Историята показва, че понякога прането е за предпочитане пред колективното самоубийство

За всички е ясно, че новата сглобка на редовно управление не е застрашена нито от парламентарното малцинство, нито от заклинанията на ядосания сладовластник Радев. Още по-малко има обществени нагласи за бързо отстраняване на изпълнителната власт.

Иначе казано, копейкин, Нинова, Тошко, Недялко и техният неформален вожд Радев в борбата срещу възстановяването на някаква нормалност в управлението е обречена на жалостив лай покрай тръгналия керван. Поне за момента и в близко бъдеще могат да си веят партийните знамена и по площадите, но няма да ги огрее пожарът на собствения безсилен гняв. С него не могат да подпалят на този етап темелите на невижданото отдавна управленско мнозинство. 

Видя се, че и Митрофанова, покровителката на горните съмишленици по линия на заклеймяването на ново управление, може само да приласкае отломките от рашисткия си антураж в България, да ги почерпи и да ги инструктира още веднъж да лъжат, че България може да бъде въвлечена с жива сила във войната в Украйна. Притихнала е в очакване. Има защо да се безпокои.  

По-различно стоят нещата в лагера на “победилата революция”. Нейните вождове тепърва трябва да доказват, че си е струвало да бъдат подкрепени, за да си рискуват опозиционния кеф и политическото бъдеще. Опасността за оцеляването на толкова трудно постигнатото им сближаване в името на управлението идва от техните среди.  

Коалицията “Митрофанова” разбира това отлично и сипва с лопата пропагандна сол в старите рани на новото управление. Желаещите да ги разчовъркат никак не са малко-някои с искреното убеждение, че защитават морала от “предателството”.

Неблагодарна задача е да им се опонира-все едно да спориш с отшелник от позицията на грешник. Прави са да припомнят какво е било, пък какво е станало днес. Тон за тази песен непрекъснато подхваща Радев. Пригласящите му, макари и без всички те да го харесват, неволно попадат в неговия хор. 

Същевременно чрез примери от световната и нашата история “отшелниците” могат да бъдат оборени относно това кой, кого и защо е “препрал” и що е то непоклатим морал (пред лицето на смъртна опасност).

Чърчил препра Сталин, съюзявайки се него срещу Хитлер. За Рузвелт, който споделял със Сталин неприязънта към Британската империя от републикански позиции и направо си харесвал диктатора в Кремъл, да не говорим. 

Във Великобритания, а още повече в САЩ, в онзи период на съюзничество с Москва за Съветския съюз и Сталин се възцарява период на “само добро или нищо”.

Рейгън, Тачър и Хелмут Кол вкупом препраха Горбачов, който възприе доста от техните либерални позиции, но си остана дълго след това комунист, който се бори за “истинския комунизъм” под знамето на Ленин. 

Желев и СДС препраха БКП чрез правителството на Димитър Попов (а и на вицепрезидент от БКП се съгласиха, препирайки също личния образ на един червен до края на дните си комунистически генерал).

А колко дълго лидери на демократичния свят перяха с потупвания, поощрения и прочее комплименти образа на един български премиер, какъвто в техните държави никога не биха допуснали до цялата власт, каквато той имаше по закон чрез изпълнителната или извън закона в останалите власти ?

Сега със същия дългогодишно препиран през европейската пералня политик се наложи да говорят тъкмо онези, които говореха у нас най-много срещу него ( направо като в случая с антикомунист Номер едно на света Чърчил спрямо комунист Номер едно Сталин преди войната).

Никой не знае какъв ще е крайният резултат от това “пране”. Не може да се изключи (военно)временният съюз с него да прерасне в някаква желязна завеса и студена война. Но в тактическо отношение е видно, че главният губещ на български терен е Путлер, новият Сталин.

Опасностите остават за самите “перачи” и “предатели”. Тях ще ги съдят по делата избирателите им. Ще ги съди и историята, която, знаем, се пише от победителите. Възможно е те да се (д)окажат в тази роля, но въпреки това да бъдат отхвърлени от избирателите.  

На Чърчил му се е случило точно това, след като е изпълнил най-важната си мисия (за себе си, британците, съюзниците и света). Те да не са нещо повече от него?

