Рожи на пилона на Рожен

Виждаше ми се твърде екстремно и екзотично, за да приема за действителност скъпото (и на сърцето на патриотарите) начинание на връх Рожен. 

Нали знаете кой е сред любимите “аргументи” на уж неутралните по въпроса за демонтирането на МОЧА и подобията му в България? Ако сте пропуснали, да ви кажа: “това ли е СЕГА най-важното?”.

Продължават да питат същото вече трето десетилетие след решението на Столичната община за демонтирането на МОЧА.

Няма ли кой да зададе въпроса на ентусиазираните строители на пилона за милиона (колкото е обявената публично цена): “това ли СЕГА е най-важното”?

България е меката на вайкането. Не ни трябва мюезин от джамия да ни приканва. Сами си го причиняваме.

Вайкаме се за цени, инфлация, демография…За цените и инфлацията не мога да направя нищо, но за демографията съм дал съществен принос ( на сравнителна основа с огромната част от вайкащите се). Имам право да питам вайкащите се защо не вземат в свои ръце делото по преборването на демографската криза, например.

На фона на цялото това самооплакване се намират желаещи да си оплакнат очите с едно гигантско знаме, което да им избие комплексите като избие рибата с големина-защото за тях размерът е от решаващо значение, нищо, че не го използват по предназначение за решаване на главната причина за вайкането, демографската криза. 

Какво налага да блеснем пред другите народи с най-голямото знаме? Да не би някой да ни бомбардира, дави в придошлите води от взривени язовири и да ни гони с милиони с танкове, артилерия и самолети от родните ни места, че се налага да му развеем най-голямото знаме (на Балканите, с претенция и в света да е най-високото)?

Ето ви пример къде (и защо) хората демонстрират най-голямото знаме на света в момента. Регистрирано е като такова. 

Украинци и американци го разпънаха на един американски стадион. На 1 юни американският бейзболен  клуб “Ню Йорк Метс” от Източната конференция на Националната асоциация посветиха своето участие в предстоящия мач на солидарността с Украйна. 

На стадиона в Brooklyn Cyclones Maimonides Park присъстваха 1000 украинци от общо 4700 зрители. Инициативата беше подкрепена от 18 фонда, организации и служби, които подпомагат хуманитарно Украйна и украинските бежанци. Демонстрацията премина под лозунга за подпомагане офицерите от армията и полицията  на САЩ, на полицаите от Ню Йорк от източноевропейски произход и доброволците, които им помагат.

 

 

 

 

 

 

 

Организаторите декларираха, че разпъват най-големият в света украински флаг в знак на единство,гордост и подкрепа за Украйна.wbsceurope.org

Има ли желанието да развеем български еквивалент “аналогия” с положението на потопената в кръв ( а част от нея и във водите на Днепър) Украйна?

Очевидно е, че няма такава аналогия. Има само голям мерак да изревем “болгар,болгар” насред Европа като най-бедната страна в ЕС, която вместо да “избие рибата” като изтреби корупцията и да се отблъсне от дъното най-сетне нагоре в европейското състезание за по-добър живот, залага на “парата в свирката”, както се казваше във вица за съветския параход.

Има(м) и обосновани от досегашни примери подозрения, че от патриотарската инициатива ще се възползват най-много политическите мутри (рожи на руски) в българските политика.

Рожи на пилона на Рожен! 

20 мнения за “Рожи на пилона на Рожен”

 1. Да издигнеш този пилон (пирон) на Рожен е все едно да се чукаш насред площад Независимост и да кажеш, че това е патриотично и безобидно. Не му е там мястото. Болни мозъци крадат пари. Става много лесно през строителство и прекарване на магистрали.

 2. Много по-патриотично щеше да бъде хилядите пръснати по “преместваемия” заместител на полови белези, да бяха вложени в премахването на някоя(и) от стърчилките нацвъкани в памет на руските мародери нахлули в България през 1944 година.

 3. Ами то от късопишковците освен да цвъкнат някой дълъг пилон или някое грозно джилязу с размахан шмайзер насред Европата и да крещят “Булгар, булгар” друго не може да се очаква. СИК транзит глория мутри. Остават Златю Бояджиев, Иван Милев, Панчо Владигеров, Гена Димитрова, Борис Христов, Райна Кабаиванска, Соня Йончева, Георги Марков, Георги Господинов, Вл. Димитров Майстора, Радой Ралин, и мн. мн. други…

 4. Рожи на пилона в Рожен, гениално!

