Иван Сарафов? Предстои да видим да о(б)съдим според делата му по най-бързия начин

Когато звездата на Борислав Сарафов изгря докато изгаряше кометата Иван Гешев, една водеща на публицистично предаване без да иска зададе въпрос на своя събеседник относно “Иван Сарафов”. Беше очевидно, че е грешка на езика, каквато всички правим-или поне пишещият тук, понякога и писмено. 

Днес, когато Гешев залезе, а на “върха” на небосклона на негово място се закрепи Сарафов, мнозина се питат дали пък грешката не е “вярна”. 

В личен план е трудно да бъде преценено от страничен наблюдател, който не познава персонално нито единия, нито другия. Иначе в професионално отношение биографията на Сарафов е сходна с тази на Гешев. Заедно са учили, работили и правили кариера. И изведнъж…

За Сарафов важат много от въпросите, валидни за Гешев. Прозря за политическата намеса на своя началник години след като срещу този факт и резултата от него протестираха хиляди граждани и няколко упорити политици. Прозря приблизително по същия начин, по който Гешев провидя внезапно необходимостта да иска имунитети на политици в момент, когато застана на ръба на бездната след като години наред беше имунизиран срещу каквито и да било опити да бъде отстранен.

Особено уязвим е Сарафов заради процедурата. Няма оправдание за бързината, с която седна в трона на своя низвергнат с неговата съществена помощ бивш шеф (и съратник). Не си представям как може да бъде защитен от упреците по този въпрос, освен ако…

Освен ако използва времето, което му е дадено вече на поста да докаже, че не е Иван и не е Гешев, а е различен, че дори и противоположен, ако се вярва на заявките му. 

Ситуацията ми напомня на събитията от края на 1989 г. и началото на 1990-та. Един след друг бяха свалени дългогодишни(те) съветски върховни марионетки в Европа. И от кого? Ами от техните приближени, често пъти направо от техните преки заместници в йерархията на комунистическата диктатура. Това бяха хората, които познаваха системата отвътре  и бяха не само аплодирани от гражданите на съответните държави, но и подкрепени от Запада като възможната алтернатива за онзи исторически момент. 

Негодувал съм пред западни дипломати, че легитимират втория ешелон на дискредитираната партия, който дойде на власт и в България. Те само вдигаха рамене и се отбраняваха с аргумента, че това са хората, които са се нагърбили с упражняването на властта, познавайки я и че са “по-добро от нищото”, т.е. от безвластието.

Онези времена отминаха, но споменът остава. Сега той възкръсва в момента в реалността чрез казуса с рокадата във върха на прокуратурата. Вижда се от пръв поглед, че дълги години в тази изключително важна институция не е допускана алтернатива на “модела Гешев” (и предишните няколко негови подобия).

Ако продължа историческата аналогия трябва да припомня също, че някои комунистически реформатори успяха на попрището на истинските реформи. В страни, като Полша,Унгария,Чехия,те извършиха най-тежките неизбежни промени за преминаване към демокрация. Не случайно именно тези преболедували комунизма държави първи бяха прието в НАТО и ЕС. 

У нас другарите и другарките на Живков, който го свалиха по явната заръка на Москва, буквално се провалиха. Дълго се мотаха и в Румъния “свалячите” на Чаушеско, докато все пак намериха верния път и чрез демонстративни постижения в борбата срещу корупцията убедиха западните съюзници, че Букурещ заслужава всякаква подкрепа. Изоставащата (дори от нас) Румъния двес вече ни е изпреварила в развитието си по много показатели. Ще бъде голям късмет ако избегнем шока да се окаже член на Шенген преди нас.

Очевидно е, че дълго съществувалата държава в държавата в рамките на прокуратурата е разнебитена структура, заразена най-малкото с авторитаризма на своите безконтролни началници. По това тя прилича на РБ, приемник на НРБ от началото на 90-те на миналия век.

