А не се ли налага лустрация на говорителите на маршируващата рашизация?

Стана страшно смешно. 

Страшното е, че фашистите у нас са най-гласовитите привърженици на липсващата според тях тук свобода на словото, която упражняват от доста време като първенци по употребата на интернет за своята пропаганда, по-говорене от парламентарната трибуна и по честотата на появата им в телевизионните студиа.

Горното е същевременно смешно, но само за хората, които забелязват абсурда фашистите да говорят срещу “евроатлантическия фашизъм”. Размахват това дървено желязо при всяка възможност да лъжат пред публиката. Както се видя от статистиката тъкмо те са лъгали най-много в предишната предизборна кампания.

Сега същите са се загрижили да бранят конкретни български журналисти от украински сайт, който си позволил да забележи, че у нас има пропагандатори на правото на руzките окупатори да избиват хиляди украинци. И понеже във въпросния сайт има имена и на убити техни руzки другари,  нашите фашаги правят извода, че и тукашните пропагандатори на руzкото миролюбие са заплашени от същата съдба.

Можете ли да ми посочите поне един български рашист сред журналистите, който да е получавал заплахи за живота си от “евроатлантически фашисти”? Или да е уволнен поне за системно прославяне на руzките масови убийци?

 

Няма такива. Мога да приложа от личен опит много доказателства за обратното-направо си е обичайно в България от години критиците на “руския свят” и неговия цар да бъдат заплашвани именно с убийство. 

Фашистите, които ме тероризираха през март 2019 г. в Добрич и не ми позволяваха да говоря пред читателите на книгата ми “Измамата Сан Стефано”, днес дефилират с парламентарни изяви в защита на …свободата на словото. Тяхната съмишленичка Нина Дюлгерова беше цитирана ден преди разправата с мен в рашисткия в. “Труд” с призив да ми бъде забранено на пиша. Цитатът е достоен да го публикувам отново:

“Трябва да се спре със свободната журналистика, на която й се плаща да пише творения с въпиюща агресивна некомпетентност, каквито са тезите на Иво Инджев или Александър Йорданов. По-добре е да се остави българският народ да си следва традициите и да показва своята благодарност към подвига на всички, които са допринесли за свободата на България.”

Да пази Господ от такива “пазители” на свободното слово!

Няма у нас репресирани, заплашвани с убийство, уволнявани за рашиzъм журналисти. Какви ти отделни журналисти, цял един Съюz на болгарскитэ журналисты си разиграва рашиzма и подобно на споменатите фашаги вие на умряло на несъществуващите гробища на несъществуващи “герои” на свободното слово у нас.

Много им се ще да се оплачат, да се направят на жертви. Волгин играе това театро от незапомнени вече времена. От позицията на най-овластеното лице по отношение на медийната регулация Соня Момчилова брани правото му да пропагандира рашиzма по време на жестоката война на московията срещу Украйна и нейния нападнат, убиван, гонен от родните му места народ. Имал право да защитава гледната точка на убийците, изнасилвачите и убийците. Дори имал право да лъже, откровеничи Момчилова, убедена досущ като Волгин в безнаказаността на своята арогантност.

Не е само СБЖ и не е само СЕМ на Соня Момчилова. С риск да засегна някого персонално, вкл. сред моите приятели, наследените от времето на съветския колониализъм у нас творчески съюзи ( барабар с ръководствата им като правило) са преобладаващо проруzки и в наши дни. Такова е фактическото “заварено” положение, което продължава вече четвърто десетилетие.

Може ли да попитам плахо: не е ли нужна някаква форма на лустрация срещу това статукво, което е особено отблъскващо като вид публична подкрепа за страната-агресор, обявила България за враждебна държава?

Изявени фашисти си присвояват ролята на борци за свободното слово и си измислят несъществуващи заплахи за себеподобните си. Организират контраофанзива срещу несъществуващо настъпление на принципа на героя на Илф и Петров от времето на прохождането на комунизма в СССР Шура Балаганов, който брани крадеца на гъски Паниковски с възгласи “помощ, бият Паниковски” ( когото, впрочем, никой не бие-селяните само го зяпат с открадната гъска и не не предприемат нищо).

Ей така и ние, “селяните”, сме в ролята на пасивни наблюдатели как хитреците си разиграват водевилите, докато се бием и лустрираме на друг фронт, поддържан за тази цел от десетилетия.  

