Слагам БТВ в черния си списък

 

 

 

 

 

Посещението на Зеленски в България в мой личен план беше интересно и с големия интерес, който избухна спрямо моята коментаторска скромност от страна на водещи по аудитория медии ( без държавните, разбира се, там устойчиво съм забранен от години). Точно както на 24 февруари миналата година, когато рашистите нахлуха  в Украйна, “изведнъж” бях открит като поносим журналист от конкурентни телевизии и изпаднах в затруднение кое студио да избера след като се “оказа”, че през всичките дълги години на мои предупреждения за руzкото зло съм бил прав, но отсъстващ от въпросните студиа.

Не беше въпрос на избор, а на лоялност след като вече съм поел ангажимент към “Лице в лице” в БТВ да откажа всички останали покани да коментирам посещението на Зеленски. Не желая да приличам на онези “незаменими” гастрольори, които нямат нищо против да греят (ако може и едновременно) от всякакви екрани. При това, за разлика от тях, нямам материален интерес да се появявам. Не работя за медия, агенция, партия или за когото и да било, който би имал полза да му рекламирам “предприятието”. Телевизиите на практика плащат на гостуващите коментатори чрез предоставянето на телевизионно време да си маркират работодателя.

Онези, които са гледали “Лице в лице” вчера, трябва да са забелязали резултата от моята лоялност: запушиха му устата за пореден заради приоритета да покажат друго. Вероятно “случайно” са ме поканили за пълнеж точно във въпросната част от предаването.

Случва ми се в тази телевизия за трети път. Първият беше, когато ми се обадиха в последния момент да не идвам в коментарното студио в поредната следизборна нощ с “аргумента”, че коментаторите са станали много. Бях в колата на път. Зачудих се дали не сънувам или тази арогантност наистина е възможна.

Сам съм си виновен, че позволих това да се повтори на следващи избори под малко по-различна форма. Трябваше да чакам около 3 (три) часа пред студиото на БТВ, за да ми дойде реда да говоря, но се наложи…пряко включване с по-важни говорители. Партийни, разбира, се. Смачкаха ми времето до няколко унизителни минути.  

Вчера се случи същото. Но е за последно. Невидимите диригенти, които нареждат в слушалките на водещата Цветанка Ризова трябва да знаят, че могат вече окончателно да ме зачеркнат като тяхна резервна гума. И без това не бях посещавал телевизията им от година и нещо (през която от скромното ми мнение, повече от 20 пъти, се възползва водещата българска Нова телевизия, както и доста чужди медии).

На онези, които ще реагират с “защо ни занимаваш с това”, ще отговоря изпреварващо: “а вие защо четете това”? Сигурно има защо, макар да не си признавате. 

Пак ще кажа, яд ме е само на себе си, че трябваше да ми се случи за трети път да се отнасят по този безобразен начин с мен в една и съща телевизия, от името на която и до днес никой не е казал едно “извинявай” за принудата да я напусна през октомври 2006 г.

Много добре разбирам, че няма да им накривя ушанката, а по-скоро ще ги улесня да не си правят труда да лицемерничат лице в лице с моята персона (нон грата). 

Слагам БТВ в собствения си черен списък. Препоръчвам го и на желаещите да не бъдат манипулирани от “обективната” медия, за която гадостите на тъмночервения рашист Таско Ерменков и нападките на гербаджията Георг Геогиев срещу колегите му от управлението на страната в момента са много по-важни и достойни за дълго обгрижване, отколкото елементарното уважение към експертизата на коментатор, поканен да анализира събитието на годината за България, каквото беше посещението на Зеленски.   

21 мнения за “Слагам БТВ в черния си списък”

 1. Отдавна избягвам да гледам каквато и да е била БГ телевизия. Това е губене на време и затъпяване.
  Търпението е полезно, когато нещата зависят от теб. Търпението е вредно, когато нещата завияст от други.
  Време е в България да спрем с търпението и да говорим за нещата с истинските им имена. И след като ги назовем, да се отнасяме към тях според заслугите им.

 2. Адмирации, г-н Инджев!
  По -голямо признание за журналист , не може да има
  от “карантината” наложена му от българските медии!
  На 111-то място по свобода на словото!
  След повечето африкански държави!

  МОЯТА МОЛИТВА
  за МОЯТА България!

  “О, мой боже, правий боже!

