Приятелският рикошет и съпътстващите жертви в закъснялата стрелба срещу наследството на ДС

Кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София предизвика (не)очаквано бурна реакция във връзка с предците му от ДС, но не сред левите и явните противници на либералите, чийто кандидат е Терзиев, а в средите, определяни като десни. Това предизвиква радостта на левите и рашистите, които без да си мръднат пръста получават прекрасен подарък. Потриват доволно ръце.

Най-критично настроени към правото на младия Терзиев да се бори за доверието на софиянците са тъкмо гравитиращите около първия любимец на Решетников в българската политика. Това беше собственикът на партията, за която рашисткият надзирател на България от КГБ публично заявяваше, че е най-мила на Кремъл в България, но това не попречи на остатъка от някогашния СДС да се разтвори удобно в партията му.

Такъв е случаят с Румен Христов, лице на обезличаването на СДС. Превърна трибуквието в брошка на ревера на бившия милиционер, който откърми рашизма като главен секретар на МВР, кмет на София и премиер до степен, че да му се наложи вече в качеството на осъзнат като чист (изпран?) евроатлантик да се бори със собственото си наследство в наше време. Сега същият Христов е яростен спрямо кандидатурата на Терзиев.

Имам желание да помогна някак на своето (незначително “за световната революция”) ниво на кандидатиралия се вече Терзиев, но си давам сметка, че по-скоро мнението ми може да бъде употребено срещу него в духа на упреците към “краставите магарета” . Каквото и да добавя към всичко, което съм направил, казал и изписал по въпроса, ще прозвучи като опит за лично оправдаване. Но и да премълчавам напълно въпроса не отива на едно “краставо магаре”. Ето защо ще маркирам с един къч позиция без да ангажирам никого от стадото.

Четох правдив анализ по този повод на Николай Слатински във Фрог.нюз.Чест му прави да признае, че не се гордее с факта, че не е бил свързан с ДС и че би се гордял, ако му бяха предложили сътрудничество, но е отказал. Позната ми е тази позиция от множество частни разговори с доказани антикомунисти. Многократно са ми признавали нещо подобно за себе си, но Слатински го заявява публично.

Гледах по TV 1 интервю с Диана Иванова”, журналист, изследовател на явлението (наследството) на ДС. По-точно в случая ставаше дума за “децата на ДС”. 

  И двамата обобщават, че никой, който е бил свързан с ДС, не е осъдил този инструмент на комунистическата диктатура. С тази част от техните съждения не мога да се съглася.

Има един, който доказа не само на думи съпротивата си и практика престана да бъде част от семейството си, шокирано от този съзнателен избор на самостоятелна житейска и обществена позиция. Закри с един свой подпис и по своя воля 26 кореспондентски пункта на службите в чужбина ( защото това включваше не само ДС, но и РУМНО). Не познавам друг ръководител на българско ведомство, който да е направил нещо подобно. 

В резултат на това и (на много още от същото), повече от 30 години по-късно, бива определян все така като “предател”, “американска” или “еврейска подлога” и получава непрекъснато заплахи за живота си. Някои от тях в момента биват разследвани (отново и за пореден път) без особени изгледи да приключат с повдигнати обвинения. 

Мога да продължа, но ще спра дотук само с този пример, за да се обоснова, че обобщението на споменатите по-горе коментатори не отговаря на истината-както повечето обобщения, които поставят по формален признак под общ знаменател хора с различни съдби. Изключенията може да потвърждават правилото, но когато биват третирани с ютията на общия знаменател от това губи истината-същата, за която казват, че трябва да бъде изречена докрай във връзка с ДС.

Иначе претенциите към младия Терзиев да се разграничи от миналото на своите предци са напълно легитимни, особено ако бъдат погледнати с очите на репресираните от режима и техните близки. Това изискване трябваше да бъде предвидено от онези, които го номинираха. Трябваше да поемат част от тежестта на задачата. Можеха да намерят начин и форма да споделят товара. Сега вече е късно. Подложеният на приятелски огън “виновник” е заплашен от изкривяване на акцента в предизборната му кампания и има само един избор: да върви напред с този камък на гърба си или постоянно да се оправдава. 

Изборът (му) вече е направен и вътрешновидовата препирня дали е бил правилен със задна дата носи дивиденти на общия противник, който задължително ще се възползва от това.

 

 

 

 

57 мнения за “Приятелският рикошет и съпътстващите жертви в закъснялата стрелба срещу наследството на ДС”

 1. То не е само Шивача. Аз понякога не схващам, защо все пак няма други внуци а все (милионерчета) на ДС, на ЦК на БКП, на нечий “голЕм” милиционер….
  Само това ли оцеля в клета България, опожарена, ограбена и обезчестена от Червените “идеалисти”.
  Айде сега погледнете Испания. Тя се оттърва навремето. Ако и ние имахме тоя късмет, тук щеше да е малка Испания и всеки честен Българин, щеше да се радва на труда си , имуществото и семейството си.

 2. Защо нямаше предварителни избори? Защо и до кога решенията за издиганите кандидати ще се правят от шепа хора? Демократичните избиратели не са като гласоподавателите на ГЕРБ да ги подкарват с гегата!
  И защо ППДБ не помислиха предварително, че тази кандидатура е спорна и ще предизвика негативни реакции сред много от десните избиратели.
  Защо не решиха да издигнат кандидатура, която обединява вместо такава която разделя!
  И то в момента, когато Волгин ни се подиграва с превъзнасяне на така наречения народен съд!
  Не критикуващите са виновни за случката а тези, които предизвикаха тези основателни за много хора критики.
  Имам чувството че ППДБ са доста глупави и възможно най-удобната и полезна опозиция на статуквото.
  Само си представете как днес социалдемократите в Германия издигат Хайнрих Химлер, който е внук на Хайнрих Химлер за кмет на Бон. Какво би се случило?
  Да няма как да се случи, защото германците са осъзнали престъпленията на своите родители и не биха кръстили децата си на тях а и не биха се кандидатирали за подобна позиция, защото знаят какво е емпатия и какво чувства ще предизвикат.
  Те са си научили урока. Остава да си го научим и ние.
  За това господин успешния бизнесмен има един разумен изход и ако наистина иска добро на околните може да каже само едно – “ИЗВИНЯВАЙТЕ, аз не съм подходящ” и да продължи да си гледа бизнеса и да помага според това какво му казва сърцето.”
  Това със сигурност ще предизвика уважение в жертвите на терора създаден от дядо му и баща му.

 3. Аз на негово място щях веднага да подкрепя Борис Бонев и да помагам отстрани…всъщност, ако има правилна кандидатура, тя е Борис Бонев, с Трайчо Трайков областен.

  Проблемът, г-н Инджев е, че ние допуснахме вътрешното противопоставяне на големи групи от “населението” и сега сме лесна плячка.

  А господин Слатински да си припомни нелепия министър на културата на ПП, чието основно качество бе, че е на 31 и е учил в щатите.

  Тези проблеми не са изживени, защото не са осмислени, и днес трибуните решават мача.