Мислите ли, че поради изброените по-горе причини да не харесваме (и) Сарафов сега пак трябва да започнем протести с искане за неговото отстраняване? Няма ли да изглежда като лошо копие на автентичния граждански гняв, който се изля на площада (почти като на Майдан) срещу “гешефтурата”, “каскетурата” и т.н.?

В очакване сме на резултати от смяната на върха и дали тя ще доведе до промяна в низините-обратно на известната формула за избухване на “революциите”, когато низините повече не могат да търпят, а властта повече не може да управлява по старому.  

Не, не очаквам “революция” в такава консервативна структура, като прокуратурата. Но без видими реформи и резултати в борбата с корупцията, новият-стар шеф не може да се надява на гражданското снизхождение за отлежалите му грехове. 

Това е, което за момента виждам на хоризонта с поглед към София от брега на (превърнатото от Путлер в бойно поле) Черно море. Бели са кахърите ни в сравнение със залога в Украйна. Там се решава същинският въпрос за противоборството между злото и демокрацията, но нашият принос в преодоляването на съветските мини, заложени в правосъдната ни система, е задължителен принос в голямата схватка. 

 

27 мнения за “Иван Сарафов? Предстои да видим да о(б)съдим според делата му по най-бързия начин”

 1. Искам в България да видя политик, който да говори по този начин.

 2. След “показното” по смяна на ” безконтролния?” гл. прокурор и незабавния избор на “нов?”, съчетано с едновременната оставка на 27 областни, и безпрецедентно напускане на главнокомандуващ генерал по време на химн в Н.С. и т.н. съм стъписан от толкова още невъзможни преди неща, осъществени едновременно!
  Впечатляваща организационна мощ.

  А може просто да му е дошло времето?! Кураж.

 3. О, не очаквайте чудеса от Сарафов. Тази система произвежда едни и същи. Дъговременното и действие е произвело обратен подбор. Това са хора (Гешев, Я. Тодоров и Сарафов), които не са завършили право, а милиционерската школа в Симеоново, в която са получили “гражданска образователно-квалификационна степен” юрист.

 4. Мразя да съм прав в прогнозите си – още преди месец писах, че #KOЙ ще пробват да ни гудят др. боря бобевич за нов главнъй бълхарский прокурор. И да не сме оптимисти за него. И той е от “Магнаурската школа” в Симеоново. Бившата му жена, майка му Венета, син му и сестра му са замесени в необяснимо скъпи имотни сделки у нас и в Дубай. Синчагата учи право в “Кинг Колидж” в Лондон, един от най-скъпите ВУЗ-ове в кралството. И едновременно е милионер-строителен предприемач, без да тегли и 1 лв. кредити. Лично аз не схващам как става това, но дай Боже повече такива гениални млади българчета.

  РъБъ интернетът ГРИЖЛИВО е прочистен от информацията за тате Боби Сарафов и пребиваването му заедно с младия боря в СССР. Само дето магнаурците не знаят, че новите технологии дават неограничени възможности за търсене и намиране. Смърди цялата история, добре е само, че гешЭв го нарита 1-вият му заместник, тъй боли повече.

 5. Нещо много се разбързаха??
  А по нашенските медии – нищо ново. По обяд по радиото послушах с погнуса Пешо Волгин…в същото предаване, и …жена му…Отварям преди малко да “сверя часовника” с Фактор…а там, кой мислите? ПАК К.Андролова! Тъй де, да се чува ” и другата гледна точка”…Обикновен цинизъм!

