Радев се изяви като двойкаджията от картината на Фьодор Решетников

Събитието на годината, каквото беше посещението на Зеленски, постави България под прожекторите на световния интерес както много рядко ни се случва със знак плюс,уви. Само това да беше ползата от избора на украинския президент, желан гост в десетки столица по света, щеше да е достатъчно, за да сме доволни.

Недоволните, каквито има и другаде, също “спечелиха”, но се проявиха както никъде другаде, където се появява от близо година и половина Зеленски. Постигнаха Коалиция антизеленски. 

Хората на фюрэра, които причакваха в парламента Зеленски “за му покажем нашето гостоприемство”, както му се заканваха в мрежата, очаквано бяха бесни, че той не им даде шанс на си упражнят върху него рашисткото човекомразие. Сляха се в това отношение с другарите си рашизоиди от БСП. Видя се от отвратителните квалификации на Таско Ерменков в предававането “Лице в лице”. Не му стигаха думите да бълва обиди и през цялото време жестикулираше и си помагаше с пръсти да брои “националните предателства”, които били извършени тук от българска страна.

В това състезание се включи и известният с не по-малката си  агресивност Свиленски. Той пък беше любезно поканен да лее злъч в “Панорама”, собственост на Бойко Василев от близо 23 години насам.

В трета сродна изява от такъв вид на зрителите беше сервиран и Александър Маринов, “стратег” на дипломатично ошамарения от Зеленски “миролюбец” и злополучен наш президент Румен Радев. 

Ако някой все още се е съмнявал какво обединява тази руска тройка от запрегнати в една посока троянски коне , сега се видя и от слепите че чернокостюмарите на фюрэра така са са слели с червените и техния президент Радев, че вече не могат да бъдат отличени един от друг. Вече май се дърпат взаимно надолу и в рейтингите, ако се съди по най-новото изследване на “Алфа рисърч”. Според него Радев губи подкрепа, а бандата на копейкин за пръв път от някоя и друга година бележи спад от няколко пункта.  

Рано е да се радваме ( като изпреварваща реплика на задължителните реплики по повод горното, че ППДБ също губят точки, както и ГЕРБ ), но не е късно за още едно наблюдение по горещите следи на събитието.

Дреболия е на пръв поглед, но Зеленски преподаде урок по поведение и на някои наши джурналя ( както, уви, хората наричат с презрение журналистите, колкото и несправедливо да е обобщението). На пресконференцията в Министерския съвет женски глас напористо се опитваше да го обсеби изпреварващо. Премиерът Денков се обърна по този повод към “Бенатова” с репликата, че така няма да постигне нищо. Камерите не показаха дали не е сбъркал, защото може и да беше Беновска, за която подобно поведение е повече от типично-то е направо клинично.

Как реагира Зеленски? Няколко пъти призова с жестове, а и с думи ( на английски) питащата да говори в микрофона (най-малкото заради превода), вместо да подвиква. Накрая въпросната, която и да е била, схвана след като Зеленски изрично се обърна към нея с подканване в предизвикателна поза “ask me”! 

Подканената най-сетне схвана и изтърси подмазвачески, все едно е домакин на украинския президент и е упълномощена да приветства : “Welcome, mister president!”!Зеленски я съсипа със стандартната констатация на политик със самочувствие, че това не е въпрос. 

Напомни ми случка в София от преди двадесетина години от среща на Збигнев Бжежински с отбрана българска аудитория в централен столичен хотел. Във времето за въпроси един от поканените нашенци изнесе ( на Бжежински!) цяла лекция. Не се трогна от призивите в залата да млъкне най-сетне. Когато най-накрая спря и гостът, който го изтърпя с ледена физиономия, получи думата, Бжежински невъзмутимо попита само “ И какъв беше въпросът”? Залата избухна в смях и овации.

  Връщайки се към пресконференцията на Зеленски, който реагира подобно на Бжежински, питащата персона с журналистическа акредитация най-накрая си зададе “гениалния си въпрос”- искаше да знае нещо от рода на дали ще има филмова версия за президента Зеленски, който преди е бил актьор ( не претендирам за точен цитат, но такъв беше смисълът). На физиономията на Зеленски се изписа досада и практически не отговори на глупавата закачка. 