  Не ти, що си в небесата,

  а ти, що си в мене, боже –

  мен в сърцето и в душата…”

  АМИН!

  ДА СЕ ЗНАЕ!

  В 671г. Аспарух е основал България в Запорожието.
  След това я преместил във Фанагория- столицата на Велика България.

  Велика България е ранносредновековна държава,
  с владетели Кубрат и синът му Батбаян.
  Съществувала е 35 г. след 632 г. в северното Причерноморие – днешна Украйна

  Слава на украинците и на бесарабските българи!
  Които са плът от нашата плът!

  ,,Предай нататък…
  АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и цивилизованият ЕС!

  Нашите приятели,
  могъщите САЩ и непобедимият НАТО
  са гарант за свободата ни!

  Просперитетът ни зависи
  единствено от нас!

 3. Разпитвали на съда в Нюрнберг началник на концентрационен лагер, как са съумявали да поддържат ред сред толкова голяма група лагерници. Задали му и въпроса, нямаше ли естествени лидери сред лагерниците.
  ” Имаше” – отговорил началника.- ” Само че никой няма да научи за тях”.

  Г-н Инджев! Прощавайте, че си позволявам да питам за Ваши лични творчески планове…. Но не сте ли мислили за видео в блога си, или в свързана медия, в която Вие да каните анализатори и съмишленици?

 4. Отворихме този канал само заради Вас вчера , г-н Инджев . Само да разберем ,че не напразно е от дълго време и в нашия семеен черен списък , тази b/Недоtv !

 5. Аз имам въпрос – кои са реалните собственици на бТВ и на Нова ?
  Защото на телевизиите истинските собственици обгрижват (или са) БСП, ГЕРБ, ДПС, ИТН и копейките…

 6. @Торо
  Няма значение кои са реалните собственици. Важното е, че собствениците са допуснали или нямат проблем да имат назначен аналог на ЗКПЧ-то в компанията им. А това е човек, който определя какво и как да произвежда медиата.
  В края на краищата собственика просто иска това бизнес начинание да генерира печалба.
  А печалбата се генерира от приходи – рекламни. Целия едър бизнес в България, който плаща за реклами в национални медии се контролира от слуги на московията.
  И заради това ЗКПЧ-то знае повече за маркетинга в България отколкото маркетолозите.

  Ще напомня, че великата австрийска Райфайзен банк все още работи в московията. Все пак парите не миришат.

 7. Единствената телевизия, която гледам целенасочено е ТВ1 в 20.00 ч Денят с Веселин Дремджиев! Разбира се, и UA TV FREEДОМ (чудя се нашите мръсници как още не са и дръпнали шалтера), и рядко CNN, BBC и DW!

  В този ред на мисли г-н Инджев, може би трябва да помислите за един собствен канал в ютуб? Крайно време е! То е ясно, че начальниците на нашенските мисирки едва ли ще Ви поканят за водите собствено предаване….А толкова много има нужда от това!

 8. Кадър на БТВ – Наплатанова е член в момента на СЕМ от квотата на рашиста Радев.

 9. Веселин Димов и Българин💛💙 са 🎯

  – беше отлично, че в ”лице в лице” точно в този момент е човек като г-н Инджев – вчера в бнт-то в контекста на националния ни интерес се обясняваше, че сега , едва ли не, трябва да поканим и путин, а баххуй е джип в телевизора и тази сутрин ни ощастливи с монолог от НС(https://frognews.bg/novini/borisov-ironizira-hvali-obshtite-usiliia-zelenski-evroatlantizvma-shte-zeine-nova-propast-mejdu-gerb.html), който засенчи и МАЙСТОРСКАТА изцепка на радевия ментор пред НОВА ТВ, че Денков казал на радев да се срещне със Зеленски …

  ПП вместо коментар към основната идея на борисовия монолог:”АЗ ЩЕ ИМ ГО ВЪРНА НА ВСИЧКИ” – ТУК – https://www.struma.com/otblizo/boiko-borisov-todor-jivkov-mi-kazvashe-nedei-psuva-a-nakarai_26487/ и това – http://bgsniper.com/media/images/dhrdhdtrh.jpg и това – https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQQCLeTrCAx0YCmd0FofTbD5voRb6oZwEZVtg3suALTs5I6rsgDB54JflgEPVop1Zuvyn8&usqp=CAU

  – проблемът не е вчерашното изяждане на времето на г-н Инджев в национален ефир, а отсъствието му …

 10. Господин Инджев,адмирации за вашето решение!То и без друго за т.нар.”журналисти”им е по-важна другата гледна точка,та в този ред на мисли ,нека да ги призовем тя да се утвърди като неизменна част от ефира и по закон да бъде предоставяна на всеки имащ вземане даване със закона-започвайки от джебчията,измамника,крадеца, през педофила,изнасилвача, убиеца ,та до човекоядеца.

