Каузата срещу МОЧА и подобията му у нас може да обедини разединените заради ДС българи

Давам си сметка , че не е изчерпана темата (и злорадите странични наблюдатели от левичарско-рашисткия сектор още дълго ще се наслаждават на приятелския огън), но вече се очертаха лагерите на поредната братоубийствена война в либералния лагер, предизвикана от болката за миналото на родителите на Васил Терзиев. 

Като изчерпан към момента в същото време изглежда въпросът за другото, не по-малко вредно, стърчащо предизвикателно над главите ни наследство: съветското. 

Къде остана евроатлантическото единство за демонтирането на МОЧА и подобията му? 

И не е ли това въпрос, който може да обединява, вместо да разединява демократичната общност? 

Ако е така, както съм убеден, що за мълчание цари?

Вместо да бъде придвижен въпросът, той е заметен. Не го задават в студиата журналистите, не го лансират и самите кандидати на либералите на местните избори в София. А когато все пак някой попита, отговорът им е твърде лаконичен. Издава нежелание да се занимават.

Вместо това другарите и изобщо патриотарите настъпват на терена на символиката със своя пилон като таран срещу портите на либералното европейско мислене, срещу което “бронебойни патрони няма открити”. Част от тях бранят българския лев от европейското влияние, а вкупом са се хванали за пилона и танцуват на него своя патриотарски танц. Удрят в земята (македонската) Скопие по грандомания и всеки опит това да им бъде казано предизвиква нещо като българска контраатака на нож срещу позициите на вразите.

В Скопие, впрочем, вече тече разследване относно презастроявянето на центъра на града с патриотарска символика. Поучителен пример, бих казал.

МОЧА и подобията са си тук и ни казват точно това напук: “ Ние пак сме тук”, както се казваше непукистката рубрика на в. “Дума” в първите години на подарената ни от СССР демокрация.  

Гласовете, които все пак се опитват да извадят на повърхността потъналата отново тема, са все така персонален вик на загриженост. Заслужават поне те да бъдат чути от съмишлениците.   Ето как Петър Славов актуализира въпроса във Фейсбук:

 

Изгледах с интерес интервюто на номинирания за кмет на София, г-н Vassil Terziev, особено в частта #МОЧА. И тъй като на въпроса ‘какво ще направи с окупаторския монумент’ очевидно бе използван подготвен отговор, който да прехвърли топката в полето на Народното събрание (долното проекторешение в коментарите вече 3ти месец така и не е внесено от някой от депутатите, обещавали #демонтаж предизборно), ще  обърна внимание на г-н Терзиев на следното:

pastedGraphic.png

pastedGraphic.png

Когато един собственик на имот (Столична община чрез СОС по отношение на Княжеската градина, където е МОЧА) има в него вещ на друг собственик (монумента, който е държавна собственост) и последният отказва да изпълни волята на общината (има поредица решения на общинския съвет за демонтаж) и да си прибере собствеността, то Столична община е в правото си да даде срок за изпълнение на този собственик и ако въпреки това монументът не бъде демонтиран/преместен от общинския имот, то общината може сама да направи това, за сметка на собственика (държавата), без повече да чака било то Областен управител или МС да се задействат!

pastedGraphic_1.png

 Би било добре да чуем ясен ангажимент от кандидат-кмета, ако бъде избран ще последват ли горните решителни действия, или пак ще се крие подобно на кметицата с години зад удобното оправдание ‘СОС взе решение, ама държавата не го изпълнява’.

pastedGraphic_2.png

 А защо #евроатлантическото мнозинство и правителство не го изпълняват е  друг важен въпрос, който си е за лидерите на партиите-мандатоносители, които се явяват и номинирали г-н Терзиев!

Не е ли парадоксално  омразната ДС да разединява косвено днес българските демократи, който по дефиниция са срещу съветската окупация на България, но не намират за възможно да се обединят по този рядък за единството им признак?

Не друг, а яростният русофил, покойният вече проф. Божидар Димитров, чух снощи да се съгласява с Левски в старо телевизионно предаване на телевизия СКАТ от 19 февруари 2000 г., че “който ни освободи, той и ще ни пороби”.

СНИМКА ОТ ЕКРАНА

 

 

 

 

 

Неговият гост, покойният писател Николай Хайтов-голям авторитет за патриоти и патриотари у нас, се съгласи с мълчаливо кимване.  

Излиза, че на по-късен етап русофилството у нас, ескалирало вече в рашизъм, втвърдява подкрепата си за всичко руско. Спомнете си скандала с изказването на президента Плевнелиев през 2016 г. в парламента, който повтори думите на Апостола, преразказани от Захарий Стоянов. Цялото русофилско войнство скочи да го заклеймява и да изисква да докаже, че Левски наистина е казал това, което цитира Захарий Стоянов.

Е, моя скромност демонстрира точните думи на Дякона, завещани в първата му биография, писана от най-достоверния хроникьор на онова време Захарий Стоянов. Цитатът се видя не само в този блог, но и на голям екран в предаването “Лице в лице” ( от което вече втора година съм “изпаднал” като гостуващ преди няколко пъти в годината коментатор).

СНИМКА ОТ ЕКРАНА

 

 

 

 

 

 • Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…”

Цитатът е от фототипно издание на „Василъ Левски (Дяконътъ). Черти изъ живота му”, Захари Стояновъ, ПЛОВДИВЪ, 1883, глава 11 „Трябват пари”, стр. 97

С риск да подразня някого с повторението и с дързостта да давам съвети: приемете заглавието като съвет. Не държа да бъда оповестяван като автор, ако онези, от които зависи да го използват, го вземат на въоръжение в истинската война, вместо да позволяват да се разгаря братоубийството около метастазите на ДС.

 

 

42 мнения за “Каузата срещу МОЧА и подобията му у нас може да обедини разединените заради ДС българи”

 1. Видьо, Видьо, с тая опорка хората с червените книжки – в джоба и в главите, карат втори 45-годишен мандат. От опорката не се срамуват, пък и щом никой не им се опъва , ползват като комунисти правото си да преследват другите. Правят го ежедневно без свян – по площади , зад колони , в телевизии, в театри , в прокуратури, в затвори и т.н.
  За съжаление , такива като теб смятат това за дребна работа и овчедушно приемат да живеят така ! Затварят очи и уши и с ентусиазъм подкрепят парашутистите – продължители на делото, кацащи из невиделица по високите етажи ! Разграничаване ли, премахване на МОЧА ли ? Защо го мъчите Терзиев да си терзае душата като не му иде от сърце ?
  Ако ви харесва тази вакханалия продължавайте в същия дух. На мен НЕ ми!