Във всички случаи се видя, че той е бил подготвен да очаква провокации от болгарские журналисты. Със заставането на трибунката пред тях показа, че ще дирижира и респектира. Както и стана.

Накрая да си кажем: благодарение на правилното разграничаване на рашистите от българските приятели ( някои от които видимо злоупотребиха накрая със своето фамилиарничене в резиденция “Бояна”), визитат на Зеленски премина без твърде вероятните провокации от страна на рашисткия триумвират у нас. Само Радев се опита, но се опари. Цял свят го видя да мънка като ученик, хванат (за ушите) от учителя в непознаване на урока, който не си е научил.

 

 

 

 

Отново двойка ( опять двойка) както е кръстил през 1952 г. своята известна картина Фьодор Решетников ( да, да -Решетников!).

 

18 мнения за “Радев се изяви като двойкаджията от картината на Фьодор Решетников”

 1. Преди време едновремешният “противник” , а след това апологет на бокоТИКВАТА- Антон Тодоров, написал и разобличение на герберастката ШАЙКА, водеше предаване в ТВ Европа. В едно от предаванията си извади информация от щатното досие на таШко ерменковь от ОПГь-РУМНОь , и там самите му начальници бяха написали , че не е успял да свърши нищо за РУМНО и няма и завербувани агенти от таШко , и дават изключително слаба “оценка” за него , като щатен сътрудникь на (г)РУМНО! Което показва , че не само зИльоната гнусна фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень не си е научил урока , но и неговият сърубладжия от “партията” им – БКПь- таШко ерменковь също е получил слаба оценка , и то от своите ТЪПькачи в ОПГь-(г)РУМНОь , преди над 30 години! Според Антон Тодоров!
  Така че нито единия става дори за параден “геЙнераль” , нито другия за “шпионски” “енергетикь”!
  А кУпейкинь е персона нон-грата в Украйна, така че няма как Зеленски да иска да го “легитимира” тук, в сАфия, за персона бон-бон-грата, дори и парламента! Одите на хуйло ви!
  Долу МОЧИ-те,одите на хуйло си!

 2. Анна Маляр изброи победите на Украйна за 500 дни голяма война срещу русия.
  Преди 497 дни Украйна разруши очакванията за “Киев за 3 дни” и мита за “втората армия на света”.
  Преди 462 дни освободихме Киевска обл. и сев.Украйна, руските медии заговориха за отстъплението си като „жест на добра воля“.
  451 дни от изпращането на крайцера Москва на дъното.
  Преди 380 дни – се получиха първите Хаймарси от съюзниците.
  373 дни от освобождението на Змийския остров.
  Преди 305 дни започна контраофанзивата в района на Харков – безпрецедентно бърза офанзива с каскадно сриване на руската отбрана, което шокира целия свят.
  *273 дни от първия удар на Кримския мост, за да се разбие логистиката на руснаците.
  Херсон е върнат преди 239 дни.
  Преди 113 дни в Хага получиха заповед за ареста на Путин.
  80 дни от получаването на мощната противовъздушна отбрана от нашите партньори – с-мата „Пейтриът“.
  65 дни, откакто руската “свръхзвукова” ракета “Кинжал” беше свалена за първи път.
  Точно в този момент украинските войници освобождават в тежки битки окупираните земи на изток и юг.
  Съвсем скоро ще обучим украински пилоти на F-16.
  Победата предстои!
  – рф-то арестува задочно шефа на украинското разузнаване Кирил Буданов – добра оценка за работата на украинското разузнаване, коментира той … като добрата оценка за българите с обявената от рф-то бълг. следа за взривяването на Кримския мост, защото за москва ние не сме и НИКОГА не сме били достатъчно русофили – идването на Зеленски точно това доказа – няколко кресливи йолоденевчета и вълната срещу радев в социалните мрежи … не сме русофили , колкото и да се мъчат да ни го втълпяват
  .https://www.youtube.com/watch?v=s_zmqVVcHyo

