Ще се извини ли спряганата за червен софийски кмет Ваня Григорова за политическия си произход като представител на антикомунистическата “Подкрепа”

Ваня Григорова и Иван Таков се номинират и конкурират. Издигат ги организации на БСП за кмет на София.

Иван Таков е ясен. Както и потеклото му. При него няма противоречие между произхода му и логиката да бъде червено острие на БеСеПе, каквото  той е – включително в челните редици по обгрижване на МОЧА, рамо до рамо с “мама” ( дипломатушката Митрофанова). 

Но Ваня Григорова? От КТ “Подкрепа”? Афиширана от КТ ( Константин Тренчев) като най-истинската, най-яростната и принципна съпротива на (пост)комунизма у нас?

Нямам нищо против човек да си смени убежденията,партията или политическата фасада стига да не го прави постоянно, а да е резултат от информиране, израстване, че и помъдряване. В този смисъл подкрепаджийката има моята (ненужна за нея) принципна подкрепа за правото й да “помъдрее” и от лице на антикомунизма ( по подразбиране за видек кадър на “Подкрепа”) да се превърне в обратното. Shit happens. 

Но с една забележка.

Ако е толкова лява, че да се надпреварват да й правят леви предложения, както сама твърди, защо не работи за другата, откровено лявата профсъюзна централа ( как й беше името)?  

Всъщност КТ “Подкрепа” имаше славата на челен отряд на антикомунизма до момента, в който през 1992 г. се съюзи с Бригадир Аспарухов и прочее другари бесепари при атаката срещу първото демократично избрано правителство на антикомунистите. Заедно го свалиха.

Очаквам да видя дали В.Григорова ще извини за антикомунизма на своя бащица КТ и дали биха й простили червените избиратели греха от години да представя уж омразната им им организация “Подкрепа”, чийто лидер и създател обичаше да ги обижда на комуняги и да заплашва да се разправя с тях (и не само, моя милост също беше заплашен в качеството на директор на БТА лично от него) с тояги.

 

А понеже КТ си е жив и здрав, може пък той да пожелае да се извини заради нея?

Знам ли, нали е модно в момента изискването кандидатите за столичен кмет да се разграничават от миналото на онези, които са ги създали.

 

 

27 мнения за “Ще се извини ли спряганата за червен софийски кмет Ваня Григорова за политическия си произход като представител на антикомунистическата “Подкрепа””

 1. 4-ти юли.Честит празник Америка!

  От основаването си и до днес,
  САЩ са локомонивът на съвременната цивилизация!

  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!

  Нашите приятели,
  могъщите САЩ и непобедимият НАТО
  са гарант за свободата ни!

  Просперитетът ни зависи
  единствено от нас!

 2. Че то КТ подкрепа от самото начало си беше създадена от другарете! Защо да се извинява. Даже имат заслуги, че са били ИхТамНет в съзнанието на противника!
  Това с бригадирчето въобще не е случайно! Просто началниците са решили че момента за използването им е дошъл.

 3. Ето конкретиката и фактологията около така наречения СДС синдикат и защо и как той е станал ДС веднага след като Босия го създава.
  https://frognews.bg/novini/nikolai-kolev-bisiia-trenchev-sazdal-podkrepa-egotsentrizmat-ogromen.html

  Извиненията се дават доброволно, не при поискване.
  Даването на извинение при поискване срещу очакването да се получи нещо в замяна е дори повече от лицемерие.
  В политиката има нужда да се проследяват зависимостите. Когато имаме кандидат с явни зависимости към определени среди, то рационалният подход е да се изследват тези зависимости и да се докаже, че те няма да повлиаят на съответния политик.
  Защото основната работа на политика е да взима решения. А какви са решения ако има зависимости? Няма отговор на това. Няма и да има.

