Господин прецедент

След повече от година прекъсване попаднах в предаването “Лице в лице” по БТВ. Бях прекъснат като гостуващ коментатор поради важността на включването от събитие, предавано на живо. 

 

 

 

 

 

Попаднах в сегмента на предаването, когато трябваше да млъкна заради прякото излъчване от Националния исторически музей в Бояна, където имаше среща на политици, общественици, журналисти, дипломати с президента Зеленски. 

“Господин президент, господин президент, господин президент”, се лееше в ефира в прякото предаване от резиденцията в Бояна край София, където имаше един президент. 

Не беше българския. Той демонстративно отсъстваше.

Докато чаках евентуално да ми бъде дадена думата като гостуващ коментатор си мислех: “звучи ми като господин прецедент”. 

Прецедент е президентът да отсъства (от президентската резиденция) в подобна ситуация. Отсъстваше  както при изпълнението на химните на България и ЕС в Народното събрание, когато бойкотира края на едноличното си управление и началото на възстановяването на управлението на държавата с редовно правителство, зад което стои парламентарно мнозинство. 

Видя се каква е разликата между това да си лидер на свободолюбието в държава, нападната от войнолюбците и да си президент на раболепието пред агресорите. 

Часове по-късно Зеленски вече беше в Прага. Посрещнат беше с украинския химн, от президента на Чехия Петър Павел, истински натовски генерал, най-високопоставения досега източноевропеец в структурите на НАТО.

Петър Павел спечели президентските избори в Чехия през януари тази година. Смени на поста русофилстващия Милош Земен ( разкаял се за русофилщината си след 24 февруари 2022 г.). Премина през изпитанието да отговаря пред избирателите за факта, че е бил член на комунистическата партия. Спечели доверието им въпреки това, както вече беше сторил на високо ниво в НАТО. Подобно на Радев също е с “въздушна” репутация в армията като бивш командващ военновъздушните десантни части на страната.

Посрещайки лично чешка бронирана техника в Киев, предназначена за Украйна, Павел написа върху една от бойните машини на 8 май 2023 г.

Руснаци, върнете се у дома, преди да е станало твърде късно” .

А към украинците отправи посланието:

С вас сме. Отмъстете за своите жертви, върнете си свободата. Russia, Go Home!

 

 

 

26 мнения за “Господин прецедент”

 1. Срамна картинка в студиото на Ризова. Поканила си гост. Най-елементарната етика изисква да го оставиш да си доизкаже мисълта. Все пак имаш опитен журналист пред себе си. А наша Джунка се изприщваше от страх всеки път при звука в слушалките й. Така не се прекъсва мадам! Поне едно извинение накрая към зрителите, че си разкарала човека до студиото си без да му дадеш думата! Изискваше го колегиалността между вас, журналистите.

 2. E, ген. Павел доказва че е лидер и достоен войник още 1993, когато като парашутист в състава на ЮНПРОФОР в Босна с 2 БТР-а и взвод бойци евакуира 50-тина френски миротворци от базата Карин с риск за живота си. За което получи чешкия Медал за храброст, Медала за мир на ООН и Кръста за храброст на Френската република (Croix de la Valeur Militaire). Наш рундю казачока може само да завижда и злобее, днес Зеленски хубавичко помете пода с него.

  Иначе, днес цуци Джуката можеше да отреже част от глупотевините на жорж гЭоргиев и на руZкия зет ташко Эрменкович, та да остане достатъчно време за вас. Ама какво да се прави, пази си хлебеца женицата.

 3. За мен си остава загадка ЗАЩО Цветанка Ризова, след като отлично е знаела, че предстои директно включване от събитието в Националния историески музей с участието на президента Зеленски, беше поканила Таско Ерменков, с русската супруга, който “изяде” и без това ограниченото време с комични прокоби и обвинения в национално предателство към редовния МС?
  През целия ден от визитата на украинския президент, особено след като чух някаква побъркана или пияна баба пред сградата на МС да крещи “Предатели на България”, а полицаите дори не си направиха труда да й направят забележка или да я извлекат настрани, си представих (не на шега!) как Радев може да почерпи Зеленски с полониев чай, за да угоди на Путин, как Копейкин го наплюва с отровна слюнка в парламента или как простакесата Курнела му се заканва, като мъж, че няма да позволи “нито един патрон да замине за Украйна”и други големи излагации…
  Олекна ми, когато съобщиха, че, жив и здрав, Зеленски вече е в Чехия 🙂