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЗА ПРАНЕТО И ОЦЕЛЯВАНЕТО

 

21 мнения за “Историята показва, че понякога прането е за предпочитане пред колективното самоубийство”

 1. Късата памет ни затрива. Нека обаче леко я опресним. Спомняте ли си кризата между Турция и Русия през 2015 г., когато Турция свали руски изтребител? Тогава някак случайно в България имаше две турски партии ДПС и ДОСТ. Сещате ли се всяка от споменатите партии кого подкрепи в този конфликт? Ще ви подскажа. Ахмед Доган тогава изпрати писмо до директора на Руския културно-информационен център в София. Ето няколко цитата от тази патетична възхвала – “Русия се възражда като гарант на мира в планетарен мащаб”, “Русия няма граници, тя е в друго измерение”, “Който не разбира широката руска душа, не схваща и смисъла на голямата руска земя”. БСП = ДПС = АТАКА = Възраждане – различните страни на руското кубче. Още малко освежаване. Спомняте ли си как когато се гласува правителството на Орешарски, цялата парламентарна група на АТАКА не влезе, но влезе сам Волен Сидеров и с неговия “златен” глас започна онова, което завърши с предложението Пеевски да стане шеф на ДАНС. Нямахме ли огледален случай при гласуването на правителството на ППДБ? Цялата група на ДПС не влезе, а Пеевски и Карадайъ се въплътиха в ролята на Сидеров. Самият Пеевски (съвсем “случайно”) пак е с водеща роля – основен променител на конституцията. Така след като знаем кои са ДПС и ГЕРБ, а миналата година видяхме как ППДБ се коалираха с БКП (най-верен съветски сателит от повече от век), то само наивник (да не използвам друга дума) може да си мисли, че е след като е избягал от Възраждане и БСП е избягал от Русия. Не, Възраждане и умиращата вече БСП са задният (резервен) вход, а ППДБ+ГЕРБ+ДПС вкараха Русия в българската власт през парадния. Е, от пишещите тук никой не трябва да се притеснява, че е допринесъл за поредната руска победа в България, все пак никой от вас не е гласувал за ППДБ.
  Послепис: Естествено, че ви иронизирам. Аз съм чист пред съвестта си, защото гласувам за единствената дясна и консервативна партия в България, а именно КОД. Всички парламентарно представени партии са руски проксита, включително и президентът. Какви ли решения да очакваме от хора които бламираха собствения си кандидат за президент Лозан Панов и гласуваха за руската партенка Румен Радев. Както се вижда и решението им да гласуват за ППДБ е толкова правилно, колкото гласуването им за сестра Галева и Мунчо. Все пак тези решения ги вземат едни и същи мозъци.
  Та, както казах късата памет…

 2. Хитлер и Путлер никога няма да се “изперат”!

  Фашистът Путлер!

  Путин не само заплашва света с ядрено оръжие!
  Путин е екологичен терорист!
  Взриви водохранилището в Кехновка,
  намиращо се в окупираната от фашиста Путлер част на Украйна!!

  Преди това Путлер напълни до макс водохранилището,чрез контролираните от рашистите шлюзи!
  За да разруши всичко, що се намира по течението на Днепър!

  Водохранилището бе източник на питейна и техническа вода на пет региона на Украйна:
  Херсонски, Николаевски, Днепропетровски, запорожки и на Крим.

  Лишавайки от техническа вода Запорожката АЕЦ,
  фашиста Путлер цели да повтори трагедията с Чернобилската АЕЦ!

  Лишавайки от питейна вода жителите на Херсонска, Николаевска, Днепропетровска, запорожка област и на Крим,
  фашиста Путлер цели да предизвика епидемии и хуманитарна катастрофа!

  В крайна сметка фашиста Путлер цели да сломи духът на гордите украинци!

  Но…”мандалото падна”!
  Украинската контраофанзива започна!
  Американското оръжие ще победи фашиста Путлер!
  Както при ВСВ разгроми фашиста Хитлер!

  КУРАЖ, братя украинци и бесарабски българи!

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!
  Могъщите САЩ и непобедимият НАТО са гарант за свободата ни!

 3. Към Боян Боянов:
  Рекламирате код, но трябва да помните, че неговият шеф гледаше мачлета, пиеше уиски с геройкото и го гледаше влюбено като негов министър. Остана министър след като дпс и гроб бламираха с подигравка усилията на Радан Кънев и Христо Иванов за съдебна реформа.
  Що се отнася до президентските избори г-н Лозан Панов на първия тур получи 6% толкова, колкото беше тежестта на ДБ към този момент. Така, че моля без спекулации.