 3. Володимир Зеленски
  500 дни от пълномащабната война.
  Змийски остров. Свободният остров на свободна Украйна.
  Благодарен съм на всички, които са се борили тук срещу окупаторите. Почетохме героите, дали живота си в тази битка – една от най-важните по време на мащабната война.
  Слава на всички борещи се за сигурността в нашето Черно море!
  За почест!
  🇺🇦🇺🇦🇺🇦

 4. Учудвам се как не са забранили тая картина на Ф.Решетников в Раzzия? Като гледам цвета на рубашката на малкия син, до майката?! 😂

 5. От гледна точна на решетника, инсталирания от него резидент си е отличник. Опозори натовска и европейска България.
  За това би било добре да се проучи възможноста за възбуждане на разследване за държавна измяна.

 6. Oлена Коцева, председател на сдружение “Мати Украйна”:

  “На срещата освен настоящи видях и бивши политици и управници, които нямат нищо общо с Украйна и каузата и. Нямаше журналисти, които от самото начало на войната подкрепят каузата на украинския народ. Но видяхме извадени скелети от гардероба, вместо да се уважат хора, които от първия ден на войната са съпричастни с битката на украинците и са срещу руския геноцид. Говоря за хора, които скочиха от първия ден на война в бързия влак и до днес са в него. Необяснимо е хора, които построиха Турски поток и говореха за лодки и платноходки в Черно море, както и санкционирани от списъка „Магнитски“ се отъркаха около Зеленски, за да се легитимират покрай Украйна. Президентът Зеленски няма как да знае, кого му представят на срещата, това беше некоректно и към госта и към българите, които сме наясно кой кой е. Но пералнята вече е пусната и всеки се опитва да се легитимира покрай тази визита.”

  https://www.youtube.com/watch?v=Q704LxxqiVk&t=632s

  Заслужава си да чуем нейното мнение!

 7. Честит 50-ти рожден ден на генерал Залужний 💙💛🎶

 8. Досието на шпионина Ташко е в Интернет,може да прочетете,че за едни 100 ДМ дадени за ремонт на служебния му”Голф” жена му-рускиня прави скандал на началника му,заплашвайки го с големи наказания,следва съответен рапорт и виждате какъв”РУМНО разузнавач ” е ял парите на българите.В северозападна България казват ”гюбре”

 9. Ivo ne dvoiika ZELENSKI mu pisa edinica zashtoto prepisa oporkite na putlercho—ta taka s nash carvulanko ot selo slavianovo

 10. Напълно съм съгласен със споделеното тук от Българин мнение на Oлена Коцева. Почти навсякъде по света вирее конформизъм но нашия е пословичен. В момента много от тях са прилегнали в много ниска поза за вземане на трудния завой – т. нар. ”снишаване” по тезите на Т. Живков.
  И при всеки такъв, ако мога да го нарека ”катарзис” остава съмнението за сделка ”ти на мене, аз на тебе” и ние почти никога не знаем какво да очакваме от същите хора дето до скоро съвсем други неща са говорили, респ. правили. Подобна сделка предполагам стана и със Сакскобургготски – България в ЕС и НАТО срещу преференции за крадливите кръгове от фирми около БСП и ДПС. За съжаление такъв е манталитета на политическите феодали в България, а техния васал Борисов, въпреки че в момента изглежда отслабен, мисля че още дълги години ще дърпа конците отстрани подобно на предшестника му Доган.

 11. Радев не е папагал, повтарящ руски клишета. Той така мисли. И има широка подкрепа от широки слоеве от населението, което също мисли така. Например щаба на армията, офицерството. Полицията. Службите. Църквата.

  Копейкин и Сидеров са просто предизвикателна еманация на функционалната неграмотност на населението. Население. Не народ. Народът различава добро от зло.

  Населението не прави разлика между пропагандно клише и термин. Няколко примера:
  Германците са фашисти. Българите са славяни. Третото Българско Царство е монархо-фашистко. Българският е църковно-славянски.

  България е била “500 години под турско робство.”