 4. Смея да кажа, че съм впечатлена от тандема Денков – Габриел. И двамата са на високо ниво, видимо /не визирам невидимата част/ добре се разбират. Нещо, което бяхме позабравили през последните 10-15 години. Да видим до кога.
  Радев, натовският генерал, ще го съди историята. Поне източниците няма да са на пергамент или издялани в камък. Когато Валери Симеонов заяви публично, че Радев е шофьор на самолет и че е довел една висока жена в Парламента, си помислих, че изказването му е като на простак. Кобрата на Радев наистина заслужава внимание. Спорила съм много, че Радев е натовец и е недопустимо да тръгне срещу Алианса. Очевидно съм се водила от общата заблуда. Не че съм гласувала за него, винаги съм гледала на президента като на церемониал-майстор. Но, позорът, на който ни подложи и продължава да ни подлага е непростим. Далеч, много далеч от класата на чешкия президент. Какво го чака? Забвение. Справка – Първанов.

 5. Рядко нещо е Радев. Много рядко.

 6. Г-н Инджев, “прецедент” е 🎯

  неслучайно мутрофановна каза , че би гласувала за копейкин, защото го разбирала – имаме прецедент , който вече цял свят го разбра…
  2017-та не избрахме г-н Трайчо Трайков – бил министър на борисов , а точно безпрецедентния му опит да охлаби руската енергийна примка го отличаваше от всички останали кандидат президенти , както и онова негово безпрецедентно свидетелство пред българска национална телевизия:
  “Като министър на енергетиката през ръцете ми мина доклад на българските спец. служби, в който се заявяваше че Русия е инвестирала в български партии и физически лица огромни средства за прокарване на инвестиционен проект да 10 милиарда евро”
  – 2021-ва не избрахме Лозан Панов, който още 2018г би камбаната, че вървим към автокрация руски тип и още в първата си ТВ ясно ни го каза:” Тези, които стоят зад Гешев, му дадоха сигнал да атакува президентството, за да може темата от Росенец да премине към друга. И главният прокурор показа на цялата държава защо в нея не трябва да има човек, който да стои над закона с огромна мощ и апарат. Румен Радев е фалшив герой, защото вдигна юмрук тогава, когато на неговата врата почукаха тези, които преди това завладяваха институцията и България се превърна в една завладяна държава. Ето ви я самата подмяна на всичко това, което се случва в България…”

 7. Вчера, в президентството се срещнаха и обмениха позиции СЛАВАТА и ПОЗОРА!
  Чудя се, каква още свинщина трябва да сътвори газещият през просото селяндур, за да бъде изритан и пратен където му е мястото?!

 8. Изпитвам 10Rd по десет степенната скала за срам имени Радева….

