Край на руската намеса в България е най-важното обещание за български премиер

Академик Денков направи пред “Политико” най-важното обещание за един български премиер, най-овластения човек в държавата: “край на широко затворените очи за руската намеса”. 

Изявлението му е признание за всичко, което твърдя от години, а именно, че най-големият проблем на буксуващата по своя европейски път България е руската спирачка. Признание е за факта, че българската държава си затваря очите пред руската намеса. Досега.

Досега? Край?

Очакваме да видим началото на този край, но не на думи пред медиите, а с конкретни дела. 

Важно е да се задействат защитните механизми на държавата на невидимия за обикновения човек фронт на контраразузнаването. Но не по-малко важно е да се даде знак и в публичността.

Време е да се забрани на дело пропагандирането на руzка символика. С приятна изненада установих през юни при кратко посещение на български черноморски курорт, че знамената на агресивната московия, която ни е обявила за вражеска държава, са изчезнали. Не знам дали е някаква форма на вразумяване от страна на собственици на хотели, заведения и имоти или има някакво решение на местно общинско ниво. Но е факт. Значи може!

Обещанието на Денков трябва да се материализа в много посоки. Изписал съм серия от статии, включително с елементи на репортаж, че България трябва да си върне собствеността и контрола над руския анклав край Камчия. Самият Лавров го открои като най-важния елемент от разпространяването на руското влияние в чужбина.

Трябва най-после да бъдат довеждани докрай разпоредбите срещу рашистки демонстрации. Свидетели сме досега на формални забрани, които изобщо не се зачитат от организаторите на такива пропагандни акции. Изводът, който си правим, е, че мнението на българските власти няма никакво значение за рашистите и техните организации. Това е демонстративно подкопаване на доверието в българската държавност в очите на собствените граждани и на света.

Задължително трябва да се вземат мерки срещу господарското самочувствие на притежателите на имоти с руzки паспорти, свикнали да бъдат недосегаеми и дори да бъдат преференциално обслужвани от администрацията. Общо са стотици хиляди, а мнозина от тях заслужават да им бъде посочена вратата.

Вносът на руzка корупция трябва да бъде подложен на безкомпромисно преследване. Той е гръбнакът на всичко онова, което Денков нарича обобщаващо “руска намеса”. Тази корупция създаде и храни все така организираната престъпност у нас. Тя трови самия бизнес климат, отблъсквайки сериозните инвеститори от страни, в които “плащането под масата” е ако не изкоренено, то сведено до незначителни нива. 

Ще има да се вайкаме като бедни и изоставащи, докато не се справим с този проблем, който, отгоре на всичко, не тече по инерция и сам по себе си. Путлеристката държава поощрява корупционните практики у нас (и не само) с пълното съзнание, че така си пази периметъра, до който гнусливите западняци не желаят да се приближават, както спретнат гражданин страни в градския транспорт от пиян и надрусан побойник, овъргалян в собствените нечистотии.

И накрая, но не по значение, време е държавата да прогледне за предизвикателно стърчащата имперска символика, която стои на стража и на днешното руzко влияние в България. Докато МОЧА, Альоша и прочее монументални пазители на лъжата за съветското ни “освобождение” дежурят денонощно над главите ни, няма да има край на имперската намеса у нас.

Време е наистина да покажем, че не разчитаме само на украинската кръв и отслабването на рашисткия режим в московията в битката за нашето откъсване от пагубната имперска намеса в европейска България. Ще има вой и противодействие, но държавата ни има достатъчно сили да се справи с тази националноосвободителна задача. Стига да поиска истински. Стига казаното от Денков да не е само поредния опит да се “харесаме на чужденците”.

 

34 мнения за “Край на руската намеса в България е най-важното обещание за български премиер”

 1. Това наистина е едно добро пожелание…
  Ако няма първи резултати до края на месеца то и ще си остане като едно добро пожелание.