Не, нищо лошо не й се случва на руzката пропагандна у нас, поради което тя продължава да се весели шеметно в публичното пространство като Галина Брежнева (дъщерята на Леонид Брежнев) на “частно парти”.

 

62 мнения за “А не се ли налага лустрация на говорителите на маршируващата рашизация?”

 1. НАЛАГА СЕ, при това отдавна се налага! Но няма да се случи, докато ни управляват текущите партии.

 2. Докато някой дава копейки, за да манипулира , ще се намират и копейкиновци, които безскрупулно ще лъжат, за да получат тези копейки!!! Лъжецът е безскрупулен, той няма съвест!!! Лъжецът е най-отвратител, когато е политик :((( Винаги търсете копейките, когато Ви лъжат !!!

 3. Крадецът вика, дръжте крадеца. Много мина, мъничко остана-ПНХ!
  https://offnews.bg/politika/bsp-vika-sluzhbite-v-ns-zaradi-balgarite-vkliucheni-v-spisaka-mirotv-805212.html
  При уголемяване на фотото с “шармантната”😃 галина се вижда, че тя се вихри при благосклонния “взглят” на таткото.
  https://i0.wp.com/ivo.bg/wp-content/uploads/2023/07/7739_original.jpg?ssl=1

 4. “Свикват извънредно заседание на Комисията по контрол над службите заради сайта “Миротворец””

  Поредното московско ИПСО против Украйна е стартирано!!
  Ще изпратим ли курнела, резидента и копейката на бъдещия процес в Хага?

 5. Най-важната лустрация
  е инкриминирането на възхвала на комунизма!

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН. Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.
  има само декларативен характер!

  Трябва да се инкриминира
  всяка форма на възхвала на комунизма!

  Като се започне от премахването на МОЧА и стотиците паметници на комунисти-терористи по градове и села!

  Да се преименоват улици, села и градове с имена на комунисти-терористи!

  Позорно е и до днес градът да се казва Димитровград!
  На името на комуниста-терорист Георги Димитров!

  Под неговото методическо ръководство е избит
  без съд и присъда елитът на България!

  Над 40 000 по градове и села!
  Повечето от тях с неизвестни и до днес гробове!

  Слава на украинците и на бесарабските българи!
  Те са плът от нашата плът!

 6. Налага се лустрация не само за говорителите.. както е видно от тази статия се налага лустрация за наследниците на ДС кадри.

  https://www.actualno.com/politics/vasil-terziev-uspehyt-na-telerik-i-ds-ot-oryjija-do-softuer-ii-chast-dokumenti-news_2014748.html?fbclid=IwAR0ObrCeUPV5Zt-Oj7YGY0R6_2uWJlDFQpNOoKX4hiujvScsjF5cUolWnIk#google_vignette

  Правим се на много толерантни а всъщност сме много наивни (отнася се за защитниците на ДС синчето Терзиев)

 7. Всъщност, като се резнат паричните доставки за путлерастите, ще млъкнат мигом и ще си найдат нова копаня с цвик, те го умеят туй. И снежанка цоковна-агент “Виолета”, и сонЭчка момчиловна, и останалата паплач. ма не виждам #КОЙ, само лакърдии. Е на, днес пазарджишкият бурундук ивайла валЭнтинович шотЭв (https://parliament.bg/bg/MP/3723), савецкий помак по мама и бабушка, мюлюционер 3-то поколение по “папа” и мгимовец по диплома ни го курдисват зам.-министер на Экономиката. Що тъй бре, дарагие гарвардцъй уникальнъйе, умники ненагляднъйе и самъйе передавъйе, нали уж Божем промяна и пр., и пр.?

 8. Освен лустрция, чудя се за защо е това мотаене, това бездействие, защо не започне спешно премаване на съветските, комунистически монументи. Отсега обявявам – Ще гласувам за партията/коалицията, която събори МОЧА. Ако МОЧА седи все още там по време на местните избори и аз ще си седя в нас и няма да гласувам в изборния ден. Какво е това мотаене, защо? Какво още чакаме? Областният управител за София е наш, правителството е наше, в общинския съвет имаме мноззинстов (герб поне на думи ни подкрепят в общината). Ако МОЧА е все още там по време на местните избори, ама изобщо не ме интересуват качествата на кандидата за кмет. Управляващите, ако искате приемете това като заплаха, ами да точно заплаха е – ако МОЧА седи все още там по време на местните избори и аз ще си седя в нас и няма да гласувам в изборния ден.

