Рашистката пропаганда у нас предизвика реакцията на Вашингтон и Киев, но е все така поощрявана от мълчанието на София

Известно е, че умните злодеи са най-опасните чудовища. Нашите рашисти дават всичко от себе си, да ни успокоят в това отношение, демонстрирайки глупост. Но въпреки това са опасни за здравето на демокрацията тук, системно атакувано от вируса рашизма.

В рамките на броени дни Петър Георгиев, самозабравил се пропагандист на путлеризма у нас, пожелал да му викат Волгин, за да изглежда повече руснак, отколкото българин, набеди за “не умен” банкера Левон Хампарцумян. С пролетарски бяс използва омразата си спрямо “богаташа”, който не бил умен ( според “много умния” Волгин), за да рекламира т.н. народен съд. Навлече си отново гражданско възмущение (явно изпитва удоволствието на садиста да слуша как жертвите му пищят безпомощно) и едно съдебно дело от хора, засегнати лично. Разкри се повече от всякога. Не беше никак умно.

Последва го и неговата другарка по рашизоидност Соня Момчилова. Защити не просто и само него, но и “правота на лъжата” да бъде разпространявана в ефира на БНР. Това вече е направо тъпо дори за самите рашисти. Изобличава ги като привърженици на лъжата.

Момчилова не се ограничи с обобщението в полза лъжата. Даде пример с най-грозната от всички рашистки лъжи по адрес на Украйна. Упрекна украинците в лъжа относно жертвите на рашистките зверства в Буча, регистрирани и признати за такива от многобройни международни наблюдатели. Явно Момчилова предпочита да се нареди до др. Александър Симов, който още през март миналата година се присмя, че труповете на цивилни по улиците на Буча били на артисти, които заслужавали оскари.

Нашите рашисти сякаш се състезават помежду си да докажат, че да си рашист трябва да си не просто зъл и античовечен, но и непременно да си глупав. И успяват! С това доказват също, че глупостта у нас се награждава с постове и право на маршировка в националния радиоефир.

Разпостраняването на пропаганда в полза на путлеризма е углавно престъпление в съюзните ни държави. В балтийските държави, в Германия и Чехия има влезли в сила присъди срещу тамошни злодеи. Някои от тях, които се обосновават на етническа основа, направо ги екстрадират в етническата им родина да поживеят в условията няколко пъти по-нисък стандарт на живота.

В московията в момента се оплакват от голям недостиг на учители по руски език. В Естония има стотици такива, избрали да останат там след като са изкуствено присадени в окупираната държавица от СССР през миналия век. Но няма нито един от тях, пожелал да отиде да помогне за образованието на дечицита в московията-заплатите на учителите в балтийската държава са няколко пъти по-високи от онези в московията.  

Не че естонските рашисти са по-умни от туземните си подобия у нас, но нашите определено демонстрират нагло самочувствие на недосегаеми. Създадено им е от дългодишното толериране на пропагандата им, вкл. от днешния прероден в “русофоб” Бойко Методиевич ( припомням, че той се обръщаше към своя събрат по рашизъм и “спонсор” Валентин Златев с “ Василиевич”).

Посолствата на САЩ и на Украйна реагираха гневно на лъжливата Соня, което само показва, че чашата на търпението им е преляла. Може би са очаквали, че рашисткото статукво се е променило, след като Методиевич се обяви на думи за промяна в това отношение, подкрепи правителството на “Продължаваме промяната” и дори мимолетно се присламчи към искането да се демонтира МОЧА в София?

Явно не са толкова наивни в посолствата. Почакаха няколко дни след изстъпленията на Волгин и Момчилова. Убедиха се, че няма адекватна реакция на институционално ниво и взеха нещата в свои ръце. Само че така връзват ръцете на властите ни, които при всеки опит на този етап да вземат някакви мерки за противопоставяне на рашистката пропаганда, макар и декларативно, ще бъдат моментално заклеймени като изпълнители на волята на “посолствата”.

Докарали сме се до положението да не виждаме полезен ход срещу рашистката зараза. Както вече отбелязах, реакцията на споменатите посолства е резултат именно на това. Тя е жест, който иска да покаже, че рашиската пропаганда не може да бъде оставена без реакция, въпреки риска точно тази реакция да бъде употребена бумерангово точно в полза на рашистката пропаганда.