 4. https://solidbul.eu/монументално-невежество/монументално-невежество/
  “Демонстрираха го за пореден път борци с Паметника на съветската армия, опитвайки се да го изкарат чисто „руски“. Гражданин, потрошил плочата с надписа върху Паметника на съветската армия, беше поощрен с гостуване в редица телевизии, вместо в ареста, където да очаква бързо съдебно наказание за действията си. Поощряването на вандализма отново възбуди дебати за паметника и за неговото историческо значение.В тази връзка напомних в социалните мрежи, че в България Червената армия влиза с Трети украински фронт и „съветски“ в никакъв случай не означава „руски“. Грешка!”
  – по размаханите тояги, крясъци и рубльовските опорки ще ги познаете …
  “Да защитаваш истерично икономическата полза на Путин в момента на открита война, при който България има шанс да прекрати десетилетната си зависимост от корумпирания му режим, е рядка проява на безпринципност… да наливаш пари в една машина за убиване на хора,и да наливаш пари в една машина за убиване на хора,и да наливаш пари в една машина за убиване на хора, съвсем нов “левел” на липса на морал(boulevardbulgaria/za-pari-shte-govorim-v-sledvashtite-minuti)”
  – при това в кресливата”публицистика”на националните медии…
  https://i2.offnews.bg/events/2022/08/23/783579/phpdkr9j8_559x345.jpg

 5. Да се извини! На кого? Като я видя на екрана гася телевизора.

 6. И БКПь с кУрвела ниновНаЯ , и григоровНа разчитат да паразитират само върху казионния ПОПУЛИзъм и демагогия! Паразитни ПОПУЛИСтки лицемери и помиярски гнусни циници , които винаги разчитат на държавна хранилка , винаги! В задунайския колониален Бандитустань няма “синдикати” , защото дори имотите на КНСБь и КТь”подкрепа” им са “дарени” от държавата , което е тотална зависимост от всички , които владеят властта. И те са техни марионетки , които крепят властта от която зависят , а не работещите!
  Има и имаше други маргинални синдикати , които обаче не бяха “обгрижени” от властта и те нямат техните ПРИВИЛЕГИИ!
  А григоровНа и кУрвела са си лика-прилика , те раздават чуждите данъци от бюджета на “бедните”, но никога няма да дадат нито една стотинка от личните си привилегии на същите бедни , които лъжат , че се “грижат” за тях , докато единствената им мисъл е да се докопат до държавната ясла, чрез цинични лъжи на същите бедни гласоподаватели!
  Одите на тренчевЬ, одите на БКПь, одите на кУрвела ниновНаЯ, одите на хуйло ви!

 7. https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQnmGG_xBZCZrGttFnDxoPCsuq4IZsxiN5ngw&usqp=CAU
  – мутрофановните копейки с 2-ри опит да пробият за управление на столицата – след воененния многодетен пилот 2019-та сега е регистраторът на търговската марка “ККопейкин”д.николов – двете лица на 1 копейка: неговото мазно “борисов няма опонент в лицето на бъзраждане” на 27 април в студиото на ДенятONAIR и Za речта му в НС, качена с въпроса: 🔥 подкрепяте ли деянниколов?

 8. Голяма плюене по Терзиев и по TELERIK.

  Ако ДС са създали TELERIK,
  защо ДС не създадоха конкурентен български компютър?

  А създадоха смешния компютър Правец!

  И то с цялата мощ
  на социалистическия концлагер НРБ!

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!

  Нашите приятели,
  могъщите САЩ и непобедимият НАТО
  са гарант за свободата ни!

  Просперитетът ни зависи
  единствено от нас!


 9. 04.07.2023 в 13:58

  Не знам с каква цел сте пльоснали това видео в сайта.
  Но го изгледах с удоволствие!
  Типично гьобелсова реч1
  И тъй като Гьобелс вече не е жив,
  явно се учат от фашиста Путлер!

  Време е за нов Закон за защита на държавата!
  Докато не е пламнала гражданска война!
  С каквато се заплашва от трибуната на българското НС!

  Но както комунистите Димитров и Коларов
  подпалиха гражданската война 1923г и избягаха в Русия,
  да не позволим тарторите на фашистката шайка Израждане,
  да избягат в Русия!