 9. Отпорът, който беше даден на “рашисткия номер ‘ни лук ял, ни ЛУКОЙЛ мирисал'” (цит. И. Инджев), беше първият издържан изпит за новата власт. Много скоро трябва да последват мерки спрямо агресорите, които МВР и прокурватурата досега наблюдават с широко затворени очи. Абсурдно е да чакаме да свършат копейките, за да започне да се нормализира българското общество, т.е. ВСЕКИ да отговаря пред закона, когато го наруши.

 10. Путин стъпи накриво!

  Русия бомбардира китайското консулство в Одеса
  Как ще реагира Пекин след тази атака?

  Прозорците на сградата на китайското консулство в Одеса са били изпочупени
  при нападение на руската армия.

  Окупаторите бомбардираха крайморския град с ракети и дронове.
  Областният управител Олег Кипер публикува снимка след нападението.

  Русия атакува пристанищните градове Одеса и Миколаив през нощта за трета поредна нощ.
  Китай е ключов съюзник на Русия и поддържа търговията между двете страни.
  Според някои политически наблюдатели Русия дори е полувасална страна на Китай и се съобразява с всяка дума на Си Дзинпин,
  защото няма други съюзници в тази война.

  „Украинското външно министерство е в контакт с китайското посолство,
  за да установи нанесените щети
  и да окаже необходимото съдействие“,
  каза говорителят на украинското външно министерство.

  По данни на украинските медии няма пострадали хора в сградата на китайското консулство.

  “Агресорът произволно атакува пристанищна инфраструктура.
  Нанесени са щети и на близките административни и жилищни сгради,
  а също и на консулството на Китайската народна република.
  Това показва, че агресорът не обръща внимание на нищо”.

  Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вечерното си видеообръщение,
  че 60 000 тона селскостопански продукти,
  предназначени за Китай,
  са били унищожени при руско въздушно нападение.

  Русия бомбардира китайското консулство в Одеса
  Как ще реагира Пекин след тази атака?

  Слава на украинците и на бесарабските българи!
  Те са плът от нашата плът!

 11. Плашилото са службите, а комунистите били едва ли не идеалисти. С този плосък номер, бкп си отряза опашката.

  ДС обслужваха комунистическата партия. И затова трябва лустрацията да почне с нея. При това, офицерите в службите бяха около 200,000, а комунистите над един милион.

  Само АБПФК, ( активни борци против фашизма и капитализма) най- ортодоксалните колаборационисти на ссср у нас, бяха над 200,000.

  Смешното е, че на 9 септември, ОФ са били около 4500. Как станаха над двеста хиляди за 45 години не знам.

  Прочее, готов съм да платя парична награда на всеки, който ми намери фашистки артефакт от времето на Трето Българско Царство.

 12. @Веселин Димов
  20.07.2023 в 17:40

  Има и още една група. За нея се мълчи усилено и по принцип трудно може да определим прилежащите към нея.
  КГБ имаше пълно право да вербова който пожелае в България. При това без да дава отчетност нито на БКП нито на ДС.
  Колко от тези агенти и до днес взимат решения за нашия живот?
  Никой не търси, никой не знае!

 13. Към
  Видьо Видев
  20.07.2023 в 16:21:
  Путлер си мисли , че ще наложи блокада на Украйна, но жестоко се лъже . Както винаги , откакто започна войната и геноцида, преди 1, 5 години.
  Украйна трябва да запопне дистанционно и плътно миниране на целия морето около Крим , целия Керченски проток и моста , и цялото Азовско море. Така само с минимален Украйна може да ликвидира целия Черноморски флот, включително и подводниците , чак да Новоросийск и до границата с Грузия.
  Трябва само да се дадат подводници и други плаващи дронове на Украйна , за да минира цялото северно Черно море и Азовско море!
  Така целия путлерастки флот ще бъде потопен , с мини , и с допълнителни противокорабни ракети изстрелвани от сушата, от море , и въздуха. А пък след месец , украински пилоти на Ф-16 с далекобойни ракети ще ликвидират всички савецки таралясници Ту-22 , които летят над Черно море, с които бомбардират Одеса и Николаев!
  И след месец, няма да има нужда от зърнена сделка, защото всички пиратски корита от “флота” на Путлер ще бъдат потопени при крайцера мАсква, заедно със въздушните пирати на Ту-22, които ще отидат на подводен концерт при Кобзонь!
  Одите на хуйло ви!
  Сега е жътва и няма голяма търговия със зърно , така че до началото на истинската търговия със зърно , след няколко месеца , и през зимата , няма да има заплаха за украинския износ, гарантиран от новите оръжия срещу путлерастките бандити.

