Филмът у нас е доста съветски, а истинският нагледен пример е шведски

Въпреки турбуленциите, през които неизбежно също преминава, Швеция неизменно остава за нас (и не само) еталон за държава с недостижимо висок стандарт на живот, качество на демокрацията и магнит за мигрантите. Сред нейните днешни лица в условията на най-голямата война в Европа, разпалена от режима на Путлер, е една бивша депутатка, която се е отказала от удобствата на своя уреден живот, за да се противопостави на руzкото зло.

Предпочитам да умра, вместо да попадна в плен”, казва Каролина Норденгрип в интервю за БИЛД, бивша шведска депутатка, която от самото начало на руzката агресия се бие на страната на Украйна. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За щастие, руснаците стрелят по-лошо от майка ми”, добавя тя.

Бившата шведска депутатка, която навърши 43 години на 31 май, воюва активно на фронта и обучава украински мъже. Има военна подготовка от шведските ВВС от 15 годишна.

Въпрос на (все по-малко) време е Швеция да се присъедини като Финландия към НАТО. Турското вето вече изглежда преодолимо в близко бъдеще след като Стокхолм предприе първа стъпка по екстрадиране, свързано с искане на Анкара. 

Интересно е да се види в този контекст какво ще се случи с Каролина Норденргрип. Когато тя е заминала да воюва в Украйна Швеция далеч не беше готова да напусне прословутия си неутралитет. Не може да бъде заподозряна, че жестът й е премислен като крачка към бъдеща кариера в бъдеща натовска Швеция. И все пак…    

 

 

13 мнения за “Филмът у нас е доста съветски, а истинският нагледен пример е шведски”

 1. 132 млн гривни/4 + млн евро/ са събрани за 1 седмица за народни FPV камикадзе дрони от Мадяр.
  Вече стана ясна/по мое мнение/ стратегията за част I от контранастъплението. Бързо и рязко завземане на територия няма да има, поне до към средата на лятото. Ще има леко отхапване на парчета, където да се концентрират резервите на рашистите за да бъдат ден след ден унищожавни, така както беше в Бахмут. И когато им пуснат достатъчно кръв, вероятно ще има да края на лятото едно или две, максимум три придвижвания/Волноваха, Пологи, Токмак-целите са първо прекъсване на жп артерията и второ разтояние до азовското крайбреие под 80 км/. Част втора ще бъде като част първа в първия месец-вероятно през Септември, но със специалното участие на Мистър Хаймарс, защото от там ще е вече достъпно цялото азовско крайбрежие плюс прехода от Крим с обикновенните ракети. Като дойдат самолетите в Октомври ще бъде второто контранастъпление до към края на месеца с преход до Азовското крайбрежие и входа на Крим и с очаквано взимане на големи части от рашистките червей в обкръжение/големи клещи/. Следва бавно дълго изтощаване на всички ращистки червеи/хробаки на украински/ останали в Крим до следващата пролет. Капитулацията на Русия е предвидена за лятото догодина преди изборите в САЩ/освен ако на главния червей не му се случи нещо преди това. Хитро, а!

 2. Деян, 🎯

  https://www.klinklin.bg/ruskata-armiq-iznasilva-bombardira/
  … шведски доброволец в Украина, бивш затворник от рокерска банда – шведското правителство му предлага доживотна пенсия, ако напусне страната и 24 февруари го заварва в Италия:
  „Случващото се просто не ми се стори редно. Русия започна да праща бомбардировачи над шведска територия да ни сплашат да не влизаме в НАТО. Не можех да приема всичкото това…”

  https://nord.news/bg/2023/01/13/volunteer-soldier-the-swede-in-ukraine/
  … от февруари 2022 г., Тобиас Енквист е парамедик, после – войник доброволец, след смъртта на приятелите му американецът Люк и шведът Едуард при руска атака

  … друг шведски доброволец медик Нико загива по време на евакуация на ранени бойци – https://www.instagram.com/p/CmE_goetZzZ/

  – доброволци от над 55 страни воюват в Украина срещу орките
  !! напр. германците искат да нападнат русия, да убиват и да грабят, защото в Германия се живее все по-лошо и по-лошо …

 3. Да дадем думата и на най-добрият разследващ журналист на планетата ни, сънародника Христо Грозев

 4. Контактът със силно изпотени мъже явно не и неприятен.В Израел, при викингите и т.н. жените участват във войни.В Израел- поради малобройното население и противник от 2,5 млрд.Е, сексистките мисли у коментаторите са неизбежни.Явно, тези жени са презадоволени в това отношение, стига хигиената само да бъде на ниво. Нашият ген. Шивиков например го съдиха 9 сержантки за насилствено обладаване, съдиха го и за големи кражби на дрехи и оборудване, подарени от НАТО, които той изнесъл от казармите и разпродавал у нас.Това не му пречи морално непрекъснато да се предлага за депутат и т.н.