 2. Хубавото по повдигнатата тема е,че опознаваме пйшещите в блога извън калъпа на очевидното говорене.
  Лошото е че такова говорене /а може би и подобни действия/ никога няма да ни извадят от блатото,в което сме попаднали веч 33 години.С изключение на 1 плюс 4 години.
  За нещастие праволиволинейните борци срещуДС са малцинство и трябва да се търсят други начини на решения. Проблема с МОЧА например.

 3. Днес по форумите са особено злобни, повечето хора си гледат уикенда и нямам много подкрепа 🙂 Но са завъртяли пак плочата как ни готвят за война с Русия… Коментара ми : Единственият начин да воюваме с Русия е да ни нападнат, като предните около 20тина пъти… ги изкарва извън релси 🙂 ако падне МОЧА… дано падне и Альоша… много хора в Пловдив си го харесват без да му отдават съвецка нотка… ще трябва да има сериозна кампания да се обясни ЗАЩО е вредно това чучело там…

 4. Извинявам се, че не се сетих в един коментар… малко асоциирах и със статията Ви “какво да сложим на мястото на МОЧА”… единствения начин да махнем Альоша от Пловдив е да се сложи там Васил Иванов Кунчев – Левски, даже не е нужно да дялкаме ала-съвеЦки мегаломании… просто да се качи бюста от долу – горе… познавам си съгражданите… повтарям – много си го харесват без никакви руски/съвеЦки симпатии… НО дори най-дъртите русофилистици, още не смеят да вдигнат (открито) ръка срещу Дяконът…

 5. – не можеш да подариш нещо, което нямаш и царска, съветска, президентска русия налагат това което имат – 1997 и в русия управляват реформаторите , но и тяхното СДС е до 2003-та … та, божодимитров нямаше как да говори по друг начин в “бунтовническата” СКАТ, НО след 2006 започнаха да подгряват казана с пропагандата и по националните медии … до колко хора можеха да стигнат ”20 минути с Радан Кънев”(на живо от големите градове – youtube/democratsbulgaria) в които се биеше камбаната за подмяната …. Петър Славов не знае ли, че мнозинство в СОС се прави с герб и може да се приеме толкова, колкото те гласуват и с какво помага да има демократично мнозинство в СОС с компетентното си осъждане и целенасочената стрелба не е приятелски огън … демокрацията не е за солисти, дуети, тройка за натиск даже да е с парламентарна трибуна или отровно трио с мощна уредба под президенството
  – от 51:15 мин – с добра препратка “за1 лв” към миналото – “криминалната”приватизация от правителството на Костов, оценено от Запада като най-смелото реформаторско правителство в Изт.Европа

 6. 0815
  01.07.2023 в 12:15

  Аз не съм бил комунист и никога няма да бъда!
  А твоята червена книжка стърчи от джоба ти и избиваш комплекси, нали?
  При 1 000 000 партийни члена към 10.11.1989г.
  няма българин, който да няма роднина партиен член, нали?

  МОЧА ке падне!

  Бъдещият кмет на София
  Васил Терзиев гарантира това!

  Затова са озверели тролчо-копейкаджиите,
  напъплили В сайта!

 7. Итревюто пуснато от よ не ме впечатли.
  Но ми направи впечатление, че човека умее да не отговаря на въпроси. Което е ключово за българското статукво. За това нека се поздравим – статуквото ще си има 100% печеливш кандидат за София – дали е от ГЕРБ или ППДБ няма особено значение.
  Най-смешното обаче от цялото интервю е как той много се впечатлявал от разделението в обществото ни. Но явно не забелязва, че той поражда такова разделение.
  И хвалбата му, че благодарение на неговата кандидатура се отваряла проблемна тема в обществото ни. Ами да, хайде в Германия да издигнат за канцлер някой наследник на Гьоринг или Рибентроп за да може да решат травмата от нацизма! Как не са се сетили тия германци за тая гениална идея не ми е ясно!
  @Асен
  “Проблема с МОЧА например.” e вече предрешен. Московията е пътник. Българските ДС-ри, които ни управляват от 33 години и вече назначават децата си да ни управляват през следващите 33 без проблем ще го бутнат и ще използват бутането за да си затвърдят позициите във власта.
  Моча, коня пред парламента, рускозвучащи имена на улици, училища, скултури на шумкари и кацапи трябва да бъдат заличени. Руската агентура да бъде разкрита и съдена по закона за държавна измяна! Всички некадърни чиновници назначени от статуквото /руската агентура/ да си търсят работа в частния бизнес.

 8. Към
  Либералец
  01.07.2023 в 20:48:
  И откъде разбрахте, че е нямало нацисти в администрацията на ФРГ , след войната?
  Напротив , много дори съдии са колаборирали с Хитлер, и са запълвали бройките в съдилищата след войната . Много учени – също!
  Дори САЩ и СССР си затварят очите и привличат много разузнавачи , дори от СС, учени , разни специалисти за техните цели в Студената война ! Типичен пример е Вернер фон Браун изпратил хора на Луната!
  Никой не защитава Терзиев, той има своите слаби и силни страни, и партиите зад него са го избрали вероятно с труден консенсус, защото искат да се явят обединени на местните избори.

 9. @RICOшетниковь
  Може би трябва да се научите да правите разлика между водачи на политическа сили или глави на институции и изпълнители. Между хора, които водят останалите и тези, които следват и изграждат според водачите.
  Нямам нищо против да назначат г-на Терзиев да помага в дирекцията за ИТ в столична община, да дава своя ИТ опит и да направи хубава ИТ инфраструктура в София.
  За мен е важно КОЙ взима решенията а не кой изпълнява. Защото КОЙто взима решенията може да КОНТРОЛИРА изпълняващия но не и обратното.
  Научете се да мислите преди да коментирате.
  Специално за Вернер фон Браун – той е бил експерт в своята област. Но до колкото ми е известно нито са му предлагали нито е заемал политически постове и отговорности. За това нека не сравняваме сливи с автомобили.