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на мините, оди на хуйло ти!

 14. Ауу, г-н Инджев, нужно ли беше? Снимката! Тези балдъри и баджаци, които са като солунски диреци, ташкън ми дойдоха, рахатлъка ми развалиха, емоционален дистрес и дерт ми донесоха! Мисля че единствено онази снимка на баща й, по сини долни гащи (само), говорейки по телефона, е способна да породи подобна погнуса (в мен поне).

 15. Фобия, значи страх от нещо

  Неоснователно сега ме обвиняват в Русофобия
  Имах някакви опасения, когато бяхме във Варшавския договор.
  Да не би Русия да ни прегази, както направи с Унгария, Чехословакия и Полша!

  Сега сме в ЕС и НАТО!
  Могъщите САЩ са гарант за свободата ни!

  И за да не бъда неоснователно обвиняван,
  давам думата на руснак!
  Сергей Агафонов!

  ЕДИН ДЕН НА ОБИКНОВЕНИЯ РУСНАК

  Руснакът сутрин се събужда с прозявка и отива да си мие зъбите.

  Между другото, четката за зъби е патентована през 1870г. от американеца Уудсуърт.
  И пастата за зъби в туба е измислена през 1892г. от американец! Шефийлд.
  Това постижение на Запада стига до Русия едва в средата на XX-ти век…

  Ако руснакът е мъж, обикновено сутрин се бръсне.
  Някои предпочитат електрическа самобръсначка-изобретена е от британец през 1927г.
  Но много руски мъже предпочетат да се бръснат със самобръсначка с ножчета.
  Измислена е през 1895г. от американеца Жилет.

  Не може да се пропусне и тоалетната.
  Тоалетната хартия е патентована в САЩ през 1893г.
  В Русия първата фабрика за това чудо започва да работи през 1967г.

  Ако руснакът е жена, в смисъл рускиня, значи си слага грим.
  Спирала, червило, крем…
  Между другото, спиралата е конструирана от британеца Ромел в средата на XIX-ти век.
  В началото на XX-ти век, американец на име Уилямс я усъвършенства за сестра си Мейбълин.
  Така се родила спиралата Maybelline, покорила света.

  Една горда рускиня задължително слага червило на устните си.
  То е измислено от французите през 1883г.
  И опаковано- в настоящия си вид, в гилза- от Guerlain.

  След като приключи с миене, бръснене или грим, редовният руснак сяда на закуска.
  Вади от хладилника си каквото Бог дал.
  Масовото производство на хладилници започва в САЩ през 1919 година.
  Тридесет години по-късно в СССР се произвеждат първите хладилници…

  Руснакът приготвя зякуска на газов котлон.
  Който е изобретен от американеца Шарп.
  През 30-те години Америка вече е имала 14 милиона газови печки.
  В Русия /СССР/ първите газови печки се появяват през 1957г.

  А може би руснакът ще си свари каша на електрическа печка, а не на газова?
  Електрическата печка е изобретена от канадката Ахерн.
  Първите серийни готварски печки са произведени от немската компания AEG през 1905г.
  Първите електрически котлони се появяват в Русия през 1962г…

  Много от обикновените руснаци гледат телевизия или ровят из интернет по време на закуска,
  за да научат новините за специалните операции на Русия.
  Смята се, че телевизията е измислена от руския учен Зворикин.
  Това е почти вярно, само че има едно “но”.
  През 1919г., на 21 годишна възраст, Зворикин става американец,
  а самият телевизор е пуснат в масово производство през 1929г. от британците.
  А интернетът е изобретен от Американската военна агенция за обещаващо развитие ДАРПА през 1969г.