 4. От какви “антиЧЕНГЕСАРСКИ” позиции , и с какво “лице” могат да говорят проZZт(итутк)ите от каззионното с(ъс)ДСь , което няма нищо общо с тази абревиатура, те даже не са смокинов лист , защото нямат никаква автентичност и легитимност, а са тотален фейкь и абсолютно МЕНТЕ!
  Те защо не кажат , че над 15 години “кметь” на сАфия е една настаящая учительница по раZZийскиЙ язикь, която няма никаква “компетентность, , нито “квалификация” , нито цензь , нито дори грамотность за този пост, и беше само една послушни шлюха на грберасткият си вождь и герберастката му шайка, пионка и марионетка , която открадна над 50 милиарда, с лихвите, от сАфийският бюджет , през последните над 15 години , заедно със герберастките си помощници от СОСь . И това се вижда дори от прозорците на парламента, от разхвърляните жълти павета , след поредният 10-ти “ремонт, на предишните “ремонти”! Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрбьерасткиЙ , одите на Винету, одите на агенть БудаХари, одите на хуйло ви!
  След учительницата по раZZийскиЙ язикь , герберастката шайка няма как да говори “против” ДСь! Която оборудва позорното савецко-чекистко капище МОЧА, отново, с постоянна жива охрана от “народната” милицията , която не охранява данъкоплатците й , но пази МОЧА и МОЧИ-те! Също така осигури и постоянно видеонаблюдение от пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ.
  Също осигури постоянно осветление на МОЧА и МОЧИ-те, макар голяма част от поверената й сАфия да е потънала в мрак.
  Също така постоянно “ремонтира” МОЧА и МОЧИ-те, както всичките други “ремонти” в сАфия!
  Същата постоянна грижа фандъковНаЯ има и за путлерасткото пасолство на Драган Цанков!
  Без да броим постоянните путлерастки сборища, разрешени лично от фандъковНаЯ, на разните “нощни вълци” , безсмъртни полкове , комунистически годишнини и даже на платените путлерастки лумпени на кУпейкинь и кУрвела извършващи погроми на сградата на ЕС в сАфия!
  Същото е положението и с “църквата” на КГБь , намираща са на жълтите павета!
  Така че, фандъковНаЯ продължава поетите ангажименти към Путлер от путлерасткият орденоносец и неин предшественик и вождь – бокоТИКВАТА!
  Одите на хуйло ви!
  За сведение на шлюхите от сДСь кандидат-кмета на ППДБ никога не е поемал никакви отговорности и ангажименти към ДС , просто защото е бил около 10-годишен , когато падна тоталитарният режим на БКПь, през 1989г..
  Не имал криминално мутро-милиционерско минало , като герберасткият им вождь бокоТИКВАТА!
  Напротив всеки може да отсъди , каква са личната полза и принос за икономиката на България на бокоТИКВАТА , и на кандидат-кмета на ППДБ, през последните 30 години! Както изобщо и на корупционната герберастка шайка , спрямо приноса на партиите стоящи зад кандидатурата на Терзиев, през последните 20 години!
  От една страна са откраднатите корупционни стотици милиарди и трилиони от герберастката шайка и бокоТИКВАТА в сакове, чували, чекмеджета, кюлчета , къщи за тъщи, имения в Барселона, и директно в корупционни оффшорки, от другата страна са ППДБ и Бонев , заедно с техният кандидат, който е допринесъл лично за бързото развитие на българските високи технологии и икономика!
  От една страна герберастката корупция и кражби за много милиарди, от другата приходи за българската икономика и развитие на високите технологии от ППДБ и Терзиев!
  Нека всеки отсъди кой е по-полезен за България !
  И разбира се Терзиев ще има сянка от миналото на своите родители, но е важно че ППДБ и Бонев не са го избрали заради това!
  Той едва ли сега ще вземе да възхвалява ДСь , след като не го е правил и досега ! И едва ли лично е зависим от това! А пък и не е бил част от политическият живот в задунайския Бандитустань досега!
  Така че всеки не може да избяга от корените си , но трябва носи единствено отговорност за делата си! Иначе има и други примери за вменявана вина за всички поколения, като тази на евреите ! Или “вината” на “монархофашистите” и децата им, в периода 1944-89г., вменявана от БКПь, личният господар на ДСь!
  В заключение може да се каже , че това е пробване на някакъв нов и бизнес подход за избор на кандидат-кмет на София от ППДБ, приложен вероятно по харвардският опит, особено на Асен Василев , и ще видим дали той ще се оправдае! Както и другите лични противоречиви опити на Василев във финансите на България, особено с бюджета, за което трябва да си вземе лична бележка, иначе “приятелският” огън от герберастката шайка и бокоТИКВАТА ще му се видят детска игра! Засега!

 5. Аз съм плътно зад кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София!
  АиТи-специалист от световна величина!

  Адмирации и за “краставото магаре” Иво Инджев!

  Кои са най-големите убийци на българите?

  Не е Василий българоубиец!
  Не е византийското робство!

  Не е Ахмед Барутанлията!
  Не е турското робство!
  Не са кърджалиите и даалиите!

  Най-големият убиец на българите е Кремъл!
  Най-големият убиец на българите са българските комунисти!

  Има ли нашественик, който да е пролял толкова българска кръв?
  Има ли нашественик, който да е измъчвал българите по толкова нечовешки начин?
  Има ли нашественик, който да е разкъсал душата на цялата българска нация?

  Владайската социалистическа република 1918г.!
  Земеделската социалистическа република 1923г.
  Атентатът 1925г., когато са убити повече генерали, от убитите във всички войни, които България е водила!
  Само за два месеца след 9-ти септември 1044г. комунисти и червеноармейци избиват без съд и присъда над 40 000 българи по градове и села!
  Повечето от които са с неизвестни гробове и до днес!

  Най-големите убийци на българите са комунистите!
  100 години терор, който продължава и до днес!
  С тази 100-годишна история ли се гордеят
  социалистката Нинова
  и мимикриращият комунист Борисов?

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!

  Нашите приятели,
  могъщите САЩ и непобедимият НАТО
  са гарант за свободата ни!

  Просперитетът ни зависи
  единствено от нас!

 6. …”Иначе претенциите към младия Терзиев да се разграничи от миналото на своите предци са напълно легитимни,….Това изискване трябваше да бъде предвидено от онези, които го номинираха.” …
  Ама още ли не се е разграничил?????
  И защо му е да става кмет? Какво иска да доказва ? Защо на държавна служба – нали е преуспял в бизнеса, въпреки “Осемте джуджета” , препънали много бизнесмени по пътя към успеха? Случайно ?
  А питаха ли Иванчева не иска ли да се кандидатира или може би е по-добре да си стои в затвора , че им пречи на далаверите.
  Ами Трайчо- защо изведнаж се оказа по-недостоен от желаещия да се доказва потомък?
  Не видяхме ли какво надробиха за 30 години ” променилите се ” и техните наследници, желаещи да се доказват?
  Току спуснат някого и сме готови веднага да забравим всичко като хипнотизирани.
  Няма ли хора в тая държава несвързани с ДС?
  … и още хиляди въпроси…. до истинското пречистване.