  Ще поясня само последното пропагандно клише. Турската империя, която българите сме обитавали, наред с гърци, сирийци, ливанци, египтяни, татари, арменци и т н е мохамеданска империя, в която различните народи и вероизповедания не са роби. Равноправни са. Могат да се интегрират, ако искат, като приемат исляма, така както бащите ни приемаха партийното членство. Влизаха като мюсюлмани в армията и управлението, както родителите ни отиваха в службите и ДС.

  Такава икономическа прослойка в Турция не съществува, за разлика от съвременните и Русия или Щатската конфедерация, в която крепостните или негрите са икономическата основа на обществото и държавата.
  Да не карам нататък.

  За капак, с тези лимки в главата носим и историческата си памет, например за св. Киприян, митрополит Търновски, Киевски, Литовски, Московски и на цяла Рус.

 12. Веселин Димов
  09.07.2023 в 11:04

  “Могат да се интегрират, ако искат, като приемат исляма,”

  Това също е невярно клише!

  В османската империя, и без да са приемали исляма,
  българите са имали културна и образователна автономия в собствени читалища и т.н. килийни училища!

  В османската империя, и без да са приемали исляма,
  българите са имали собствени църкви и манастири.
  Които са били любимо убежище на Левски.

  В османската империя, и без да са приемали исляма,
  българите са имали право на стопанска инициатива чрез еснафите.

  В османската империя, и без да са приемали исляма,
  българите са имали собствен дом и семейство.
  Погледни в цяла България запазените красиви битови къщи от него период.

  В османската империя, и без да са приемали исляма,
  българите са имали дори собствено правосъдие!
  Съветът на чорбаджиите е отсъждал чрез обичайното българско право!
  Законно! Явно!
  А не тайно, като циганското мешере!

 13. До Видьо Видев. Благодаря, така е, не исках да се разпростирам.

  В Общинския Съвет на Провадия, 1806, като наближили в района наполеоновите войни, общинарите, турци и българи, се договорили, ако дойде и християнска войска, българите да я приемат в палатков лагер в нивите си, а в града да приемат само щаба. Ако дойде мюсюлманска, обратното.

  Минали войните, но 1828г ген Дибич, след като разрушил крепостите на Балчик и Варна, стигнал Провадия. И, о, чудеса! Българите ги чакали на границата на общинските земи да строят лагер. Подписва Дибич мирния договор при Одрин и си отива , изселвайки 100,000 тракийци и връщайки на тяхно място 100,000 черкези, които колят и бесят, докато уседнат. Отклоних се.

  Та, башибозука от шуменската крепост, тръгнал да накаже българите дето посрещнали Дибич с хляб и сол. И, О, изненада. На границата ги чакал ходжата с турските първенци, които обяснили, че имат договор от бащите си, който българите спазили и овардили града. Сега, рекли е наш ред.

 14. Данните на Мидхад Паша от регистъра на Дунавския вилает са: 1 300 000 мюсюлмани, от които само 300 000 са колонисти от Мала Азия.

 15. Веселин Димов
  10.07.2023 в 03:07

  Насилствената ислямизация е пропагандна измислица.
  Има дори изричен султански ферман за забрана
  на приемането на исляма от българи в маришката низина.
  Тъй като мюсюлманите не плащат данъци!

  т.н. Георги Бенковски /Гаврил Хлътев/ е имал тескере да търгува в цялата Османска империя, но е търгувал основно с Египет

 16. Веселин Димов,

  не само първите приели апостолите на Исус в Европа са във Филипопол, но и първите приели словото диктувано от двамата архангели на Мохамед са по нашите земи , защото съвпадат с местните ценности – не случайно в Хърватия глаголицата и апостолското първохристиянство се запазва точно с помохамеданчването – българските помаци живеят в затворени общности и до днес – Раковски пише , че техните обичаи пазят най-древните бълг. традиции, а дядо Славейков – че техния български говор е най-сладък
  https://offnews.bg/analizi-i-komentari/da-mrazish-miusiulmanite-v-balgaria-bez-nikoga-da-si-gi-sreshtal-699166.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.