 6. Строени са в редица – мутра-ченгесарь-милЮЮЮционерь-фатмакь-…….-мутра-ченгесарь-милЮЮЮционерь-фатмакь…..и пак, …..и така нататък………
  Това е мутромилЮЮЮционерската фатмашка ХУНТА на ченгесарите и библиотекарско-сарайската и “масонска” шайки! Одите на хуйло ви!
  Няма как да има някакво политическо решение, след като в парлаМЕНТА почти няма “пар(т)ии”!
  Защото герберастката и етномулташката шайки- ГЕРБь и ДПСь просто НЕ трябва да се “регистрират” по закона за партиите, а по – търговския и корпоративния закони!
  Защото няма как популистките корпоративни ПИРАМИДИ да се наричат “партии”, НАЛИ!
  Няма как СМЕСВАНЕТО на политиката и корпоративността да доведе до нещо “различно” от СМЕСВАНЕТО на изпълнителната, законодателната и съдебната СЛУЖБИ(“власти”) с частният корпоративно-мутренски интерес , а това се нарича ОБРЪЧьгархия(ОЛИГАРХИЯ)! А това води и до много милиардните корупционни престъпления , което е корупционно-мутренска корпоративна МАФИЯ!
  Ето затова това не са “партии” , и техните политкомисарски калинки са подчинени на безкрайно йерархична корпоративна зависимость, и затова те не са “партийн” членове, а корпоративни йерархична наемници, наемници , наемници! Също както в тяхната йерархична терористична партия-матушка КПССь , и туземният й йерархичен колониален клонингь – БКПь!
  Ето затова и герберастката и етномулташката шайки НЕ “могат” да предложат никакви различни проекти за “конституция” , освен йерархични корпоративни “конституции” , подобни на техните “партийни” устави! Още повече, че етномултаците ДПСь и техният “почетен” вождь – бай ДоГанЮ ДръндарьскиЙ, наследен от дИбильян прасееФскиЙ, произлизат точно от рублоядската корпоративна-мутренска групировка МУТРИгрупь, проект на и туземните им ченгесари ГРУ ! Така че няма как етномулташката шайка да се нарича “партия”! А почти същото важи и за по-новият пирамидално-корпоративен мутро-милЮЮЮционерски клонинг на герберастката шайка и вожда Винету, нали!
  За БКПь няма какво да говорим, там всичко е известно от 105 години , насам! И за другите рублоядски “партийни” клонинги на агенть Гоцье, на мулташката
  проZZт(итуиращ)а МУТРИгрупска шлюха -татяна дончевНаЯ, на маноловНаЯ, на пикаещият шут и т.н..
  Заедно с корпоративно-мутренските платени проZZт(итуращ)и “партийни” патерици – иZZраждане, ИТНь, Балхарски воссходь, …..
  И с водещата подкрепа на зИльоната гнусна фатмашка превратаджийска предателска престъпна ТИКВА- реZZиЛдентът лумПен гадень, и неговата йерархична ченгесарска “масонска” корпоративна шайка , начело с “майстор-зидаря” – пасоль-свиневъда геЙрговь! Одите на пасоль-губернатора ви мУтрофановНаЯ, одите на хуйло ви!
  Ето такива “партийни” зависимости стоят изодзадзе и на уволненият мутромилЮЮЮционерски симеоновски “кадър” геЙшевь, и на неговият НЕзаконен наследник- “колегата” му от Симеоново- сараФь!
  И техните фамилии директно подсказват комерсиално-корпоративната им ренегатска същност на наемници , защото гешеФтарството е най-прекият синоним на сараФьството, през последните над 2000 години! Одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 7. Има един огромен проблем в българската Съдебна система /не само разбира се/ и той е с кратката абвиатура “ВСС”! Срамният синдром “предателство” за съжаление с много примери в нашата история и народопсихология, дълбоко се е настанил в цитираната институция. Същите, които преди около по-малко от 4 години избраха Гешев за Главен прокурор, сега почти единодушно го детронираха. Толкова ревностно го избраха тогава, че дори когато същият Президент на РБ отказа да подпише указа за назначаването му, после беше принуден да го подпише след повторното му гласуване. Сега Сарафов размаха пръст на ППДБ, със забележката “да спазват духа и буквата на законите” и да не се месят в работата на независимата съдебна власт! И е напълно прав “де юре”! Да не забравя обаче, че в момента е ИД Главен прокурор именно благодарение на тази политическа формация и на още една, наречена ГЕРБ! Да не забравим първите думи на Мери Габриел, когато седна на масата за пресконференция, току-що кацнала от Брюксел! Знае се /извън правилата и законите/, че когато политиката се вмъкне през едната врата в Съдебната система, правото срамежливо се измъква през другата, образно казано…Да си спомним думите на Ники Кокинов преди години, гостувайки в една къща в Банкя: ” Не се подсмихвай, защото ти си го избра…” Ставаше въпрос за предишния Главен прокурор. Нямаше да знаем за тази правдива фраза ако там не присъстваше и един предател, който направил запис на разговора…В резултат Кокинов напусна Системата и стана адвокат…Мисля, че му напровиха добро. Сега наред е Конституцонния съд – да видим какво ще измъдри, във
  връзка с
  компетентността на отдавна изтеклия мандат на този ВСС – почти една човешка бременност! . Не съм оптимист поради това, че повечето му членове са от Номенклатурата на “прехода”, както съм отбелязвал и друг път…Да оставим малко Прокуратурата настрана и да кажем няколко думи за Съда, в който както се знае, след падането на бившата система е и “хляба и ножа” както е в демократичния свят.. Да си спомним думите на бивш Френски посланик, Негово превъзходителство Мосю Ксавие Дьо Кабан за “гнилите ябълки” в българската съдебна система! Можем да си представим колко му е прекипяло на този млад и възпитан човек, да се “изпусне” в ролята си на висш дипломат да изрече тази неприсъща за човек на неговия пост фраза! Остава да дочакаме времето, когато Съдебната власт ще се сдобие с престиж, който не бива да се “оронва”! А дали има “политически боклук” за измитане оставам да решите вие, уважаеми блогъри!