 5. Не вярвам примитивният неграмотен ислямистки селяндурь – бай султанЮ ЕрдоганЮ да одобри влизането на Швеция в НАТО! А пък и не вярвам Швеция да “пусне” гнусният ислямистки лумпен в ЕС , “когато му дойде времето”!
  Примитивният османски плазмодий прилага единствената ориенталска “политика”, на която е научен и “способен” – пазарлъкът ! Също, като своят “колега” в практикуването алъш-вериша – наследникът на Зла(тна)та ОРДА – хунтараторь Путлерь ПервиЙ- Кагебисть!!!
  Но това няма голямо значение , защото Швеция получи необходимите военни гаранции от ядрени сили – САЩ и Англия. Като самата Швеция допълнително разреши на натовски войски да се разположат на нейна територия! Така че Швеция няма да смисъл да се “пазари” с анадолският бай ГанЮ- ердогань! И тя няма да се подаде на рекета на доказано неграмотния отомански “арийски” псиопать!
  Така че освен военните гаранции, и на войските на НАТО , Швеция разчита и на собственият си военен потенциал, има собствени самолети и кораби, също танкове и артилерия! Швеция е подобие на Израел и Швейцария, по начина на своята отбрана , като необвързана държава, базирана на много въоръжени резервисти. Но за разлика от тях , Швеция произвежда почти сама собственото си въоръжение и техника, и то от столетия. А отоманският искямистки селяндур ЕрдоганЮ не го може, колкото големи “напъни” да прави.
  Така че, той трябва да си подготви килимчето , на което да лази пред шведите , когато трябва да им се моли за влизане в ЕС , повече отколкото 5 молитви за Аллах! А, и за шведското благоволение за търговски “отстъпки” от ЕС за “развитият” му инфлационен отомански ислямистки рай(Хь)!!! Оди на хуйло ти!

 6. П.П. Правя и “специална” добавка , че и другата путлерастка шлюха- бай ОрбанЮ МадZZарскиЙ , също не е одобрил и ратифицирал приемането на Финландия и Швеция в НАТО!
  И той , като османският си “колега” ЕрдоганЮ, все са “пазари” за келепир , и от Брюксел, и от альфа-ТЪПькачът си Путлер!
  Така че брюкселските бюрократи трябва да спрат да правят “пазарлъци” със селяндурските келепирджии – и с бай ЕрдоганЮ, и с бай ОрбанЮ!!! А доскоро и с другите “пазарджиклии” – донь байХУЙаньЮ БанкянскиЙ, и със зИльоната решетникова фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень!
  Затова, Брюксел просто трябва да “охлади” келеперджийската похот на путлерастките шлюхи в ЕС и Анадола, като предостави всички еврофондове за Унгария и Турция на Украйна, за възстановяването й!
  Подобни мерки с еврофондовете трябва да се предвидят и за другите балкански келепирджии , като “елинската” Гърция , и за задунайския колониален Бандитустань- НРБь, ако продължават да се “пазарят” на гърба на Украйна! И задължително ЕС трябва да даде , като репарации на Украйна, всичките путлерастки нефтопроводи, газопроводи и рафинерии на територията на ЕС, като Северните потоци , и Турски поток! Заради които Путлер започна войната в Украйна!
  Задължително, за компенсация на корупционната политика на путлерастите в ЕС и НРБь!
  Одите на хуйло ви!