 10. Либералец,

  dw/Д.Смилов:”… на Васил Терзиев, който е бил на десетина години при падането на комунизма, не може да му бъде вменявана вина за действията на ДС …България има проблем с ДС, но този проблем не може да се стоварва на главата на някого заради дядо му…нападките са силно персонализирани, стигащи до абсурдни конструкции като колективната родова отговорност. България обаче не е кланова съобщност, а република от индивиди, които могат да имат и критично отношение към позиции и дела на хора, с които са кръвно свързани. Никой не бива да бъде каран да се отрича от роднините си, както в Съветска Русия. Но и никой не може да бъде пришиван автоматично към тях…”
  dw/П.Чолаков:”…отговорността за ценностите, които човек изповядва, неговото поведение и избор е винаги и само лична…ОСЪЗНАТА ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ Е и ПРОЧИТЪТ на ИСТОРИЯТА и ОСЪЗНАВАНЕТО на СОБСТВЕНИТЕ СИ СТЕРЕОТИПИ и МИСЛОВНИ БЛОКАЖИ … историята на ДС е част от дебата за миналото, за нужния разговор за травмите-вододели, които прорязват българското общество(*точно това казва и В.Т.)… Васил Терзиев осъди категорично репресиите на комунизма с думите: “Да заличиш десетки хиляди хора е изключително голямо престъпление”.
  – и най- ценното в цялото интервю на В.Т. е точно това , че приема разделението в обществото ни като най-големия ни проблем … а който знае историята ни е наясно,че не десетина годишни деца са причина за разделението ни днес – това разделение целенесочено се култивира тук не след мичуринската 9-то септемврийска селекция, а още от времето на руската ”гръцка”идея – Паисий и евгений Вулгарис, съедунисти и антисъединисти и радкодимитриевци …

 11. @よ
  Ама защо постоянно се изопачават нещата?
  Терзиев до сега тормозен ли е за това, че баща му е бил от първо главно и се е борил със империалистите САЩ? Или тормозил ли го е някой, че дядо му е бил терорист и след като са дошли московитите е участвал в разорението на офицерството и армията ни?
  Някой пречил ли му е да направи свой успешен бизнес в България? Защото познавам доста хора, чиито бизнес беше съсипан от мутрите и ДС. И днес продължава да е съсипван.
  Какви права са му отнети? Правото да го харесваме? Ами няма такова право! Правото да не ни разделя ли? Няма такова право!
  Искал бил да премахне разделението в обществото ни! Ами какво е направил за това до сега? Колко години е имал да направи нещо по този въпрос? Едва когато го издигнаха бързо бързо със шушу.мушу без предварителни избори се сетил за правата си и за това, че имало разделение в обществото ни. Ами има! И ще има докато не се изчисти проблема.
  А очевидно този проблем може да се реши само по един начин – едната страна да изчезне. Ами изтрепете всички несъгласни и тези дето не в харесват и си живейте във вашия свят. Няма да е прецедент, нали така! Във статуквото е и власта и силовите структури и икономиката и политиката? Що не го направите? Щото някой трябва да ви работи.

 12. Към
  Либералец
  02.07.2023 в 08:53:
  Е явно не осъзнавате , че самоопровергахте , и точно вие смесихте сивите с фолксвагените, защото за вас няма значение дали фон Браун е нацист и от СС , за вас е важно , че е специалист , който е работил за много господари, едните са САЩ, а преди тях техните противници Хитлер и Третият райх! НАЛИ!
  И не е само фон Браун, много са!
  Ето ви малко информация , преди да говорите пак празни приказки, точно за нацистите след войната:
  https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/bg/%25D0%25B8%25D1%2581%25D1%2582%25D0%25BE%25D1%2580%25D0%25B8%25D1%258F%25D1%2582%25D0%25B0-%25D0%25BD%25D0%25B0-%25D0%25B5%25D0%25B4%25D0%25BD%25D0%25B0-%25D0%25BF%25D0%25BB%25D0%25B5%25D1%2581%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%2586%25D0%25B0/a-16843715

  А и не е само нацизма!
  Припомнете си топлите връзки с ГДР и ЩАЗИ на Шрьодер, а и след него на Меркел. Да продължаваме ли , още?
  Така че вие се научете да “мислите” , а не давайте “съвети” на другите , преди да “коментирате” , ако “можете”, разбира се!
  На друго място са инфантилните запалянковци по стадионите , а не тук!
  И не, Терзиев нищо няма да “спечели” от кметския пост , само ще загуби . Но това си е негова работа и на партиите зад него.
  Ще трябва да се откаже от личните си ангажименти, само, към собствения бизнес и личен живот!
  Вие как си представяте бъдещето на фандъковНаЯ, след кметуването?
  Същото ще е и с Терзиев! Той е някакъв компромис достигнат трудно , между ПП , между ДБ и между СС. За да се явят общо на изборите за кмет и СОС.
  Поне аз така го възприемам и виждам.
  Не коментирам никакви пристрастия , дали го одобрявам. Но така са решили да опитат , този път!

 13. Още една тема, по която може да се РАЗПОЗНАЕ къде е „заровено кучето“.
  Тук, само преди няколко включвания, благодарение на よ имах възможност за първи път да се запозная с интервю на Васил Терзиев.
  НО, дали поради водещият, или поради вечните противни хвалебствени увъртания, бяха довлечени от десет кладенци води, ама не бе зададен и един едничък въпрос който да поразтърси интервюирният и с който да бъде изяснено на каква политическа позиция стои той. Вероятно и за да изясни какво иска да направи той относно общественото разделение, с наличието на което той се съгласи.
  Може би би било грубо водещият да изкаже, че там имат пръст и потомците му, но това със сигурност някога би излезнало на яве. Сега виждаме дори, че и стана, така, че и стана и може да бъде позасегнато. Разбира се с презумцията, че като не преки участници, наследниците за това не трябва да бъдат осъждани.
  Е, Терзиев спомена, че тези някогашни репресии са осъдителни, но дали това не дамгосва и родствениците му, които може би тогава да са били между действащите „народни съдии“ или крепителите на комунистическата власт?
  Особено един въпрос след като той бъде избран би трябвало да бъде изяснен, защото той е от особено значение при общественото разделение. Това е отстаняването на МОЧА, и премахването на руски наименования на улици, площади, катедрали, скулптори…Това защото беше засегнат и въпросът за образованието, където дори интервюираният кандидат измрънка за някаква смътна недостатъчност на преподаваното (поне така си спомням, ми направи впечатление в интервюто).
  И след като е пределно ясно (разбира се не ми е ясно дали на интервюираният му е ясно) на всеки който е видял в руската агресивна война в Украйна, а от там в рестроспектива и цялата низост на копираната руска система, такъв въпрос е от значение и той би трябвало да бъде зададен.
  И ако Терзиев се съгласи с изводите, които един умен човек, дори само при проста съпоставка, може да направи, като бъдещ кмет ще е съгласен ли да направи необходимите промени?
  Ще работи ли с екипът си това да бъде направено незабавно, като се задължи със срокове, или ще се оправдава и прехвърля отговорността върху други? Това поради поста който иска да заеме и след като град София е собственик на обектите принадлежи към задълженията на един кмет на София!

