Първа стъпка към действително “изпиране” на зацапания образ на Радева България

В интервю за брюкселското издание “Политико” министърът на отбраната на България Тодор Тагарев обяви готовност на страната ни да се включи в европейската инициатива за предоставяне на 1 милион снаряда и ракети на Украйна в рамките на една година. 

 

Това е първият нагледен резултат от съставянето на редовно правителство на България, което вече не възпроизвежда “Крим е руски” под диктовката на президента Радев. “Политико” щадящо определя тази политика като “смятана за твърде мека спрямо Русия”.

Истината е, че голямата битка срещу това да не се формирана настоящото мнозинство в парламента и да не излъчи негово правителство, беше продиктувана от борбата на московията и нейната пета колона тук да държи България колкото се може по-далеч от общия фронт на Запада по отношение на подкрепата за Украйна.  

 

Ако някой още не е проумял, че въпросната цел на московията се провали със съставянето на кабинета Денков, днес може да се увери в продължаващата промяна. При това има промяна дори спрямо предишното правителство на Кирил Петков и “Продължаваме промяната”. Тагарев беше предложен за министър на отбраната след отстраняването на Стефан Янев от поста заради “Крим е руски”, но беше блокиран от участието на БСП в правителството. 

Напредъкът е видим. Както и провалът конкретно на БСП и Нинова, но оплаквач(к)ите сред опечалените десни чистофайници могат още да се вайкат за “предателството” да има такъв кабинет и да продължат да си късат рубашките от скръб, щом това им харесва.

Още преди да встъпи в длъжност Тагарев се очерта като лакмус доколко сериозни са евроатлантическите намеренията  на новото мнозинство. На масиран обстрел в списъка на предлаганите министри беше подложен Асен Василев, но истинската проверка за предстоящата промяна спрямо служебните своеволия на Радев в тълкуването на съюзническите ни задължения беше свързана с името на Тагарев. 

Днес можем с една дума да потвърдим какво означаваха упоритите твърдения на Радев и неговите проекции в служебните правителство, според които България не разполага с възможности да подкрепи военно Украйна: лъжа.

Стократно повторена лъжа, която въпреки приписваната на Гьобелс “мъдрост”, не се превърна в истина. 

Апропо, понеже е модно да се упрекват ПП и ДБ в “изпиране” образа на Борисов (изпаднал в небивала за него политическа немилост, все пак), нека кажа какво наистина се “изпира” в момента.

“Изпира” се зацапаният от червената боя на войнстващия фалшив рашистки  пацифизъм образ на Радевата България ( виж. снимката на изцапаната сграда на ЕС в София, срещу което Радев благосклонно не възрази).

 

11 мнения за “Първа стъпка към действително “изпиране” на зацапания образ на Радева България”

 1. TOCHNIA CHOVEK NO TOCHNOTO MIASTO c tochni treshenia–a cveta na boiata po sgradata pokazva koi sa chervenite bokluci

 2. Толкова добри новини на веднъж? И Гешев аут? И Борисов в не милост? Това истина ли е? 🤯😁

 3. Мостът тръгна, леваци (Главният каскет, Бибитко, пееФски, Цацата, импичмънт за Рундьо и вся остальная сволоч–последният да тръшне вратата) качвайте се.
  Един по един, до един.
  Генерал Бен Ходжес:
  https://www.washingtonpost.com/opinions/2023/06/16/ukraine-counteroffensive-russia-understand-strategy/?utm_source=twitter&utm_campaign=wp_opinions&utm_medium=social

  И за “баланЦ” какво е блядското дередже.

 4. Тези новини са добри, но има е не толкова. За временно изпълнянащ длъжността Главен прокурор е избран Сарафов. Не по-малко корумпиран и не по-малко държан от задкулисието. И в момента ситуацията е танто за кукуригу.
  Имам чувството, че сме прокълнати да не можем да изплуваме от тази руzка зависимост и корумпирани политици.

 5. Наистина заради това изпиране на образа на България си струва “изпирането” на Борисов. Още повече че второто е доста условно, ако прокуратура и съд се освестят. А ако не се освестят, все едно дали Борисов ще поддържа управляващите или ще е в опозиция.
  А помощта за Украйна ще е реална….
  Днез минах покрай МОЧА. Вандали бяха понапръскали една от скулптурните групи с червена боя, а нямаше абдали, които да я чистят…. То че много мина, много мина… ама дали мъничко остана?

 6. Проф.Тодор Тагарев -Бог да го благослови. Такъв човек ще трябва и за главен прокурор на България. Много сме задължени на такива хора,направо сме виновни…Казват,че руската мафия ще отвърне на удара.Май както в Украйна- трябва да освобождаваме територии.

 7. Денков да отиде в Украйна и да подпише меморандум за предаване на всички български граждани, които са съпричастни към военните престъпления извъшени от путин против Украйна. Имаше един толуп Чернев, който стана излишен и опасен след провала на новоросийския прокт с набиране на доброволци в България. Той вече е в ада, но има още и живи престъпници, които още беснеят над родното ни огнище и слугуват на московията!
  Нека да е ясно заявено, че ще седнат на скамейката до путлер и компания!

 8. Г-н Тагарев наистина е точният човек на точното място. Според мен на баце му е било обяснено, че това име не подлежи на обсъждане и е клекнал. За съжаление империята на злото ще отвърне. Единствената надежда е наритването и от Украйна и разпада и, така, че България и всички останали потърпевши да могат да си поемат дъх.

 9. – от “японците на Европа” до “копейките” на Балканите …
  1901г. – коя е най-бъpзо pазвиващата cе икономика в cвета според Теодоp Рyзвелт:
  “Япония, а след Япония е Бългаpия …” – 1903г установява дипломатически отношения с България и 1912г. пише: ”Българите са човеци от най-забележителен и най-силен тип.С трезвост и постоянство в характера и в една злощастна война със Сърбия, още от самото начало показаха, че бяха проникнати от рядък военен гений. Патриотизмът на българина е непоколебима твърдост в убеждението, страстна привързаност към независимостта и народния успех като единствена алтернатива… Дори и подемът на Япония не е бил така поразителен като засилването и напредъка на България.”
  – при над 200г. целенасочен непрекъснат руски зомбаж: “Лъки ти си геврек … ”
  https://forumat-bg.com/obshta/civilization/21615-8583-balgarite-yapontzite-na-evropa

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.