  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  Долу КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 7. Нищо ново не е измислила руснята от времето на първата анексия на Крим:
  “ Още с нахлуването навсекъде е обявено, че Русия не иска да завладева Крим, а само иска да го освободи от турско владичество. Освен малкия брой русофили,никой в Крим не иска освобождаване, но едновременно с окупирането е извършено големо прочистващо клане и руската армия остава в Крим да пази татарите от Турция. Скоро избухва въстание, провокирано от Русия и Крим и нито Европа, нито Турция, знае какво става там. Извършено е масово клане (над 30 000 души), грабежи,палежи, опустошения. Успоредно за усилване на русофилската партия тече поток от злато, който секва при анексирането на Крим 1783. Сключения договор е таен!!. За пред света Крим е независима държава. Светът цинично е уверяван, че Русия извършила в Крим, Кубан, иТаман, велик акт на освобождаване, спасявайки населението от страдания, причинени от вътрешно политически борби, и от турско владичество. “Любовта към добрия порядък и спокойствието доведоха руснаците в Крим”, заявила Екатерина.Водена от такива чувства, Русия “освобождава” около 20 държави и народи/Иван Лилов,“Освободителни” мисии наРусия-Съветския съюз в и около България/“
  – май 1876 г. априлското въстание е потушено, английският външен министър свиква Цариградската конференция за даване автономия на българите. По същото време русия задейства таен!! план за окупация на бълг. земи за превземане на Цариград, мобилизира 18 дивизии и назначения за губернатор на задунайка княз Черкаски и славянофилите на Аксаков съставят списъци на съзнателни и несъзнателни българи в новите руски територии…
  – 1902 г. е подписана тайна!! българо-руска конвенция, с която България се отказва от самостоятелна външна политика, т.е. тайно приема да е васал на русия/с надежда да освободи Македония/, а за пред света се обявява за незавимо царство
  – авгсут 1939 г., в Москва, Сталин-Молотов и Рибентроп подписват тайни!! Договори и нападат Полша и я поделат,като тайната!!граница помежду им е по Север-Юг черта,на 10 км на изток от Варшава, ссср е завладел: Бесарабия, Сев.Буковина, Литва, Летония, Естония и от Финландия 25 000кв.км и Молотов е в Берлин за тайни!! Нови договори за България,Турция, Близкия исззток, Египет, Ирак,Саудитска Арбия,Персия, Афганистан, Индия… после „освобождава “половин Европа … и по списъци се освобождават от хиляди неудобни на москва европейци на сателитните нови територии…
  https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1668674654477615105

 8. ИЛЛАРИОНОВ: Война может идти до 2029 года.

 9. П.П.П. От пропаГАДният парцал а бай петЮ СопольскиЙ- трудь, са изкарали “споразумението” за ликвидиране на туземният “държавен” дистрибутор на Газпромь – Булгаргазь!
  Ето линк към материала:

  https://www.google.com/amp/s/trud.bg/amp/%25D1%2581%25D0%25B0%25D0%25BC%25D0%25BE-%25D0%25B2-%25D1%2582%25D1%2580%25D1%2583%25D0%25B4-news-%25D1%2581%25D0%25BF%25D0%25BE%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25B7%25D1%2583%25D0%25BC%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B8%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25BE-%25D1%2581-%25D0%25B1%25D0%25BE%25D1%2582%25D0%25B0%25D1%2588-%25D0%25B4%25D0%25BE%25D0%25B3%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25BE%25D1%2580-%25D0%25BA%25D0%25BE%25D0%25B9%25D1%2582%25D0%25BE-%25D0%25B3%25D0%25B0%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25BD%25D1%2582%25D0%25B8%25D1%2580%25D0%25B0-%25D1%2580%25D1%2583%25D1%2581%25D0%25BA%25D0%25B8%25D1%2582%25D0%25B5-%25D0%25B4%25D0%25BE%25D1%2581%25D1%2582%25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25BA%25D0%25B8-%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25B7-%25D1%2582%25D1%2583%25D1%2580%25D1%2586/

  Ето това е вече КРЕЩЯЩА причина за НЕзабавен импийчмънт на ПРЕДАТЕЛСКАТА ЧУЖДОпоклинническа войноЛЮБСКА зИльона престъпна фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень!
  НЕзабавен затвор на путлерастка калинкова шлюха от служебният гълъбарник в Булгаргазь, и на путлерасткият клоунски шут на енергийната мафия в Булгартрансгаз !
  НЕзабавен достъп до “пътната карта” за Турски поток, която престъпната зИльона ТИКВА лумПен гадень скри , и търсене на криминална отговорност за това ЧУДОВИЩНО криминално престъпление с БОТАШ и Турски поток от реZZиЛдентът лумПен гадень и “катамаранският” министър от служебният гълъбарник!!! ОСТАВКА!
  -ВЪН!
  Само този “договор” ще струва колкото престъпления грабеж с Турски поток! ДВОЕН грабеж , заради престъпната зИльоната фатмашка превратаджийска ТИКВА и служебният му гълъбарник с “катамаранският” престъпникь! Одите на хуйло ви!
  Затова, за да се реши най-накрая въпросът с путлерастките МОНОполни дистрибутори на Газпромь в НРБь Булгаргазь и Булгартрансгазь, те трябва да се ликвидират , и да се въведе КОНКУРЕНТЕН пазар на природният газ в НРБь, най-накрая след десетилетия не незаконен монопол от тях! А пък Булгартрансгазь трябва да се предаде изцяло на Украйна, като военнопрестъпна
  репарация , заради строежа на престъпният Турски поток!
  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  Долу КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 10. RICOшетниковь,

