Радев не желае да капитулира като катапултира, поощрява Гешев да играе таран срещу парламентарните партии

Церемониал майсторът на държавата, какъвто по конституция е президентът Румен Радев, не се церемони. Все повече нагазва в блатото на обобщенията срещу партиите. Не ги дели вече на добри и лоши, на статукво, управляващи и опозиция. Обстрелва ги от висотата на поста си вкупом. 

„Това, което се случва в момента, навява съмнения, че парламентарно представените партии търсят да назначат свой човек в стола на главния прокурор”, заяви той днес в поредния си политически коментар пред медийните микрофони в жанра stend up.

Въпросният жанр обикновено се свързва с комедията, но не му се получава смешно, въпреки абсурдната му позиция и правилото, че добрият виц се крепи на абсурда. Като казарменият за зайо с шапка и без шапка, който и  в двата случая яде бой за наказание. Всъщност точно този анекдот е по-скоро част от казармената действителност, при която старият войник държи копчето на куртката на новобранеца и го пита дали му трябва, като и при двата възможни отговора му го къса.

Радев като си противоречи по отношение на партиите. Призоваваше ги да се разберат и да съставят редовно правителство. Беше ехидно от негова страна да паразитира върху зациклилия политически процес, но фактологически беше прав. Имаше формална причина да се прави на невинен властолюбец, тъй като партиите наистина не можеха да се разберат за парламентарно мнозинство и правителство. Това е като красавица без дрехи да почука на вратата на самотен самец и той да не се възползва…

Партиите най-накрая го послушаха. Разбраха се в достатъчна степен, за да го  вбесят с факта, че му отнеха контрола над изпълнителната власт, който толкова много му се услади.

Ще се запомни как отказа да изслуша националния и европейския химн в Народното събрание и дезертира в своята сталинистка крепост на “Дондуков”, за да не присъства на символичния акт с отнемането на властта от него. В този смисъл той създаде прецедент. Вече всеки желаещ да поругае химна ще може да се позове на неговия (безнаказан) бойкот.

Примерът един ден може да послужи за пирон в ковчега с надпис “Импийчмънт” , както Гешевият автогол с “парламентарния боклук”.  

Сега “миролюбецът” по отношение на московията се изявява като войнолюбец на вътрешнополитическия фронт. Заема все по-войнствена позиция срещу партиите. Парламентарните!  

Радев изненада всезнайковците и дори собствените си хора ( като “стратега” си Ал. Маринов и пр. гадатели, предсказващи публично, че той ще изчака решението на Конституционния съд за освобождаването на Гешев). Освободи го бързо с указа си. Каквото и да обяснява по този повод днес, истинската причина, според мен, е че вижда в Гешев инструмент. Не на Господ, за какъвто самият Гешев “скромно” се представяше преди 3 години, а собствен. Вече го използва като съюзник във войната му срещу партиите в парламента.

Това е пореден лупинг в необявените позиции на бившия летец. Борисов му беше главен враг, докато не откриха заедно най-голямото зло в лицето на “Продължаваме промяната” и не запяха в предизборен дует срещу “предателите”, дръзнали да се опълчат и на единия, и на другия. Гешев пък прати преторианци в президентската му крепост и предизвика гнева му, но…

Днес Гешев вече му е потребен в битката срещу онези, които му отнеха любимата играчка. Вече не може да нарежда безконтролно какво да става в държавата чрез своите служебни правителства. Не се гнуси да подтиква бившия прокурор по-бързо да стане партиец. Поощрява го да воюва рамо до рамо с него срещу “провинилите се” партии. 

За Радев парламентарните партии са лоши, но не казва нищо за останалите. Защото и той, както Гешев, се кани да се включи в партийното строителство. Издаде го самият “стратег” в едно телевизионно интервю, в което предупреди, че неговият началник ще си направи партия на следващия ден след евентуалното му прогонване от президентския пост (по аналогия със свалянето на Гешев).

Кой може да си създаде партия за една нощ? Много ясно-онзи, който дълго се е готвил за това на принципа “ ако искаш мир, готви се за война”. Само че нашият “миролюбец” води война срещу партиите защото не може да се примири с поддържаща роля в българската политика.Така погледнато, Радев не оправда очакванията на Кремъл. 