 8. “Онези времена отминаха, но споменът остава.”
  И не само спомена.
  РСФСР е досущ, като СССР
  Фашистът Путлер е досущ, като комунистическите диктатори на СССР!
  Русия си е същата кочина, лустросвана по гьобелски
  от същата кремълската пропаганда.„

  Русия, на фашиста Путлер,
  е олигархична тиранична кочина!

  Щат Аляска:
  – БВП (брутен вътрешен продукт) на човек: 75 027$
  – средна заплата: 4 684$
  – минимална заплата: 1 784$
  – праг на бедност: 1 341$
  – нефтени дивиденти: 3 284$ на година

  Русия:
  – БВП на човек: 12 195$
  – средна заплата: 562$
  – минимална заплата: 202$
  – праг на бедност: 179$
  – нефтени дивиденти: НИКОГА НЕ СА ИЗПЛАТЕНИ.

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!
  Могъщите САЩ и непобедимият НАТО са гарант за свободата ни!

 9. Либералец

  Аз пък искам любовницата на КП да спре да се изказва по всички въпроси в РБ и да спре да се изживява като шефка на комсомолското събрание. Едно е да държиш шефа за … шлифера, друго е да си компетентен по всички теми.
  Иван Сарафов какъв е, що е, ще се разбере но щом е бил заместник и на Цацата и на Клоуна значи е способен и знаещ. Ако избора е законен, не е работа на който и да е да го критикува.

 10. Към Оne:

  Може ли по-конкретно коя е любовницата и кой е КП?

  Или е цитат от “достоверния източник” ПИК, а ние трябва сами да се досещаме и да приемаме за факт въпросните недоказани твърдения на “агенцията”, специализирана в порнографски компромати?
  Работа (не на “който”, а на когото и да) е да критикува, вкл. новото “божество” (?) Сарафов, чийто избор е толкова законен, колкото беше и на Гешев.

