Стани министър, ако искаш държавата да те пази от потенциални убийци

Прокуратурата е образувала предварително производство срещу мъж, заплашил във Фейсбук с убийство (вече) бивш министър.

Оказва се, че е възможно да бъде арестуван такъв кандидат за убиец и да бъде обвинен от прокуратурата. Стига заплашеният да е министър, а някакъв си журналист. 

Текат си месеците откакто Мартин Гочев от Варна ме заплаши с името и физиономията си с убийство, както и децата ми, които искаше да изнасили. Възбудата му беше предизвикана по рашистки подбуди на 3 март.

Гочев е бил разпитван след мой сигнал до ГДБОП. Това е (почти) всичко, което знам за развитието на случая. По неофициална информация се е сдобил с медицинска експертиза за психическо заболяване. Написа ми след срещата с униформените нещо като извинение във Фейсбук. 

Миналият месец разбрах от прокурор от Върховната касационна прокуратура, който ми се обади по телефона, че преписката във връзка с неговия случай блуждае между Варна и София.

Междувременно получих нови заплахи за живота ми, които също препратих на ГДБОП. Явно желаещите да ме убиват се вдъхновяват един от друг. Чувстват се поощрени от безнаказаността си.

Не знам как така става, че вече не за пръв се очертава един кандидат да ме убива (заедно с децата ми) в крайна сметка да бъде оневинен по невменяемост. Иначе е достатъчно вменяем да води нормален живот между нормалните, да поддържа свой профил във Фейсбук и т.н. Но като опре до носене на отговорност за престъпното си деяние, каквото е заплахата с убийство, се измъква по невменяемост.

Имаше и един такъв, който задиряше сексуално в интернет 13 годишната ми дъщеря. Явно имаше достатъчно разум да сърфира в мрежата, да си сменя телефоните, да шофира и да парадира с автомобила си пред невръстни момичета (задиряше и приятелка на дъщеря ми, но искаше да се “жени” за моята, правейки и откровени сексуални предложения). Оказа се, че “не бил добре с главата”.

Вече съм загубил бройката на всичките тези “луди”, пожелали не просто да бъда убит, но лично да изпълнят своята смъртна присъда над мен. Задавам логичния въпрос: не е ли още по-опасно да си обект на заплаха за живота от страна на психически нестабилен (щадящо казано) човек?

Споменавам само случаите, когато разследващите установяват личността на заплашващите ме. Някои, както някой си от Великобритания, си останаха дори и без среща с полицаите.

Давам си сметка, че нечовеците (да използвам в случая видоизменено нацисткия термин) изпитват  садистично удоволствие от заплахите си и от факта, че пиша на тази тема. Само че нямам намерение да се съобразявам със садизма им. Правя, каквото мога.

Къде сбърках, че привличам тази злодейска кръвожадност? Вече знам: трябваше да стана министър, за да разчитам на държавната защита. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

14 мнения за “Стани министър, ако искаш държавата да те пази от потенциални убийци”

 1. Ами докато няма поне един “неуравновесен човек” (по Зеленски) да си обере зъбките или нещо подобно в родния Милиционеристан, няма да ви оставят намира, Стопанино! Или пък не станете министър на нещо (горчив хумор, ха-ха)

 2. г-н Инджев, напълно подкрепям вашето възмущение към подобна безобразна ситуация.

  И съм съгласен, че може би е добре да станете министър, не толкова заради вашата безопастност /която е много важна и задължителна/ а преди всичко заради това, че ще сте по-добър политик от настоящите с това, че бихте правили нещата по такъв начин, че да няма по-равни граждани в България. А основния признак по който може да разпознаем статуквото е наличието точно на тази характеристика – съществуването на ПО-РАВНИ хора.

  Защо не се включите в политиката? Мисля, че ще имате голям успех, въпреки лайнометите и заплахите? Дори не е късно, статуквото още си управлява без никакви притеснения. Нима не е време да затворим страницата на прехода и да изпратим статуквото в историята?

  Политическият блог е важно нещо, но добрата политика не се прави само с блог.

