Еднаквостите се\си при(в)личат-вижте снимките

Сред глупостите, които се разпространяват като вид мъдрост, съм регистрирал през годините твърдението, че при хората “противоположностите се привличат”. Това е точно толкова вярно, колкото и твърдението, че браковете по любов били по трайни.

Истината е, че привличането между хората е въпрос на споделяне на вкусове, манталитет, цели, традиции и интереси. Колкото повече общо има между два (и повече субекта) толкова по-голямо е при(в)личането между тях. 

Ето  няколко илюстрации за повторени ситуации и прилики между непознати от познатия ни свят.

“Какво ли ме чака навън”?

 

 

 

 

 

 Прераждането не е само политическо

 

 

 

“Случайно съвпадение” в езика на тялото на Хитлер и Путлер?

 

 

 

 

 

И също толкова “случайно” при Мусолини и неговия имитатор копейкин ( сниман кощунствено на фона на Захарий Стоянов преди портретът му да бъде премахнат от кабинета на Румен Радев)

10 мнения за “Еднаквостите се\си при(в)личат-вижте снимките”

 1. – не случайно историята на рашизма е илюстрация на сходни събития предизвикани от сходни вкусове, манталитет, цели, традиции и интереси – достатъчно е да прочетеш за “освобождаването” на Кримското ханство от екатерина 2-ра(И.Лилов), изгорялството на Свищов(Л.Тошев), взривяването на СвСофия, за тайния пакт Рибентроп-Молотов и руския опит за прехвърляне на вината за Катинско клане …
  – The level of brutality??? Typical russians 🇷🇺🗑💩 – https://twitter.com/igorsushko/status/1670483387004641280
  – руското детско списание “Вежливи човечета”(по-прежнему направлен на духовно-патриотическое воспитание подрастающего поколения) разказва на украинските деца приказка с отрицателни герои, които имат ясна прилика с известни украински политици + „Съветите на татко“ са на „татко“ приличащ на путин и естествено, че „Историята на възникването на Донбас“ дължат екатерина 2-ра – https://www.dialog.ua/news/83585_1460882980
  … та, не е случайно преливането на образите на руския губернатор на Крим от 2014г. и на дегенерата Медведев – https://s13.stc.yc.kpcdn.net/share/i/4/1780003/wr-750.webp
  нито това – https://nstatic.nova.bg/public/pics/nova/news/980x551_1500969552.jpg

 2. Бих добавил към колекцията една “еднаквост” издържала във времето, за съжаление на нас българите, актуална понеже медиите наскоро отбелязаха рождения ден на въпросното човекоподобно.

  Цар менте в критични за България моменти, показва с обкръжението си колко го интересуват българите, и на двете снимки с поглед на котарак който сере в плява:

  – 1997 година малко след виденовата зима, гарнирал с присъствието си не кои да е, а другарете от ОНС: https://i.imgur.com/JlCM7hd.jpg
  – 2022 година на приятелска раздумка с посланник и делегация от вражеска държава: https://i.imgur.com/kNh9FfU.jpg

 3. не е по темата,но е свързано с подобието на Мусолини-молдавското ”Възраждане”/проруската партия ”Шор” е обявена от Конституционния съд за незаконна и се премахва от парламента и обществения живот.С наследника на Велчевата фамилия ние няма да дочакаме скоро дерусификация..

 4. 0815,

  рашизм в действие …
  – ссср-то пресуши Аралское море( https://www.youtube.com/watch?v=P5Sc0t6kZ68) и сега срещу водата на Байкал(https://www.youtube.com/watch?v=E0-A2XNayAo) разчитат на китайската поддръжка , за да преградят и Каспийско море – мега проектите им са оръжие – да припомня “кремиковци” построен без източник на суровина на стотици километри от пристанище – да не говорим за язовирите ни(https://opoznaybulgaria.com/obshtestvo/stroitelstvo-arhitektura-i-hidroinzh/jazovir-kardzhali-naj-moshtnoto-vodn/19338/) или кримския мост …

 5. @0815, 19.06.2023 в 14:35
  Днес по т.нар. ни “национални” телевизии от туристическия бизнес вече почват да се жалят, че сезонът ИМ отивал към провал. Имало отказани нощувки, трябвало да връщат пари. Чудно, що не организират протести пред посолството на руZия и консулствата в Пловдив, Варна и Русе? Или разните там бранимир ботевци, благой рагиновци, поли карастоянови, велчеви, шулеви, румен драгановци и алибеговци да пият пред камерите морска вода, да се види колко е безопасно и готнино всичко в РъБъ?

 6. Българин💛💙,

  забраната за бг проблема ще е с обратен ефект и не смелост, а разбиране за адекватни комплексни мерки … но ни трябва национална стратегия – копейките само яхат вълната на недоволството от овладяната държава като просто го манипулират с несъществуващи заплахи, които следват една след друга от вече 10 години след бурките и цунамито от емигранти , но всъщност започна от царя: “без Белене ще стоим на тъмно 2010г(https://ime.bg/articles/proektyt-belene-neistini-lyvi-i-fakti/)” , “ЕС ни забранява шкембе чорбата, ракията и дюнерите(https://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2005/05/03/197748_bulgarskite_mitove_i_legendi_za_es/comments)” …
  – руската пропаганда ни залива от медиите и за поредните копейки пак ще работят дежурните -лизатори и -лози …

 7. Към –
  0815
  19.06.2023 в 14:35:
  Към –

  19.06.2023 в 15:44:
  Към –
  vic_kaminsky💙💛
  19.06.2023 в 17:14:
  Г-да, още отначалото исках да фърля и моите 5 с’тинки по въпроса за “влиянието” на взривяването на Каховската ВЕЦ от путлеристките терористични джихадисти върху “туризма” в НРБь, но изчакват да видя докога ще продължат говорят по този въпрос рублоядските туроператори в задунайския колониален Бандитустань.
  Вместо да предупреждават за минната опасност предизвикана от альфа-сАбаката Путлерь, тея “туристически” пропагандони се “загрижили” за замърсяването от Днепър при положение, че от другата страна на Одеса се влива Дунав, който е със същата големина , като Днепър.
  А Дунав минава през повечето източно и централно европейски държави между Германия и Молдова. И едва ли Дунав е по-малко замърсен от Днепър, който при това има много изградени язовири по течението му в Украйна.
  Но въпреки това задунайските “туроператори” свързани Путлерь леят крокодилски сълзи за “замърсяването” от Каховка , за да търсят още пари за “усвояване” от Брюксел, след като “усвоиха” и стотиците милиони миналата година, които Брюксел даде за приютяването на украинските бежанци!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.