 9. Нямаше никакъв “смисъл” Зеленски въобще да се среща с проZZт(итуиращ)ата “маZZонска” шлюха – реZZиЛдентът лумПен гадень! Нито един от двамата не искаше да се срещат! Денков искаше да даде някаква сламка на зИльоната гнусна ТИКВА, последен шанс да “промени” отношението и себе си към Украйна, но явно това никога няма стане с тотално зависим прислужник и подлога на туземните и кремълските му ТЪПькачи ! Неслучайно зИльоната фатмашка ТИКВА постоянно се среща за инструкции и заповеди, транслирани от Кремль, от водещите си пасоль-губернаторьи мУтрофановНаЯ и пасоль-свиневъдният си “маZZонски” “майсторь” – геЙрговь!
  Одите на хуйло ви!
  Още повече, вчера по време на посрещането на Зеленски в сАфия, зИльоната фатмашка превратаджийска ТИКВА – руМиХари е разговарял по шпионската телефонна линия и с другата рублоядска шлюха на Путлер- бай ви
  ОрбанЮ, селяндурската проZZт(итуиращ)а платена кагебистка хунска подлога на КГБь!
  Разбрахте ли, докато Зеленски е кацал със самолета, по същото време шпионският путлерастки “маZZонь” е говорил по тапчето с другият шпионски путлерастки рублоядь бай ви ОрбанЮ !
  Точно преди изпросената “среща” с Зеленски!
  Това КАЗВА абсолютно всичко! Всичко!
  И разликата с посрещането на Зеленски е очевадна дори за слепите фатмашки лумпени и дИбильи от ДРОНЬдуковь2! Одите на хуйло ви!
  Само припомням на “правоВЕРНИТЕ” и “неПОРОЧНИ” “антиКОМУНИСТИ” , които се противопоставят инфантилно , като полезни идиоти срещу кандидат-кмета Терзиев, че президента на Чехия е “комунист” , а бай им ОрбанЮ е най-върлият путлерастки “антиКОМУНИСТь” в Европа, НАЛИ!
  Но чудно , защото ли , президентът Зеленски отиде в Чехия с фанфари, докато никога,НИКАГДА, ……няма , НЯМА да отиде при “антиКОМУНИСТЪТь” бай им ОрбанЮ рублоядскиЙ?
  Нека си отговорят “антиКОМУНИСТИТЕ” в сАфия, защо Зеленски отиде при “комуниста” в Прага, но не иска дори да види “антиКОМУНИСТЪТь” в Будапеща, докато е на власть?
  Също така не е “случайно” , и че друг орбанофилЬ – георгиЙ марковЬ , сега подкрепя и туземният си “партиен” вождь – бокоТИКВАТА, заедно с унгарският! А същият доносник на Винету, преди над 20 години СПРЯ лустрацията , защото беше конституционен съдия, и трябваше да се самолустрира , заедно с дядото на Терзиев, но предпочете НИКОЙ от колегите му доносници да не бъде лустриран в задунайския колониален Бандитустань , заради личната си предателска кожица, за да може да остане в конституционният съд , на държавна хранилка и през последните 20 години, досега!
  Оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙберасткиЙ, оди на бай ти ОрбанЮ рублоядскиЙ, оди на хуйло ви!
  Също така съвсем показателно за сАфийските “правоВЕРНИ” “антиКОМУНИСТИ” е , че са заедно с герберастката шайка против кандидата на ППДБ и СС, общият! А само преди няколко дни “европееФските” бандити от герберастката шайка гласуваха “въздържал” се , “въздържал” се , по “референдумь” за приемането на еврото на платените им шлюхи от иZZраждане и кУпейкинь !
  Разбрахте ли, бокоТИКВАТА се е “въздържал” за “референдумь” на кУпейкинь? Ето това е “евроатлантизЪма” на герберастката шайка и вожда им!
  Те винаги са били РУБЛОаZZиатци , а не “ЕВРОатлантици” , ВИНАГИ!
  Така че софийските “антиКОМУНИСТИ” трябва да помнят за “въздържането” на бокоТИКВАТА за еврото , и да не се поддават на “ЕВРОатлантическа” му пропаГАДность, срещу кандидата за кмет на ППДБ и СС , от мутромилиционерската шайка на бокоТИКВАТА и ГЕРБь((пропа)ГАНДОНИ за евроПЕЕВСКО РУБЛОаZZийство на БУДА)!!!!!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на хуйло ви!

  Долу МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 10. Към RICOшетниковь:

  А, не съм съгласен. Имаше смисъл Зеленски да използва трибуната на прякото телевизионно измъчване на Радев, за да прогледнат и слепите каква е разликата между Президент и резидент.Беше и финтиране на рашистите в парламента, които със сигурност са точели секирата да репликират и демонстрират срещу Зеленски, но той не им даде шанс, получавайки въпреки това трибуна да говори пряко на огромна телевизионна аудитория.

 11. Няма да забравя как Гундяев кастри Радев, биейки по масата! с юмрук. Едно ченге, .легендирано като патриарх, може да опъва ушите на Радев, какво остана мъж като Президента да не го ошамари. Срам.
  Е, за какво ни е натовари генерал? Да може който мине да му бие два шамара.

 12. А не е ли прекрасно, че в Бояна влезе един истински президент на свободата?
  А московските слуги бяха отвън и скърцаха със зъби!
  Това са прекрасни моменти!
  Радев беше тотално осветен! Радев написа позорна страница в българското президентство и се надявам в това кресло да не сяда повече толкова слаб човек! Пожелавам си Радев да е последния московси държавен глава в България.
  Радев и Орбан след хуйло да плуват към крайсера москва!
  Българите трябва да се замислим сериозно! Защо хора родени в тюрма народов /СССР/ са по-свободолюбиви и силни от нас?