Путлер е безпощаден към провалилите се. Питайте Сидеров, ако не вярвате. Неговото копие копойкин също ще стане политически покойкин в момента, в който бъде изхабен и сметнат за ненужен ( ако не и вреден за рашисткото влияние, както стана със Сидеров).

Радев загрява за този момент. На тази писта се провали неговият прототип Първанов. Бившият летец ( който днес “знаково” припомни на медиите епизод от американското си военно обучение!), знае много добре, че веднъж свален, няма да оцелее на властовата трапеза. Не дава признаци да иска да капитулира като катапултира. Офицерът от резерва ни заявява на практика, че ще води своята война до последна капка гориво в резервоара, поради което му е нужно презареждане в полет. 

“Проектът Гешев” извън парламента му идва на помощ. Или поне Радев така се надява.

НА СНИМКАТА: Американският Радев с вдигнатия юмрук се оказа прав, че САЩ имат полза от Путин, благодарение на когото американският износ на газ срина руzкия монопол

 

 

13 мнения за “Радев не желае да капитулира като катапултира, поощрява Гешев да играе таран срещу парламентарните партии”

 1. pREZIDENTA SMEL zashtoto ne vizda partia koiato da mu poiska impiichmant— niamat smelost partiite… a moze i kato kasketa barzichko da mu pravi kompania —exx mechti mechti

 2. – проучване на руската пропаганда на ФХСИ– Сф за март-юли 2022 :
  ”… имаме говорители на кремълската пропаганда на изключително високи институционални позиции и те използват своята позиция… (https://bnr.bg/hristobotev/post/101840229/ )”
  – поредната руска война срещу нас, не като в Украина, но не по-малко разрушителна за нас, подла и нагла – от времето на петър В., всяко тържество на българи и украинци е смърт за историческия мит и магучество на русия – за оцеляването на Украина като независима европейска държава, украински политолог дава пример с оцеляването на Израел след ВСВ – историята е като нашата след т.нар.”освобождение” – 3-тата бълг. държава от самото си създаване може или да е руска губерния или да се бори за обединение и независимост – застрашено е самото й съществуване и изгражда най-силната и боеспособна армия(и не само на Балканите) и е с най-бързо развиваща се икономика, сравнимо с това на Япония тогава(тяхното ”ikigai”- нещата, които придават смисъл и стойност на живота им) … а днес руски говнояди , резиденти, копейки ”свестните считат за луди” и името на българофоба аксаков е изписано по фасадите насред столицата на държавата ни … и думата е ”свяст”, но оная предосвобожденската народна свяст – да се освестим за нас самите, за държавата си и и пътя й с руските букаи …
  – украинският политолог говори за ”chutzpah” на израелците срещу руския износ на корупция и напазарен слугинаж

 3. В медиите се носят слухове, че Радев се подготвял да влезе в политиката. Не съм Ванга – не знам доколко са вярни. Но президентът по правило би трябвало да е надпартиен, обединител на нацията и т.н. Дали може да влезе в политиката със собствена партия, след като вече не е президент? Да направим аналогия с Петър Стоянов. Поканиха го за министър – председател, в началото той залитна, после осъзна, че веднъж президент означава – никога политик, и даде на заден, отказа се. Ама пустата му славяновска селяндурщина, непредвидима е.

 4. Да не забравяме, че Румен Радев е демо пилот на МИГ 29.., да върви на майната си. Не му пожелавам лошо. Хлъзгаво лайно. Видяхме, не видяхме, па сега ще видите. Няма да се извинявам, за определението. Лайното си е лайно. Ех тези самолети, де прилетяха на парада над София, ама и боен фъртолет – МИ 24. Ама как го ремонтирахме…Гордост. И един скрит, зад кадър капут, обясняваше, че разполагаме с каквото имаме и то едва ли не няма аналог. Капута зад кадър, обясни и че това са страховити самолети МИГ 29, които не отстъпват на други, които са на въоръжегие в NATO. По спомен беше някъкъв…генерал. Говоря за Гергьов ден, тази година. Срам. Срам.
  Моля за извинение. Мислех си, че говоря за Президент, а то…. ? Ф…

