Връх на Радевото падение на връх Рожен пред пи(л)онерите на култа към пилона

 

 

 

 

 

Само у нас минава за важна комплексарката акция по развяването на най-високия национален флаг на балкони…, пардон, на Балканите. Едва ли ще й обърнат кой знае какво внимание наблюдателите от чужбина. Виждали са и други напъни да се изока “болгар, болгар” нашенският бай Румньо.

Басирам се ( баси, колко е лошо да се окажа прав!) , че ако все пак някоя значима медия в чужбина реши да удостои с внимание това начинание още в заглавие ще посочи парадокса: “Най-бедната нация в ЕС развя най-високото знаме. С какви ли постижения се гордее?”.

Най-ниският стандарт на живот се съчетава с най-високо развятото знаме от името на вечно недоволните от житието си граждани, на което гледат като на страдание. Сега им предлагат в замяна на все така недостижимата цел да сме горди с равенството си с останалите европейци нещо, което те си нямат: рекорд по развяване на националното знаме възможно най-високо, че да се вижда отвсякъде как сме я втасали. 

На това му се казваше в моето детство “ем голям, ем поср…”. Нещо като “ съветското джудже, най-голямото в света”. Или като афористичния виц, че СССР прилича на амурче: “голи, но въоръжени”.

За НРБ сравнението беше с хипопотам: “ целият в лай.а, но ей такава уста отворил”.

Хипопотамска уста тук е отворил и главният морален спонсор на този патриотарски кич Румен Радев. Едно към едно говори с езика на все по-близкия до него фюрэр копейкин. Единият напада заплашително от трибуната на Народното събрание “майкопродавци” и “национални предатели”. Радевото ехо му приглася от върха на Родопите със синомите “безродници” и “нихилисти”. 

Открийте разликите между двамата. Става все по-трудно, макар тази двойка вече вече да не крие интимната си близост по рашистка линия.

Да, българите са пострадали от пропуска да бъдат част от Ренесанса поради османското владичество. Но това не може да бъде оправдание векове по-късно, когато бозаем европейски ресурси ( и все пак растем на БВР в пъти за периода на членството ни в ЕС въпреки рашиската спирачка по европейския ни път), да бъдем навиквани от рашисти, които и в наше време не разбират значението на съмнението.

Като компенса(нк)ция за пропуснатото Просвещение днес ни предлагат “възраждане”.

Съмнението е основно право на индивида и на гражанското общество в страна, която претендира да бъде част от европейската цивилизация. От правото на съмнение тръгва Просвещението и стига до резултатите в държавите, на които дивно завиждаме за високия жизнен стандарт.

У нас съмняващите се, които упражняват европейското си право да не се съгласни с избиването на национални комплекси ( и на украинци от рашистите) чрез скъпо струваща ( на реномето на България) символика ги хокат през този 21 век като “майкопродавци”, “национални предатели”, “безродници” и “нихилисти”.

Радев трябва да му бъде заявено ясно: това, че се е оказал на върха на държавата, не му дава право да развява антиевропеизма си от върха на Родопа планина. Това е неговият връх на падението.

Масата народ, която се радва на пилона не подлежи на критика. Няма да обяснявам защо-трудно е да убедиш в обратното човек, който вярва, че отдава почит на България с поклон пред този пилон. Тези хора се имат за пи(л)онери на патриотизма. Изповядат вярата си. С нея не може да се спори рационално, както с дълбоко вярващите в тяхната религия.

Вождовете на тези вярващи пи(л)онери нямат привилегията на обикновения пи(л)онер. Фюрэрите подлежат на критика, съмнение, контрол и презрение за тяхното подвеждащо изстъпление. Не са собственици на татковината, че да определят опонентите си като “майкопродавци”. 

още по темата https://offnews.bg/politika/dano-pozor-sram-komentarite-sled-izkazvaneto-na-radev-804862.html

28 мнения за “Връх на Радевото падение на връх Рожен пред пи(л)онерите на култа към пилона”

 1. Всичко Мара втасала, само немала знаме големо на пилон.

 2. “Когато ми кажат, че ме обичат, отвръщам: Моля, моля, по-малко любов и повече добро възпитание.”
  Кърт Вонегът, може би неточно цитирам.

  От мутрите насам, публичното и демонстративно погазване на човешкото достойнство и на задължителната учтивост в публичните отношения е норма и поведенчески модел, с който се просперира. А е наказуем. Ако се спазваха законите нямаше да има мутренски “преход”.