 3. Аз честно казано не мисля, че с който и да е друг редови гражданин ще е по-различно. Различно е само за определена VIP класа, която си остана привилегирована за всичко.
  За това трябва да се говори а не само глупости по телевизията и радиата. Да не казвам, че пък с радиата е пълна трагедия. Само БНР и Христо Ботев и Опера нонстоп 🙂 . Ако ме питаха и счупена стотинка няма да дам за тях.
  Аз имах проблем с един бивш Милиционер – човек на Златко Баретата и селски Кмет. Краде и ряза дървета ни. Скача ми на бой в центъра (за да го набия и да вляза в пандиза). Заплашва пред 100 човека с терор 85 годишния ми баща щот си пазел Ореховото Дърво и кво стана??? Кво направи проКУРатурата ни начело с Главния Патреотин И.Г ??? Какво направи Областния ??? Едно Голямо НИЩО!!!
  А оня серсемин си се държи постоянно така с много хора. На Изборите зад гърба му се Наредили всички политически Лай,на. ДПС, Герб, Патреоти, Атакисти, Чекисти, Либерали и още 15 други.
  По цяла торба пари харчи на кметските. КрАде вода от ВИК и си пълни язовира. Нищо Брат!!! ВИП Маймуна!!! Бил ми раследвал семейството по комунизъма и ни познавал много добре. И това животно е кмет, одобряван от почти всички партии. Само един човек помогна малко. Омбудсмана. Да е жив и здрав.
  Цялата полиция и общинска и областна се чеше, да не казвам къде и нищо!!! Това каква държава е Другари!!! Кенеф, който вие построихте и даже не ви е срам!!!

 4. Много въпроси, чиито отговори ще научим когато му дойде времето!

 5. Може само да си пожелаем републиканците да издигнат истински адекватен човек за президент догодина! Украйна ще победи но с много кръв. Украйна ще ни спаси и нас от московитите. Но след победата ще са необходими стратегически решения за окончателно ликвидиране на империята на злото! А след ликвидацията на това световно зло, България ще може да ликвидира и статуквото което ни убива.

 6. @HVoltageWForce
  Това е защото статуквото от преди 10-ти ни управлява и до сега. Няма разилка. Само се сменят етикетите, методите и поколенията, но схемата е АБСОЛЮТНО СЪЩАТА! И ППДБ не се държат по различен начин и съм убеден, че няма да променят схемата.

 7. @HVoltageWForce
  Това което описвате се нарича клиентелистка държава при която гражданина не е гражданин, а един вид клиент и получава държавна услуга според финансовата и политическата си тежест. Този процес върви от повече от 15 г. но пълен разцвет достигна по времето на Б. Борисов първо като кмет на София и след това като премиер на Р. България. Такива симптоми има в много страни по света, дори и в много европейски, но там е в определени граници и не бие толкова на очи докато в БГ това е почти прието за обществена норма и едва ли не като нещо в реда на нещата. А когато обществото толерира такова лицемерно спрямо себе си поведение от страна на държавата, няма и изгледи тя да промени методите си понеже зад нея отдавна стоят субекти за които една такава ситуация е изгодна понеже те са ”добрите” за нея клиенти и практически тя вече съществува най-вече заради тях. Русия е най-клиентелистката държава която познавам.

 8. Проблемът с недосегаемите е завещан от комунистите, които въведоха феодални порядки в България с местни дерибеи. Член на БКП можеше да бъде обект на прокурорска проверка само когато бъде изключен от БКП.
  Феодалното мислене, произвеждащо свещенни крави, пречи на просперитета на България.
  Някаква свещенна крава, която се представи като Григорий Недялков, прочете на 16.07.2023г. новините в 6,30 часа по програма Хоризонт на БНР с руски акцент. С особена наслада този руснак изнесе информация за шествие на “миротворци” от Министерство на отбраната до сградата, в която живее военният минстър. Господ да дава сили на г-н Тагарев и неговото семейство.

 9. Тази сутрин към 7.30 ч. Кирил Петков, в присъствието на ген.Атанасов, съобщи, че държавата възвръща своя суверенитет върху “Росенец”, поема контрола върху окупираното от руската държава (и със съгласието на предишни правителства, вкл. и на Борисов) наше пристанище и наскоро отдадено на концесия от русските служебни наемници на Радев за още 24 години (!) Едно служебно правителство с ограничен до следващите избори мандат няма такива дългосрочни пъломощия и това прави решенията му невалидни след идването на редовното правителство. Знам, че предстои гласуване в парламента на решението, но въпреки това изпитах същите чувства, когато Надежда Неински влезе разплакана от радост в парламентарната зала и обяви от трибуната на НС, че визите за България падат! Всички депутати станаха на крака, някои започнаха да се прегръщат. Спомням си, че дори тогавашният председател на НС (от БСП) Любен Корнезов извика развълнуван преди да закрие заседанието “Да живее България!” Да, по това време дори в БСП имаше български патриоти! Затова днес задължително всички телевизии трябва да предават на живо гласуването на предложението за връщането на пристанището “Росенец” на България, за да видят българите кои са русските наемници, предателите на българския интерес в Българския парламент. Спомних си асоциативно и противната високомерна мутра на русският представител на “Лукойл”, който “снисходи” да обяви на специално организираната от слугинското правителство на Радев пресконференция, за да обяви, че “Лукойл” щял да внесе в българския бюджет ЧАСТ ? от печалбата си. От тях да мине! Ако слушкаме, в бъдеще можело да внесат и още? Колкото ТЕ решат! А “Катамаранът” (жиголото, де!) през цялото време се “папунеше”, обзет от възторг и умиление, че е допуснат на пресконференцията! Такова унижение не се забравя! Беше унизително за всички българи и за европейска България.