 5. А ПП за колко дни направиха Партия?!
  Според мен е голяма грешка да стоиш рамо до рамо със изперкалия Гешев. Не знам защо всички се правят, че не забелязват лудостта му. Заради нея и го смениха а не заради напъните на ДБ и т.н.
  Кога ще започне да се казва истината в тази загубена държава, пълна с много нагли мърши и овчедушен народец, който си трае за всичко. ??!!!
  Румбата и той супер нагло ко..ле. Хем натовски генерал, хем съветска лимонка. Няма вече лъвове в България Само вечно гладни чакали и хиени и тихи овчици, оцеляващи на принципа Наведена главица, сабя не я сече. Ако има нещо различно го обявяват или за луд или за ненормален.

 6. лъжата, имала право на живот. Скъсайте си Дипломите. Джурналя.

 7. – с дъх на вмирисани зелени чорапи …
  “… в момента се поема стратегически нова посока – на преосмисляне и път към икономическа автономия. Именно в тази ситуация България има огромен шанс … товарния трафик от Китай към Европа минава през нас, като броя на ТИР-овете, минаващи транзитно, се увеличи с над 1 млн. през последната година…Предимство, което няма кой да ни отнеме, е нашето географско положение, като в последните месеци властта направи всичко възможно, за да го оползотвори под формата на енергийно свързване.И колкото да се коментира, че там щяло да потече руски газ, че по тръбите щял да се появи Путин, това ни дава достойнство… ”
  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYOf-HsfP9WbYZ4sMKsq2gADkOFobCUuHSxhR1TX8_2poFLH62Ah0tCg7m2rT67BzkyhULV9XC3xyhD-6_t-IF2eXBPCPll9H8hqoBI1JSasu9zDx92NNpQNszZt-RC6w9_RogqbNo4GiwgLWdp4KGEdbGNsLMJDZnVx-1ZsZWo9lsn5iYOVXpgea6QiE/s862/2.png

 8. Все пак тоя зИльоноТИКВЕНь фатмакь е толкова бос в политиката и партиите, че даже не си заслужава да си хабим секундите за да обсъждаме политическата му НЕграмотность! Без ченгесарите от канцеларският му “масонски” щабь , които го “подпират” изодзадзе и му суфлират в мурзилковите уши , тоя поликомисарски льотчик не може да поддържа дори явочната си квартира на ДРОНЬдуковь2! Той е случаен и “антиСИСТЕМЕН”(казионен) ПОПУЛИСТьки мужикь , който дължи цялата си пилотска “кариера” на ЗКПЧ-та и “масонските” си ченгесарски куратори , като пасоль-свинаря геЙрговь, който е с директни свръзки с пасоль-губернатора мУтрофановНаЯ и с Кремль с альфа-сАбаката Путлерь и унилата лошадь-лавровь! Одите на хуйло ви!
  Те го спуснаха с парашут и го приземиха на ДРОНЬдуковь2 с дистанционно управление от путлерасткият чекисть решетниковь, преди 7 години! Така че всички “пар(т)ийни” проекти са на ТЪПькачите му , а не на него, защото и той самият е техен отпадъчен деРмократичень проекть и разходен “материал” за постигане на бандитските им “цели”, нали! Той следва “партийната” “политика” на бракониерският си предшественик и “масонски брать” – агенть Гоцье- бракониерЪТ на балхарската деРмокраДция! Още от больлевикият националь-фашистки ОКЗНИ , агенть Гоцье “кадрува” в политиката , за личните му и на гасударите му цели , разбира се, а не за “избирателите” му! Така архарският бракониерь “сглоби” дори ТРОЙяНскАТА КОЙалиция , преди 18 години, и започна да си прави НЕзаконни “партийни” проекти, като абвЬ! Така че зИльоната гнусна превратаджийска ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень просто плагиатства своят “масонски брать” агенть Гоцье, макар да няма дори минималният “партиен” опит на деРмократичният бракониерь от Сирищникь!
  Същият “партиен” строитель е и симеоновският неосъществен ченгесарски доносникь – геЙшевь, който заради интелектуална НЕдостатъчност е завършил само милЮЮЮционерският “факултеть” в СимеоновНо, а не “престижният” доноснически отдел на симеоновската школа!
  И двамата са куклени марионетки на конци , и без никакъв партиен опит. Подобно на целофаненият ПОПУЛИСТьки фараонь на герберастката ПОПУЛИСТька ПОРАМИДА, преди 18 години , когато агень Гоцье беше сводникь на ТРОЙяНскАТА КОЙалиция! Одите на геЙрговь, одите на мУтрофановНаЯ, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 9. Домашните ни политически проблеми са “бели кахъри” в сравнение с основния проблем, на който са следствия, а основният проблем днес е, че в Кремъл управлява фашистки режим! ФАШИСТКИ РЕЖИМ, който има слуги у нас!
  Ще мине време и този режим ще падне, както всяка друга тирания, с цената на 500000 или 80 милиона, или 3 милиарда човешки живота и тези слуги ще се оправдават, че просто са изпълнявали заповеди, че са били само “полезни идиоти”, “миролюбци”, “хуманисти”, “русофили”, както подобно са го правили надзирателите в концентрационните лагери и газовите камери на национал-СОЦИАЛИСТИТЕ.
  НЕ ТРЯБВА ДА ГО ДОПУСКАМЕ!
  Трябва от сега да напишем ясно и видно, кои са виновните, кои са защитниците, кои са проводниците на този ФАШИСТКИ РЕЖИМ! За да е ясно, кой ще носи позора за подкрепата и обслужването на това ЗЛО!
  Далеч, не зная всички, дори зная твърде малко. Румен Радев и “гълъбарника”, Петър Волгин, Костадин Костадинов, Соня Момчилова, Милен Митев, Нинов са само трошица.
  Тази “Стена на срамът” е нужна, за да не бъдем страна на срама за бъдещите поколения!
  Г-н Инджев, Дами и Господа, знаещи много повече от мен, направете я!