  Арогантно поведение и обидите са наказуеми и сега, има си закони, просто трябва да се спазват. Ето, вижте Гешев! Отиде си, заради думите ” политически боклук”…е, те бяха последната капка, която преля чашата.
  Значи можело.

  А какво е това ” безродници” “майкопродавци” и т.н. Това е престъпление, публично и то. Ами има си закон.

  Незнанието на закона не оправдава никого. Стига сме ги търпяли. Моля да се спази закона. Не моля….Настоявам.

 3. пРеZидент Рундьо удари дъното!Срам за нацията!Инпийчмънт С Е Г А!Следва разжалване,затвор , експулсиране в Московията като техен агент!Пфуууу….

 4. sled tezkia nokdaun na Zelenski kvo da govori selski prostotii i to ot evropeiiski pREZIDENT–sram sram i SRAMM dnes akademik Denkov go nokautita s otgovora si—–ne sme narod ne se nameri partia da mu poiska impiichmant visok pilon na niskia mantalitet a za um da ne govorim bolgar bolgar carvul ,,,ta i mnogo otpadak kraii nego na studeni kebapcheta i topla bira……PADENIE AMA v negovata tikva e gordost. niama chuvstvo ni za sram ot prostotiata za nego e gordost.edinstvenia ni shans e pobeda na Velika UKRAIINA i razpad na kochinata

 5. Колкото високо и да се вири пилона, той не може да засенчи символите на припикана от руснаците територия нацвъкани в България – МОЧА, альоша, цар “освободител”, “не нам”, църква носеща името на руски езичник и братоубиец и т.н.

 6. р.радев:” Искам да стане ясно, че Украйна настоява да води тази война”

  Искам да ви кажа, че тези думи са върха на човешкото падение и политическия цинизъм!
  Един ден ще бъдат изучавани в учебниците по история като пример за безобразна безчовечност!

 7. Само ще кажа, че големината на знамето е пропорционално на кражбите и далаверите.
  Това не е първото огромно знаме в България. Явно някаква мода има и с тези знамена се опитват да вържат очите на слабоумните си гласоподаватели докато изпразват джобовете.

 8. Само идиотите очакват, че дори и да вършиш едно и също нещо, ще промениш резултата. Трябва да се промени начина на действие, колкото и да е труден той, за да получиш различен резултат. ИМПИЙЧМЪНТ!

 9. Порнографската реч на пРезидентина и на насъбралите се да му ръкопляскат русофили е неоспоримо доказателство за пълното отсъствие на някакъв, дори и зачатък на морал у тоя недораляк и публиката му.
  Но! В речта му, освен другия муидиотски бръъвеж, има един израз който е неоспорим повод за незабавен импийчмънт. Това е фразата “Украина иска войната да продължава”. Да заявиш такава нагла лъжа на фона на обратните факти е знак за агресивна невменяемост! На поста държавен глава, че и върховен главнокомандуващ във време на война се пъчи и слюнчи напълно неадекватна особа. С две думи – Луд за връзване! Призовавам към подписка за снемането му по спешност/импийчмънт/ поради “опасна за държавата неадекватност”! Акутното му мозъчно заболяване не се нуждае от медицинска експертиза! От президентството направо в Карлуково!

 10. Като се сетя и правоВЕРНИТЕ рублояди симАвичь и ()ОЛЕН ()ИДЕРовь също си продадоха и собствените си майки , и още по-лошо те продадоха матушката си с ХВАЛЕБСТВИЯ за гадните кравари и пиндоси преди 20-30 години. Истински матушкопродавци , НАЛИ!
  Същият деРмократь и матушкопродавец е и кУпейкинь, който също имаше положително отношение към “вражеските” кравари, преди да получи директен рублопотокь до пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ!
  Съвсем друг въпрос е , че кУпейкинь е ПРОДАВАЛ всичко винаги, не само майка си, а и всичките си “партии” , които някога е обитавал!
  И да всички са безРОДници , и НЕ искат никога да са от “маZZонският” “родь”, ТРОЙянсКИЯ “родь” на номенклатурният фатмашки ПРЕДАТЕЛь и паразить и неговите ТЪПькачи- пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ и пасоль-свиневъда геЙрговь, туземните путлерстки сводници на альфа-ТЪПькачЪТ му хунтараторь Хуйло!
  Оди на хуйло ти !
  И двамата никога нямат “нация” и “родина” , те имат само путлерастка матушка и рублоядски копейкови “родове” и лични наемнически интереси!
  Одите при хуйло ви!