 2. – адресът на руското посолство: бул. “Ген. Иван Колев”№28
  https://cdn4.focus.bg/fakti/photos/big/9f8/grajdanski-protest-zalaha-posolstvoto-na-rusia-v-balgaria-s-chervena-boa-1.jpg
  – закриване на руския”културе”център
  https://gdb.rferl.org/051f0000-0aff-0242-ee9a-08da18cd1a26_w650_r1_s.jpeg
  – мутрофамовна да избълбука след бубликов
  https://breaking.bg/zakon-i-red/eto-go-izgoneniyat-ruski-shpionin-osobeno-blizak-do-mitrofanova/
  РАЗЦЕПЕНАТА ГЛАВА НА СТАМБОЛОВ СРЕЩУ руското посолство
  – на мястото на българофоба царосвободител срещу НС – мемориал на “Бащите на Търновската конституция” – https://img.dnevnik.bg/shimg/zx460_3420333.jpg
  https://www.dnevnik.bg/analizi/2022/04/16/4337024_bashtite_na_turnovskata_konstituciia_-_neochakvaniiat/
  – на мястото на МОЧА – https://imgrabo.com/pics/deals/13081477199370.jpeg
  -на альоша – ликовете на Паисий, Раковски, Левски,Стамболов като 4-мата на Ръшмор

 3. Хубави думи и добри намерения, дано не са за постилане на пътя към ада само. Това правителство вече не е ново, започна с оставките на областните управители. Колко области имат вече управители назначени от правителството Денков-Габриел? Поне този на Софийската, от когото се очаква да придвижи проблема с МОЧА. А ръководителите на службите? Нали се каза, че това ще е една от първите задачи. Колко време му трябваше на служебното за да сложи руски агенти да ги ръководят. Май не се мота много. А нашето? Или пак ще стана, ама друг път. Докога все ще чакаме умните да се наумуват, та лудите през това време да се налудуват.

 4. Дянков, стига празни приказки!

  Дянков, в тебе е изпълнителната власт, нали?
  Вземай мерки в цяла България да се изпълни закона:
  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН. Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.

  Веднага да бъдат премахнати по градове и села
  стотиците хиляди паметници и хвалебствени възпоменателни плочи с петолъчки,
  и имена на улици,
  възхваляващи комунистите!

  СРАМОТА!
  На фасадата на НС срещу МС
  още стои гербът на комунистическия концлагер НРБ!

  Слава на украинците и на бесарабските българи!
  Които са плът от нашата плът!

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!

  Нашите приятели,
  могъщите САЩ и непобедимият НАТО
  са гарант за свободата ни!

  Просперитетът ни зависи
  единствено от нас!

 5. Руският дявол е само едно от лицата на истинския. Вярно е че е много силен но има и по-силни. Човекът сам го пуска в къщата си с глупостта , наивността и егоизма си.
  На много хора съм казал, Не подкрепяйте руската агресия, така пускате дявола в къщата си и ставате ученици и съучастници в делата му.

 6. към oyla:
  “Вярно е че е много силен но има и по-силни.”

  Бихте ли ме ориентирал с името на поне един дявол, по-силен от руския, защото аз не знам такъв в България.

 7. И аз от години пиша тук, в блога – пробният камък и мечът, разсичащ “гордиевия възел” е
  инкриминиране на рашизма във всичките му форми на проява!

 8. Либералец
  05.07.2023 в 12:53

  Съгласен съм с вас с една лека корекция.
  Ако няма първи резултати до края на другата седмица, то и ще си остане като едно добро пожелание.
  Така ги виждам аз нещата.

 9. Уви, не виждам екшън, в смисъл да бутаме към края на руZката намеса (бих казал даже чорбаджилък) в РъБъ. Не виждам уволнени подлоги ни в МО, ни в МВнР, ни в МВР. Тов. красночаров а.а., гражданин раZии, още е вице в борда на АЕЦ. Др. първанов още държи “златната акция” в Лукойл, който пък още не си е платил данъците от 2009 г. насам. Волгин, андролова, христинка “доброто утро” са си в ефир, искра баева, е.манолова, григорова – в СУ, “анализаторите” кючюков, боруджиева и василев “анализират”. И МОЧА си е пак там, а за кмет ни тъкмят суперталантливото ДС внуче, крупен бизнесмен и успешник тЭрзиев. Няма и санкционирани рашисти -“възрожденци”, а за газовия демарш на рундю казачока – ни звук. Чашата си е не наполовина, а съвсем празна, мисля…

 10. Simon K,

  “полезни идиоти на путин” или идиоти вредни за нас самите – от 52:12 мин

 11. vic_kaminsky💙💛
  05.07.2023 в 18:35

  Ако ми позволите, да продължа вашия списък.
  Соня Момчилова ще продължи да си е шеф на СЕМ…
  С любезното съдействие на хората на ГЕРБ и Радев!
  ….
  И още, и още има…