 14. Опасявам се,че ще стане точно както предвижда Либералец. Моча ще бъде съборен от Тях, когато му дойде времето. Ще се изперат отново и ще бетонират огромната си икономическа власт. Ето, ДС вече не е толкова мръсна дума… Мисля,че никой в блога не атакува лично г-н Терзиев. Въпросът е да се защити антикомунизмът в България. Или вече такъв въпрос няма? Комунизмът от руски тип вече е в миналото ?
  Четох,че Кирил Петков посочва как негови близки били жертви на режима. Това не е за хвалба- ние сме винаги, винаги жертви.На този етап демократите трябва да са антикомунисти.

 15. @RICOшетниковь
  Много интересно! Как така сравнявате работата като специалист на фон Браун с Терзиев и като довод ми давате ЩАЗИ – служба на каишка на руснята?
  фон Браун бил ли е политик в САЩ? Ако не, то не виждам какво ми го пробутвате постоянно!
  Явно не можете да правите разлика между политическата дейност и професионалната специализация в някаква област.
  Ако Терзиев стане специалист в ИТ на София аз не бих казал и дума! 1 това е назначение а не избор, 2 това не е политическа фигура.
  Какво ще спечели Терзиев в кметския пост? Разпределянето на 2 000 000 000 със сигурност са една добра мотивация.
  Той е продал печелившата си фирма, има си школа за ИТ в която да учи аутсорсери и това е. Няма рисърч, няма уникално ноу-хау. Ще я движи докато може или не и намери някой да му я купи.
  Да ми представяте фандъка като голямото зло заради което трябва да се преглътне един АБПФК наследник е доста нахално. Сякаш в София има само един Терзиев!
  Казахте компромис – да точно там е заровено кучето. Направен е компромис и сега от 100 мелници ни носят вода, как сме лоши, че не ни харесва избрания.
  ЗАЩО НЕ НАПРАВИХА ПРЕДВАРИТЕЛНИ ИЗБОРИ!!??
  Когато отговорите на този въпрос и осмислите разликата между политическо и оперативно може да си хортуваме още.

 16. В своята книга “Death of Consensus”, английският автор Phil Tinline отбелязва, че партиите се сплотяват от споделени кошмари, а не от общи цели. Имал е предвид английските, но дали не е прав и за нашите.

 17. @Nicolai Christov
  Българските партии са на 300 години от английските. Моите наблюдения са, че ги сплотява преди всичко чичо келепир. В Английския парламент ако излезеш и кажеш лъжа означава, че се сбогуваш с политическата кариера. А в България ако излъжеш ти ръкопляскат!

 18. Към
  Либералец
  02.07.2023 в 16:09:
  Вие “лустрирате” специалистите, които директно са участвали във въоръжаването на Хитлер, и са убили директно и индиректно милиони концлагерите, а ни говорите за “лустрирането” на внук на член на ДСь , който даже е бил малолетен , когато дядо му е починал? Сериозно ли?
  Дайте да “лустрираме” и децата му , и бъдещите му внуци, и ….т.н., защото пра-пра-пра-……пра дядо им е бил от ДС! Това не приложено дори за убийци от концлагерите! Те трябваше , и трябва да се лустрират! Участниците!
  По същия извратен начин , според вас , трябва да се лустрират и сегашните държави , които в миналото са били за едно-две столетия колониални империи и са владеели голяма част от света! Които,сега, са световните стожери на демокрацията и международното право!
  И след като тоя Терзиев е такъв голям “политик” , кажете къде и в коя партия е членуват, досега? Нали точно защото е безпартиен са го избрали ППДБ и СС, точно с такъв профил – непартиен! Това им е стратегията за изборите в София , явно така са преценили , че ще имат повече успех на тях!
  И след , като толкова ви тревожи дядото на Терзиев, кажете с какво точно му е “помогнал” за неговото развитие! Какъв пост или бизнес е имал , какво е било материалното му състояние след 1989г., за да подпомогне внука си?
  Проверете и какви постове и бизнеси е имал и баща му , след 1989г. , с които да е помогнал на сина си ?
  Дайте фактиТЕ, а не инфантилни запалянковски(партизанщина) емоции и субективност , това няма как да ви направи “политически” анализатор и “коментатор”, който си мисли , че може да “различи” сливите от фолксвагените!

 19. Според мен е доста нахално от една страна уж да те боли от разделението в обществото а от друга да искаш да ставаш политик и подложиш на разделение голяма част от това общество. Хора като Терзиев е най-добре да си гледат частният бизнес и да нямат думата в уреждането на “заметените въпроси”. При това уреждане най-голяма тежест трябва да се даде на гласовете на потърпевшите а не на наследниците на техните палачи. Представям си наследник на хитлеристите днес дали би имал смелостта да се появи на политическият небосклон. Имай малко срам, Терзиев! Това според мен си е опит за изпиране на комунистическото минало и трябва по-интензивно да започнат да се задават въпросите що е то ПП..

 20. Фон Браун е изключителен учен от световна класа. Подобни хора са цел за привличане от всеки, който може да си го позволи. Всичките тези учени, имащи предпочитания към идеология, някои може да са извършвали престъпления отиват в държавата, предимно САЩ и им дават възможност да продължат професията си без да тръгват да стават сенатори или конгресмени, знаят си гьола. Ако нарушат това винаги има последствия.
  Обикновено изкупуване на мозъци. Нацисти, професионалисти в областта си са работили за Мосад доста след края на войната. Радикалисти са работили и би трябвало да работят за големите разузнавания. Шефът на ЦРУ каза в събота че момента е идеален за вербуване на шпиони в Москве и не трябва да се пропуска тази възможност. Трябва да са идиоти ако го направят. Дали сред новите попълнения няма да има путинофили, комунета, убийци, пиянки, рашисти мразещи Украйна, олигарси, ченгета, жени на политици?
  Въпросът при нас е друг. Политически партии предлагат неслучаен кандидат, който неясно как са избрали и не може да го коментираш. Как да нямам големи съмнения? Разбира се не Терзиев трябва да се критикува, а избраните представители.