 10. Благодаря за отговорите.
  Мога да спонема и други подобни случки но всички са наясно.
  Това обаче не го знаех “Член на БКП можеше да бъде обект на прокурорска проверка само когато бъде изключен от БКП.”
  Тоест да разбирам ли че от 8 милиона българи , 1 милион или 1/8 е бил недосегаем??? Много готино. Супер !!!!
  Затова червените мишоци още плачат по Бай Тошовото време.

  А относно Войната, ще кажа, че само Умствено увреден човек в днешно време може да руши десетки градове , заводи, фабрики, училища, детски градини, пристанища, житни складове (строени с труда на стотици хиляди хора) и да причинява световен глад, мизерия и инфлация. Без значение какво му е оправданието!!!
  Няма как това да остане ненаказано от нормалния свят!
  А Тарикатите и Ненормалниците (като РуменР, БСП и т.н. ) в България, които подкрепят Това… нямам думи. Не може да подкрепяш Това, нито заради някакъв “национален интерес” , нито заради личен нито заради нещо друго, защото няма оправдание за това. Тези ужасни и нагли лъжи с които русия си служи за да оправдае Това, Този ужас, нормалния човек ако ги възприеме, значи му е време да се прегледа!!!
  Даже най-големия звяр, личния бандит на Путин не издържа и си призна, че НЯМА оправдание да бъде в Украйна. И кво правим с останалите?? Пригожин макар и звяр, поне не се оказа страхливец. А онези другите, хем са Откачени, хем са Долни Страхливци!!!!

 11. Иван Петков🎯

  след 6 дневната война и краха на мита за съветската армия , през 1972 г. вече реално е видим и крахът на руската соц.икономическа система – в москва почват да разработват модели за преход от комунизъм към капитализъм – тук отделът към ЦК на БКП под ръководството на ген. Велко Палин(най-секретният отдел в държавата) изготвя списъците ”Възраждане” за съветските служби – включени са хора, на които ДС могат да влияят в тяхното бъдещо кариерно развитие – не е случайно, че 1-вата ОДС-комисия ”ббонев” по досиетата беше бламирана от самия й председател – според Методи Андреев лично Петър Стоянов е спасил директора на Оловно-цинковия комбинат в Пловдив, който после става собственик на ОЦК и лично царя е разпоредил Закона за разсекретяване на архивите на ДС да бъде отменен и 2-рата комисия – закрита – но царя е само УДОБЕН ПАРАВАН и всъщност, точно ЗАРАДИ ОТРИЦАТЕЛНОТО ОТНОШЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ КЪМ СЪВЕТСКА България е единствения , чрез който можеха да спрат антируския БГ-курс по време на управлението на ОДС – точно при царя се възстанови планът за създаването на доверен и лоялен на москва политико-иконом.кръг – планът за възраждането беше задействан още 1983 тук – това е разработката”голгота” на руските централи в четири части:1) системен разпад на политико-икономическо устройство на страната; 2) преврат и форсирано внедряване на „див” капитализъм; 3) целенасочено удължаване на хаоса и суматохата за мобилизация на озверелите маси за борба с властта под московски лозунги; 4) преврат, подкрепена от целия народ за възстановяване московския БГ-сателит…
  – след отричането, гнева, пазаренето, депресията … напъна е да ни задържат в свиваща се спирала на тази около московска орбита и заплахите са си спец акции

 12. @HVoltageWForce
  19.07.2023 в 12:21

  Не съм много сигурен това за член на БКП и прокурор. Но все пак не съм бил нито член на БКП нито прокуратурата се е занимавала с мен.
  Но ще разкажа един действителен случай. В един окръжен град, един директор на голямо предприятие, естествено и партиец е бил хванат да насилва малолетно момиче.
  Понеже случая много се е размирисал в Партията и това е започнало сериозно да се говори в обществото, то се наложило да потушат пожара и да го осъдят. Педофила бил осъден и пратен в Белене. Не в лагера разбира се, а в затвора. Изпратен в затвора но не като затворник а като домакин – да организира забавленията на партийните другари, които идвали на посещения.
  НРБ се управляваше от каста на недосегаемите. Тази каста не беше свалена и ни управлява до днес.

 13. По Царско Време в моя край, тоя щяха да го разстрелят и после да му отрежат ушите и да ги дадат на кучетата. Нямаше да стигне до съд и затвор.
  Комунизъма направи от Българите овце.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.