 11. – юли 2020, Христо Иванов : “ВСС, чуваме ли се? Ще се сезирате ли за 8-те джуджета?…”
  https://demokrati.bg/media/h-ivanov-podavam-signal-za-osemte-dzhudzheta-peto-evroto-i-geshev-vav-vss/
  – май 2023 – https://trud.bg/public/images/articles/2023-05/1685266262-SARAF1-860×571-(1)_8184115907100939225_big.jpg – това е една от “изтеклите” снимки от СРС-та по проверка на КПКОНПИ от срещи на Сарафов и Пепи Еврото в “8-те джуджета” – заради близките отношения на Сарафов със зам.председателя на КПКОНПИ Антон Славчев , проверката е спряна, а материалите по нея били унищожени …
  – юли 2020, Христо Иванов : “ВСС, чуваме ли се? Ще се сезирате ли за 8-те джуджета?…”
  https://demokrati.bg/media/h-ivanov-podavam-signal-za-osemte-dzhudzheta-peto-evroto-i-geshev-vav-vss/
  https://frognews.bg/novini/podmianata-geshev-sas-sarafov-fars-reforma-nezabavno-podade-ostavka.html

 12. @One
  Не съм партиен член
  Не познавам никой от ПП.
  Не знам и не ме интересува какво правят в спалнята си.
  Кафявичките неща ги оставям на вас.
  Сарафов е ясен. Няма нужда да чакам за да кажа, че е гешеф номер 2 и цацаров номер 3.
  До сега не съм срещал милиционер, който да се е превърнал в порядъчен човек.

 13. Тази сутрин едно от рубладжийските “остриета” на ген.дира на БНТ, Георги Любэнов, уж във връзка с представянето на “другата гледна точка” беше поканил в РАННИЯ съботен час, когато гледаемостта по естествени (съботни) причини е малка, проф. Калин Янакиев, като, за всеки случай, в сценария си го беше “подпрял”, подсигурил, с две върли русофилки -путинистки, двете татянки- адвокатката на Мултигруп Т. Дончева и дъщерята на убиеца на българския генерал Луков Т. Буруджиева. Двоен, кръстосан болшевишки огън. Горкият професор, лошо му се пише с прогнозите за възхода на българския РЕТРОнацизъм, който демонстрира “Възраждане”, забранявайки прожекция на филм в кино “Одеон”, дращейки еврейски звезди с обидни, антиеврейски квалификации, раздухвайки конспиративни истерии, като антиваксърството, организирането на “антипрайдови” прасославни шествия, с цел да компрометира България и българите пред цивилизования свят като примитивни расисти, антисемити, нетолерантни към ЛГБТ общностите и т.н. Професорът предупреди обществото и за подготвяните “умерени”, в сравнение с фашисткото “Възраждане”, партийни проекти на обслужващия руските интереси пРезидент Румен Радев и на бившия вече главен прокурор, многократно посещавал квалификационните (вербовъчни) курсове на Чайка в Москва. (Не е случайно, че Гешев се снимал и с консерваторите в ЕС , където гравитирали партиите на Цветанов, КОД на Москов и даже хората на Янев.)
  Едната Татянка, мултачката, веднага се заяде с определението на оня “философ от Университета” за”нацистка Русия” и за “националфашистките й слуги у нас”, клакьорът на ПП-ДБ, които нямали капацитет за конституционни промени и коалицията им с ГЕРБ била “неправилна” Мултачката наблегна на “факта”, че бащата на Кирил Петков кадрувал в службите и в разни екопроекти. Сподели и убеждението си, че Русия не била взривила стената на язовира, това го разбрала, когато научила, че ген. Суровикин започнал да изтегля войските си, завзели Херсон, сигурно защото предварително е научил за намеренията на украинците да взривят язовирната стена 🙂
  И не било наша работа кой точно е взривил стената, трябвало хладнокръвно да се дистанцираме от случващото се там.
  Така че просто “университетските интелигенти с техните разсъждения само се правели на
  интересни”. Щяла да повярва, че проф. Янакиев е истински антлантик, ако се запишел
  доброволец за фронта.
  Другата Татянка пък съобщи ободряващата новина, че я пенсионират, но предупреди да не бързаме да се радваме, защото това пенсиониране било “условно”, защото вече била изградила СВОЯ (рубладжийска) школа и щяла да продължи да обучава (представям си на какво!) студенти и даже докторанти! Не пропусна да иронизира професора, който не бил експерт по политически партии, а по-скоро разбирал от Богословие, отколкото от социология и тя вече щяла да отказва да дискутира по студията спецализирани политологически теми с обикновени граждани (от улицата). Накрая наблегна на историческите, от векове, специални отношения на българите към Русия, които не били свързани с политиката. Според нея, ПП”Възраждане” щяло да продължи да расте, защото 60% от българите споделяли консервативните ценности!
  И като си помисли човек, че всичките тези энтелектуални усилия на татянките, както и
  подлия сценарий на водещия, са били единствено, за да омаловажат анализа и изводите
  на професор Янакиев за победата на демократите над националфашизоидите у нас и завръщането на България в лоното на цивилизвания свят, където й е мястото!