 4. Когато се гаси пожар, терзанията около щетите от наводнението остават на заден план.

 5. За Боян Боянов
  Вие как опреснявате късата памет,която ни залива? Цитирате части от събития /не винаги вярно предадени/и внушавате внушавате ваши умни заключения Правите реклама на КОД -правете я щом паметта не ви бърка.Гласувах за Лозан Панов и съжалявам,че не го избраха.

 6. Тази война, между добро и зло никога няма да свърши. Днес е Украйна и Европа, срещу Кремъл. Вчера беше Сирия стещу Ислямска държава, Утре ще е Китай срещу САЩ или нещо подобно. Тази война е във всеки град , всяко село, всяко семейство, всяка човешка душа. Много хора бяха убити и в България. Вчера беше Ковид, Чумата, Бяс, Тиф, Спин, Шарка и т.н. утре ще е ИИ , или каквото може да си представите. Това е сито, Божие училище, което ще пресява годните от негодните, житото от плявата. Тъмните владеят света и властта им е дадена, за да се проявят, да покажат какво могат и какво са. Лъжа , измама, насилие, кражба, убийства, душегубство и богохулство, това са техните стъпки, които ще ги отведат към смъртта им, защото Великия Бял Господ, който създаде всички е Живот и Любов и те паднаха и се оскверниха пред него. Техните слуги, подмамени от измамата им ще ги последват. Това е процес, който трябва да мине. Господ ревнува и жали всеки дух създаден от него но всеки дух е свободен да избира своя път. Тези, които не се преклонят пред злото и не станат негови ученици, ще бъдат с Господ завинаги. Всеки, който иска живот, трябва да даде живот, всеки, който иска милост, трябва да даде милост, всеки, който иска любов, трябва да даде любов но не човешка а Божия любов, която да извира от духа и сърцето, Когато човек намери тези съкровища в себе си, той ще открие тайната към своето спасение. Мисията на тъмните е да овъглят човешката душа, за да имат компания в преизподнята, която ги чака, заради престъпленията им. Те са като гладни вълци в гората, търсещи и ловуващи своята жертва. Те са като черна космическа дупка, която поглъща всяка душа, която им се преклони. Видях един стар български политик, Президент и властник, който стана държанка на дявола. Душата му беше изпепелена и търсеше вода, да се спаси. Твърде късно осъзна грешката си. Има много такива. Чрез тях дявола владее света и мами хората при себе си. Затова Господ Спасител дойде и подаде на хората ръка. Всеки който иска, да може да се спаси и всеки да има светлина, която да го води в бурното море на живота му. Когато хулите Господ, когато се съмнявате в него, когато подминавате Църквата му, заради този или онзи, когато си казвате Аз съм “образован човек”, вие сами себе превръщате в безпътна душа, рееща се безцелно, лесна жетва за Душегубеца и Осквернителя. Няма да ви спасят нито замъци, нито тайни общества, нито милиарди в банката, нито САЩ, нито Русия, нито Швейцария или Китай, нито която и да е земна власт или човек. Няма спасение, освен това, което даде Спасителя. На която и планета, да живеете, в която и галактика на дълбокия космос да бъдете, има само един път към Божието Царство и той се казва Христос, който стои отдясно на Великия Бял Господ.

 7. Към
  Боян Боянов
  10.06.2023 в 13:49:
  Г-не, г-н Гаврилов вече ви е отговорил това , което и аз исках да напиша, и затова само ще добавя, без да се заяждам, че вашият вождь е ренегат от същата десница, която обявява за “лрвица” и либерасти! Той не е много по-различен от другите ренегати , които отидоха при бокоТИКВАТА, като Биковь, Митовь, Сачевая и дори някои остатъци от казионното “сдсь” на бокоТИКВАТА! Така че ако нямате памет, по-добре пишете манипулациите си другаде!!!!

