Защо руският цар се прави на милостив към метежниците?

Имаше един стар, но актуален за московията виц от времето на комунизма за гражданина, който се обърнал и спонтанно ударил шамар на милиционер, който го настъпил в градския транспорт. Останалите пътници яростно се включили и пребили милиционера. Арестували ги до един и на разпитите се оправдавали : “мислихме, че ги почнахме”.

Нещо подобно се случи на 24-ти юни в московията навсякъде, където се появиха въоръжени противници на режима. В Ростов на Дон администрацията, вкл. униформената, се изпари. Гражданите решиха, че “почват” властта.

Радостното посрещане и изпращане на наемниците там е документирано по несъмнен начин. Това беше най-големият шамар от страна на същия този народ, комуто с три дни закъснение Путлер реши лицемерно да благодари, че не е подкрепил метежа. 

Fighters of Wagner private mercenary group pull out of the headquarters of the Southern Military District to return to base, in the city of Rostov-on-Don, Russia, June 24, 2023. REUTERS/Stringer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всъщност практически никой не подкрепи режима. Не известен нито един случай на спонтанна гражданска съпротива срещу похода на Пригожин, а няколкото опити за атакуване от въздуха на напредващите въоръжени колони, завършили трагично за пилотите, изглеждат като някаква грешка и резултат от объркване. Ако имаше заповед за това от центъра, наземните мишени на настъпващите щяха да бъдат унищожени до крак от съответния армейски арсенал с ракети, артилерия и авиация.

Не по-малко тревожно за режима беше и мълчанието на висшата администрация. Руски коментатори изчисляват, че преди 9 сутринта на 24-ти юни, когато най-сетне по телевизията се появи Путлер със заклеймяващо изказване срещу метежниците, само един губернатор, гаулайтерът на окупирания Севастопол Михаил Развожоев, е направил изпреварващо подобно изказване. 

Явно и по върховете на държавата масово са смятали, че ги “почват”. 

Видно е от тези факти и без сложни анализи за ставащото в московията, че Путлер има от какво да се притеснява и да се прави на добрия цар, който милостиво опрощава най-големия грях в царството му, какъвто е въоръженото посегателство срещу абсолютната му власт. Умилква се.

Очакваните по дефиниция репресии на провинилите се или са дълбоко засекретени, или (което изглежда по-вероятно) не са задействани на този етап. Всеки мълчалив наблюдател на похода към столицата е на практика предател спрямо Путлер, а това са огромното мнозинство от висшите администратори, назначени от самия него. За пасивния народ да не говорим…

Не знаем как стои въпросът в армията, която Путлер сега изобразява като достоен защитник на Отечеството, изпълнявайки заповедта му да не допуска да се пролива руска кръв. Ще узнаем следващият път, когато делото на главореза Пригожин, послужил като пробен балон, долетял с шепа наемници до столицата, ще бъде продължено от “достойни руски офицери”, решили да сложат край на агонията на матушката.

2 мнения за “Защо руският цар се прави на милостив към метежниците?”

 1. Вертикалата на властта, както се видя се крепи не на силата и, а на овчедушието на населението.

  Но и не тръгнаха, с изключения. Радваха се. Толкоз.Сега ще страдат, както обикновено. Мужишки неволи.

  Съветският народ, както може да се назоват жителите на Русия, е произведен по държавните стандарти на СССР. Бройлери.

  Държавата там не се разбира като общодостъпна кофигурация от публични услуги за гражданите, а еманация на силата, мощта, културата, духовността, цивилизацията и т.н.

  Там, чиновникът е началник на гражданина. Лекарят на болния…и т.н. спомняте си. И гражданите се делят на правоимащи- и правонямащи. И смисълът на живота е да се включиш сред правоимащите. Примерно в герб. Или дпс. И т.н.

 2. “Милостивият” фашист Путлер е арестувал ген.Суровикин, който е знаел предварително за метежа на Пригожин.
  В неизвестност е и Валерий Герасимов.
  67-годишният Герасимов е висшият руски военен, на когото е поверено командването на военните действия на Русия в Украйна и той отговаря за едно от трите “ядрени куфарчета” на Русия,

  П.П.

  Аз не съм комунист!
  И никога няма да бъда!

  Аз, Видьо Видев,
  съдя по делата на човека,
  а не по делата на предците му!

  Васил Терзиев официално е кандидат за кмет на София.
  Васил Терзиев е пример за подражание!
  Васил Терзиев е милионер с честен труд!
  Васил Терзиев се е наложил в световния АйТи-бизнес, където конкуренцията е жестока!

  Видяхме какво е “моженето” на проста учителка по руски?
  Не е ли по-добре световния АйТи-специалист!

  Само комунисти и фашисти преследват
  “до девето коляно”!

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!

  Нашите приятели,
  могъщите САЩ и непобедимият НАТО
  са гарант за свободата ни!

  Просперитетът ни зависи
  единствено от нас!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.