 10. П.П. И да повтарим пак за проZZт(итуиращ)ите шлюхи и нагли лицемерни циници- зИльоната фатмашка превратаджийска ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень и симеоновската милиционерска инфантилна марионетка геЙшевь , двамата зависими от ченгесарско-сарайската библиотекарска и “масонска” шайки , че и двамата ще се превърнат в “политически боклукь” и “парламентарен муССорь” , срещу който (ФА)шизофренично плюеха и “отричаха” само довечера. И даже им бяха обявили краZZноносен джихадиски похотЬ на “твърдата ръка” срещу жьолтопаветните “политически
  и парламентарни” либерасти и “меките” им китки! Одите а ченгесарските ви “масонски” ТЪПькачи , одите на Решетниковь, одите на хуйло ви!

  Долу милЮЮЮционерският и фатмашкият ченгесарски и “масонски” боклукь и муССорь и “твърдата” им хунта, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те,одите на хуйло си!

 11. От 3 години рашистът Радев се хвали, че има готов проект на нова конституция.
  Нито една мисирка от 3 години не се сеща да го попита: Защо не го представя на българската общественост? Мисирките само послушно транслират неговата защита на руския фашизъм. Очевидно не са забравили “Ръгай чушки в боба”.

 12. радэв беше изтипосан за преZидент без никаква подготовка. За мандат и половина се e понаучил да наглee в изказа, но зад него винаги като сянка е виZето му, която има политически опит за трима. Тя стои винаги плътно зад него, за да не оплете той конците, също както зад пээвски винаги стои някой дежурен суфльор. Що ще дири в политиката лишеният от харизма, идеи, дар-слово и т.н. румэн радэв след втория си преZидентски мандат, не ми е никак ясно (това с още по-сериозни основания се питам и за откровено антипатичния, мутрообразен иван гэшэв). Прогнозата ми е, че политическото проектче на Zеления чорап ще е някакво ново “абв” (примерно “ьюя”), за да обере шепата негови фенове, сакън да не станат зян гласовете им на 1-2 избора, когато ще просъществува проектчето, т.е. като лидер на партия гo виждам да танцува най-много едно лято (също и гэшэв). Защото както казваше покойната ми баба: от всяко дЪрво свирка не става.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.