  И да добавя и аз моите 5 с’тинки за “изпирането” на бокоТИКВАТА! Първо ниКОЙ не може да “изпере” бокоТИКВАТА, защото това го прави съдебната власт , а НЕ е законодателната и изпълнителната! Защото, точно проZZт(итуиращ)ият милЮЮЮционерь геЙшевь го “ПЕРЕШЕ” досега! Той го държеше “на трупчета ” , а не ППДБ, НАЛИ ! Той го изнудваше за ЛИЧНИ цели , и за целите на ТЪПькача му дИбильян прасееФскиЙ! И точно геЙшевь ИЗПРА дИбильян прасееФскиЙ за кражбите на КТБ, Булгартабак , ББР и навсякъде, включително и от магистралите и НКЖИ!
  А сега, геЙшевь ИЗПРА и държи “на трупчета ” и цялата “масонско”-ченгесарска сган на реZZиЛдентът лумПен гадень и “масонският” му ТЪПькачь – пасоль-свинаря геЙрговь! Защото са се сдушили срещу промените и реформите на ППДБ, които ще поправят лукановата коМУнституция, макар и с помощта на бокоТИКВАТА и герберастката му шайка!
  И от всичко това се видяха двата основни ПРОБЛЕМИ на лукановата коМУнституция, отнасящи се точно до двете НЕконституционни и НЕограничени “институции” в НРБь! Точно двете БЕЗпредельни шайки – на генералния прокуроринь геЙшевь, и другата на служебните гълъбарници на зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень, са ПРОТИВ правителството на ППДБ! Защото искат да си останат БЕЗотчетни “директори” и генсеци , както по времето на соца им! Ето затова и тези две НЕзаконни шайки , заложени от лукановата коМУнституция извършват фатмашко-милЮЮЮционерски ПРЕВРАТь срещу демокрацията и правителството на ППДБ, с подкрепата на ГЕРБ! И не са само те, помагат им и другите болшевишко-путлерастки превратаджии – от кУпейкинь, кУрвела ниновНаЯ, чалгарските маймуни ИТНь, и до самата пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ!
  И само да припомня , че поне бокоТИКВАТА има някакво мачовско и мутренско чувство за някаква чест, защото той НЕ изгони геЙшевь, той му предложи даже посланически постове , и други възможности, за да се случи съдебната реформа! Но “мачото” геЙшевь му се “отблагодари” , като му поиска имунитета, разбрахте ли! Ето това е примитивната марионетка геЙшевь, който даже не уважава бокоТИКВАТА, който си го “избра”, нали! Той се смята за “инструмент на господ” , макар да е само назначена милЮЮЮционерьска калинка! Да не припомняме и другите “мъжкарски” обвинения на геЙшевь срещу Иванчева!
  Да си припомним и за другите проZZт(итуиращ)и корупционни шлюхи от БКПь , ИТНь и ДПСь, които щяха да се “омъжат” за бокоТИКВАТА, и да направят правителство Магнитски, с първия мандат на ГЕРБ! Те се бяха приготвили да “усвоят” и “поемат” близо 10 министерства, които щяха да получат от бокоТИКВАТА, както той сам каза преди седмица! И сега същите тези корупционни и комерсиални проZZт(итутк)и – кУрвела ниновНаЯ, тошкУ маймунарски и дИбильян прасееФскиЙ говорят , че другите правили “брак по сметка”! Разбрахте ли! Те!
  И накрая да припомним, че САЩ също се налага да “преговарят ” с бандитски тирани в (т)ИРАНь , с Китай, с КНДРь , и преди войната и с хунтараторь Путлерь, също! Така че няма нужда да се връщаме до Чърчил и Сталинь! Или Сталин, който ИЗПРА сОюзникът му – Хитлер!
  И да повтарям отново , че правителството е с ВТОРИЯТ мандат, и също че преговорите за евентуални промени в лукановата коМУнституция се водят от ППДБ, а не от дИбильян прасееФскиЙ и данчУ МЕНТАТА, които не направиха никакви “промени” през последните 20 години, освен “историческия компромис” , с който дадоха още по-голяма власть и БЕЗпредель на генералните им “прокурори” – цацовь и геЙшевь! Одите на хуйло ви !