 7. Ето защо Терзиев не е ок за кандидат на дясното и автентично демократичното!
  https://www.youtube.com/watch?v=S2g4ic9Xn_I
  Аз не оспорвам неговото право да се кандидатира. Но нека си го издигне родата, ДС, БКП, БСП и т.н. Да си гласуват неговите хора! Аз съм против това репресираните, контролираните и ограничаваните от ДС да нямат право на свой кандидат, който да няма нищо общо с ДС!
  Ние сме демокрация. Всеки има право, за това нека не се ограничават правата на правонямащите равните за сметка на правоимащите и по-равните!
  Терзиев да си ходи и да си прави бизнеса и ако иска да се кандидатира от БСП. Така ще има повече успех.

 8. Благодаря на г-н Инджев, че дава възможността всеки да изкаже мнението си. Нека и аз кажа моето. Писна ми все децата на “бившите” да са най умни, най успели, най образовани…най, най, най… Това не е някаква завист. Просто 30 години ми писна от тях! Как никой от тези преуспели и забогатели не реши да помага без да се споменава името му. Има толкова начини след като сте умни, богати и кадърни да помогнете- с идеи, с експерти, с пари. Направете го за града, за квартала, за държавата ако щете… Но децата на бившите не искат така. Пуста слава и жажда за власт! Между другото къде се изгубиха наследниците на юпитата- т.нар милениуми на Руменчо Чолаков? И той завършил Кеймбридж внук на партизанин, син на министър…. Ами не ща такива. Мръсни и нечистоплътни са ми! Никаква вяра не мога да им имам. Въпреки техните пари, образованието, дипломите и компаниите. Ако толкова няма кадри бих предпочел да внесем някой можещ, знаещ и образован от чужбина. Както купуват отборите чужди играчи да си купим и ние кметове.

 9. Сигурно сте чували, г-н Инджев, за един офицер от SS, Гюнтер Грас, се казва, писател. Та той, 1956 има един разказ за детска учителка, която напуснала работата си, когато осъзнала, че като ученичка в хитлерюгенд, била щастлива. Следователно е увредена. Следователно не е достойна да възпитава деца.

 10. 0815
  30.06.2023 в 19:30

  “И защо му е да става кмет? Какво иска да доказва ? Защо на държавна служба – нали е преуспял в бизнеса, ”
  Както е казал Айнщайн:
  “И да имах време да обясня,
  ще ти трябва цяла вечност да го разбереш”

  Доколкото миналото на предците му,
  “до девето коляно” отмъщават само
  фашисти и комунисти!
  Ти от кои си?

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!

  Нашите приятели,
  могъщите САЩ и непобедимият НАТО
  са гарант за свободата ни!

  Просперитетът ни зависи
  единствено от нас!

 11. – Вили Лилков: При Васил Терзиев личи неподготвеност и неувереност Голям компромис е направен в ПП-ДБ с издигането му – https://stolica.bg/izbori/prof-vili-lilkov-fandakova-me-nauchi-che-problemi-se-reshavat-s-umenie-i-takt
  – Диана Иванова, Свободна Европа: “Не е достатъчно да кажеш – осъждам този режим, който е погубил хора, съсипал е съдби, създал е класови разделения. Нужно е да поема лична отговорност и да направя връзка между осъждането на режима и собствената си биография” – искаха и от арх.Игнатов да поеме лична отговорност да дава обяснение за снимки отпреди 10 години на годеницата си , която всъщност е искала помощ от МВР
  – Евгений Михайлов:”Тези дни “либералните” анализатори често повтарят : “Децата не трябва да отговарят за прегрешенията на родителите си”. И това по повод издигането от ППДБ за кмет на София на Васил Терзиев – дете, внук и племеник на генерали и полковници от комунистическата Държавна сиурност (ДС).Бих се съгласил, но… В главата ми винаги изскача образа на една слаба, късо подстригана, смугла жена с протрито сиво, пепитено палто … Дядовците на милионера Васил Терзиев бяха предрешили и прекършили съдбата на Невена Крапчева и на стотици хиляди като нея! Но сега…!? Сега…наследниците на много такива дядовци са “знаме на демокрацията”,на ПП и ДБ, и искат да командват живота на нашите деца и внуци. Дали ще им го позволим???Аз НЕ!…” – евгениймихайлов , който разказва за баща си:„ инженер, който с много зор успя да завърши. Преди това не са му давали да следва, понеже е бил легионер, царски офицер, който е свалил портрета на Георги Димитров от спалното помещение на ротата, за която е отговарял. Малко след това са го уволнили от армията… Не пробих системата, а избягах от България. Аз бях приет кинорежисура 1973 г. с първия випуск към театралната академия…” Завършва в Москва….”„Дом за нежни души“ получи награди и беше поканен в Манхайм … служителят на ДС, който отговаря са киноцентъра каза, че ще ни пусне, но: „ще ни разкажете като се върнете какво се е случило, опитал ли се е някой да ви вербува“. Заминах. … В края на 80-те се усеща, че режимът се пропуква: “Още през 1988 г. станах член на комитета за защита на въздуха на Русе. През април 1989 г. бях се подписал в подписка до НС срещу Възродителния процес….” и след 2001 бързо се ориентира и престроява и устройва …
  – ЯворДачков в Труд за Васил Терзиев :”Ако той беше базисно почтен човек, нямаше да предаде собственото си минало и да се яви като кандидат на хората, които смятат това минало за зло. Много е просто. За него, което личи и от интервютата му, това въобще не е тема. Той е повърхностен човек, който говори с клишетата от „Капитал лайт“, реколта 2010-та година, които са нещо средно между естетика за по-претенциозни начинаещи мутреси и прохождащи джендър-подражатели, които намират в правенето и яденето на мекици и „домашни“ баници уникално преживяване. Просто потрес. По-лошата новина е, че Терзиев е успешен бизнесмен и идва от Ай ти сектора, което е обратното на политиката…”
  … няма да е изненада ако с Карбовски или Кеворкян са обсъждали потреса си …
  https://www.actualno.com/society/proruskata-propaganda-u-nas-edni-i-syshti-hora-spodeljat-protivorechashti-si-kremylski-narativi-news_1825855.html
  . – всъщност Васил Терзиев е на 11 години през 1989- та

 12. https://www.facebook.com/peter.slavov/posts/10151858483289970
  Защо г-н Славов не е издигнат като кандидат за кмет?
  Ясно е, че има повече в главата си от всички взети заедно в ППДБССФ+АБПФК(наследници)?
  До сега се е доказал като некорумпиран и порядъчен човек, по-познат е и по-доказан.
  Кой има интерес да няма такъв кмет София?

 13. @Видьо Видев
  От кога отказа да се приеме нечия кандидатура е отмъщение или наказание? Това е право също толкова силно и важно, колкото и правото някой да бъде издигнат. След като са го издигнали – ок, техен избор. Но да не се сърдят на друг ако загубят.
  Явно ти харесва метода с гегата – овцете ги подкарва и блеят дружно след чобанина.
  Ами сменяй си компанията, стадото е в ГЕРБСП.

 14. не ме интересува дали дядо му и пра дядо му са били канибали, шефове на ДС или друга подобна измет, мен ме интересува ТОЙ как е натрупал 1 си милион, за да инвестира в много печеливша индустрия, от която в момента печели стотици милиони, не рубли а долари. Ако 1 му милион е честен браво на момчето да става кмет, президент каквото си ще, ако не, а например дядо му го е дал от някъде, прав му път да не се занимава с политика. Това е истинския дебат, който трябва да се води в случая.