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

6 мнения за “Рашистката пропаганда у нас предизвика реакцията на Вашингтон и Киев, но е все така поощрявана от мълчанието на София”

 1. Може би най-тежкият удар, който нанесе руската хибридна война на българите , e през периода март 2020 – февруари 2023 (когато СЗО обяви края на глобалната пандемия КОВИД) с много десетки хиляди починали . Великобритания вече води разследване за своите 5% завишена смъртност през 3-те години.https://www.bbc.com/news/health-65975154 България е сред най-тежките случаи – над 10% завишена смъртност (никой не казва точно колко). Четири правителства – едно на Б.Борисов и три на Р.Радев бяха през този период. Техните путинистки пропаганда и путинистки институции задълбочиха неимоверно проблема. Виновните за тази българска драма трябва да бъдат преследвани и съдени !

 2. Освен рашистката пропаганда, не по-малко опасна е ЦЕНЗУРАТА с помощта на новите ТЕХНОЛОГИИ в социалните мрежи (особено Facebook), във форумите под основни материали, в популярни информационни сайтове и блогове.
  Давам пример: от вчера вече трети път се опитвам да пусна в нашия форум пост във връзка с дейностите на директора на РИОСВ- Бургас и бивш областен на Бургас ПАВЕЛ МАРИНОВ, който, за разлика от останалите институции, упорито се “скатава” и мълчи, не дава разрешение за събарянето на незаконния кей в Росенец, построен в “сарая” на Доган.
  Въпросът ми е КОЙ точно подписа заповедта, кой назначи този безценен за чужди (руски) интереси кадър за директор на РИОСВ- Бургас след уволнението му като областен управител?
  За да припомня изключително ЛЮБОПИТНИЯ му житейски и професионален ГРУ-“бекграунд”, дадох и линк към разследване на сайта bivol.bg, като (за всеки случай, основан на предишен горчив опит) освен самия линк, си копирах в отделен файл текста и снимките от него. Вчерашните два опита да публикувам информацията бяха неуспешни.
  А днес, при опита си да препубликувам отново поста, не успях да открия въпросните линковете в интернет! Нито един от онези, които пуснах вчера! Добре че все пак си копирах някои текстове и снимки в компютъра!

  Ето един от тях:
  ОБЛАСТНИЯТ НА БУРГАС СЕ ОКАЗА СЪДРУЖНИК С ГЛАВНИЯ КОНСТРУКТОР НА РУСКИТЕ “ЗВЕЗДНИ ВОЙНИ”

  https://bivol.bg/pavel-marinov-star-wars.html?fbclid=IwAR3xKxxb96yM9bAsNTtjnC0AG26ruYmVbw4RKcNHr_TXe_BhJ1JFxMF-870

 3. Импрегнирани сме 100% с руZZка отврат като дърво с катран. Няма изчистване. Трябва ни ново дърво, а старото може само да се изгори.

 4. Историята учи, че путлеро-рашистите не се учат от историята. И не чрез убеждение. Те се учат само по метода на принуждението. Напр., здравословна съдебна принуда, по примера на онази 102-годишна госпожа, която заведе дело срещу петя пэтрович-вольгин. Или здравословен граждански пердах – както направиха поморийци авг. 2015, когато им писна от издевателствата на руZки под. логы. Речено е – с бренеке, сапьорна лопатка и блага дума се постига много повече, отколкото само с блага дума…

 5. Нашите рашисти сякаш се състезават помежду си да докажат, че да си рашист трябва да си не просто зъл и античовечен, но и непременно да си глупав. И успяват! С това доказват също, че глупостта у нас се награждава с постове и право на маршировка в националния радиоефир.

  Абсолютно вярно, да припомним рашистката глупост за три дни. Оказва се че тази глупост си има предистория, когато молотов казал, че сте ядът сладолед в Хелзинки след три дни!
  В памет на това финландците са създали народна песен. Нет молотов

  https://www.youtube.com/watch?v=nJzhQiFuEk8

  Ето и украинския вариант

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.