/137691

 14. Към
  бързолет
  08.06.2023 в 18:45:
  Не трябва много да се разпростираме, защото дори тук в днешните коментари има маскирани някои уж отдавнашни деРмократични агенти на задкулисният путлеризъм в НРБь , които сега се разкриват. Но няма да се занимавам с тях, засега!
  Затова ще коментирам думите на Подоляк, че се съкращава фронтовата линия за путлеристките орки. Да “съкратили” са я , временно , без да знаят докога, може да е само за броени седмици , или месец?!? Но това важи и за ВСУ , и за тях фронтовата линия е по-къса! Което предполага по-концентрирано и масово изтребване на ватниците , и по-концентрирани удари срещу тях !

 15. в последните десетина дни украински групи пробваха малки десанти на островите около Херсон и рашистите като видяха тези успешни опити заляха левия бряг без оглед на жертвите.

 16. Месеци наред нивото на язовир Новая Каховка е на най-ниското си ниво от десетилетия – около 14 метра заради изпускане на водите от руслямските орки. Към април стана ясно, че ВСУ подготвя голямо контра настъпление. Орките затварят шлюзовете, при което за един месец нивото на язовира се вдига до рекордни нива от 17,5 метра при нормални около 16 метра. Изглежда заложените подводни взривове не са разрушили дамбата веднага, но са нанесли тежки щети, а огромният воден наднормен напор е довършил работата пробивайки на едно, а след това и на второ място тежко повредената дамба. Целта е била височината на вълната да е максимално голяма, за да наводни и десният бряг на Днепър и да потопи украинските войски готвещи се за настъпление. На орките изобщо не им е пукало за хората на левия бряг. Всичката техника и много от войските на руслямците са изтеглени, а самите те заявяват че са подобрили значително отбранителните си позиции.
  Всъщност руслямците са успяли да объркат плановете за контранастъпление на украинците, които са смятали с атака на френските AMX-10 RC танкове-амфибии да ударят слабата защита на орките на левият бряг и когато руслямците изтеглят части от Запорожкия фронт, като най-близък, за да отблъснат атаката, ВСУ да удари по главното направление – запорожкото. Сега плана за контра настъпление трябва радикално да се промени. Вероятно ще има забавяне на контранастъплението. Единият вариант е да изчакат водите да се отдръпнат и другият е да ударят през Белгородска област, след като всички ограничения от страна на запада отпаднат, заради руслямското варварство.

 17. до RICOшетниковь
  08.06.2023 в 22:18

  хей, младежо, я прочетете своя пост – реплика до мен, отново! знам, че сте го допуснали НЕВОЛНО, но като настоявате изрично, че и ВСУ печели от взривяването на язовира, точно симетрично на рашисткия окупатор, вие ни хвърляте в хипотезата, че гнусното дело е работа на ВСУ???
  когато ПОДОЛЯК твърди за “извадените от действие 600 км фронтова линия” , той го твърди експертно. експертно е и мнението му за продължителността на физическите последствия от този организиран воден потоп. “замлъкването” на тези 600 км фронт е само оперативно отлагане на събитията + печелене на време за активното фортифициране на крим.
  иначе, абсолютно предвидимо е, че рашистите говорят и ще говорят ТОЧНО ОБРАТНОТО НА ИСТИНАТА за каховското престъпление.

 18. Ето как в Русия виждат Румен Радев:
  “И раз уж болгарские политики во главе с Радевом провалили миссию по продвижению идеологически правильных тезисов и допустили усиление пророссийских настроений в государстве, им на помощь пришли западные коллеги и привели к власти более сообразительных людей.”
  https://t.me/rybar/48222

 19. Взривяването на ВЕЦ Нова Каховка е дело на руснаците.
  Защо това е така може да видите на картата – deepstatemap
  Частите, които трябваше да спират украинците в Херсонското направление са прехвърлени на Запорожкото направление.

 20. The Rock,
  Напълно сте прав. Но това важи и за украинските части, които трябваше да нападат„ За такъв технократски въпрос, като взривяването, не е необходимо да се търсят доказателства по линията “кой има полза?”. По-скоро “кой може да го направи?”. Защото въпросът за ползата беше основната причина да не вярваме до последно, че Путин ще нападне.на 24.02.22.

 21. Караиванов,
  Не е така от стратегическа гледна точка.
  ВСУ е разработила своите планове за форсиране на р. Днепър и напредване в дълбочина с цел Перекоп и блокиране на п-в Крим така че няма да се откажат от набелязаното.
  Трябва да се откъсне групировката в Запорожие от доставките, които идват от п-в Крим.
  А атаката в Запорожие има за цел да разсече групировката на ВС на РФ на две и ВСУ да излезе на оперативен простор с цел Мелитопол и Мариупол.
  Донбас – главна цел възвръщане на Соледар и Бахмут и напредване в дълбочина при Авдеевка и Маринка.
  Сватовско направление – пробив на руските отбранителни линии в посока Сватово – Биловидск и прекъсване на ж.п. линията от Русия към Донбас.
  Форсирането на р. Днепър ще се забави с около две седмеце и ще се измести в посока нагоре по течението където водата ще спадне драстично.
  Аз бях сигурен че Путин ще нападне на 24.02.22.

 22. А ето и снимка като доказателство че взрива на ВЕЦ Нова Каховка и предизвиканото наводнение не е дело на Украйна.
  Водовземното съоръжение за охлаждане реакторите и хранилищата за радиоактивни отпадъци на АЕЦ Запорожие ще затрудни функционирането си поради драстичното спадане на нивото на язовир Каховка:
  https://t.me/voynareal/62247

 23. Към
  бързолет
  09.06.2023 в 03:09:

  Нищо не съм “изпуснал” и то “неволно”, това е характерно за други не особено “младежки” бързописци, които даже не са сханали смисъла на написаното от мен. Аз просто казвам, че фронтовата линия се скъсява и за украинците и за орките. НИКЪДЕ не съм писал , кой ще има “полза” , или няма да има “полза”, прочетете пак, този път по-бавно!

 24. Към
  Караиванов
  09.06.2023 в 08:58:
  И защо точно сега взривиха стената?????
  Те са могли да го взривят и преди! Без полза , нищо не се прави.
  А ако “могат” , ама е в тяхна вреда , то каква ще е “ползата” от “моженето” им!
  Много орки и Путлерь могат да се самоубият, ама не го правят, нали!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.