 5. – на 22 юни 1941, когато според “историците” ссср-то е “подло” изненадано в гръб, а то, ссср-то, бомбардира Добрич – за 2-ри път за по-малко от 30 г. България е нападната от т.нар.”освободители” – братушковите бомбардировки през 1941г. на Русе, Стара Загора, Казанлък, Горна Оряховица, обстрелването от море през 1942г на българските градове по Северното Черноморие, потапянето на българския кораб „Струма“с 700 пътника на борда – това не е необоснована агресия , а трасиращи терористични акции на територията ни, която руснаците смятат за своя – след пришиването ни към московската интернациона зона 1919 г. и обявяването на чинията на дядото за нациценност, след мутрофановната изцепка на Шипка, че русия е “зашита(!!) в генетичния код на българите” … от урва на урва – сега на Роженския събор руските ни патриоти ще качат на пилона националното ни знаме … приZвани
  https://pbs.twimg.com/media/FzNckFoWwAEdjht?format=jpg&name=large

 6. Турнаха арматурка, джурнаха бетонец, сипнаха го… оха… Още арматурка връзват и още бетонец ше сипнат, че инак няма да е арме-бетон. След това иде ред на гръмоотвода. Бая височък, ама тъй трябва. Мълнии ли ше лови – или за резил го прайм…, няма да се излагаме я… Проектанта за първи път е заспал блажено след свършената работа и е спрял да се притеснява, за тръпнещия си от гордост сфинктер. В ход е изготвяне на декларация, която официално ще бъде представена за обсъждане на общото събрание на комплексарите в България. Не съм запознат с текста, но подочух, че ще е нещо от рода на: “И в слънце и още по-добре в буря, от мълнии ще ви пази масуря. А вдигнеш ли поглед нагоре…” Не мога да кажа как завършва декларацията, защото източника ми на информация, малко се притесни и…
  Трагична комедия. Не знайно обаче в колко части.

 7. Значимостта на едно знаме не е в неговия размер, а в делата, извършени в негово име! Това, което тече в момента са комплекси и евтина пропагадна!

 8. Закъсняха копейковците. Блатните развяха не едно а три знамена по високи от нашето (ploshtadslaveikov.com) Е успокоението е че са на несъществуващи държави- СССР, Руска империя и загиващата руска кочина.

 9. Думата е за пари. За кинти, мангизи, кеш. Овцевъдът караколЭвич, под патронажа на рундю казачока и обгрижен от ДПС, е свил/откраднал/отпънал едни евро пари с едни виртуални овци. Нещо към 2,000,000€. Ама Кьовеши го подпукала. И понеже и 2,000,000€ са пари, караколЭвич, тоз настаяшчий бълхарский патрЭот иска да се изиндулгенци с тоя пилон. Схемата е – отчитаме строеж за 2,000,000€, а свиваме 1,500,000€. А догодина пилонът ако ще да пада сам. Ма измамили са го умничкия патрЭот. И портретченца на пупи късото да раздава, и безплатни татуировки на Ботев и Левски по патрЭотични корми и други телесни части да прави, няма да му се получи. Едно пиленце от рю “Жозеф 2” в Брюксел ми го изпя. Ха хаирлия на печелившите.

 10. По темата – разкошна статия в последния брой на в. СТЪРШЕЛ.

 11. – от “Die Fahne hoch!” на нацитата в Германия … до рожа рашизма и последните над 15 години зараза от сменящи се една след друга безумни опорки на хибридната рашистка пропаганда, която може да ни струва бъдещето, ако Украина не плаща чудовищна цена
  – за избора на демокрация – от 45:09 мин
  https://www.youtube.com/watch?v=RLD4Jh9lwbw