  След като е проследил новините за разпадащия се загниващ Запад, ето че руснакът най-после тръгва на работа.

  Първото масово производство на автомобили започва в Германия през 1888г. Карл Бенц.
  Последван от Пежо във Франция,
  Олдсмобил и Форд в Америка…
  Днес все още една от най-караните коли в Русия е “Лада”/началото на производството на която е неразделно свързано с “Фиат”/

  Разбираемо е, че на път за работа редовният руснак почтено спира на светофарите.
  И светофарът е измислен не във велика Русия, а в Америка-от Гарет Морган през 1914г.

  Докато нашият руснак чака на светофара, може и да звънне по мобилния си телефон.
  Който е измислен от американската компания Motorola през 1973г.

  Ако не му се обажада, слуша радио.
  По принцип радиото е измислено от А.С. Попов. Но само по пронцип.
  За изобретяването на радиото претендират една дузина учени, сред които Попов го няма.
  А патентът е издаден на италианеца Маркони в Ню Йорк през 1897г.
  Що се отнася до автомобилното радио, то е изобретено в САЩ през 1929г.

  А по-незаможният руснак ходи на работа с трамвай. Или с тролейбус. И след това с метрото.
  Трамваят е изобретен ве Германия от Ернст фон Сименс през 1879г.
  Тролейбусът е изобретен през 1890г. в САЩ от Чарлз Депол.
  Първият тролейбус в Европа тръгва през 1911г. в Австро-Унгария,
  а в СССР първите тролейбуси се появяват през 1933г.
  А метрото, първата линия от която е открита в Лондон през 1863г.
  е изобретено от американеца с британско гражданство Брунел.

  Най-накрая руснакът пристига на работа.
  И най-вероятно е първо да включи компютъра.
  Който е измислен през 1941г. от германеца Конрад Цузе.
  През 1946г. в САЩ е пуснат първият компютър-прототип на цифрови машини Eniac.

  Компютърът на руснака работи с американската операционна система Windows.
  Или с американската система Линукс.
  Или с US IOS. Все тая.

  Руснакът създава всичките си документи с помощта на американския софтуер Microsoft Office.
  И след това ги принтира на принтера.

  Принтерът е изобретен от американската компания Remington през 1953г.
  Днес на света има стотици производители на принтери, но руски принтер няма…

  Е, а вечерта един редови руснак ще се прибере у дома.
  Вероятно ще погледа малко футбол.
  Тази игра са я измислили британците през XIX-ти век.

  Или може би ще предпочете хокей?
  Канадците са неговите създатели преди помече от двеста години.
  Баскетболът и волейболът пък са американски…

  Като цяло, без да задълбаваме в подробности
  кой е изобретил десетките офис аксесоари от кламера до химикалката,
  така ще премине един типичен ден на обикновения руснак,
  изпълнен с чувство за превъзходство,
  с мисли за специалната мисия на Русия
  и снисходително презрение към западната цивилизация
  и разпадащият се западен свят…

  П.П от Видьо Видев

  Слава на украинците и на бесарабските българи!
  Те са плът от нашата плът!

 16. Областните управители да поемат инициатива за смяна на ВСИЧКИ съветски,комунистически имена,символи на села,квартали,градове,спортни отбори/Марек!!!!/,шумкарски сборища и ”паметници”.Украина,в която навремето е имало повече членове на КПСС от нас съумя да премахне всички /над 2000/ паметника на сифилистика Ленин,ние тук се туткаме с окупационна благодарност.

 17. Браво, с удоволствие чета вашите статии.