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 8. Мисля, че в България консервативно дясно може да съществува само в затворен клуб. Икономиката е олигархична. Няма я средата (още) за дясна демокрация. Битката е комунизъм-антикомунизъм или руски фашизъм-някаква демокрация. Както спомена г-н Инджев, да не почнем да пеем в хора на резидента…

 9. П.П. Отделно добавям за “неразбралите” проZZтитутки от ДПСь, БКПь и ИТНь, че истинската съдебна реформа ще започне, когато прокурВатурата привлече , като защитен свидетел Цветан Василев от Белград, срещу грабежа на КТБ и Булгартабак извършен от дИбильян прасееФскиЙ, ВТБь , цацовь и геЙшевь, срещу тях!!!!!
  И след това и другият защитен свидетел Черепа, да свидетелства не само срещу саковете за Горанов и бокоТИКВАТА, но по-важното е да свидетелства и КОЙ искаше да му открадне лотарията, както направи с грабежа на КТБ и Булгартабак!!!!
  И да припомним и на гнусните чалгарски проZZтитутки от ИТНь, че тяхната учиндолска мумия никога НЕ си е декларирала “доходите” , защо ли, а???
  Освен това учиндолската мумия искаше да заграби имот в центъра на София, когато бокоТИКВАТА беше кмет на София! И това е една от “причините” да се учиндолската мумия и бокоТИКВАТА да се скарат , а другата причина е че освен софийският имот учиндолската мумия искаше да заграби и половината партия ГЕРБ от бокоТИКВАТА, но той му ОТКАЗА , още тогава!
  ……..
  ……

 10. Като ще си опресняваме паметта, да си припомним и че бат`пепи /москов/ е първа дружка с главния строител на ГЕРБ цветан цветанов.

 11. https://frognews.bg/novini/samoubil-edin-osnovatelite-sds.html
  – от интервю на Соня Събчева, 11 ноем. 2010 
  проф. Янко Янков: … през 6-те години и половина в затвора, имах възможността да опозная доста добре Ахмед Доган и терористите, извършили няколкото атентати през 1984 и 1985 г. … проумях, че те са били само изпълнители на една предварително и прецизно замислена операция, и че “мозъкът” е другаде, че са били излъгани и изоставени… те ми признаха, че са били не само подбудени, но дори и подробно ръководени в осъществяването на терористичните актове именно от агентурните си ръководители от ДС от Бургас и от София.1990 г. станах депутат избран с гласовете на българските турци от родните места на тримата терористи. Тогава успях прецизно да проверя всички съществени факти и обстоятелства по вербуването на тримата “терористи”, направих няколко пресконференции, писах до Главния прокурор, че тези терористични актове са извършени от професионалисти и тези лица са мотивирани да поемат вината. Това е един стар прийом на Държавна сигурност – за изключително специфична дейност, за която тримата “турски терористи”са били абсолютно неграмотни – единият е можел да борави с миньорски и каменоломни експлозиви, но за средно грамотните хора е абсолютно невъзможно организирането и резултатът, който е бил осъществен и дълго време да не могат да ги открият. Ние разбрахме за подготовката на разстрела им в затвора няколко дни преди това, когато братът на единия от тях, Сабри Маджаров, бе изпратен в затвора във Варна. После стана местен лидер на една от партиите на Червената мафия на Ахмед Доган.
  Аз познавам лично всички или почти всички значими политици и властнически фактори, и мога категорично да заявя, че те или са по някакъв начин манипулирани, ръководени и контролирани, или просто значимите им замисли и действия са своевременно блокирани.
  Атентатите не са били случайно. Една от основните им цели беше, условно казано, “Червената армия да бъде трансформирана в Червена мафия”. Целта на тази трансформация е трансформацията на капитали за “бъдещите капиталисти”. Така КаГеБистите контролират Парламента, Президента, Правителството и разследване на тези престъпления на Държавна сигурност не е възможно. Съществува само един единствен начин – призоваването на международната, на световната общественост. Това съм правел многократно през годините на “фалшивата демокрация” след 1989 г. – всичко написано от мен е било разпространено в посолствата в София и в множество международни организации.
  Западът много добре знае нашите истински нулеви и отрицателни шансове, произтичащи от дълбокото ешелонизиране в структурата на обществото ни на структурите на бившата Държавна сигурност и на сегашната Червена мафия. Западът обаче си има своите съображения да интегрира ,“европеизира” и “американизира” всички или почти всички престъпно забогатели лица от структурите на комунистическия елит.
  Българската мафия е част от структурите на руската, а руската бе създадена чрез договореност между Запада и КГБ за трансформиране на Червената армия в Червена мафия. Тази договореност е била постигната “по принцип” преди повече от 20 години по времето, когато ръководител на КГБ е бил Юрий Андропов, после дълги години е конкретно уточнявана, и е била влязла в практическа реализация едва преди около десетина години, по времето, когато ръководител на съветската империя бе Михаил Горбачов. Еманация на тази договореност после стана договореността в Малта, за която днес, съвсем не случайно, никой нищо не пише и не говори. После руската страна многократно нарушава клаузите, докато обаче западната страна винаги е била “прецизно изряден джентълмен”. Иначе, разбиването на българската мафия чрез “подръчни” български политически и юридически средства просто е пълен абсурд. Разбиването на българския червен октопод би могло да стане само ако Западът е заинтересован от това…”
  ***
  https://rus.azattyq.org/a/Russia_anniversary_of_teract/1822776.html
  13 септ 1999 на заседание председателят на Държавната дума Селезнев: „Току-що получих съобщение. Снощи е взривен жилищен блок във Волгодонск. “, която става 3 дни по-късно и в Думата се питат как още в понеделник са им казали за експлозията, в четвъртък – https://twitter.com/Prohor33315333/status/1667428618245423104 – след като микрофонът му е изключен и Жириновски повече не се интересува от този въпрос
  Апр. 2003 года Сергей Юшенков, който кани Трепашкин в комисията на Думата за расследоване на взривовете е застрелен посред бял ден до дома си. Еще един от комисията загива след 3 месеца при неясни обстоятельства Тези смъртни случаи слагат край на работата на комисията – https://twitter.com/Ra_Rus/status/1667423371791835136
  https://stzagora.net/wp-content/uploads/2022/09/IMG_8432.jpg