 12. vic_kaminsky💙💛, Българин💛💙,

  https://frognews.bg/novini/vasil-terziev-pak-vnushava-che-zad-vsichko-stoiat-generali-kufarcheta-nadtsenih-niama-otkaja.html

  “… за пореден път се налага внушението, че честен успех в България няма. Зад всичко прозират генерали и куфарчета, “нечестен” и “привилегирован” старт. С този наратив се омаловажава трудът на хиляди хора, които са минали през компанията от основаването до продажбата ѝ. Тези хора са дали сърце и душа, за да съградим нещо специално, което е станало пример за много други предприемачи и модел за много колеги, които сега имат собствени компании. Станало е причина на ИТ сектора в България да се гледа с по-друго око. Успехът на Телерик е родил десетки компании и стотици предприемачи и десетки хиляди работни места. Помогнал е на хиляди деца да се научат на програмиране и дигитални умения. Помогнал е и на хиляди да намерят реализация в ИТ сектора. Ефектът от това тепърва ще се усеща.И аз, и Светозар, и много други колеги сме говорили за старта на Телерик и има достатъчно статии и видео репортажи.За това как изграждаш компания, която продава софтуерни продукти по интернет, без да имаме интернет 3 седмици и оцелявахме с dial-up. Много истории от този период беше описан тези дни и от много бивши колеги, които застанаха с лицата си зад истината.Казвам ясно – създадохме компанията без НИТО ЕДИН ЛЕВ И НИКАКВА ВЪНШНА ПОДКРЕПА, освен безплатния офис и това, че нямаше нужда да си регистрираме фирма и да поддържаме счетоводство сами. За последното си плащахме между другото, защото така е редно. След 3 трудни години, но все нагоре – 2002 с 20 хил. долара оборот, 2003 с 250 хил. долара, 2004 направихме 1 млн. долара приходи. И когато пораснахме и се закрепихме, се отделихме. Това стана през 2005 г., когато стигнахме 3 млн. долара оборот. И тези факти са гледани под лупа от инвеститор като Summit Partners, които инвестираха в Телерик през 2008 г. Който поне малко от малко разбира от бизнес, знае през какъв процес минава всяка една компания, в която инвестира водещ американски 30-милиарден фонд за рискови инвестиции. Инвестицията в Телерик беше в бълг. дружество и беше една от малкото в Изт. Европа. Това е доказателство каква компания бяхме изградили с колегите. И от която всички ние, които бяхме в основата на успеха на Телерик, продължаваме да се гордеем. И в която НИКОГА не е имало ДС пари. Имало е наши пари и инвестиция на Summit Partners.Ако някой твърди друго – лъже…”
  – или защото сме повярвали на руското зомбиране, че сме “малки” и обречени да сме зависими, но .България е в топ 20 на развиващите се икономики в света:за 2022г. БНД на глава от населението на България е 11 200 долара, на магучаята балшая бензиноколонка с големите бомби БНД-то е с 410 долара повече …
  https://spisanie8.bg/притча-за-двамата-монаси-и-реката.html

 13. Моля,кажете,има ли резултат от заливането с червена боя на сградата,помещаваща представителството на ЕС у нас.Има ли установени виновни?Няма нищо-има само пунта мара.Г-н Министър Председателят публично да обяви с имената и длъжностите руските агенти у нас-предатели на народа ни,иначе е само ала-бала.