 15. За съжаление нашите отново проявяват липса на въображение по отношение на кандидатурите си. Дори комунделите са по/напред с материала този път ако е вярно, че ще кандидатират Ваня Григорова. Този Терзиев го гледах в много добронамерено интервю в сутрешния блок на НОВА и не разбрах с какво е по/различен от другите кандидати и какво го квалифицира за поста. Не чух каква му е визията за изстрадалата ни столица. Като поради някакви причини не са популярните Борис Бонев или Трайчо Трайков, ППДБ трябваше да кандидатират Кремена Халваджиян за кметица на София, която поне за стария ни квартал направи вече доста. Не отричам на никого правото да отрича греховете на предците си, но тъй като Терзиев е непознат дори за своите, това е проблем. Десните хора не сме склонни да гласуваме за румэнрадэвци, само защото руZкото посолство ни го е пробутало.

 16. Благодаря на г-н Инджев, че дава възможност. Темата е болезнена, реже като нож. За тези, които не помнят и не знаят: Д.С. от 1944 г. до сега, и сега в момента, е клон, филиал на КГБ/ ФСБ на империята на злото. Може би ПП-ДБ са отправили тази кандидатура към младите либерални софиянци? Добре.Само да не се получи поредната противотанкова мина, (умишлена) ?… Въпросът е и за за 1-вия милион и за (не)равния старт в едно комунистическо/посткомунистическо общество. И на и.д.Сарафов синът е вундеркинд…- строи със замах.

 17. Присъединявам се към предното мнение – то е и най-прагматичното в случая, а именно:
  Задавам си хипотетичния въпрос ако в България след 89та беше проверена истинска, а не формална лустрация щеше ли въпросния кандидат да има средства за скъпото си образование и за стартиране на бизнес, и то не някакво ръкоделие или занаятчийство?

  Съмнявам се.

  И като изключим успешното му IT CV какво друго остава в неговия обществен актив освен съмнения?

  Нищо.

 18. Аз не разбирам , защо все още по “инерцияТА” от така отричаният от всички пишман-антикомунисти соц , те все продължават да мислят , че заемането на държавната и общинската СЛУЖБИ означават “овластяване”, “издигане” , “превъзхождане” и “предимство” пред останалите “пролетарски” “унтерменшени”?!?
  ЗАЩО????????
  Напротив, тези СЛУЖБИ в една демократична държава означават само и единствено- СЛУЖБА, обСЛУЖВАне на данъкоплатците, ГРАЖДАНИТЕ, общината и съгражданите и съселяните им!
  А не някакъв си “келепир” , както по времето на соца им в деРмократичнаТА “наРОДьна” РАБьспубликь- НРБь, когато НЯМАШЕ нито ГРАЖДАНИ, нито “държава” , нито “общини” ,а имаше…….ИМАШЕ само и ЕДИНСТВЕНО -“партия” , ЕДНА-ЕДИНствена и чуждоземна , колониална , колаборационистка , ТЕРОРИСТИЧНА “партия” – БКПь , и ………..и НИЩО “друго” , НЕТь!
  Пример за продължаване на тази “партийна” “политика” от времето на соца в “общините” е феодалните “кметове” и “общини” на герберастката шайка и бокоТИКВАТА, начело с “кметь” на сАфия фандъковНаЯ- учительницата по раZZийскиЙ язикь!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви МУТРОмилЮЮЮционерскиЙ, одите на бай агенть БудаХари, одите на донь Винету, одите на хуйло ви!
  Така че кандидат-кмета на ППДБ няма да “получава” някакъв “келепир” от кметството на сАфия, НЯМА! Няма да е ,като фандъковНаЯ и “пар(т)ийните” й кукловоди от Банкя, които само прибираха корупционен КЕЛЕПИРь в оффшорките си , чекмеджетата, саковете, чувалите и кюлчетата! Той ще трябва да СЛУЖИ на софиянци, и да напусне комфорта на личният си живот и бизнес , когато се грижи САМО за тях , а не за всичките си избиратели!
  Ето това е разликата и за него , и за партиите , които го издигнаха, в сравнение с келепира и властването от времето на “партийният” соць, продължен още повече в корупционната “пар(т)ийна” МУТРОмилиционерска вакханалия и погром от фандъковНаЯ и герберастката шайка, начело с симеоновският пожарогаССитель и путлерастки слуга – бокоТИКВАТА!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 19. RICOшетниковь, Видьо Видев 🎯

  – по воя ще ги познаете ..
  ” Мафията, която инсталира Кирил Петков начело на държавата, сега готви подобен удар и срещу София! Син на агент от ДС, милионер от чужбина, либераст, е гласен за нов кмет на столицата! Млад и усмихнат като Киро! И държан на конци от чужди посолства! ” – това е инфото на новата фейсбук страница “Вън децата на ДС Кирил Петков и Васил Терзиев от София” …. защото както пише ✒️ СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА:”… Кирил&Асен и компания няма да се откажат да драпат към Властта – #цялата власт. Те разбират така смисъла на завръщането си и пребиваването си в България. София ще се превръща в опоскана София. Натам вървят нещата…”
  – по еднотипнтеи внушения като след записа на руди:” това минава всякаква граница на приемливото. Пълен погром! Не може ГЕРБ да прави коалиционен кабинет и да подкрепя ПРЕДАТЕЛИ. Държавна измяна!!!” – захранка за всички, които не са го изслушали и кльопат заглавията и опорките спуснати от руското посолство … тогава Ицо Хазарта написа:”…Беше адски тежък разговор, за който очевидно никой не предполагаше, че ще бъде слушан от цяла България само пет дни по-късно.Това сме ние, дами и господа – с грешките ни, със съмненията ни, с правилните ни ходове и с глупостите ни. Избрали да влезем в най-гнусната кал и помия на света, с една обикновена мечта – да направим от България място, с което да се гордеем и да не се чудим къде да избягаме от нея.Никой от нас не беше си представял колко сами сме всъщност в тая война…”
  … “до девето коляно” отмъщават само руски еничери – по делата ще ги познаете

 20. Примитивно е да определяш хората единствено по признак произхода им.
  А хората които не са приели първосигнало възгледите на родителите и социалната си среда показват по високо ниво на съзнание – битието не определя съзнанието им.
  За другите важи вица за логиката, няма да го разказвам, но в общи линии – щом кутията е правоъгълна логично е в нея да има нещо кръгло, щом е кръгло то е оранжево, щом е оранжево това е портокал- следователно обвиняемият е пе……т…
  Г-н Инджев удоволствие е да ви чете човек.
  10х

 21. Според мен спорът, който се разгаря дори в този блог, е достатъчно доказателство, за несъстоятелността на въпросната кандидатура. Нима лидерите на ППДБ не са били наясно, че този кандидат ще разпилее гласовете на симпатизиращия им електорат и
  изначално ще осъди избора им на неуспех?! Наистина ли банка кадри на ППДБ не разполага с по-подходящ /по-интелигентен, по-компетентен, по-опитен, по-харизматичен и по-неуязвим кандидат/? Не съм убеден!
  Тогава?…

 22. Гледах (няколко пъти) Методи Андреев в “Денят” при Веско Дремджиев (от 29-06-2023), снощи, пак там, гледах и г-н Светослав Малинов.
  И двете гледни точки имат своите разумни, логични, обосновани доводи!
  Засега не мога да взема страна в този спор на съмишлинеци.
  Благодаря на г-н Инджев че “отвори” тази тема за СВОБОДНО, ДЕМОКРАТИЧНО обсъждане!