 14. Към
  sms 💙💛
  17.06.2023 в 23:21:
  Точно това загатнах в предишния си коментар. Мулташката проZZт(итутк)а шлюха татяна дончевНаЯ иска да се сраМнява с другият арогантен всезнайко – прАфесАрь мишЬ кАнстантинАфь !
  Тая си мисли , че като е научила някоя задкулисна КЛЮКА от другите задкулисни клюкари , това я прави вундеркиндь , все едно е хванала господ за шлифоване.
  И не , Украйна, няма нужда от доброволец като Янакиев, но виж “геЙнераль” сураАвикинь има нужда от постоянен поток пушечно мЯсо, така че мулташката “адвокатка” може да му отиде като доброволна “полевая женщина” , за да обслужва личните му “нужди” ! Така че дончевНаЯ трябва да помогне на своите рублоядски гасудари , “доброволено”, и – чемАдань-вАкзаль-Каховка! За да “изпомпва” , лично, окопите на “геЙнераль” сураАвикинь, и допълнително да събере “доказательства” , лично, че гадните хохли са “взривили” Каховската ВЕЦ! Нали е била прокуроринь още от времето на соца, а след това са я назначили за “адвокат” на ГРУпировката МУТРИгрупь, и трябва да знае как да го направи! Но тя едва ли може да осъзнае колко голяма военна глупост да “взривиш” язовир, когато изтласкваш отбраняващ се враг!
  И дори да приемем , че украинците са взривили Каховската ВЕЦ, то защо все още не се “възползват” от наводнените окопи на “геЙнераль” сураАвикинь, а ??? Ето такава е пропагандонската “логика” на мулташкият “юристь” татяна дончевНаЯ! Затова- чемАдань-вАкзаль-Каховка! За да “помогне” на така любимият си геЙнераль сураАвикинь , като пушечно мЯсо, което той даже няма да забележи, преди да я превърне в “грузь 200”!
  А пък другата НАСЛЕДСТВЕНА, ГЕНетична рублоядска шлюха и терористична наследничка – татяна ()урВаджиевНаЯ, трябва да прочете поне техните “партийни” “класици” , родоначальници и вождове – д. благоевь, гошо Тарабата, василь коларовь и др., какво са писали още тогава за рублоядството(рублофилството)! Може да прочете и “рублофобите” – Захари Стоянов, Стамболов, Симеон Радев, или пък поне да се си припомнят и за писанията на всичките ни възрожденци за матушката им – “комуниста” Ботев, Левски, Раковски, “русофила” Вазов и т.н., и т.н.!
  Така че татяна ()урВаджиеНаЯ е толкова “социологь” , колкото е и “истЕрикь”, тя си е наследствена номенклатурна калинка с мутробаджанашки “партийни” протекции , през цялата си параZZитна “кариера” , и няма нищо общо с реалната социология, история и всички други нАуки! Целият им нАучен “принос” са “партийното” клюкарстване и интригантство , и връзки, свързано със задкулисието още от времето на любимият им колониален соц! Одите на рублоядският си альфа-сАбака хуйло, одите на хуйло си!