  – Ilian Vassilev: Както предупредих преди време, сделката на Боташ с Булгаргаз, която включва задължения към Булгартрансгаз “гръмна”. Радев и неговия паж Христов тепърва ще бъдат изправени на съд – първо този на общественото мнение, след това действителен.
  На първо време Деница Златева да си подаде незабавно оставката. Незабавно. Познавам хората, които са дали договора на Калина Андролова за да го пусне статия в Труд.
  Основният им мотив е, че са били изключени от схемата. Нещо като Гешев, който разкрива сега бившите си партньори.
  Незабавна оставка и на шефа на Булгартрансгаз, който е мастърмайнда зад цялата схема, която цели да осигури целия входен капацитет на българо-турската граница под контрола на Боташ за да пере руски газ.
  Тези текущи далавери и афери са по-важни, защото могат да се спрат – през КЗК.

  – Vladimir Cholakov: без да съм запознат с детайли по договора , оценявам пряката щета за всички Български Данъкоплатци в размер на 2 000 000 000 лв. , заради това, че цената е двойно по-висока от това което Гърция предлага , като цена за пренос на газ по нейна инфраструктура, а непряката най-вероятно и повече!! Тези договори не са толкова прости за разваляне …Затова съд и затвор за #Катамарана и #РадевЕПозор , а сега и веднага #Оставка за Деница Златева и Владимир Малинов! #Срам и #ПъленПозор

  – Владимир Георгиев: тоест ще плащаме двойна цена на Турция. Вместо половината на Гърция. Ще си купуваме руски газ с посредник Турция. Класика. И то 60% от консумацията. Отделно ще си плащаме ползваме или не таксата на мегават на Турция.
  … КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ОТ ЗАВИСИМОСТТА ОТ РУСИЯ И ТУРЦИЯ?
  И това до 2035 г.!
  https://www.facebook.com/IlianDraVassilev/?locale=bg_BG

 11. Към

  14.06.2023 в 21:55:
  В Брюксел да не се ослушват, и да не разтягат локуми, а веднага да прехвърлят спрените фондове за маджарският селяндурски ПОПУЛИСТки наци(онали)сть бай ОрбанЮ на Украйна, това са над 20-30 милиарда евро! Отделно да се спрат всякакви “фондове” и търговски “отстъпки” от ЕС за примитивният селяшки султан-тирань и османски ПОПУЛИСТки ислямисть!
  И трябва да се вземе контрола на Росатомь от унгарската АЕЦ-Пакшь и турската АЕЦ-Аккую, и да се даде на половината контрол на всяка от централите на Украйна, като военнопрестъпна репарация , а другата половина от контрола да остане за Унгария и Турция, докато изтече срока на договорите им с Росатомь, а след това Украйна може да им даде своята половина от репарационният контрол!
  Освен това в задунайския колониален Бандитустань трябва да се запорират всички имоти и сметки на путлеристките олигарси и чиновнически марионетки и да се представят на Украйна, защото дори ОрбанЮ е замразил 2 милиарда путински откраднати пари от олигарсите му!
  Същото важи и за другите балкански друзя в Гърция , Кипър, Турция, и имотите и сметките в тях , и в Сърбия с половината контрол върху Турски поток за Украйна!
  Трябва да се засилят всички контроли върху сегашни санкции и още нови срещу корупционната похоть на рублоядските шлюхи, като реZZиЛденть лумПен гадень!

 12. @
  любчо луков
  14.06.2023 в 13:34

  Плюс 1 г-ца мл. лейтенант, 1 г-жа лейтенант и 1 г-жа капитан.

  И дори не го разжалваха тов. шивыкав, известен в 61-ва стрямска като “Коча” и “Нереза”. И го оправдаха и за афганските крадени одеяла, униформи, тави, черпаци и палатки, на обща стойност кокошкарските 44,000.оо лв. Няма размаха даже на рундю казачока с шведските и турските комисионни. Тоя мангал е позор за армията и за България!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.