  Крещяща е например липсата на гледната точка изложена в бг ефир на лицето Семерджиев(бул.”Черни връх”)който да разясни на широката публика,че не е подписвал мирен договор с държавата и нейните граждани и че войната(по пътищата)е все още в гореща фаза,а той е просто един от многото обикновени бойци изпълняващи своите функции, от което бг телешкия възторг хипнотизиран от екрана би бил крайно заинтригуван…
  Смятам, че въвеждане на подобна практика за лица с подобен бекграунд ще се превърне в абс. вайръл,тъй като освен фурор в публицистиката ще привлече вниманието и на жанрове като лайфстайл предавания.Гала например поканвайки въпросния рецедивист ще удари директно в единайсетката с три часов ефир в който л.Семерджиев да влезе във вихара си на лайфстайл тема- курви(с пагони),бело и коли (по Хазарта)
  Смятам ,че другата гледна(на престъпника) точка ще разбие пийпълметрията и бг зрителя ще се наслади максимално,а защо да не се помисли(като ни е толкова важна др.гл.т.)върху изучаването и, като предмет в у-ще- на подобен челен престъпен опит ( за реализация в живота) в средните класове.Така де ,все пак младежите да имат поне теоретична насока навлизайки в живота, а не тепърва да се лутат в изучаването на криминално ноу хау в движение след дипломирането си.

 11. Г-н Инджев, не знам телевизиите, но дори да ви поканят да пишете за сайта Гласове ,не се съгласявайте защото те са силно зависими от една фирма от Санкт Петербург, РФ, която отказа да плати целия ми превод от български на френски език на статия, написана от Галя Лазарова за “Поан, тъй като бях вмъкнал като бележка на преводача, че НВ Кралица Мария Антоанета не е автор на фразата “Като нямате хляб, яжте пасти”, а тя само й и била приписвана умишлено от революционната жълта преса с цел нейната дискредитация и гилотиниране. Галя се съгласи тази бележка да остане и така тя да не изглеждала като “дива комунистка” , а по-либерално, че щяла да става асистентка на Елена Йончева в ЕП макар че мъжа й не я пускал да не вземе да щипне на Запад. Но когато дойде време да си получа парите, фирмата от Санкт Петербург ми начисли глоба за лошо качество, а моята услуга незнайно защо беше описана като рязане на лук и Белене на картофи! Лошото било, че обелките ми били много дебели! На недуомението ми Галя ми обясни, че всички им плащали така щото нали Готвачът давал парите! Пък и за по секретно, нали ми разбирате- ми смигна тя.

 12. Вчера рано след обяд се прибрах в София след доста дълго отсъствие. Пускайки телевизора, с радост забелязах присъствието на Иво, който току-що седна срещу водещата в предаването “лице в лице”! После безкрайно се разочаровах след внезапното прекъсване и превключване в Боянския НИМ. Разбира се, че присъствието на Зеленски у нас беше събитието на деня, но предвид това, че се излъчваше от още няколко програми, можеше Ризова да прояви повече уважение към големия български журналист и да му даде възможност за малкото минути, които му беше отредила, да изрази мнението си /пак свързано с актуалните събития/. От доста време се отнасям с подозрение към Ризова, въпреки, че не знам каква е технологията за провеждане и излъчване на това предаване /както и на много дуги/ и как действа цензурата – предварително, или със слушалчици в ушенцата ad hok…Ех, пустия хлебец, който кара много и дори талантливи хора да скланят главици….
  А преди няколко дена попаднах на същото предаване, в което беше поканена “видната” синдикалистка от КТ “Подкрепа” Ваня Григорова. От Ц.Ризова се разбра, че на тази жена е издигната кандидатура за кмет на София от БСП! Ама тя не била решила дали ще приеме…Ха-ха…Беше й зададен въпрос – в случай, че стане кмет – дали ще работи за премахването на Паметника на Съветската армия на който тя отговори, нещо от сорта, че темата е “политическа” и освен това била против премахването на това позорище /е тя не го нарече така разбира се/, което всъщност сполучливо беше кръстено от Иво “Монумент на окупационната червена армия” /за краткост “МОЧА”/, издигнат не от “благодарния български народ”, а от комунягите национални предатели и дупедавци! Остава да се надяваме, че такива персони никога няма да седнат на кметкия стол на столицата! Дай Боже!