 12. П.П.1. Последно уточнявам , че ако се беше осъществил първият мандат с правителство на магнитско-хартиената шайка , между ГЕРБь, ДПСь, БКПь и ИТНь, то сега “оплаквачките” – тошкУ маймунарскиЙ, кУрвела ниновНаЯ и данчУ МЕНТАТА вече щяха да са ИЗПРАЛИ едновременно и бокоТИКВАТА , и геЙшевь, и дИбильян прасееФскиЙ! Така че , ,точно ТЕ, нека не леят техните безкрайно циничните си крокодилски сълзи на техният смешен проZZт(итуиращ)ь “плач” за “брака по сметка” на ППДБ!
  Одите на хуйло си!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 13. До Боян Боянов:
  Добавям още един факт, който, благодарение на богатата си памет, използвам за оценка и изграждане на мнение не само за лидера на “КОД”. И той е поддръжката за един от най-масово поразяващите в България съветски символи – маскираният като спортен клуб инструмент за пропаганда, носещ съветска абревиатура за название (защото няма име) и червена петолъчка в емблемата. Носенето и пропагандирането на подобни символи от хора, които иначе заявяват противопоставяне на руското владичество, аз намирам или за престорено опълчване на руското влияние, или за шизофрения.

 14. Хубаво е да се правят препратки към миналото за “препирания” но е
  хубаво и да се припомнят малко по-обстойно нещата.

  “Рейгън, Тачър и Хелмут Кол вкупом препраха Горбачов” – тук според
  мен няма “препиране”. А и няма друг сериозен враг с който
  западняците да воюват по онова време за да правят компромис и
  “препират” Горбачов.
  Руснаците просто бяха накарани да “ядат пушки”. Вдигнаха белият флаг
  и уж се отвориха към света.
  Това си беше чиста победа на Запада които обаче излезнаха наивници и
  не предвидиха сценарий при който реална демокрация в Русия не се
  развива и овладелият властта (който и да е той) се връща към
  болезнената загуба от Студената Война за да манипулира населението с
  цел оставане на власт (днешният случай с войната в Украйна) когато
  се улее.

  “Желев и СДС препраха БКП чрез правителството на Димитър Попов”.
  Отново, кой е тук другият по-голям враг/зло в името на което е
  трябвало да се прави този компромис? Не виждам такъв.
  По скоро някаква наивност от страна на Желев може би за някакво
  “мирно обединение на нацията” с което да се върви напред.
  Това разбира се бе голяма грешка за която още плащаме цената (за
  разлика от другите Източноевропейски държави).
  Тази неспособност да се изправим срещу и осъдим грешките от миналото
  продължават да ни ядат главата и днес.
  Или може би Желев не е бил това за което ни се представя?