 21. @RICOшетниковь

  Терзиев е кандидат за кмет на София. Ако това не е политическа позиция – ок, съгласявам се с вас. Съгласявам се с вас и ако коментираме само пра-пра-пра-пра дядо му. Той със сигурност не е бил в ДС, вероятно защото още е имало османска империя в която е било китното селце Габрово.
  Какво значи да си непартиен, след като си кандидат за кмет на коалиция от партии?
  Нямам представа с какво му е помогнал, това може да се каже от него или от родителите му. Но ми е странно как Терзиев е учил в АУ докато баща му е взимал 5$ на месец заплата а спестяванията на семейството му са били унищожени от инфлацията. /цитирам това което казва в интервю/
  Терзиев отклони въпроса за отваряне на досиетата на баща му и дядо му.
  Явно има бели петна в биографията му.
  И явно той за момента не желае да ги осветли.,
  Като тегля чертата виждам само едно нещо – той е успешен ИТ предприемач, състоятелен и толкова.
  Това ли е най-подходящия кандидат и противник на ГЕРБ в София?
  Мисля, че в ГЕРБ София вече са поръчали шампанското за след изборите.

 22. Към
  Либералец
  03.07.2023 в 11:40:
  Пак не сме се “разберали”!
  Аз казвам, че според вас трябва да лустрираме и децата на Терзиев, и техните деца, внуците и пра-пра-пра внуците и т.н..
  Няма как пра-пра-пра дядото да е знаел, че ще има колониален болшевизъм в задунайския колониален Бандитустань, след 70-80 години , нали!
  Него няма нужда да го “лустрират” , просто защото няма как да знае, че внук му ще е от ДСь, и другият внук и техните деца . Но сегашния не е бил!
  И също така повтарям пак , че досега не е бил член на партия, а и сега не е казал в коя от всичките над 10 партии в двете коалиции ПП и ДБ сега вече членува, или пък е от СС ! Така че трябва да го питат “еднопартиен” ли е и от коя партия е, или пък е “многопартиен” , като коалициите и партиите които го номинираха за кмет, сега!

 23. @RICOшетниковь

  Ако не сте забелязали коментирам единствено кандидатурата за кмет на Терзиев. Не съм призовавал и за лустрация на Терзиев. Нямам нищо против да го НАЗНАЧАТ за шеф на ИТ в общината. Но това не променя нещата – за мен той не е приемлив кандидат за тази политическа и важна позиция на десните в България.
  Между другото той би бил идеален кандидат на БСП – с потекло, млад, успял…
  Не ми е ясно защо намесвате децата му, внуците му и т.н.
  Не ви ли омръзна да манипулирате и изопачавате?
  Не ме интересува дали е бил член или не е бил. Това е без значение.
  Ето интервюто му в БТВ
  https://www.youtube.com/watch?v=97aU9SsMYyg
  От думите му излиза, че като е започвал в АУ /1996-7 когато е бил на 19/ са имали огромни финансови проблеми, баща му е взимал по 5$ заплата /нямам представа какво е работил полковник от първо главно през 1996/ и инфлацията била изяла спестяванията им.
  Как си е плащал таксите в университета, които са били хиляди долари годишно?
  Защо отклони въпроса за разсекретяване на досиетата на баща му и дядо му?
  А казва, че искал да се бори против разделението в обществото. Не виодам дела в тази посока.

 24. Към
  Либералец
  03.07.2023 в 17:05:

  Аз не виждам “друг” манипулатор, освен вас, аз се опитвам да се придържам към факти, а не на инфантилна “емоционална” партизанщина!
  Аз вече ви писах, че ако не искате не гласувайте за него, за да запазите “атикомунистическата” си “непорочност”!
  Само за преференциална листа за СОС!
  И след , като забранявате политическата дейност на наследниците на ДС, дори и частично, то това е вид лустрация. И даже не само и толкова политическа дейност, вие отричате тецда заемат държавни и общински постове, НАЛИ!
  И попитайте поне Терзиев на коя от всички коалиции и партии в ППДБ и СС е станал партиен член, за да говорите че е “политик”!

 25. @RICOшетниковь
  Къде съм забранил политическата им дейност?
  Но мисля, че хора като вас забраняват политическата дейност на други, които не са в партийния апарат на ППДБ! Защо нямаше предварителни избори? Защото някой искаше да си наложи своята кандидатура против правото на другите!
  Елементарно е. Но не го виждате, защото искате да спечели вашия велик бизнесмен а не някой, който може да се справи по-добре но няма да ви е изгоден.
  Терзиев не е бил член но е финансирал ПП. Сега ПП и ДБ го издигат за кандидат кмет. Какво е това? Аз ви давам 50 лева вие гласувате за мен….
  А защо не е бил член? Аз ли съм го лустрирал от политическа дейност?
  Кой създаде ИхТамНет? Кой се прави на нечлен на партия но има по-голямо влияние върху ръководството от всеки член в партията? Това не е ли класическото задкулисие и търговия с влияние?
  За мен това е явно пране на ДС наследниците. Утре спокойно ще ни кажат, че домусчиев е супер успешен и защо да не го направим Президент. А Банев е репресиран от гешефтурата и тиквата – може да го направим министър на икономиката или защо не премиер. Все пак и той имаше успешен бизнес докато не решиха да го репресират. А защо да не назначат за МВР министър някой внук на Николай Газдов или Мирчо Спасов. Ами малък Тошко? Защо са го забравили. Да го поканят и него, би се справил чудесно с министерството на културата или спорта.

  България има нужда от автентична ДЯСНА антируска, антиДС и антизадкулисна партия за да победи статуквото!
  Всички други сурогати в момента да се събират там и да си правят каквото искат с тиквата ли, с пеевски ли или с курнелка е без значение и да си играят на жмичка с олигарсите и генералите.