  Пак ще пиша…

 23. Доживяхме БС(К)П-то да реват срещу ДС-то.

 24. Либералец
  30.06.2023 в 21:52

  Доколкото миналото на предците му,
  на кандидата за кмет,
  “до девето коляно” отмъщават само
  фашисти и комунисти!
  Ти от кои си?

  “Ами сменяй си компанията, стадото е в ГЕРБСП.”
  Това недвусмислено те издава, че не си никакъв либерал,
  а най-обикновен провокатор копейкаджия!
  В сайта на “краставото магаре” Иво Инджев.
  Нали?

 25. Павел Тинков 💙💛,

  колко “по-интелигентен, по-компетентен, по-опитен, по-харизматичен и по-неуязвим кандидат” … влизаме в ачик болшевишки сценарий – целта е да се подмени и замени всичко, което Васил Терзиев може да предложи за промяна на града, на столицата ни
  – ние сме във война след анексията с цар тук нет-ите на ДпС – започнахме да викаме осанна на ‘месия’ след ‘месия’ и станахме лесно направлявани през марионетки на върха на институциите и държавата…. опитите да освободим превзетата си държава са като контраофанзивата на украинците – под непрекъснат ракетен обстрел на руската пропаганда на ‘цивилното’ население в ‘тила’ – ПП-ДБ напредват с малки стъпки и търсят пробойни в окопалото се статукво и не са се отказали въпреки минирания полит. фронт …
  – воят ще е срещу всеки “по” от мутрата и фандъчка и “по” от всеки, с който копейките на ДпС ще възродят модела’задунайка’ – КОЙ не харесва Васил Терзиев

 26. Вече имахме от същото! Айде да си спомним, че ЗЕЛЕНИЯТ Александър Каракачанов, и той, СИН на виден комунистически функционер – генерал, беше кмет на София. Беше и в парламента. А излезе РОЗОВ! Какво направи той, с какво го запомнихме – запомнихме го с мрънкането му и държането му като обратно колело и с много спорни виждания по въпроси, които изискваха решителност и хъс. Нищо такова не видяхме. Да ме прости със сравнението обаче Кристиан Таков, но как да изберем хубава диня, като знаем, че все червена ще е, ако не е зелена.

 27. Към Разколебан:

  Разбирам,че разколебаните ще търсят изява повече от подкрепящите. Самият аз не си падам по агитацията…
  Но на примера с Каракачанов може да се даде обратния със Софиянски.
  Правилно потекло,но проруски финал на управлението му, когато се договори с Лужков “на мачлета” да изчисти с трудоваци (още имаше такива) и да пази ДЕНОНОЩНО моча с полицейски патрулки.
  За Сакскобгготски да не говорим…

 28. @Видьо Видев
  01.07.2023 в 08:31

  “до девето коляно” отмъщават само фашисти и комунисти!
  Не му знам деветото коляно, не му знам и осмото нито седмото. Излезе информаия само за първото и второто.
  Първото е в Първо Главно а Брата на първото е в 6-то главно
  А второто е ВКР по чието време е ликвидирано патриотичното офицерство. Това ВКР е създадено и командвано директно от руското ВКР.
  Толкова за колената.
  Сега за нещото наречено ЕМПАТИЯ. То е липсващо в гореспоменатите колена, като ще напомня как по времето на второто коляно някой са се радвали как главите на жертвите рипкали, рипкали.
  Фашист казваш че съм?
  Ще цитирам Бай Иван от народния съд
  Известен е диалогът между съдия от „Народния съд“ и подсъдим – член на опозиционна политическа партия след 1944 г.: „Ти фашист ли си, бай Иване?“ … „Абе аз доскоро не бях я чувал даже тази дума, „фашист“, ама сега като гледам, че на всички свестни хора край мене им викате „фашисти“, мисля, че да, и аз ще да съм фашист…“
  Ако правото да не харесвам някой но не му ограничавам правата е фашистко – да, предпочитам да съм фашист. Ти като истински демократ вероятно смяташ, че само г-на Терзиев има право и аз съм длъжен да го одобря без никакви условности и въпроси. От тук и е ясно защо “демокрацията” в България е на този хал.
  И понеже пак си пропуснал моя въпрос – как така г-н Терзиев е успял да развие толкова солиден бизнес в страна тотално контролирана от ДС и 8-те джуджета? Вероятно първото коляно няма нищо общо с това оцеляване.

 29. Отдавна съм дал мнение тук за Кирил Петков – мошенник.
  Виждам спорове здраво сега и не виждам някой да пита – “А, бе май
  има нещо гнило в тая ПП?”
  ПП изродена от Радев, като типичен троянски кон гледам си върши
  чудесно работата – поредното разделение сред останките от
  “демократичното дясно”.
  Действат по същият начин по който Бойко съсипа всички предни
  демократи.

  Кирил Петков който уж в последно време прозрява че всички злини
  идвали от Мацква не си направи труда да проучи Терзиев от какви
  среди произлиза и го одобри за кандидат на местните избори.
  На тези избори реално се гледа съдбата на ПП след предателствата
  които извършиха.
  ПП уж са десни а лансират леви.
  Ако целта им е да оцелеят след предателствата разбирам.
  По скоро мисля обаче че целта им е да съсипят каквото е останало от
  “демократичното дясно”.

  В заключение, ПП се оказаха не само перачи на Борисов – с
  кандидатурата на Терзиев се очертават и като перачи на мръсното
  комунистическо минало.

 30. Либералец
  01.07.2023 в 12:33

  Въобще не пропускам твоя въпрос – “как така г-н Терзиев е успял да развие толкова солиден бизнес в страна тотално контролирана от ДС и 8-те джуджета?”
  Отговарям ти даже с два въпроса:
  1.При десетките хиляди с роднини-ДС, защо точно той стана АйТи специалист от световна величина?
  Това не става “с връзки”, нали?
  2.Защо ти не отиде в чужбина, като Петков и Василев, за да развиеш успешен бизнес в чужбина?
  Защото ти липсва и нещо друго, нали?

  Въобще не ми е нужна ЕМПАТИЯ, нито да цитирам някой, като тебе!
  Биографията ми е достатъчно доказателство за това!
  Твоята не я знам и не ме интересува!

  Но троленето ти ми показва какъв си ТИ сега!
  Което е по-важното, от роднините ТИ!
  Нали?

  Ще се повторя!
  Понеже и ти не отговаряш на въпроса ми!
  Доколкото миналото на предците му,
  на кандидата за кмет,
  “до девето коляно” отмъщават само
  фашисти и комунисти!
  Нали?
  Ти от кои си?

  В рода на всеки ги има всякакви, по-близки и по-далечни роднини!
  За което той няма никаква вина!
  Както казваше Иван Костов, в малка България всички сме братовчеди/роднини/”
  Всеки няма никаква вина, нито заслуга,
  че “щъркелът” го е хвърлил точно в България!
  Нали?