  “Чърчил препра Сталин, съюзявайки се него срещу Хитлер”
  Да, тук има две злини от които трябва да се избира по-малката.
  Англия е нападната от по-близката така че, е логично да изберат
  по-далечната.
  За Американците заплахата от Хитлер също е екзистенциална и доста
  по-неотложна от заплахата на Сталин.

  Какви са днешните заплахи за България?
  1)Русия
  2)Корупцията която до голяма степен е руска.
  3)Неработещи институции.
  4)Високата търпимост от страна на населението към корупционни
  практики.

  Общото за горните е моралът. Когато позволиш Русия да се бърка в
  обществото резултатът е осакътен морал. Те са царе на мътене на
  водата в която после ловят риба.

  Кои са представителите на руското влияние у нас?
  1)Радев, Възраждане, БСП
  2)ГЕРБ, ИТН, ДПС

  Стигаме до днешната ситуация.
  Единственате про-западна сила (ПП-ДБ) която имаше морално
  преимущество пред горните и можеше да направи нещо обществото като
  цяло да тръгне в “по-морална” посока и по този начин тръгнем срещу
  руското влияние просто демонстрира на обществото че е ОК да се лъже.
  В името на “по-важни” неща.
  Тези по-важни неща разбираме са 1)отнемането на властта от Радев и
  2)реализирането на правосъдна реформа.
  Съгласен съм че служебните правителства не са най-оптималният
  вариант.
  Но е наивно да се смята че може да постигнеш някакъв резултат
  относно правосъдна реформа когато по въпроса работиш заедно с тези
  които се подиграваха със закона в продължение на много години.

  Ще кажете какво е решението, как да излезем от тази безисходица?
  Решението е да продължаваш да изобличаваш корупционната същност на
  мафията и заедно с ЕС и народа да ги изметеш от власт. Само така
  може да се стъпи на здрава основа.
  В момента каквито и поправки да се направят в държавното управление
  ще бъдат с благословията на мафията и затова са обречени.
  Ще бъде поредната загуба на време за принципните и честните българи
  които искат да живеят в европейска България която е що годе работеща
  демокрация.

 15. От днес за мен абревиатурата ИТН официално означава ИМА ТАКИВА НЕГОДНИЦИ, макар че всяка обидна дума е слаба за тях. Сутринта по БНТ гроздан караджов съобщи в прав текст защо са гласували единодушно за пээвски: нарочно са го пробутали на ППДБ. Не защото е компетентен, не защото ще свърши работа – т.е. не поради някаква конструктивна причина, която ще е полезна за народа, държавата, националния интерес, а само за да си направят мръснишкия кеф.

  Tази измет е избрана да кове закони и да определя съдбините на сънародниците си!

  И не че изпитвам съчувствие към пээвски, знаейки КОЙ е той, но питам къде му е достойнството да търпи вече 10 години всички, вкл. негодниците около славуца, да го развяват като плашило? А мэнтата и мустафата да го държат все дo себе си, сякаш е дете с поведенчески отклонения, което може да направи някоя беля ако го изпуснат от поглед? Толкова ли е трудно вместо да продължи да подхранва неблагоприятния си публичен образ, пээвски да постъпи доброволно в панделата?

 16. Към демократ:

  Благодаря, че пояснихте на хората какво съм искал да напиша. Щото те едва ли могат сами да схванат.
  Вместо да дописвате чужди статии, напишете свои, по-добри!

 17. симпатизант/ка на ДСБ,

  напълно се съгласявам с Вас.
  И един въпрос, защо Главния …. (липсва му само перука и голям червен нос, за да бъде ролята му на Клоун завършена) Гешев не иска имунитета на Пеевски. Няма за какво или не му изнася??
  След като другаря Радев заяви, че няма да повика Кирил Петков и Асен Василев (измили лицето на България пред света със навременната помощ за Украйна) на съвета за нац. сигурност, да го попитам кой друг ще повика. Коzето от иZZраждане, дето по цял ден се умилква на Митрофанова или пък Карадая с който се сдъ8рпаха за “родината” му. Или може би ще покани Слави Трифонов с наркоманската му мутра и оркестъра му от Идиоти??? Откакто го чух да говори така, като някакъв Червен Партиен секретар, разбрах, че този човек не става за Президент на Млада и Демократична България. Той всъщност дава ли си сметка, колко милиона българи живеят в Европа, Америка и света. Наши сънародници, прогонени от Червената Сган на която той служи. Даваш ли си Другарю Радев, самооценка, колко зле изглеждаш в очите на твоите сънародници, без които България отдавна да е фалирала, окрадена от Червените ти другари , продали народа си за шепа копейки. Гади ми се от теб, честно!!!