 26. Към
  Либералец
  04.07.2023 в 07:27:
  Пак продължавате с дребнавата интригантска инфантилна конспиративна партизанщина!
  Вие казвате какво можел да прави , или да не прави Терзиев, НАЛИ!
  Вие лепите запалянковски “етикети” и квалификации на другите!
  Щом нещо ви е криво и не ви харесва в партиите , то тогава направете нещо и Вие, а не се изказвайте от “последна инстанция ” на собствената ви субективна камбанария!
  Не, Терзиев не е “мой” бизнесмен! Той си е негов! И той решава дали да дари нещо , и дали да не дари! На кой да го дари , и как да го дари! Същото направиха и NEXO , но нали виждате че и другите ги подгониха , както и вие, заедно с тях от статуквото!
  И ще ви кажа къде ви е проблема, че може и да сте “прав” за лустрацията на малолетните внуци на ДСь!
  Но трябва да се започне с доказано най-корпулентният от тях , а не с конспирации за Терзиев!
  И това е царското “юпи” , внукът на дядо си от ДСь, наследникът и храненикът на МУТРиГРУпь и агенть Сава , “приватизаторъть” на Булгартабакь и на КТБь, а заедно с това и на ББР и на почти всички инхауси в НКЖИ , магистралите и язовирите , и на голяма част от “енергетиката” начело с ТЕЦа на Доган и на ТЕЦ Марица2 и на други енергийни дружества,като ЕСО , НЕК и целия БЕХ , и това е – дИбильян прасееФскиЙ, или накратко “ДПь”(“държавенЬ” престУпникЬ) от тефтерчето на Златанов!
  Ето това ще е истинска ЛУСТРАЦИЯ за вас , “неПОРОЧНИТЕ” “антиКОМУНИСТИ” а не някакъв си дребен спонсор на ППДБ!
  ЛУСТРИРАЙТЕ дИбильян прасееФскиЙ, защото той вече над 20 години е във ВСИЧКИ власти- задкулисни , изпълнителна, законодателна , сУдебна и “медиите” , от които започна “бизнеса” на дИбильян прасееФскиЙ! И след това можете да се “успокоите” , най-накрая!
  Можете да сраМнявате дИбильян прасееФскиЙ и Терзиев , и двамата са внуци на ДСь, а дали са “еднакви”, а??????
  Или тук нямате “желание” да приложите запакянковското си правило , кой от тях двамата е НАЙ-верният внук на “партията-майка ” , както го прилагаха по време на соца!
  Така че погледнете себе си , преди да имате дори “правото” да съдите другите, и за другите ! Не трябва да се слиза до “нивото” на клюкарските конспирации и манипулации на ченгесарското задкулисие , останало им в наследство още от времето на любимият им соц!

 27. П.П. Към
  Либералец
  04.07.2023 в 07:27:
  Само ви припомням, че Магнитски вече е ЛУСТРИРА дИбильян прасееФскиЙ, така че имате база за сраМнението между различните внуци на ДСь , може да “лустрирате” дори пра-пра-пра-по-по-най далечните внуци и на последният чистач от ДСь! Но едва ли ще “постигнете” нещо , след като никой от дядовците им не е ЛУСТРИРАН!

 28. https://bgnes.bg/news/stoi-li-ds-zad-prokhozhdaneto-na-telerik/
  Не е само дядото, бащата, чичото.
  Терлик е тръгнала с помоща на ДС.
  И те са хора, нали? И те трябва да работят и живеят и т.н., нали?

  Така е, но нека Терзиев (и фирмата му) да не си се представя като
  невъзползвал се от ДС структурите.
  Колкото повече информация излиза толкова по-ясна става картината.

 29. @RICOшетниковь
  Чисто болшевишка черта е да се правят следните изводи – ако не си болшевик, значи си фашист. В случая усещам намек, че след като не приемам Терзиев за ок като кандидат на демократичната общност значи съм гербер или дупесар. Но пък е забавно как подобен човек обвинява другите, че съдели и лустрирали децата на ДС. Като последното си е обикновена лъжа.
  За сетен път се убеждавам, че разликата между червените и лилавите/сините е преди всичко в етикета и опаковката. Но вътре имаме още от същото.
  Като това още от същото е само едно – няма мислене.
  Защото умните тук са кукловодите, които четат тези редове и се забавляват с глупаците, които манипулират така елементарно.

 30. демократ,

  по какъв начин Терзиев се е възползвал от ДС СТРУКТУРИТЕ и с какво точно – с парите от бащата на 1 от съдружниците – как тези пари са спечелени …. колко българи от 1 милион членове на БКП и десетките хиляди българи съпричастни с ДС опитваха да правят бизнес, защото болшинството от тях не бяха на държавна заплата – това точно НЕ доказва , че са били част от репресивния апарат на ДС , НИТО ЧЕ СА ИЗПОЛЗВАЛИ ДЪРЖАВНИ ПАРИ ЗА СТАРТ – колко от тези начинания след 1989 бяха успешни и колко от успешните се дължаха на лични качества и много труд , плащаха данъци и развиваха икономиката на страната – за успешен бизнес се искат знания , а хората със знание преди 1989 ДС използваше за икономически шпионаж, който компенсира тогава затвореността на с-мата и запецването на соц.икономиката
  … та, цялата шумопукотевица е не заради РОДНИНСКА връзка с ДС , а от страха на мафиотското статукво да изгуби столицата – друго е да е на байхуй или на копейките му
  – демократично


 31. 04.07.2023 в 14:59

  Първо се твърдеше че за миналото на предците му не трябва да го съдим, щото той се бил доказал на международният бизнес фронт, добре..
  Сега след като стана ясно че Телерик е стартирала в компания за военна техника на ДС-ри, вместо да се замислите малко и охладите плама с който го защитавате вие носите вода от девет дерета. Искате доказателства! А уж всички тук сме осъзнали щетите от Мацква и най-вярната и БГ служба – ДС.

  https://liberta.bg/vasil-terziev-stpva-v-politikata-s-lzha-za-biznesa-si-mnogo-falstartove-i-bezumno-neskoposan-piar

 32. Към Либералец. Предполагам сте разбрал какво е да се спори с усилена до край радиоточка от соца.

 33. Радиоточката от соца винаги съобщава каква е повелята и всички трябва да я чуят noch einmal und nocheinmal. Тя е оригиналът на днешното си копие, наречено кремълски мегафон.

 34. Към
  Либералец
  04.07.2023 в 14:35:
  Явно продължаваш да бъркаш сливите с фолксвагените, без дори да го “осъзнаваш”.
  Но няма как да по-различно щом продължаваш да си вярваш на клюкарските конспиралогии , както е било по-времето на соца в партийната и ченгесарската клики, а и на “градската” им номенклатура от натегачи и “гъзари” от набързо заселените селски близки.
  Аз предлагам да сраМняваш дИбильян прасееФскиЙ и Терзиев, а и другите внуци от ЦК о нагоре , които ти самият спомена!
  Сравнявай!
  Защото болшевизма и фашизма не са гени, те се придобиват!
  Всички се раждат и умират без идеологии и привилегии, те не идват с тях!
  Ти казваш дали Терзиев да участва или не на избори , илинв партии. И даже няма информация от коя партия е въобще!
  Гледай само фактите за дейността на всички внуци, и сравнявай! Между дИбильян прасееФскиЙ и Терзиев, например. Или правешкият тошко и Терзиев !
  Може да се окаже например ,че някой внук е добър лекар, който спасява живота на репресиран и т.н..
  И защо си мислиш, че ченгесарите не са манипулирани точно теб , за да лустрираш точно тези внуци , които не са им “удобни” , за да подкрепиш точно техните пионки , които са тотално зависими от тях ! Примери?
  Погледни само колко популисти , формално нямащи нищо общо с ДСь , те си назначиха след падането на Костов, започвайки от Кобургь, след него агенть Гоцье, агенть БудаХари, барековци, чалгари , бели-черни златки , кУпейкинь, реZZиЛдентът лумПен гадень, кУрвела ниновНаЯ, маноловНаЯ и т.н..
  Така че не се знае кой е по-манипулиран повече “елементарните” глупаци , или “арийските” полезни идиоти на тяхната хибридна “антиКОМУНИСТИЧЕСКА” пропаГАДность , следвайки кагебисткара си кремълска альфа-сАбака Путлерь!