 11. Румбата тотално я удари през КЪРА. На Рожен уж е хладно ама нашичкия говори като Слънчясал. Кво стана бе госин Резидент??? Не си пиеш редовно хапчетата или нещо друго ти се случи!!?? Почваш да приличаш на Хибрид между Главния Идиот и Патреот на РъБъ (как му беше името…) И.Гешев и най-Първата путинска Проститутка на РъБъ, възродената с много рублички, Копейкин Коце.
  Ми направо да беше турил на Пилоно сАветския червен флаг СеСеСеР2 и да се пуснеш по румени прашки с татуировка Z на челото като белязана мексиканска шматка от шпагата на Зоро.

 12. Ако 45 години бяха разказвали за зверствата на болшевиките и сталинизма по всички начини, както за “фашистиките“, сега никой нямаше да се чуди от къде се пръква Буча или туземните плашипотурковци – щяхме ли да търпим окупационните символи, мочите, альошите, нощните вълци, наглата мутрофановна(при карбовски – очакваме хуйло при волгин) – след Каховка си спомнихме издавените хиляди червеноармейци и цивилни след взривяването на Днепровската ВЕЦ и няколко язовира в Подмосковието в рамките само на 3 месеца 1941 и приписва това на германците. Сега зариват полското консулство в Смоленск, заради Катинското клане, което също приписват на германците. Московския интернационализъм е като “освобождаването“ и порусначването на народ след народ от царска русия. Речта на Сталин пред Политбюро преди пристигането на Рибентроп за подписване на тайния пакт в Москва , планира порусначване на Европа, което им се получава с източна Европа – не случайно за руснаците ВСВ е отечествена , а сталин – баща на порусначените народи. РССР няма химн, но в нашия въпреки геноцида, който ни спретват наред с референДУМчето се пее за великия могъщ съветски съюз, и не само в нашия. И не само тук окупацията е наречено революция.Нищо ново няма в тактиката им от времето на ивангрозни , та до путин , но стават все по-добри в демагогията, пропагандата(която все е “гьобелсова“) и подмяната . Украинците, и не само те, още сравняват путин с хитлер, антисемитизма и зверствата с германския фашизъм и пропагандата задължително е гьобелсова – клеймото на хитлер е “фашист“. Всичкото зло, което Германия е причинила на света и само за времето на хитлеровия режим , руското зло е кланета, масови преселения, порусначване, деградация и затриване на цели етноси. Днес рашките обявиха, че украинска ракета паднала до руска АЕЦ и на украинците им е ясно, че подготвят света , ако гръмнат руска АЕЦ, да обвинят Украина и да спрат доставките на оръжие… българските малки радевча с военните униформички или в национални носийки е същото това порусначване – на останалите без корени българи – “изконното“ детско облекло е като спретнатото “традиционно мъжко хоро“в началото на 21 век – възрожденците ни, с целия си порив към Европа , ни гледат от татуирани патрЕотични тела … 45 години РУСОФИКАЦИЯ +ТОТАЛНА ВЛАСТ – македонците забравиха, че са българи, а тук, че сме европейци – очакваме хуйло при волгинhttps://daniivanov.blogspot.com/2023/07/20_14.html

 13. Иво, винаги и отново, ти благодаря от сърце за всичко, което правиш, за нас – българите.
  Благодаря за тази статия и за линка към нея. Водещ до други светли българи, и какво (като ги потърся по име) друго те са написали. От доста време по този начин научавам за истинските български създатели и радетели, за техните думи и дела.

  Да бъдеш и пребъдеш, както се казва.
  С много обич за теб и милото ти семейство.

  Илиян

 14. считам,че ДБ в народното събрание трябва да предизвика реакция на предателските думи на Резидентина,да разграничим народа си от това руско мекере.

 15. Тежка обсесия – цар-топ, цар-камбана, цар-байрак, цар-пилон …
  Да направиш качествено бръснарско ножче е адски трудно!

 16. @よ
  Този клип съдържа една прекрасна новина.
  Институцията представлявана от захарова е толкова срината, че вече е на нивото карбовски.
  А карбовски отдавна е ясен на кой слугува. Надявам се да има едно столче и за него в процеса срещу създателите и пропагандаторите на рашизма в Хага

 17. Откривателят на пилони , радев , е кремълски агент !!! Как България си позволява да има на президентски пост , агент на диктаторски държава , водеща гнусна завоевателна война срещу наша приятелска държава ????

 18. В Северна Македония е пълно с такива огромни пилони и знамена със стотици квадратни метра. Но все пак те са отделна република от само 32 години. С тях ли е дошло да се равняваме?