 13. “Имаше смисъл Зеленски да използва трибуната на прякото телевизионно измъчване на Радев, за да прогледнат и слепите каква е разликата между Президент и резидент.”

  Абсурд!
  Единственият народ в света, който празнува националния си празник, като развява чуждо знаме, няма да прогледне скоро.
  Кои свои президенти е избирал този народ по два пъти? Първанов и Радев!
  Какво да коментираме повече?
  Слава Богу, извън границите на България, нищо не зависи от българския народ…

 14. @Как оказалось, Зеленскому нравится рок-группа AC/DC.@
  Гледал съм филма Слуга народу преди Зеленски да стане президент мисля 2 пъти всичките 3 сезона първият път на екс. Гледах го за 3ти път и след като стана. Когато стана президент окончателно реших да инвестирам в Украйна. Дори до толкова се бях халосал, че търсех и фланелка с неговия лик.
  През годината и половина преди войната го критикуваха и плюха много. Включително мои познати, които бяха гласували за него се отричаха. На мен обаче винаги нещо ми казваше, че все пак това е верният човек, нищо че ми казваха, чи аз виждам нещата само отстрани и не мога да ги разбера, защото не съм украинец.
  Вчера след като постави на място Радев и днес, когато научих че слуша AC/DC/на мен те не са ми най-любимата група, но това са мега гиганти в рока/, се чуствам още по-доволен, че преди 5 години не съм се излъгал, когато започнах да го гледам/в квартала и в неговите филми/ и му се възхищавах първо като актьор и после като несистемен политик и си мислех: е няма такъв човек в БГ за съжаление.

 15. Господин Инджев, не сте пълнеж и никога няма да бъдете. Тази женица, отдавна се е самозабравила и смята, че е недостижима. Според мен не е само това, след като погледне човек другите събеседници. Тя има много да учи, но са съжаление не го разбира.
  Относно недоразумението рАдев: По конституция, външната политика на България се определя от Правителството. Такова има и то ясно очертава пътя от който се опитват да ни отклонят.
  Ако този човек има поне малко достойнство като мъж, малко уважение към чина с който е удостоен, трябва незабавно и много тихо да подаде оставка. След като го направи, ще е хубаво, да се само изолира /като не забравя да си прибере женицата и вице недоразумението/. Добре би било, да натовари на каруцата и гълъби, негълъби, проскубани птици…, абе фъшкиите които стояха до него. Ако искат, могат да отидат при обитателите на блатата. Ще ги посрещнат подобаващо. ТАСС ги очаква. Като начало ще метат коридорите, преди “кариерно израстване”.

  Такива като Цветанка, срещу Вас да тичат, няма да Ви стигнат.

  С уважение,

 16. От няколко години си мисля, че Цецка щеше да е по-достоен президент от мухъла РадеФ. След срещата с президента-герой на Украйна вече съм сигурен – Цецка не е чак толкова глупава и сервилна като фатмака, няма такова самомнение като него и не би се изложила толкова жестоко на такава ключова среща.
  Когато го избрахме от немай къде първия път на балотажа се успокоявах, че поне Радеф има някакъв фасон и няма чак толкова да ни излага. Тежко и горко съм грешал – направо си признавам, че съм глупак!

 17. При война става ясно и за най-големия глупак кой какъв е.
  Страхливците, мерзавците и гаднярите се изявяват в пълния си блясък.
  След началото на войната на 24.02.2022г., рашистът Радев не пропусна всяка възможност да се опозори. Клякането му пред руския посланик в Пловдив на 06.09.2022г. ще остане незабравимо.
  Посещението на украинския президент доказа на заспалите, слепите и глухите, че политикът Радев е изключително вреден и опасен за България.
  Аз за него естествено не съм гласувал. Да гласувам за президент комунист е невъзможно.

 18. Към
  Иво Инджев
  07.07.2023 в 07:45:
  Може и така да е! Но , ако едни “печелят” преглеждането си , то цяла България загуби , всички по света го видяха, и пресата вече писа за ПОЗОРА на “маZZонският” фатмак, който се пише на гърба и сметката на всички .
  Аз това имах предвид, защото и Зеленски лично трябваше да свърши работата на цяла България да изрита фатмашкият дИбиль от ДРОНЬдуковь2! Зеленски си има толкова тежки и опасни проблеми , та трябваше и ние да го товарим , допълнително, с нашият личен ПОЗОР, като неЗАВИСИМА “нация”! Едва ли има толкова натоварен държавен глава в света , та трябваше и един чуждоземен и чуждоПОКЛОНИЧЕСКИ фатмак да го ядосва допълнително!
  Точно това исках да кажа, а не да търся “ползите” за слепите задунайски рашисти!