  Затова:
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 15. П.П.
  SMS , забравих да пратя падругата на куРВшлуковь – либеновь, при руския военен кораб, заедно със самият самозванец куРВшлуковь! Заедно с дончевНаЯ, ТЪПькача й сураАвикинь и ()урВуджиевНаЯ !
  Одите на хуйло ви!

 16. “Иван Сарафов? Предстои да видим да о(б)съдим според делата му по най-бързия начин”

  Комунистите са българоубийци!

  “Когато завърших да чета тази книга,
  първата нещо, което ми дойде на ум,
  беше:

  Какъв Василий Българоубиец?
  Какво ислямско нашествие и османски султани?
  Какъв Баязид Илдъръм?
  Какви кърджалии, даалии,тероризирали българската зема,
  какви заптиета и башибозуци
  могат да се сравнят с това,
  което тази книга е документирала за нашата, и то най-близка история?

  Има ли нашественик,
  който да е пролял толкова невинна българска кръв
  и да е измъчвал собствения си народ
  по толкова нечовешкиф начин?
  Да е причинил толкова болка
  и така дълбоко да е разкъсал душата
  на цялата ни нация?”

  Из предговора на д-р Любомир Канов
  на книгата “Погубената България”.
  Книгата е документално изследване
  на проф. Вили Лилков и Христо Христов€
  За съдбата на българския елит
  след 9 септември 1944г.

  Книгата “Погубената България”
  се разпространява в книжарници “Сиела”.
  На цена 25лв.

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!
  Могъщите САЩ и непобедимият НАТО са гарант за свободата ни!

  Комунистите-марионетки на Кремъл
  се гордеят със 100 годишната си история!
  100 години терор над България!
  Който продължава и до днес!
  Въпреки приетия
  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН. Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.

 17. Смяна на един юрист-милиционер с друг. Надали ще има реална промяна.

 18. Мутрите апелират “Мутри- вън!” Боклукът квалифицира заобикалящите го като боклуци. Заставащите зад мръсната война на путландия срещу мирна Украина се самоопределят като миролюбци и призовават да се отнемат възможностите на украинците да се защитават. Влюбените в матушката руски шпиони и петоколонници обвиняват в национално предателство осмеляващите се да обичат България. В генерирания и режисиран хаос /Дж Оруел/ ни поднасят поредното мюре-Сарафов, подхранвайки инфантилни “надежди говежди” /И Инджев/.
  Имаше преди четвърт и кусур век един сбъркан родопчанин, измислен професор и доказан пияница – “лидер” на инженерната АСП, който покрай всичките глупости и простотии, които избълва, реализира едно учудващо находчиво и точно попадение: “От тоталитарни джибри демократична ракия не става!”
  В този ред на мисли – дали не ни дойдоха в повече бившите/?/ генерали, висши магистрати топ-ченгета и следователи на политическия терен?

 19. Благодаря на SMS за точната картина. Наглост и самодоволство,все още, смърдят от българската национална телевизия. Това е добре да се знае. Изглежда змията,както се казва, най хапе, когато умира.

 20. Павел Тинков 💙💛,

  точно за и от бившите генерали, висши магистрати топ-ченгета и следователи на политическия терен се прави прехода , но им се опъна макроиконом. рамка и чак след Костов, въпреки че с бриго не им се получи, започнаха да овладяват държавата – медии, съдебна с-ма
  – 2007г започнаха със сплашване на прокурорите и арестуваха двама прокурори от ВКП и от Варна за подкупи …после се трупа грамадата от папки на трупчета , а прокуратурата е като котка върху горещ, ламаринен покрив … предпазната клауза по гл.”Правосъдие” вече беше червена лампа за инвеститорите – в България цари несигурност и пълен хаос между институциите , означава ограничен достъпа до информация от спец. службите на страни членки на ЕС , овладяване на фондовете за земеделие, инфраструктурни проекти – а рестите продължават, но като бухалки … българинът беше поставен в ситуация да говори колко хубава е било по “татово”… и не е случайно, че сега точно сарафов изпълзя като въшка на чело – в следствието се размиват понятията МИЛИЦИОНЕРЩИНА и МАГИСТРАТЩИНА….. за тях щом почват с М, значи са едно и също… точно както и Петър Берон го каза за джибрите –
  магистрати, ама де факто – ченгеджийски хибрид по руски тертип
  – виж шльокавицата на рф-то по фронтовете в Украина