 19. Дали пък ППДБ не чакат аз да подам официално искане за импийчмънт?!

 20. През последните 2 години близо 2000 лица от тъй наречения български елит приеха различни награди от гнусния отвратителен чорбар Само великия Стефан Цанев му отказа Това елит ли е Къде е съдебната власт Защо този враг на човечеството не е арестуван Народе????

 21. Поредния случаен човек, някак си инсталиран на висок държавен пост, който бива управляван като домашен телевизор с дистанционно управление. Колко вече станаха такива, брои ли ги някой вече?!

 22. А за народа, дето зяпа в захлас пишманпатриотизма, един познат беше констатирал просто ”ами те хората тук са такива”. Сега се замислям че може би има право понеже на много места по света политиците се опитват да разделят хората за да ги владеят по-лесно но като че ли тук става най-лесно и заради това вече има опашка за лов на балъци в БГ: като почнем от Волен, минем през другите трима пишманпатриоти (вече им забравих дори имената) и стигнем до Костадинов.
  Моята констатация е че и много уж образовани хора (имам предвид с висше образование) се захласват по пишманпатриотизма което ме довежда до мисълта че тези хора са дълбоко фрустрирани и въпреки че много от тях са в някаква степен професионално реализирани и имат прилични като за БГ доходи, изпитват комплекси по отношене на самочувствието си но това не го свързват с някакви лични качества, а винаги е виновен някой друг – най вече ЕС – че ни държи едва ли не нарочно на последно място по всичко в Европа. Още даже има такива които искрено вярват че ЕС нарочно държат българите с ниски доходи, или направо без работа, за да ги използват като евтина работна ръка – нещо като мита за турското робство и желанието ни да сме били баш робите в турската империя. Излиза че тези хора са толкова фрустрирани че сами предпочитат ролята на жертвата за да имат във всяка ситуация оправдание че вината е на някой друг.

 23. На 22 юни 1941 г Хитлер напада СССР, който, ти да видиш, вместо веднага да се откаже от териториите си, настоява да води война с Германия. И тези войнолюбци, САЩ и Англия, вместо да търсят мирно дипломатическо решение на “конфликта”, решават да снабдяват нападнатата страна с оръжие и всячески да и помагат. После тази нападната страна, не стига, че разрушава Германия, ами окупира и половин Европа и започва да се бие в гърдите като единствена спасителка на Европа и победителка във войната. След което като се почва една борба за мир – Унгария ’56, Чехословакия ’68, Полша 80, България ’84 (Възродителния процес) че и до днес организира мирни походи на разни нощни вълци и прочие мирни шествия. Даже доскоро имахме един гълъб на мира за министър-председател.

  Добре, че гласувах за Цецка. Поне съвестта ми е чиста. Каквото съм могла, съм го направила. Бог да пази България!

 24. Малко са журналистите, които огласиха факта, че за да цъфне този пилон на Рожен са дадени пари от намиращите се в окаяно финансово състояние БДЖ под натиска на служебното правителство на рашиста Радев.
  На този пилон рашистът Радев може да изиграе само танца на смъртта на България и нейната капитулация пред фашистка Русия.

 25. ”Най-много се търсят българските и знамената ”Свобода или смърт”:

  https://frognews.bg/novini/patriotizam-ruski-znamena-prodavat-podnojieto-novootkritiia-pilon-rojen.html

  Интересно ми е как осмислят в тази ситуация надписа ”Свобода или смърт”? Смърт не искат щото да се опънеш на путин си е голямо шубе и сигурна смърт, свобода също не искат щото е много по-лесно да не му мислиш много-много (че от много мислене боли глава!) и да и да псуваш патриотично всичко чуждо – най-вече европейско и американско.

 26. Ами ако Рундю беше на мястото на Зеленски? Нямаше да настоява да се води война. Щеше пръв да се натовари на правителствения самолет и да избяга в Дубай (любимо място на нашите миролюбци всякакви)
  Първанов? Щеше да е драснал в същата посока.

  В първия ден на нападението, Зеленски отказа транспорт и поиска оръжие, а Порошенко се разхождаше с автомат и бронежилетка по барикадите на Киев.

  Къде сме ние?
  Пием, пеем буйни песни
  И се зъбим на тирана
  Механите са нам тесни
  Крещим “Хайде на Балкана”
  Крещим, но щом изтрезнеем…
  Турбо-чалга-патриотизъм-на пилон!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.