 10. Какво се учудвате за Ваня Григорова. От първият ден на войната тя къде явно ,къде заобиколно защитаваше Русия.

 11. При свалянето на правителството на Филип Димитров, КТ Подкрепа премахна антикомунистическата си маска и лъсна комунистическата й муцуна. Лансирането от БСП на деец на КТ Подкрепа за кмет на София потвърждава този факт.
  По БТВ излъчиха изявления на дебели синдикалисти от КНСБ и МВР с много сланина по техните туловища за увеличения на бюджетни заплати за сметка на многострадалния български данъкоплатец.
  Всеки нормален човек ще каже при тази гледка: Не се наядоха. Да им помогнем да стигнат 200 кг.

 12. Най-после Зеленски в София! Браво на Денков, че организира тази среща!
  Надявам се резидента да си стои мирно в ъгъла и да не напомня за съществуването си!

 13. Видьо Видев,

  в комплект e с прилизания му образ от 27 април в Денят ON AIR(mediapool/borisov-protegna-ratse-kam-vsichki-vklyuchitelno-radev-i-vazrazhdane) готов да целува ръка за министерско кресло и да се съпостави с Васил Терзиев …
  – колко медии , либерали, демократи надигнаха глас след тази проиZнесена реч от трибуната на НС при директно зададен въпрос :”подкрепяте ли? ” в youtube – всъщност мутрофановна обърна палец нагоре при карбовски … кандидати за мълчалив протест пред НС – йок – и ни го пльснаха като мръсен парцал в лицата, за кандидат за кмет на столицата ни – защото сме парламентарна република …
  – та, тепърва ще присъства в сайта – “запазено място копейкин*Z”

 14. Мисля, че Ваня Григорова няма да се извини за политическия си произход като представител на “антикомунистическата” Подкрепа, защото се оказа, че няма за какво да им се извинява на БСП.

 15. Допълнение към моя коментар: Константин Тренчев /КТ Подкрепа/. Васил Филипов /бивш шеф на Булгаргаз/ и други. Дано, са стигнали до осъзнаване.
  От мен, толкова.
  С Уважение,

 16. ДВАНАДЕСЕТ деца сред 38 ранени при руски ракетен удар срещу жилищен квартал
  най-малкото дете е на три месеца – 2000 души са останали без дом …
  https://www.theguardian.com/world/live/2023/jul/04/russia-ukraine-war-live-nato-expected-to-extend-stoltenberg-term-drones-reportedly-intercepted-in-moscow-region?filterKeyEvents=false&page=with:block-64a4147c8f082363cbf0931b
  – 9 месеца КОЛЕКТИВНИЯ ЗАПАД умува, докато орките се окопават бомбят и давят …

 17. Имаше нещо гнило в КТ Подкрепа. Например близките връзки с Мултигруп.

 18. Видьо
  Сравняваш създаване на компютър със създаване на фирма. Според теб е равнозначно?
  Може да ги попиташ ДС кое предпочитат и имат опит.

  Ако за Зеленски е вярно, не мога да си представя какви циркове ще измислят разни бг патреоти и революционери, подкрепени от видни партийци.

 19. Има един много хубав филм ”Хофа” – с Джак Никълсън в главната роля. Там е описана една реална случка как една такава организация с идеална цел, първоначално призвана да защитава правата на работещите, накрая се превръща в бухалка на мафията. Подобно нещо стана и с българските синдикати – бяха опраскани от задкулисието с дебели портфейли и тежки пагони още в зародиш. Един ден се надявам някой режисьор да се заинтересува и от този интересен сюжет от българския обществен живот понеже той също така има потенциал да се превърне в касов полит-трилър.

 20. Стефан
  04.07.2023 в 22:29

  Смешно е!
  В твоя компютър кое е по-ценното?
  Ламарината или софтуера?

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!

  Нашите приятели,
  могъщите САЩ и непобедимият НАТО
  са гарант за свободата ни!

  Просперитетът ни зависи
  единствено от нас!