 12. Особено престъпно е , че служебният гълъбарник, и директно зИльоната гнусна ПРЕСТЪПНА превратаджийска НЕзаконна ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень са платили от “държавни” фирми , дори губещи да правят “дарения” за този ЧАСТЕН строеж в защитена зона , за частните комплексарщини на един “патреотарски” инфантилен лумпенизиран дИбиль!
  Стотици хиляди, повечето, идват от служебният гълъбарник, от отрочето на на большевишкият “икономист” – геЙчевь, който фалира България в правительството на виденовЬ, и направи пенсиите по 1 долар , в полза на мутромилиционерските му ТЪПькачи , начело с МУТРИгрупь! Одите на хуйло ви!
  Затова трябва да се премахнат “патреотарските” курсове по войноЛЮБСТВО, които служебният гълъбарник въведе за учениците, по заповед на мирЬлюбецът от ДРОНЬдуковь2 – зИльоното краZZнотиквено путлерастко човече – реZZиЛдентът лумПен гадень! Оди на “масонския” ти зидарски майстор геЙрговь, оди на хуйло ти!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 13. Ако помислим назад във времето на възникването на идеята и възлагателното писмо за проектиране , може да се окаже около датата 24.2.22 ! Та в еуфориата от очакваната победа за 3 дни , замисълът може да е бил за “велик” руски байрак…? От какъв зор иначе такъв 100 метров кол?!

 14. Статуквото и задкулисието измисля всякакви глупости, които да отклонят погледа на стадото от това, че ги стрижат до кокал и ги доят до последно.
  И това ще е така, докато стадото е стадо.

 15. Мисля, че живеем в демократична държава. Така са решили организаторите пилон да правят, нека правят. Който има други приоритети да се организира да набави средства и да направи каквото си иска. Толкова е лесно и просто. Ама недоволни бол.

 16. Към Ivan:

  Имам(е) приоритета да махнем най-високия (съветски) монумент в София и подобията му в страната, но не се намират “спонсори”.
  Изобщо не стигаме до момента да се събират пари за премахването на МОЧА.

  В демократичната ни държава е позволено и спонсорирано всичко друго, само не и освобождаването от символиката на “освободителите”.

  Никой българин няма нищо против българското знаме да се вее навсякъде, но в случая става дума за избиване на комплекси ( щото има пари точно за това упражнение, финансирането на патриотарството е част от програмата ” да си пазим цървулите от вредната европеизация”, зад което стои пълзящата рашизация).

 17. според мен,тук се търси легализация на чинията-индиректно-ето видите ли …и по други върхове има монументи.

 18. Към
  Ivan
  23.06.2023 в 16:52:
  Г-не, “другарЮ”, примитивните патриотопитеци нямат нищо друго в лумпенизираните ТИКВИ, всички сме българи и всички сме патриоти! Тук никой не се “състезава” в патриотарският “спорт”! Тук няма по-по-най българи , а “другите” са “чужди” еврогейски соросоидни унтерменшени, но такива като вас и тоя примитивен пилонофиль НЕ могат да го “разберат” , а и НИКОГА няма да го “разберете”!
  Вие си мерите “патриотизма” в повече метри , повече тонове и повече празнословни “патреотарски” нечленоразделни звуци и надписи на патреотарските ви “сакрални” капища!
  Да , тоя железен кол , излят от османския султан Ердоган, не ни пречи, не ни пречи , не ни пречи…. , но това показва “нивото” на неговото и на другите патреотари умствено “развитие” от иZZраждане, МВРО, кУпейкинь и зИльоната гнусна фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен, който е рекетирал “държавни” предприятия да “даряват” милиони за тоя ръждясал ЧАСТЕН железен кол, дори и губещи като БДЖ, и от земеделското министерство на геЙчевь-младши!
  Ако тези пари ги бяха ДАРИЛИ за нуждаещи се болни деца и възрастни, или за ремонт на болници в някоя малка община или за борба с путлерастката пропаГАДность, поне, щеше да има неоценимо по-голяма ценност и полза , отколкото да ги прахосат за “повишаване” на “гордоста” на един ЧАСТЕН пилонофиль , който избива примитивните си комплекси и грандоманска инфантилност за сметка на българската природа , защото само крана за издигането на пилона ще е тежък стотици тонове, без да броим и другите тежки транспортни камиони. А транспорта на железният кол високо в Родопите , е многократно по-скъп отколкото ако бяха го построили на долу на турската граница, близо до турската работилницата ,която го е произвела, същото важи и за изливането на бетона и арматурата далече и високо в Родопите!
  Ето такива фатмашки грандомански комплекси избива и дИбильизираната зИльона примитивна лумпенска ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень! Оди на пасоль-свиневъдния “масонь” геЙрговь , оди на пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ, оди на хуйло ти!
  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 19. Събора в Рожен както и многото събори в този район по това време са в памет на Илинденско-Преображенското въстание. Патриотизъм е да дадеш живота си за род и родина, а не да предадеш род и родина и да се оправдаеш с едно голямо знаме! Точно това знаме, ще осъди предателството им.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.