 19. alexD,

  за фасон е въпрос на вкус – https://i.pik.bg/news/289/660_91e9b133b1549adf2e85b1d2c0bf176b.jpg – но след изгарянето на европейското ни знаме на предоизборната русофилистия на копринка и с фасона и с НАТОвската си визитка изобщо не трябваше да се допуска до избори, а не да стига до балотаж

 20. Ние си знаем ,че нашия зелен чорап е руска подлога на Решетников,но покрай Зеленски сега и много други хора и политици извън България видяха и чуха проруската позиция на резидентина ни.Ще има отзвук.

 21. Зеленски легитимира България пред света. Радев се опита да направи обратното – да ни опозори пред света – по чужда заповед. Той и досега имаше позорно поведение, но поне навън не го демонстрираше отявлено. Сега явно е получил и такива нареждания, но това, което постигна, беше окончателно да опозори единствено себе си.
  Да благодарим на Зеленски и на великия украински народ!
  Слава Украине! Героям слава!

 22. Красния президент от село Славяново се оказа дълбоко законспирирана Троянка на джуджето.
  И пред вид това, 100% е отрязан от Класифицирана информация от ЕС и Нейто. Обаче, както казват хората, всяко зло за добро. Румбата се оказа отровния сопол, който залепи невъзможната преди “сглобка” м/у ППДБ и Герб. Тайният му план, да овладее държавата, със силата на Тайните и полицейски сили, отвори очите на партиите и събуди инстинкта им за оцеляване и те се обединиха. Алилуяя. Гледам, че и Главния Идиот на РБ, направи опит да атакува политическата система, явно в координация със Дондуков2, Денс стриптизьорките и съветските фашисти в кремАл. Главния Идиот на РъБъ се прояви като второстепенно ченгенце, тръгнало да сваля републиката но вместо това получи Импийчмънт и потъна безславно като руски танк в украинско блато.
  ТюГ. Алилуя!!! БсНФоревър!!!
  Силно се надявам, Румбата да получи същото!! Правда, Съд и Импийчмът!
  Вече никой не се съмнява, че във света гори Трета Световна Война и тя отново започна в Европа, люлка на всякакви световни конспирации, революции, комунизъм, фашизъм и т.н. модерни теории и учения.
  Отново, един зъл Тиранин, събрал в себе си цялата власт, си играе на война, за да утоли нечовешкото си Его и да задоволи старческите си Амбиции да бъде Господар на Света. Във кладата на гнева му, горят стотици хиляди младежи, деца, и граждани. 200 000 украински дечица са безследно изчезнали но Змея е неукротим в яростта си. В болните си фантазии е готов, да изгори целия свят и да управлява върху ядрената пепел от смъртта му. Кой ще спре този подивял Змей по пътя му към Армагедон??? Слугите му от Израждане, Румен Гадев, кУРнелия и подобията им, които може би си мислят, че със поклони и салтанати пред Сатана ще го омилостивят?? Мислят си, че Змея ще им сподели плячката си (шепа ядрена пепел) ???
  Време е веднъж завинаги Светът да научи уроците си. Време е разумния човек, да подаде ръка на другарите си и заедно да победим невежеството, егоизма, страха, алчността, жестокостта и измамата, които Змея носи със себе си. Време е модерния свят, да се погрижи за оцеляването си и да се научи да не създава чудовища.
  Време е всеки да осъзнае отговорността, която носи за себе си, за братята и сестрите си и за всички рожби на майката Земя.
  СНГ.

 23. ИСТИНАТА

  Радев изглеждаше, като лилипут!
  В сравнение с дребничкия Зеленски!

  Копейкин бе едно побесняло фашистко кремълско куче!

  До нивото на Зеленски се издигна Дянков, казвайки:
  “Украинците изпълват със съдържание думите
  “Свобода или смърт””

  Достойни бяха и думите на Мария Габриел, по повод посещението на Зеленски:
  “Този ден е от дните, които се помнят цял живот,
  благодарение на вас, президент Зеленски”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.