 14. мнооого сериозно вкарвам във форума на г-н ИНДЖЕВ личната си идея относно съдбата на альошата в пловдив:
  – без ВЪОБЩЕ да се засяга / все едно го няма там!!! / темата за альошата, да се разгърне спокойна и прилична кампания за скромните, но абсолютно необорими МОТИВИ + финализиране на крайното действие: хваща се внимателно с автокран ПАМЕТНИКЪТ НА ЛЕВСКИ, КОЙТО Е В ПОДНОЖИЕТО НА ТЕПЕТО и тапа-тапа-тапа , се качва и инсталира ГОРЕ НА ВЪРХА, ТОЧНО ДО альошата! почиства се, слагат се цветя и ТОВА Е ЦЯЛАТА МИ ИДЕЯ! контрастът между двата паметника, с течение на времето, НО ГАРАНТИРАНО, ОБЕЗАТЕЛНО, ще свърши напълно безмълвно това, което българските граждани ДО СЕГА нямаха ДОБЛЕСТТА И КУРАЖА ДА СВЪРШАТ!
  щом майничките си харасвали альошата- да си го харесват. НО МЯСТОТО НА ЛЕВСКИ Е ГОРЕ, ТОЧНО ДО ГОЛЕМИЯ “ПАМЕТНИК”, точно до него и то в своя ръст и размери, какъвто сами сме си го оразмерели и мушнали долу в храсталака.
  мислете и разпространявайте идеята. може нищо да не мръдне в блатото, но моята идея НЯМА ПРИЧИНИ ДА НЕ СЕ РЕАЛИЗИРА!

 15. @Българин
  Старая се да не бъда много строг, за това дадох до края на месеца.
  Иначе аз не бих постъпил като Денков от самото начало.
  Освобождаването от московската намеса не ще молитва/заявления а мотика/действия.
  Например
  1 сменен ли е областния на София град? Не е сменен! Защо?
  2 новоназначения областен управител с първото си сутрешно кафе в областната администрация издава заповед за премахване на МОЧА.
  3 след една седмица МОЧА не съществува.

  Ето това беше правилния начин, който казва повече от изявлението.

 16. Денков трябва да си види преди всичко някои от министрите, които трябваше вече да са направили първите стъпки към нормализиране и възстановяване от огромните бандитски погроми от незаконните “служебни” гълъбарници на зИльоната фатмашка престъпна ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень!
  Поне трябваше вече да са изхвърлили “енергийните” калинки на пикаещият шуть в Булгаргаз и Булгартрансгаз, Лукойл и другите дружества.
  Също вече се вижда и , че министъра на милицията също започва с грешни и неграмотни първи действия, които много бързо трябва да спре иначе трябва да го уволни. Защото той потвърждава правилото , че начело на МВР трябва да стои политическо лице , а не вътрешен човек от милицията, защото той не може да види вътрешните проблеми на милицията, за да ги реформира! Това се видя с начина на (без)действие на милицията спрямо последните изяви на болшевишкият фашистки путлерасть кУпейкинь и неговата шайка иZZраждане, също както и по времето на бокоТИКВАТА милицията също бездействаше спрямо ()ОЛЕН ()ИДЕРовь!
  А също и милиционерският “министърь” на Денков връща милиционери участващи в побоя на протестиращите преди 3 години!
  И затова милиционерския “министърь” трябва да е първият, който трябва да бъде си ходи , има достатъчно юристи , които да го заместят!
  Също така трябва да се ЗАБРАНИ ВСЯКАКВА “политическа” дейност на кУпейкинь и путлерастката му банда иZZраждане, след като той и шайката му вече ЗАБРАНЯВА гражданската и политическата дейности на партии и граждански движения и НПО-тата , а милицията , прокурВатурата, ченгесарското “скедствие” и ОПГь-ДАНСь бездействат срещу ПОГАЗВАНЕТО на КОНСТИТУЦИОННИТЕ права на тези организации от путлерастката банда на кУпейкинь! Преди още да дойде на власт!
  Няма как той да ЗАБРНЯВА и пречи на другите партии и организации, а самият той и паразитната ПОПУЛИСТка шайка иZZраждане да не бъдат ЗАБРАНЕНИ и да си действат свободно , след като те пречат на другите! И тук не става дума дори за погазване на конституцията , не, тук става въпрос за най-елементаното право на равностоен отговор на престъпленията на кУпейкинь и иZZраждане , което е гарантирано в дори и в най-примитовните общества, като правилото – зъб-за зъб, око-за око!
  Така че Денков трябва да действа и да започне с първите стъпки срещу собствените си министри и другите чуздопоклонически рубладжийски въздействия на путлеризма в задунайския колониален Бандитустань! Сега!