 18. към демократ:
  Реалните процеси в обществото не изискват толкова сложни обяснения, включващи псевдоцели на исторически личности, спорни обобщения и истини. “…Единствената прозападна сила ПП-ДБ …демонстрира на обществото , че е ОК да се лъже в името на” по-важни” неща.” Не виждам в какво са излъгали. Но показателното е , че твърденията за лъжа, предателство, грешна любов и т.н. от страна на ПП-ДБ са преди всичко днешното оръжие на руските хибридни отряди и парламентарни глутници…

 19. @One

  Само за КТБ гэшэв и пээвски имат тежки грехове за признаване. Дали ще чуем нещо по въпроса? Едва ли – досега няма признаци, че Цветан Василев ще бъде разпитан скоро. Mисълта, че субекти като гэшэв, пээвски и бацэ могат да бъдат някак изпрани, е поначало абсурдна.

  Но че колективното чегъртане на ППДБ (от страна на ГЕРБ*ДПС*Повръщане*ИТН плюс журналиститутки от сорта на диков), е в пълен ход, се вижда от самолет. ППДБ повече отвсякога имат нужда от нашата подкрепа, не както през декември 2015-та, когато Христо Иванов и Радан Кънев бяха оставени сами срещу сарайско-библиотекарската шайка.

 20. Към
  демократ
  11.06.2023 в 14:21:
  Демократичността има много измерения. Но демократичните партиите имат съвсем различни функции и възможности от обикновените демократи или и деРмократи, и всякакви демократични и и деРмократични движения, фондации, синдикати и НПО-та , и особено спрямо деРмократипните “пар(т)ии”!
  НиКОЙ не е очаквал някаква ифантилна свръхнепорочность от една демократична партия , като ППДБ, защото не се тя не може да си позволи желанията и “очакванията” на всеки демократичен гражданин, демократичен гражданин, демократичен гражданин!
  Всички обещания са зависими и функция от получената подкрепа и резултати, колкото повече – толкова повече……
  И никъде ППДБ не са казали , че само те , единствени , могат да направят сами конституция , а и не е честно. Дори всички партии в парламента нямат това морално право , не само защото имат под 35% от реалните гласували на изборите, но и защото трябва да получат предложения от компетентни и непартийни организации и отделни коституционалисти . Всички трябва да участват, за да се сглоби един реалистичен и добър проект , който после парламентарните партии да гласуват. Да ви напомня и че не само деРмокраДъть дИбильян прасееФскиЙ иска да “прави” конституция, но и “масонската” зИльона гнусна ПРЕСТЪПНА превратадийска фатмашка ТИКВА- реZZиЛдентът лумПен гадень, също иска да “прави” конституция , заедно с престъпната му ченгесарска путлерастка “масонска” шайка от канцеларски му щабь на ДРОНЬдуковь2! Одите на “зидарь” ви бай геЙрговь свинарскиЙ, одите на бай пасоль-губернатора ви мУтрофановНаЯ, одите на бай хуйло ви!
  И ви напомням , че ППДБ не са се отказали от моралната си позиция против бокоТИКВАТА и герберастката шайка, нито срещу дИбильян прасееФскиЙ и ДПСь, и като коалиция,и като отделни граждани.
  Но функциите и критиките на партийната коалиция са едни, а на отделните граждани и организации са други! Иначе нямаше да има разлика между тях.
  И само с критиките на отделните граждани пак нищо няма да стане, колкото и да са “демократични” или деРмократьични. Те трябва поне да отидат до урните, за да изпълнят поне ОСНОВНОто си ПРАВО и задължение , за да имат “правото” да “критикуват” партиите, и ППДБ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.