 35. @よ
  “та, цялата шумопукотевица е не заради РОДНИНСКА връзка с ДС , а от страха на мафиотското статукво да изгуби столицата – друго е да е на байхуй или на копейките му”

  Ако ППДБ искаха да загубят изборите в София то трябваше да направят точно каквото направиха – избраха без никакъв дебат напълно непознат за масовия софиянец човек който предизвиква разделение. Това е тотално алогично и само говори, че тези хора живеят в някакъв ограничен кръг от хора и зависимости. Това са капсулирани партии в които ръководствата са несменяеми.
  Сигурен съм на 100% че ако Терзиев загуби в София никой от тях няма да си подаде оставката. Същото се отнася и за разпада на сглобката в парламента – никой от тези хора няма да поеме политическата отговорност и ще има атака от тяхна страна на тези, които се изказват критично към тях.
  Замине ли си тиквата си заминава и герб
  Замине ли си копейката си заминава и израждане
  Замине ли си Христо Иванов си заминава и ДаБГ
  Замине ли си дуото Кирил Петков + Асен Василев си заминава и ПП
  Замине ли си Атанасов си заминава и ДСБ
  Това не са европейски демократични партии.

 36. Към

  04.07.2023 в 14:59:
  Вие сте написали точно това , което щях да напиша и аз, по повод фирмата на Терзиев.
  Защото изживяващите се за атикомунистически хиперхерои искат едновременно свързаните с ДСь да не заемат никакви постове , но и да не се занимават и с бизнес!
  Също както болшевишките от колониалната колаборационистка банда БКПь не даваха на “минархофашистите” нито да заемат никакви постове , а им откраднаха и земята , жилищата, бизнесите и собствеността.
  Ако са извършвали престъпления и докато са били в ДСь , и когато са правили бизнес , то тогава нека ги съдят , но ако са успели да направят нещо повече и за другите, то тогава трябва да ги подкрепят , а не да ги “лустрират” постоянно! Това няма да помогне на никого!
  И оценка за дейността или успеха на фирмата на Терзиев може да даде само купувачът й , а не тези които само клюкарстват и си правят сеира на чужд гръб! А и инвеститора в тази фирма, защото никой не си влага парите в губещ бизнес.
  Тогава повечето ченгесари и партийци прахосаха дори кредитите , които взеха , за да правят “бизнес” с тях, в първите години след 1989г. .
  Още повече ако Терзиев е имал такива големи връзки с ДСь , то със идването на Кобургь можеше да се възползва от тях , също както връстника му дИбильян прасееФскиЙ, и да заеме някакви партийни и държавни постове, които да използва за частни цели и корупция, като царско или мулташко юпи . От тогава, и до сега.

 37. @RICOшетниковь
  Разпространявате откровени лъжи. Къде е писано, че Терзиев няма право да прави бизнес? Нека си прави колкото иска. България все още е проформа демократична държава и не са започнали да управляват такива като дядо му дето са се борили с капиталистите.
  Казвате, да се докаже какви престъпления са извършвали ДС кадрите?
  Ами как като отдавна сме минали давноста за тези престъпления?
  Сега някой да излезе и да каже – дойнов или луканов ми дадоха 2 сака с долари през 1989 и аз направих хубав бизнес, никой нищо не може да му каже!
  Излязоха и инструкциите на ДС да се правят и контролират банките в България от офицери на ДС.
  Колко от кредитните милионери бяха осъдени?
  Има ли осъдени по КТБ?
  ДС е мафия която много разчита на родовите връзки.
  Пак повтарям – няма нужда да ми доставяте довод след довод колко бил почтен Терзиев.
  Когато някой се кандидатира трябва да издържи критиката ако има такава и да докаже, че е това за което се представя. Това е правилния подход а не като на капалъчарши да се надвиквате колко хубава била стоката.
  Към момента какво имаме от него?
  1 отказ от това да се публикуват досиетата на дядо му и баща му.
  2 лъжа, че е мизерствал 96/97, защото тогава е влязъл да учи в АУ
  3 супер странно е кои родители ще изпратят 12 годишния си син да се реди на опашка в 5.30 сутринта преди да отиде на училище.
  4 основаването на Телерик е свързано с фирма основана от агенти на ДС занимаващи се с търговия на оръжие през единия от съдружниците.
  5 много странен е факта, че Телерик се е регистрирала по ДДС няколко месеца след като е създадена. Какви продажби е имала, че да направи такъв оборот тази фирма? Знаем, че разработката на софтуер изисква време. Да, регистрацията може да е пожелание, но това влече допълнителни разходи, които са малко излишни за една новосъздадена фирма с малък капитал и без обороти.
  Започва да ми прилича на някакво такова семейно парти – татковците в ДС, децата с общ бизнес. И това е само началото на разкритията …

 38. Либералец
  04.07.2023 в 20:57

  Няма смисъл, тук има доста хора които са влюбени в мненията си.
  Трябва да отбележа достойният начин по който водите дебата – търпеливо без обиди и с уважение към опонентите въпреки многобройните провокации.
  Към фактите които сте изброили бих поискал да добавя още един – Телерик бил голям донор на ДБ. Та бих искал да знам за какви пари става въпрос и как ДБ гледа на донори с ДС връзки..

 39. И не, Терзиев не е парашутист, той просто се прокрадна по терелици..