  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 17. Дела трябват, а не думи?
  Имало е и обиск в дома на Пригожин. Това е парадния мундир на Пригожин с всичките му награди сниман от обискиращите: https://t.me/milinfolive/103182

 18. Павел Терзиев от ДС е офицер-ръководител на агент “Любомир” — съдията Тодор Енчев Тодоров от КС, с чийто глас бе убит Закона за лустрацията в България!
  БОЕЦ към Васил Терзиев:
  Оттеглете се, въпрос на морал е!
  Г-н Терзиев, преди пет дни, след като БОЕЦ ви зададохме публично 15 въпроса, по Ваша инициатива проведохте среща с Георги Георгиев в нашия офис. Поехте ангажимент също публично да отговорите на нашите въпроси. До днес отговори няма.
  Вместо това говорите за лустрация!
  Г-н Терзиев, единственият гласуван някога Закон за лустрацията бе отменен с решение номер 2 на Конституционния съд през 1999 г.
  Един глас не достигна. С един глас в повече този закон бе убит. Този един глас е на всеки един от гласувалите за отмяната съдии.
  Този един глас може да е на съдия Тодор Енчев Тодоров — агент “Любомир” от мракобесното Шесто управление на ДС. Неговият офицер-ръководител от ДС се казва Павел Терзиев!
  Вашият “чичак”, както Вие го наричате, и ръководеният от него агент-доносник убиха Закона за лустрацията. Лично, персонално, те носят отговорност. И Ви уверявам, г-н Терзиев, че Павел Терзиев е ръководил агент “Любомир”, както преди 1989 г., така и през 1999 г. Така работи системата. Така работи и до днес.
  Неслучилата се лустрация доведе и до неслучилия се преход. До над два милиона българи, прокудени от родината им. До това България да се превърне в най-бедната и корумпирана държава в Европа. До това почти 80 години рубладжийската мафия на Държавна сигурност да владее и ограбва държавата ни. До чудовищна липса на справедливост и безнаказаност за престъпниците, грабили държавата ни.
  Клановете с известни фамилии на тази мафия се превърнаха в династии. Куфарчетата на червените милионери се превърнаха в инкубатори за следващото им поколение, което ни даде Бойко Борисов и Пеевски. Произведени от същата ДС.
  Най-ужасното, което неслучилата се лустрация, убита от Павел Терзиев и агент “Любомир” стори, е, че открадна вярата на българите. Уби мечтите на милиони българи и днес те не гласуват — именно защото не вярват, че нещо може да се промени. Виждат все едни и същи фамилии, династии и кланове и резултатът винаги в един и същ — излъгани надежди, грабеж и подмяна.
  И сега виждат същото: как същите имена и династии, които убиха Закона за лустрацията и мечтите на още едно поколение за истинска демокрация пак посягат към властта. Пак искат да са на върха на пирамидата. Пак искат да управляват.
  Г-н Терзиев, оттеглете се. Вие не носите правна отговорност за действията на роднините ви. Но става дума за морал.
  Г-н Терзиев, оттеглете се и дайте възможност на свободните десни хора, на демократичната общност в столицата, да издигнат истински автентичен, обединяващ кандидат с авторитет и визитка, каквито заслужават.
  Г-н Терзиев, оттеглете се. Въпрос е на морал и ако не го осъзнавате — това е още едно доказателство, че трябва да го направите. Оттеглете се, това ще е достойна постъпка.
  Обръщаме се и към всички непримирими граждани с призив да споделят това видео. И с още един призив: НЕ губете вярата си! България има своето гражданско общество, има БОЕЦ, имаме нашия граждански опит и мъдрост, и няма да позволим да бъдем излъгани отново. Имайте вяра, не всичко е ДС и задкулисие. Имайте вяра — гражданите сме по-силни от мафията!
  Битката продължава!
  #БОЕЦ

 19. Защо рода и семейството имат значение? Особено в България!
  “Извинявам се и за всички други проблеми от Освобождението досега. И тези, които тепърва предстоят. Разбрах, че съм виновен за всичко, може би не само в тази галактика.”
  Васил Терзиев
  Тази фраз, която е доста елементарно и манипулативна изказване според мен е изключчително НАГЛО САРКАСТИЧНО към тези, които имат друго мнение и показва само едно.
  Детето добре е попило манталитета на семейството в което е отгледано.
  Те действаха така – преувеличаваха, раздуваха и се правеха на жертви.С една единствена ЦЕЛ! Да оправдаят своите действия и желанието да получат това, което искат.
  “Колкото и да ви се иска, няма да ме откажете!”
  Васил Терзиев
  Да Терзиев, ние знаем, че няма да те откажем /кой можеше да откаже и спре действията и мераците на ДС преди години?/, но вероятно ще трябва да го направиш без гласовете на тези, които не са съгласни с теб!