 13. Добре, че има и независима журналистика в интернет. Всичко съществено на запад се случва през youtube-ри и блогъри, в Русия има ъндърграунд момчета които пускат преки репортажи а за щастие и в България има млади момчета като Любомир Жечев и Чефо които се опитват анализират въпроси които не се задават.

 14. Интервюто с Иво Инджев на сайта на бтв дори не са оставили да завърши изречението, завършва със “сега”. Освен това по време на живото излъчване звукът и картината насичаха. Естествено при Таско Ерменков нямаше прекъсвания от водещата, картината и звука бяха на ниво.
  След като включиха звука на микрофона на Зеленски, момчето от нашата охрана на заден фон когато разбра че е фалшива ситуация доста се сгорещи и трябваше да се вентилира със сакото, на записите се забелязва добре. Какви ли истории са му разказвали?
  Кого си мислят че залъгват с тези номера?

 15. БТВ е една много нещастна телевизия. Това личи от много неща – от мизерните им номера, от ширещата се неграмотност на служителите (да, именно служители, а не журналисти или публицисти), от поведението на хората, които работят там: измъчени, без самочувствие и без настроение. Все едно. А идеята да се покани Таско Ерменков да коментира посещението на президента Зеленски може да се роди само в един много нещастен мозък. Аз, също бих се възмутила на мястото на г-н Инджев, бих се самоупрекнала дори, но пък после бих въздъхнала с облекчение, че нямам нищо общо с това кално място и никога няма да имам.

 16. Деян
  07.07.2023 в 13:40

  Поклон пред коментара Ви!

 17. Преди време Ви бях писал 2-3 пъти някои неща относно предаването и начина на водене на Ризова. По същия начин, по който писах даже и повече пъти относно наш’те приятели във “Фактор”…

  Само една дребна ремарка от днес: “”Зеленски пристигна днес следобед по покана на словашкия президент Зузана Капутова”, заяви говорителят Мартин Стрижинец.”” Фактор.
  Не че нещо, но президентът на Словакия се казва Зузана Чапутова (на словашки: Zuzana Čaputová)… Дали е от безхаберие как се транслира името и, дали е нарочно, аз не се наемам да кажа. Но и в двата случая Стойко има трески за дялане!
  Който разбрал – разбрал.

  Е, надявам се, че вече имаме пълно единодушие и по двете теми.

 18. Отдавна от около 15 г. БТВ-то е в черния ни списък не го гледаме и не се интересуваме, дори и коментатор като Вас (не че са много) да е поканен не бих гледал предаването, със сигурност ще е с тенденциозна цел да се представи като маргинал. Добро решение да не се занимавате с тях, изобщо!

 19. То само бокоТВь да беше.
  Вчера същото беше и на “пресконференцията” на Зеленски и Денков!
  Даже Зеленски се чудеше и започна да въвежда някакъв ред в туземната журналиституция! И това заедно със “срещата” му със зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень показа балканският байганьовски провинциален манталитет пред света !
  Необходимо е г-н Инджев да направи професионален коментар на резила от тази “пресконференция” и на “колегите” му пред Зеленски!

 20. – Не разбирам откъде идва тази проруска позиция, виждали ли сте някога американци или европейци да преминат на съветски коли или да се преместят да живеят в Русия – Зеленски, пресконференция в Словакия

 21. Г-н Инджев, проявили сте голямо снизхождение да се появите там.

  Тези хора продължават да смятат примати като таскоерменковци за достойни да се появяват по телевизията в деня на посещението на Зеленски. Какъв див провинциализъм!

  Все пак, моето мнение е различно. Трябва да се появявате, макар и рядко. Като Ви третират некултурно, само излагат себе си и показват огромната разлика между това как човек (и журналист) трябва или не трябва да се държи. А хората, в голямата си част, все пак могат да видят разликата и да се замислят.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.