 21. sms 💙💛, RICOшетниковь, Асен,

  по повод туземните съветски “наши татьяни” – за опорките на хуйло и фашистките им корени в руската империя – от 12:03 мин

 22. Към

  18.06.2023 в 10:19:
  Всички генерални прокурори са зависими, само да си припомним уж по-консенсусният братиньо Велчевь , от фамилията Велчеви. При него се смачка делото САПАРД за близките сътрапезници на агенть Гоцье- бракониеръть на българската деРьмокрация! Също и братиньовските “батко и братко! А и Кремиковци, Масларова , Етем – начальничката на “царското юпи” дИбильян прасееФскиЙ, свързан с “усвояването” на държавният резерв и рекета му в Булгартабакь, още тогава!!!!!! Отделно братиньото Велчевь не разследва незаконните имоти на бракониера на демокрацията – агенть Гоцье , за които писа г-н Инджев, нито за бракониерството му на вълци по време на трагедията с пожара във влака за Кардам!
  Нищо! А сега , братиньото е вече и начальник на коМУнституционният сУдь , по предложение на братиньото бокоТИКВАТА!
  Така че нерде Велчевь , нерде цацовь , нерде геЙшевь.
  – Те си ги “избраха”, НАЛИ!
  Одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 23. в интервю за RT Arabic Песков/цитиран от ТАСС/ заявява, че демилитаризацията на Украина фактически е изпълнена според хуйло – https://tass.ru/politika/18051163

 24. RICOшетниковь,

  байхуй да ти каже братиньо стига и то с респект не е на празно място …
  https://frognews.bg/novini/skotland-iard-razpitvali-boris-velchev-ubiistvoto-georgi-markov.html
  https://www.mediapool.bg/istoriya-s-masonsko-mafiotski-privkus-v-rodnata-prokuratura-news183763.html
  https://www.mediapool.bg/prokuraturata-izchisti-georgi-gergov-news149164.html
  https://bosia.blog.bg/politika/2017/04/24/kyde-si-chumo.1534565
  … та, братиньото си е 1-во априлски герой на Рога и копита – https://bivol.bg/prokuratura1april.html

 25. Сарафов е същия като Гешев, няма разлика. И двамата участваа в набеждаването на двете кметици от Младост (Деси и Били). Двете жени смело се изправиха срещу строителната мафия, срещу общинската мафия, срещу герберската мафия и затова, за назидание бяха осъдени, за да не се появят и други “Иванчеви”, за да се уплашат хората. Главните учасници в тази подла и гнусна постановка бяха Гешев и Сарафов: https://www.facebook.com/DIvancheva/videos/256794903594840

 26. @sms

  Благодаря ви за поредната безпощадно точна и остроумна дисекция на политкоментаторската мизерия на БНТ. За съжаление я прочетох, след като бях изгубил/а 50-ина минути да слушам кудкудякането на татьянките. дончэвата успя с “остроумията” си, на която само тя си се смее, да отегчи дори жора любенаф, който преди 5-6 парламента й беше върл фен. Но не жалки като нейните, а престъпни (защото се говорят от висотата на някаква самозвана експертност) са напъните на буруджиэва да помпа рейтинга на иZраждане с изсмукани от пръстите й “аргументи”. За съжаление пенсионирането й не може да ни е утеха, защото ще й даде свободно време за още по-често висене в медиите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.