 20. Иван Сотиров, Фейсбук

  Гледам, че видни наши “демократи” и “антифашисти” дават за пример успели на Запад потомци на нацисти. Това е евтина демагогия на партийни клиентели, свързани с режима хора и на техните полезни идиоти.

  Първо, да успее на Запад такъв човек, е равносилно на това у нас да успее някой потомък на “врагове на народа” след 9 септември 1944 г. Второ, примерите не са за потомци на висши СС офицери или на висши функционери на нацистката партия.

  Трето, в Германия беше извършена денацификация до степен да се вмени колективна вина на цял един народ, докато у нас вече осмо десетилетие ни управлява привилегированата каста на московските терористи от партизанските отряди!

 21. “… оплетени от взаимни лъжи и мигове на крайна искреност, те си стават все по-близки. В някакъв момент дори най-близки на света… ”
  – двама на пейката, без да броим кучето и кофата за боклук …
  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtObEMrXL4kqCpUMFT9WB2FLQvL69xX0MNQeE1mfNn6-h2IBfKmBOnYkFbERlAvwMIkZpIb4X46sd17kQfsl7CCWf_MGxC4D1Wleoav2Y2sQCgjD5CtMqiOBmnPHWXhPxc9kkebdJu-g6M2hRZwrth5EY-bq4oRWw8S3qvHWsmIYIvLi661LaDvB8aRAE/s1200/2.jpg

 22. “Извинявам се и за всички други проблеми от Освобождението досега. И тези, които тепърва предстоят. Разбрах, че съм виновен за всичко, може би не само в тази галактика.”

  Ако наистина го е казал то да се измита на момента. Невероятна наглост! Червена!.. която знаем е най-добрата!

 23. ““Колкото и да ви се иска, няма да ме откажете!”
  Васил Терзиев
  Да Терзиев, ние знаем, че няма да те откажем /кой можеше да откаже и спре действията и мераците на ДС преди години?/, но вероятно ще трябва да го направиш без гласовете на тези, които не са съгласни с теб!”

  Без нашите гласове трудно ще успее!

 24. Чета тук реакцията на уважавани от мен съблогъри относно кандидатурата на Терзиев.Мнението ми не е от значение – не съм софиянец, но у мен възникват много по-важни и тревожни въпроси!
  Първа версия: Любимите ни десни /и не дотам/, не са предвидили гневната реакция на твърдите си адепти и не са съобразили, че подобна кандидатура е изначално губеща, защото разделя фатално потенциално поддържащия ги електорат.
  Втора версия: Въпросните десни добре съзнават ефекта от една такава кандидатура.
  По първата версия сме се доверили на инфантилни параполитици, с очевидна ментална недостатъчност. По втората – продължаваме да залагаме на троянски кон…
  Не се наемам да дам отговор, но мисля, че и в двата случая сме откъм подхлъзнатата страна

 25. К’ва стана тя? Кандидатите трябва масово да се извиняват! Свършиха ли нормалните хора в България? А мащабната атака на дължащите извинение показва колко важно им е да не изпуснат тая капия! Подпис, парцел за строеж, пари… Може да го прави всеки “ай ти- ай аз” специалист.