  Или просто си тролчо-копейкин?

  Аз съм твърдо зад Терзиев!
  И отношението към него ще покаже кои са демократи!
  И кои само на думи са демократи!

 31. Аз мисля , че живеем в СВОБОДНА СТРАНА и спорът го доказва !!! Родът на майка ми е селски, има репресирани , има и комунисти . Родът на баща ми има оперни певци , лекари , има репресирани , има и комунисти . Аз съ един обикновен българин , който обича РОДИНАТА си и ще гласува за Терзиев ! Бъдете здрави !

 32. Васил Терзиев не е “АиТи-специалист”, какво остава от световна величина. Той е директор, откакто завършва досега е само на такива постове.
  Коментира се да не се съди по родата обаче с подобна рода си няколко обиколки пред другите. Освен това откъде знаете например че не е бил посъветван за това решение или че не е в някаква зависимост, въпреки че изглеждал като “западен човек”.
  Това че има внимание към него от определени медийни организация и бг рашисти се изказват е нормално. Ако кандидатът е поредният им ход да не очаквате да кажат че става и го подкрепят.
  Две леко заяждащи бележки:
  1. Защо не е завършил в Англия или САЩ по примера на други роднини на партийци?
  2. В CVто си е писал, че владее руски. Започнал е образование след 89г. и ми е любопитно в английската гимназия ли го е научил, в американския университет или след това?
  Въпросът не е толкова в това Васил Терзиев да стане кмет на София, а че обикновено този пост е трамплин към следваща по-висока и отговорна длъжност, от която зависят не само софиянци. Затова кандидатите трябва да бъдат подробно разглеждани и обсъждани, без да трябва на някой да му пука че това може да не се хареса на Хр Иванов, Ат. Атанасов, К Петков или Бай Някой.

 33. Ал
  И моето скромно мнение.Нека си представим,че дядо му е изпратил Някой в Белене,който е бил убит там.Този Някой не е бил женен.Но ако този Някой никога не е ипращан в Белене и по-късно е станал баща,то синът му би могъл да е някой десен,умен и образован човек и с равен старт с Терзиев. Но понеже не съществува е явно,че равен старт няма.
  Затова сега са те,а тези неродени някои не са

 34. Стефан
  01.07.2023 в 14:50
  Много лъжливи тролчо-копейкаджии напъплиха В БЕСЕДКАТА!
  Това ми дава увереност, че Терзиев ще спечели още на първия тур!

  “Васил Терзиев не е “АиТи-специалист”, какво остава от световна величина.”

  Терзиев е един от основателите на успешната българска софтуерна компания “Телерик”,
  продадена преди близо десетилетие на рекордната по онова време сума от 262,5 млн. долара.

  Провери в съдебния регистър!

 35. Човек отговаря за собствените си постъпки и за постъпките на децата си !!! Има милиони примери за чудесния хора с ужасни родители и обратното , ужасни хора със свестни родители !!! България заслужава нашите общи усилия !!! По делата ни ще ни съдят !!!

 36. Благодаря на господин Инджев, че засяга тази тема, защото тя е много важна!
  Против доказал се с успехите си бизнесмен, при това ако тези успехи не се дължат на подкрепа, която има основите си в мракобесното ни комунистическо минало, не би трябвало да има задръжки за подкрепа.
  Второто условие е, дали и в тази област на действия ще се окаже специалист. Това означава, дали се е изявил като такъв.
  Не бях дори чувал за Васил Терзиев, камо ли за негови изяви, но дори съмнението произхождащо от неговото потекло, мили сънародници, според мен е достатъчно за да бъде отхвърлен като избранник.
  Отхвърлен, защото до този момент все още не е имало такава обществена лустрация, чрез която да сме имали поне някаква възможност, да се оттърсим и евентуално опазим от тогавашните ченгета и комунисти (защото си спомням за един, дето дори си бил запазил за „спомен“ членската книжка на комуняга. И за съжаление, от него все още не можем да се отърсим и продължаваме да му ядем попарата).
  Питам се, след като е станал „някак си“ милионер, поне на него не му ли е достатъчно това? Това, защото знам от опит, за да се замогнеш при „студен старт“, за това се изискват не само умения, но и продължителен як труд.
  При това, този г-н Терзиев изглежда и сравнитело млад, поради което без да му е оказввана „някаква помощ“, според мен, някак си времето МУ за да стане успешен милионер (поне в сравнение с познати ми случаи) ми се вижда малко!?
  Освен това аз гледах интервюто с Методи Андреев в “Денят” при Веселин Дремджиев и както него там, имах същите съмнения. Като във вицът за опареният, дето духал и киселото млеко, за по–сигурно, аз бих предпочел една будна оценка!
  Методи Андреев изказа подобни съмнения, не само относно него, но и спрямо други политически личности, които също споделям. След толкова доказани грешки и подмени, за всичко, което се отнася към бъдещето НИ е необходима една трезва оценка направена от експерти и „опарени“. Дори и при „подходящите“ партии с които някак си разполагаме, трябва да бъдат направени кадрови промени и възобновяване с нови и млади личности, които при всички случаи трябва да имат ДОКАЗАНИ възгледи и действия, които да са проевропейски.
  Това, което винаги съм изтъквал е, че не изказаното от някой, а многократно доказаното с действията му, са основанието за едно доверие.
  Относно обявеното “краставо магаре”, то от десетилетие винаги е показвало, че не може да има каквото и да било основание за някакво съмнение относно „КРАСТА“.
  Ех желания, то магарето, да би желалоало да стане водещ политик. Бей геби, биха казали дори и комшиите ни!
  Резюмирано, щом има капка съмнение, да дойде следващият и то този, който ВЕЧЕ се е доказал, а такива ГИ ИМАме!

 37. Питам се дали ПП-ДБ, преди да обявят кандидатурата за кмет на София на много успешния предприемач и техен партиен спонсор Васил Терзиев, са му задали директно въпроса ще махне ли МОЧА от центъра на българската столица и ще смени ли имената на всички централни улици, булеварди, болници, научни институти, библиотеки и т.н., носещи в момента фамилите на съветски генерали и руски имперски царе с имената на български царе, български герои, световноизвестни български учени, както и ще върне ли оригиналното име на най-големия ни православен храм “Св.Св. Кирил и Методий” и други подобни. Интересува ме какво точно е отговорил и обещал предприемачът и техен спонсор Васил Терзиев преди да издигнат кандидатурата му?
  Дали някой журналист или симпатизант вече му е задал публично тези въпроси и какви са били конкретните му отговори ???? Дали ще шикалкави като спасителя на София Бонев, че “имало и по-важни неща” или ще гарантира с думата си да спази обещаното и даже ще посочи срокове за изпълнението на обещанията си? Това ме интересува преди да реша да гласувам или не за него.

 38. sms💙💛
  01.07.2023 в 16:06

  Освен горните въпроси, задавани от вас, аз бих попитал г-н Терзиев какво е мнението му относно бруталната, безчовечна, престъпна война, която кремъл разпали срещу Украйна?