 21. Видьо, всеки знае че “ламарината” винаги струва пари, докато целият софтуер върху нея може да е безплатен, дори когато е платен е по-евтин от желязото.
  Не овъртай “приятелю” на САЩ, ами отговори ДС в кое от двете имат опит – създаване на компютри или на фирми?

 22. Към
  Стефан
  05.07.2023 в 15:57:
  Ченгесарите “създаваха” фирми , когато БКПь им даваше деньги да ги изнасят извън границите на НРБь и савецката империя , на запад при прогнилите капиталисти. След 1989г. същите ченгесари без партийните деньги от бюджета и заемите , вече обикновено “приватизираха” работещите заводи от соца, а губещите ги продаваха за скарпь.
  Типичен пример е “приватизаторката” на ,все пак , работещите външнотърговски дружества – кУрвела ниновНаЯ!
  А колкото до “желязото” и софтуера , то няма нищо “безплатно” , всичко е включено в крайната цена, или има пиратство, и възможностите на желязото зависят от възможностите на софтуера в него, като много пъти “желязото” изостава и остарява много по-бързо от софтуера.

 23. Като член на Комисията по национална сигурност в 36-то НС,
  се опитахме да върнем капиталите на дружествата-пощенски кутии на
  Научно техническо разузнаване (НТР) в Първо главно управление (ПГУ) на ДС.
  Поради бламирането на правителството на Филип Димитров, работата не бе довършена.

  В последствие, тези около милиард, участваха в приватизацията,
  поради това, че Иван Костов не търсеше произхода на парите на приватизаторите!

  Останалото го знаете-днес най- едрите капиталисти в България са ДС и антикапиталистите от БКП. Примерно фамилия Велчеви.

 24. Видьо Видев,

  за приватизацията в мандата на ОДС ТУК https://www.mediapool.bg/privatizatsiyata-v-bulgaria-1997-2001-news274451.html
  – да споменте нещо за приватизацията при виденов или царя
  Аман от плюещи срещу Костов – над 70 приватизирани заводи бяха !!фалирали – НЯМАШЕ КАК ДА ГИ ЗАТВОРИ – виденов затвори ЕДНА Плама и хората започнаха да строят барикади , а над 70 вкл. в списъка за закриване – ОДС пое държава фалирала за втори път в рамките на 7 години и точно КОСТОВ и двата пъти изправи държавата – веднъж като финансов министър и втори път като премиер – проблема му не беше приватизацията, а това че насочи необратимо държавата към ЕС и НАТО и взе да бие камбаната след 2006-та, защото, както той се казваше, “демокрацията започва да деградира” и това беше вече видимо – въшност започна да е видима зависимостта от русия още след анулирането на дългосрочния изгоден за нас договор за газ 2006-та


 25. 06.07.2023 в 21:49

  Не плюя.
  Просто такива са фактите.

  Костов не допусна нито едно чуждестранно участие в приватизацията.

  Освен в БГА Балкан.
  Зееви са и с руско гражданство, макар и евреи.
  Освен и в Нефтохим.
  Пак руснаци!
  Като излъга, че Нефтохим можел да преработва само руски нефт.
  Най голямото предателство, обаче е руския анклав пристанището Росенец..
  Там никой не знае какво влиза и излиза.
  И когато Ваньо Танов се заинати да сложи разходомери на щранговете,
  скоропостижно получи инфрактираща инжекция.
  Тогава новичока още не беше на мода….

  Нима не е вярно, че Костов не търси произхода на парите на приватизаторите?
  И така изпра кървавите пари на БКП!

  Нямаше и никакъв следприватизационен контрол,
  и сребърния фонд остана празен.
  Поради което днес пенсиите са мизерни!
  Най-ниските, дори сред бившите соц страни, нали?

  Нима Костов не приватизира и СДС, превръщайки го в личната партия ДСБ?
  След което настана разпиляване на десните избиратели, до един файтон Костовисти!

  Това плюене ли е?
  Или са факти?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.