 26. @Павел Тинков
  “По първата версия сме се доверили на инфантилни параполитици, с очевидна ментална недостатъчност.”
  Тук проблема си е само наш. Мисля, че докато ние всички с демократично мислене не се намесим в партиите, които претендират че ни представлява ще имаме този проблем.
  Много е важно да се научим как да въздействаме върху тези партии.
  За съжаление те са доста затворени и ръководствата са им непоклатими въпреки, че допускат елементарни и предвидими грешки.
  Липсата на гласуване също не е добре, защото налива в мелницата на задкулисието.
  Още мисля и не мога да измисля, как може да се промени това положение. И за момента единственото което мога да правя е да казвам какво виждам.
  ДаБГ бяха направили средство за гласуване онлайн. Това, че не го допускат като средство за комуникация между тях и електората си за мен означава, че те просто нямат интерес от това идеите и решенията да идват от електората към ръководството а не обратно.
  А именно това е основната черта на демокрацията – всички свободни хора да участват във вземането на значимите политически решения.
  Какви варианти имаме?
  1 Да излезем на протест за да ни чуят? това ще е прецедент в световната история
  2 Да играем по техните правила. в момента е така и не е приятно
  3 Да ги игнорираме и да ги убием като организации. – ако не са в коалиция те са политически трупове от доста време. Но явно нещо ги обединява и при ниската избирателна активнот успяват да реализират интереса, който ги задвижва.
  4 Да си мрънкаме в интернет за глупостите, които правят. /не грешки а отгровени глупости/ – това вече ми стана навик в този блог и се извинявам на домакина.
  5 Да си направим нова партия – как да съберем 5000 подписа и хора, които биха дали своята експертиза, авторитет и способности без да влязат в схемата на текущите /да уредят някой приятел или жена си на хубав пост или някоя сладка схема/ и да не се страхуват от пиклювците и прочее тоалетни медии или някоя институционална бухалка?
  6 Да им покажем по някакъв достатъчно убедителен начин, че трябва да се отворят за комуникация и да променят посоката за вземане на решения.
  Сложен проблем …..

 27. Към
  Либералец и другита с уважение и съвет относно точка пета, от Вашето предложение.
  Вероятно една нова партия ще да е най–уместното а лидерите и основополагащите хора там, бихме могли да изберем между тези, които многократно вече са показвали годността си.
  Ако започнем от действащите политици, такъв е Методи Андреев, който да е като за начало. Това, защото не всеки се занимава или желае да се занимава с дейстена политика.
  След като той е съгласен, също той да назове от неговият поглед и оценка за обществено одобрение други такива, които да го подкрепят в мандата.
  Необходими са ни също и хора, чиито оценки са се оказали граничещи до безпогрешността, така че да се създаде и гремиум за оценка, както на предложенията, така и на действията на тази партийна общност за да може тя постоянно првилоно да функционира. Като такъв в този гремиум може да бъде избран също и господин Инджев. Той не желае да бъде действащ политик, но за да се предлагат, както правилни решения, така и да се правят оценки на политическите действия той е подходящ.
  Много от нас тук в блога, също ще участваме в оценките.
  Така би могла безпогрешно да бъде създадена една нова партия или движение от хора, чиято пригодност явно са доказвани с действията си през един достатъчно дълъг период от време. Освен това, ще има една гаранция, че не са поставени или пробутани от задкулисието, номенклатурата и престъпните среди на „успешните“ ченгета.

 28. @Boris
  Така предложените от вас неща са доста нахвърляни и няма да дадат резултат. А всяко усилие, което не води до резултат дава коз на статуквото и отлага намирането на решения, както и изхабява имената, които се ангажират в това начинание.

 29. Да фърля и моите 5 стотинки, по проблема с възможността за по-голям избор и легитимност на изборите, особено за мажоритарните избори за президент и кметове.
  Предполагам, че ще има по-голяма конкуренция между кандидатите и по-голяма избирателна активност на избирателите им , ако предварителните партийните избори във всяка партия , и мажоритарните избори за президент, или за кметове, са обединят .
  Така в изборния ден избирателите ще направят едновременно предварителни избори на партийни кандидати, и в същото време ще направят президентски , или кметски избори.
  Затова всяка партия трябва да се яви със шорт-листа на своите кандидати за президент, или за кметове, а не само с един общ и компромисен(спорен) кандидат!
  Така ще има преференциално гласуване за няколко партийните кандидати от партийните им листи за президент или кметове. Така ще има предварителни партийни избори и мажоритарни избори за дадения пост , с едно-единствено гласуване!
  Също , както е в момента с преференциалното гласуване за партийните листи за пропорционалното гласуване за парламент и общинските листи.
  И така ще имаме хибридно преференциално гласуване и за мажоритарните ,и за пропорционалните видове избори.
  Което ще даде по-големи възможности на избирателите на дадена партия за избор от няколкото кандидати на тази партия за президент или кметове, и те да гласуват преференциално, като победител е партийният кандидат с най-много гласове на партията с най-много гласоподаватели!
  Това е, трябва само малко да се проведе разяснителна кампания , за да не се получават грешки с преференциите.
  Макар че партийните листи за президент и кметове ще са много по-къси от тези за пропорционалните листи за парламент и общинските съвети!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.