 39. @Видьо Видев
  Повтарям, Васил Терзиев НЕ е IT специалист, какво остава световна величина.
  Относно обидите ви за лъжлив копейкаджия показва колко сте информиран, щом не знаете публична информация за кандитат за кмет на София, какво остава за мен.
  Продължавайте с инфантилните си коментари.

 40. СМС а ме изпревари за въпросите към г-н Терзиев,това е пробния камък.

 41. Ех @Видьо Видев
  Типичен отговор с отклоняване на темата. И вместо да се замислим върху проблема търсим начин да принизим този, който не пее в хора. Това означава само едно – спора е безсмислен. И потвърждава следното: uомунистите са били дефект и ще бъдат дефект. Без значение дали ще ни се представят за прогресивни социалисти, прогресивни демократи, либерални или консерватори.
  Тези, които съсипваха поколения българи родиха деца, които днес се възмущават, че децата на жертвите постъпвали като собствените им родителите и неискали да ги приемат за автентични. Еми замислете се вместо да обвинявате другите в греховете, които РЕАЛНО са направили бащите ви и все още смърдите на БКП и ДС.
  Да, и ти видьо си един обикновен тъжен трол на статуквото. Чиновническа или партийна мижитурка.
  И да завърша темата. Гласувах за ППДБ в предишните избори преди всичко защото само те даваха индикация, че ще подкрепят Украйна.
  До следващите избори Москва ще последва крайцера си и това няма да е тема за размисъл.
  За това от сега да си знаят, че ако този кандидат остане такъв за тези избори, то ниго ще гласувам на тях за тяхното обединение нито и на следващите. Ще потърся друг представител за моя глас. А ако ми говорят за люспене от сега да си знаят че ще ги изпратя след руския кораб.
  Това е демократичното поведение, това е мое право и ще го отстоявам.
  Повече не желая да коментирам тези въпроси.

 42. И понеже се повдигна темата за управленския опит и успех на кандидата Терзиев, реших да се разровя в историята на Телерик в Заплатата
  Който иска нека чете и сам да си прави изводите. Иска ли такъв мениджмънт в кметството или не.
  https://bgrabotodatel.com/company/177/page:19

 43. Виждам че разни неудовлетворени, деРмократьи и либерденталци се опитват да инфантилизират и “приватизират” въпроса с кандидат-кмета и неговата фирма, като “непорочни” запалянковци от последна инстанция.
  Добре нека видим кой и защо е купил фирмата му . Явно не е имал “пристрастия” и съмнения , когато е давал стотици милиони долари за нея.
  И освен това е добре да се видят също и на кои “партии” са давали дарения?
  Това са само част от въпросите, които могат да дадат меродавна и точна оценка за намеренията на Терзиев и фирмата му!
  Ако е давал деньги на герберастката шайка и бокоТИКВАТА, или на етномултаците ДПСь , или на большевишките от БКПь, или на путлериотите – атака , иZZраждане или други, то това ще е ВЕРЕН показател че НЕ трябва да се гласува за него!
  Защото и подобния на Терзиев собственик на NEXO , вече получи международна заповед за арест от геЙшевь, защото е финансирал ДБ , дори без да развива никакъв туземен “бизнес” в задунайския колониален Бандитустань! Но не е финансирал бокоТИКВАТА и ДПСь, иZZраждане или МВРО!
  Така че има много достатъчно точни показатели , които могат да доведат да верните изводи и за собственика на NEXO , и за самата фирма NEXO , и Терзиев , и за бившата му фирма, и за купувача на фирмата му!
  А колкото за най-крайните противници на Терзиев, то има много начини за действие за изборите! Един от тези начини е да се гласува за общата листа на ППДБ и СС за общинският СОС, чрез преференциално гласуване, но в краен случай да не се гласува за Терзиев по лични субективни “убеждения” , подхранени от герберастката пропаГАДность и фейк новини, в полза на техният “непорочен” наследник на фандъковНаЯ!
  А и съвсем отделен е въпросът дали наследник на мутренската мафия , би бил “по-приемлив” за противниците на Терзиев, от него и родителите му??????

 44. Ето, това се казва дебат! Това което правим тук се нарича истински дебат и това трябваше да стане преди да сервират кандидата. Както виждам мненята са разделени – почти идеално. И това е една идеална причина да НЕ се предлага такъв спорен кандидат. Който и да е той! Това е правилното отношение в една демократична общност и затова Методи Андреев е 100% прав.
  Освен това, за всички безрезервни поддръжници на кандидата: ами съмнявайте се малко – много е полезно в обществен план. Сократ го е казал преди повече от 2000 г. когато там са полагали основата на демокрацията и всеки кандидат за обществен пост е бил тормозен до дупка да отговори на всички въпроси докато не останат НИКАКВИ съмнения.

  А около кандидатурата на Терзиев има много въпроси и малко отговори. Очевидно е и че няма и кой да му ги зададе при тази вече парашутистки спусната ”от горе” кандидатура.

 45. @ よ:
  Нищо не си разбрал от постинга ми. Прочети още веднъж, по-бавно и по-внимателно какво съм написал и може и да вденеш. Не си позволявам мнение нито “за” нито “против” Терзиев. Продължавам обаче да твърдя, че кандидатура, която разделя още с обявяването си електората на ППДБ е ГУБЕЩА! Позволявам си да добавя факта, че за 90% от същия електорат Терзиев е абсолютно непозната личност…
  Препоръчвам ти да прочетеш и написаното по темата от редовните блогъри тук.

 46. Колко хора от пишещите тук имат “идеален” произход и личен живот ??? Разберете , нормалните хора трудно се управляват , но и много трудно управляват !!! Кандидатът ни е Терзиев , нека преглътнем идеалите си . Идеалистите рядко са добри ръководители , особено когато са фанатици !!!

 47. Павел Тинков 💙💛,

  тази кандидатура, срещу която клакьорите на статуквото започна да вие още с обявяването й НЕ Е ГУБЕЩА – точно за електората на ПП-ДБ Терзиев се оказа абсолютно необходимата Личност…в интервюто си за Дарик той говори за необходимостта от разговор по точно тази тема за ДС:
  ” тъй като това отваря неизговорени въпроси в нашето общество , такива, които малко сме ги замели и се появяват само когато трябва да се атакува някой и не системно да ги решим , да минем през този процес на пречистване като общество и да вървим напред. Така че, от тази гледна точка моята кандидатура , отвори тази тема и аз много се надявам да използваме случая () …”
  … та, критиката може да работи за нас/за промяната, за обществото , а не за статуквото , защото атаката е срещу наистина силна кандидатура , но даже старите блогъри тук, и не само тук, подхванаха исото …


 48. 02.07.2023 в 13:41

  Само дето тук не става въпрос за цялото общество.
  Кандидатурата му отвори разделение само сред привържениците на ППДБ.
  Останалите от “обществото” потриват ръце.
  “Неизговорените” и “заметени” въпроси трябва да се разгледат и решат
  от цялото общество и да не са в ущърб на една партия само.
  Сега имаме ситуация в която потърпевшите от комунягите трябва да
  “преглъщат”.
  Защо мамка му стара нямахме веднъж обратната ситуация – лидер (или
  кандидат) в лява партия да е наследник на горяните примерно?
  И да ги гледаме как те се гърчат и “преглъщат”?
  И как точно си представя този разговор г-н Терзиев?
  Избираме го докато си говорим и готово, проблемите са решени?
  Факт е че той е непознат, натресен и спорен.
  Другият факт е че въпросите ги отговаря като добре полиран политик
  вече, не получаваш почти нищо от него.
  Да му се даде шанс казват някой, той бил дарявал много на ППДБ.
  Ами ако целта е с парите да се внедри и ги обезвреди?
  Какво правим тогава?