 40. Към
  Либералец
  04.07.2023 в 20:57:
  Ти си продължаваш с “антиКОМУНИСТИЧЕСКОТО” си пропаГАДно тролстване “базирано на клюкарски опорки и фейк-новини !
  Добре, да опростим проблема , за теб и присъдружните ти доброволни падруги в блога, като си отговориш на няколко прости въпроса:
  Първият е – Какво образование трябва да има Терзиев , за да не го свързваш с ДСь?
  Защото познавам студенти от АУБ с родители със съвсем различни професии, които имаха възможност да ги издържат , и без да са от ДСь! И не е ли образованието на Терзиев в АУБ негово ПРЕДИМСТВО, защото можеше баща му да го изучи в ченгесарската школа в СимеоновНо , за да го наследи в ДАНСь, например, а? Както връстника му дИбильян прасееФскиЙ, който ченгесарите искаха да монтират в ДАНСь!
  И не е ли дори избора на обучение в АУБ показател , че Терзиев не иска да го свързват с ДСь?
  И колкото за бизнеса му , то парите не идват от негови роднини, и не могат да се свързват с предшествениците му! И няма как ДСь да подари на всички свои служители куфарчета с пари , нали! Няма да им стигнат за всичките! А и все пак няма смисъл да дават пари на професионалните ченгета , които нямат никаква икономическа квалификация, и които ще ги загубят , без да има полза от тях! И по-добре е самите ченгесарски началници да си изхарчат сами куфарчетата с парите , а не да ги подаряват “безкористно” на подчинените им!
  Така че много от бившите ченгета , след 1989г. са разчитали повече на заеми от банките , за да започнат в частния бизнес, а не на началническите куфарчета!
  И с това е свързан вторият главен въпрос, на който трябва да си отговориш е – Какъв бизнес трябва да развиват уволнилите се от ДСь, кой е “правилният” бизнес за тях , според твоите “атикомунистически” “изисквания”?
  За да може,вече, ППДБ да се СЪОБРАЗЯВАТ с тях , преди отново да номинират своите кандидати за депутати, кметове, министри и т.н.!
  Така че, формулирай своите “изисквания” за образованието и бизнеса към Терзиев, след като това са основните ти забележки към него, за да не слизаме постоянно до “нивото” на тролската пропаГАДность и запалянковска партизанщина основава на кюкарски опорки и фейк-новини!
  За сраМнение ти давам неговите “конкуренти” – дИбильян прасееФскиЙ и бокоТИКВАТА!
  Виж тяхното “образование” и техният “бизнес”!
  По-“приемливо” ли е за теб, и другите “антикомунисти” , да си завършил за пожарогаССитель в ченгесарско-милЮЮЮционерската школа в Симеоново ?
  Или пък да си започнал в “частния бизнес” от “охранителния” “бизнесь”, като бокоТИКВАТА? Да не продължаваме и до сега !
  Същото е сраМнението на Терзиев с “успелият” млад бизмесмемь дИбильян прасееФскиЙ, внук на ДСь!
  Защото такива кривоверни “антикомунисти” и “либералци” ги докараха във властта, преди повече от 20 години, без да се интересуват нито от “образованието” им , нито от “бизнеса” им, когато гласуваха за тях , вместо за доказаните Иван Костов и Петър Стоянов! Защото такива ПОЛЕЗНИ КРИВОверни “атикомунистически” ИДИОТИ(дИбильи) повярваха на ченгесарската пропаГАДность, против тях , и гласуваха тогава , и продължават да гласуват и СЕГА, за напълно зависимите от ченгесарите паразитни ПОПУЛИСТи – започвайки от Кобургь, а след това и за бокоТИКВАТА, ()ОЛЕН ()ИДЕРовь, барековь, МВРО, чалгарите, Балхарски воссходь, маноловНаЯ, , иZZраждане и за всички други ченгесарски ПОПУЛИСТки марионетки и пионки , включително агенть Гоцье, и зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень!

  Така че, няма да “убедиш” никого(ниКОЙ) само с голи тролски опорки и клюки срещу Терзиев, трябва да представиш факти!
  Никой не му е фен , а и той не си е “платил” , за да го “защитава” няКОЙ , тук!

 41. П.П. Допълвам, допълнително, за тоталитарните наследници, и още с примера за фашистката наследница на Мусолини, която беше политик в Италия!
  За нацистите в ФРГ и дори ГДР няма да повтарям, пак!
  А и тук в задунайския колониален Бандитустань си имаме дори още по-показателен и униКАЛен пример в световната история, и световната практика , и световната политика с пришествието на Кобурга, който от царски наследник се превърна “политик” , монтиран директно за премиерин на НРБь, дори без никакви “изисквания” към него! Нито финансови , нито за зависимости , нито “политически” , нито за цензь………….
  За чуждоземните савецки граждани от Тарабата,и до Станишевь – същото!

 42. @RICOшетниковь
  Нямам никакви претенции към образованието на Терзиев. АУ е много добър университет.
  Но въпросите, кото зададох бяха съвсем различни
  1 отказ от това да се публикуват досиетата на дядо му и баща му.
  2 лъжа, че е мизерствал 96/97, защото тогава е влязъл да учи в АУ
  /с такси непосилни за човек със заплата от 5 долара и без спестявания/ Добавям още
  нещо от интервюто му с Жечев. Терзиев само веднъж е ходил в САЩ на бригада за
  разлика от негови колеги, които с бригадите си помагали за таксите в университета. Той
  не ходел не бригада в сащ а работел нещо друго, какво точно не пожела да спомене. Има
  два варианта – не е ходил защото са имали достатъчно средства и е ходил на място,
  което е по-добре платено от бригада в САЩ но не е ок да се казва каква е тази работа.
  3 супер странно е кои родители ще изпратят 12 годишния си син да се реди на опашка в 5.30 сутринта преди да отиде на училище.
  4 основаването на Телерик е свързано с фирма основана от агенти на ДС занимаващи се с търговия на оръжие през единия от съдружниците.
  5 много странен е факта, че Телерик се е регистрирала по ДДС няколко месеца
  6 Колко пари е дал до момента на ДБ?
  7 Какво се промени при него от 2019 до днес, защото тогава е отказал да се кандидатира а днес е ок.
  8 защо не е станал член на ДаБГ след като ги е финансирал, споделя тяхната идеология и очевидно има много добри отношения с ръководството?
  9 защо си мисли, че ако стане кмет на София ще се намали разделението между хората на тема ДС в България?
  10 Какво ще постигне анонсираната кметска заплата от 1 лев? Иска да покаже, че ще работи на ползу роду ли? Извинете, но това последно съвсем смърди на популизъм!

  Няма смисъл да ме убеждаваш колко е велик Терзиев, искам да знам отговора на тези въпроси.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.