 49. “тази кандидатура, срещу която клакьорите на статуквото започна да вие още с обявяването й НЕ Е ГУБЕЩА – точно за електората на ПП-ДБ Терзиев се оказа абсолютно необходимата Личност…в интервюто си за Дарик той говори за необходимостта от разговор по точно тази тема за ДС”

  Някой да каже нещо по-различно и се започва.. “клакьори”, “статукво”.. А бе хора, различни сме, гледаме различно на света.. имайте малко повече толеранс..

  Както примерно аз съм толерантен към превземките от ваша страна че това била “точната” кандидатура понеже видите ли той започнал важният разговор.. ами горе долу същата работа като конституцията да се пише от Пеевски.. В един такъв разговор за миналото по-голяма тежест трябва да дадем на потърпевшите, не мислите ли?

 50. Стефан
  01.07.2023 в 18:12

  “Относно обидите ви за лъжлив копейкаджия показва колко сте информиран, щом не знаете публична информация за кандитат за кмет на София, какво остава за мен”

  Повтарям!
  Стефане, ти си просто озлобен трол!
  Което ми дава обоснованото предположение,
  че г-н Терзиев ще спечели още на първия тур!.

  “Повтарям, Васил Терзиев НЕ е IT специалист, какво остава световна величина.”
  Стефане, и аз повтарям ЦИТАТ!

  Уйкипедия. цитат::
  TELERIK
  Светозар Георгиев, Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Христо Косев създават през 2002 г. Telerik, която става водеща глобална софтуерна компания.
  През 2014 г. е придобита от американската Progress в рекордна за региона сделка за 262.5 млн. долара.
  След това тримата се насочват към сфери, в които вярват, че могат да имат най-сериозен ефект върху развитието на България – образованието и предприемаческата екосистема. „Телерик Академия“
  и последният им проект – Campus X, e най-големият частен инкубатор на технологични компании и талант в Югоизточна Европа.”

 51. С такъв род мисля се става лесно “световноизвестен предприемач”!
  Сега сериозно, това долу са фактите. Тук не става въпрос за редови (или заблудени) ДС-ри.
  Методи Андреев е прав – “Помислете, после ще е късно!”

  – дядо – ген. лейт. Васил Павлов Терзиев, бивш шумкар, след преврата е бил 22 г. началник на ВКР. После става член на Централната ревизионна комисия на БКП и член на ЦК на БКП. Има всички награди и отличия на НРБ;
  – брат на дядото – ген. лейт. Тодор Павлов Терзиев. Партиен секретар на МВР, 15 години началник на IV у-ние на ДС (научно техническо нарравление!).
  Също награждаван с най-високите отличия на НРБ;

  – баща – Александър Василев Терзиев, офицер от ПГУ на ДС;
  – чичо (син на втория дядо Тодор) – Павел Тодоров Терзиев, офицер от VI у-ние на ДС. Отговарял за Юридическия ф-т на СУ.

 52. Видьо Видев
  Откъде си сигурен че Терзиев ще спечели на първи тур, да не си от неговите солташаци.
  Освен че Терзиев НЕ е IT специалист, има слаби управленски умения(това е мое мнение), не всичко може да се научи от роднините. Може да ни научат как да се държим в дадени ситуации и как да отговаряме, на кого да разчитаме, но не е достатъчно.
  Телерик не е била водеща глобална софтурна компания. Между другото като е толкова успешна и си запознат знаеш ли защо я продадоха на индийците и другите подробности около продажбата, разпределение на дялове и постове?
  “най-големият частен инкубатор на технологични компании и талант в Югоизточна Европа” означава офиси под наем с маси и столове. Да видите само какви модерни нинджи, новата столична класа, обаче сега приказки как се редили на опашки за храна. Да видиш какви скромни и честни са били висшите комунисти. Дали са и марширували на 1май 86г. или са купували храна от пазара?
  Не бъди такъв отчаян топкотрошач и не чупи топките на хората с високопарни цитати и кухи фрази.

 53. Според мен проблема на България е малкото останали хора с критично мислене и добра обществена памет. Предполагам че повечето които ги имаше вече не са в България и си имат други грижи, други остаряха и така. Само в София не броя вече колко пъти се избират грешни кметове (мотиката се счупи от настъпване :), а София погледнато електорално и политически има много по-голяма тежест от цялата останала част. Така че избора там има и голяма символика.
  А мнението ми за Терзиев ще изразя със старата народна поговорка:
  ”Ако дядо ти е владика, ще станеш поп”.
  За които са я забравили …

 54. Стефан
  04.07.2023 в 00:02

  Сигурен съм, че Терзиев ще спечели още на първия тур,
  защото такива като тебе,
  в безсилието си, продължават да лъжат,
  че “Освен че Терзиев НЕ е IT специалист,”.
  Разчитат на фашисткия принцип на Гьобелс “Една лъжа повторена 100 пъти, става истина”

  Но лъжите ти са смешни в ерата на Интернет.!
  Уйкипедия. цитат::

  “TELERIK
  ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ, Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев създават
  през 2002 г. Telerik, която става водеща глобална софтуерна компания.

  През 2014 г. е придобита от американската Progress в рекордна за региона сделка
  за 262.5 млн. долара.

  След това тримата се насочват към сфери, в които вярват,
  че могат да имат най-сериозен ефект върху развитието на България –
  образованието и предприемаческата екосистема. „Телерик Академия“
  и последният им проект – Campus X, e
  най-големият частен инкубатор на технологични компании и талант
  в Югоизточна Европа.”

 55. Видьо
  Ето ти един линк от твоите предпочитани източници
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB_%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%B7%D0%B8%D0%B5%D0%B2_(%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%87)
  Да вземеш да си махнеш за малко капаците и прочетеш че Васил Терзиев не е IT специалист, нито по професия, нито по призвание, нито по трудов опит.

 56. Най-надеждните връзки са семейните.
  Терзиев може да се извинява и оправдава колкото иска.
  В момента в който стане кмет то това ще бъде много готино изпиране на родата му а и на ДС.
  Излиза все повече информация и за мен е пределно ясно че тази кандидатура няма бъдеще. Освен ако ППДБ не правят сепуко умишлено. Не че ГЕРБ няма да ги свършат подобаващо като му дойде времето.

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-chichoto-na-kandidata-za-kmet-na-sofiya-terziev-nagrazhdavan-za-vazroditelniya-protses

  https://faktor.bg/bg/articles/izpluvaha-novi-mrezhi-na-darzhavna-sigurnost-zad-karierata-na-vasil-terziev

 57. Е, това е доста меко г-н Инджев! Според мен, такива, като терзийката, би трябвало да странят от публични длъжности – имат други начин да са полезни. Да помагат, поне толкова поколения, колкото родата е косила, пък тогава може някакви претенции. Преди това, с уважение или не, благодаря!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.