 18. за : Георги Харизанов 💙💛
  20.07.2023 в 15:04

  много ви благодаря за линка със статията ….”документи -2 “.
  в края имаше линк и за предишната статия – …”документи-1 “.
  прочетох внимателно и двете+ факсимилетата на документите в тях.
  слабо е да се каже, че бях ПОТРЕСЕН!
  това копеле, което се гласи да ни бъде кмет на столицата, е БЕЗОЧЛИВ, НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ! нямало значение какви му били роднините? така ли? да не би ТЕ да са лежали по 20 г. в затвора за изкупуване на греховете си като ПРЕКИ МАШИ НА ДИКТАТУРАТА до 1990г.? нищо подобно! днес те са тихата, но мощна МАФИЯ с комунизъм и РАШИЗЪМ в тиквите и внимателно крадени милиони от националните ни активи, в портмонетата.
  тук често се питате за статуквото – ами ето, точно тези “кротки хорица” са носителите и ПРЕносителите на “статуквото”, на тази наша чудно колко благодатна почва за РАШИЗМА, за ПЕРВЕРЗИЯТА “БГ- член на НАТО и ЕС”, но първа постелка за попикаване от любимия путлер!…
  когато изчетох документите ОКОЛО терелиг и го съпоставих с приказванията на наглеца терзиев по същата тема, ПРОУМЯХ, ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК Е ЧИСТОПРОБНО АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ на споменатата МАФИЯ или казано по- разбираемо: на фамилията му и на фамилиите около неговата фамилия! точно на СТАТУКВОТО! при това наглецът е в пъти ПО-ОПАСЕН от необразования и инстинктивен б. борисов.
  да знаеш, че има куп НЕсекретни документи около твоето минало, което без съмнение ще проверяват днес и утре, и да ЛЪЖЕШ БЕЗЦЕРЕМОННО, “с подробности” ДНЕС, ОЗНАЧАВА САМО ЕДНО – ЧЕ ТОЗИ НАГЛЕЦ ИМА НАСЕЛЕНИЕТО ЗА ИДИОТИ ПО ДЕФИНИЦИЯ! наверно в семейството му никога не са употребявали думата “хората”, а са казвали “идиотите”.
  да, уважаеми господа от форума, горчиво смешно е да говорим за “тези хора” в минало време! няма такова положение! те са сред нас в отлично здраве и преливащи банкови сметки. не зяпайте “мутрите” и простакесите, които са от двете страни на всеки телевизионен екран. това е за съвсем тъпаците. общо взето, усещате за какво говоря, но нито ще направите нещо вие, нито аз. / тези, дето мислят, че правят “нещо”, да погледнат през рамо – верно ли нещо са направили през изтеклите 30 години? къде го? / моля да не бъркаме своите лични борби за самооцеляване като личности в блатото! ние, българите, еша си нямаме когато отстояваме себе си. за знаещите физиката – ние сме хаотизиран народ, свободни атоми. колективни прояви имаме само когато сме в някоя МАФИЯ. но, там не е за всеки. за терзиев – може, но за нас – НЕ! за нас е само вариантът терзиев да ни командва и тихо да гали общинските бюджети. дано да съм ясен. аха, забравих- и ще чисти МОЧА-та само с най-скъпите препарати!

 19. Някой въпроси към този пост
  https://www.facebook.com/nikolay.hadjigenov/posts/6796115873741791?ref=embed_post
  Първо към Хаджигенов. Защо твоят ментор резидента скри тези записи месеци наред? Може би за да може с отровното трио да си направи схемичките и да управлява еднолично 2 години?
  А сега към Денков. Тези милиционери още ли не са уволнени дисциплинарно? Тази юристка ще бъде ли изпратена на борсата за да се научи да си изкарва прехраната по един почтен начин а не като унижава българските граждани? Кога държавата ще поднесе официалните си извинения на пребитите граждани?

  И накрая – от какво има нужда статуквото днес?
  “… Трябва да има генерална превенция, която да установи спазване на ред и да има възпиращо, възпитателно и предупредително действие по отношение на останалите членове на обществото – че не може да участваш в нерегламентиран протест…”

  Напомня ми за момента от онзи виц от времето на правешкия – “потапяй се, почивката свърши!”
  После ми разказвайте, как новите били различни от старите….

 20. На мен ми харесва името Миротворець.
  Попитайте някой лекар, как се лекува болен организъм. Като се избият бактериите и вирусите причиняващи огъня/температурата в тялото със Омиротворяващо лекарство.
  И когато някой “гражданин” е паднал до нивото на бактерия, какво да го правим?? Омиротворяваме го!
  Докога Боклуци с руски знамена ще вършат безобразия в Парламента, ще заплашват с някакви бунтове и ще плюят по Европейската Култура и Ценности формирани от най-просветените , най-интелигентните и мъдри хора на планетата. Кой даде на пияната рашка Азбуката?? Кой и даде Вярата!!! Къде Петър Първи се учеше на култура????
  И някакви Амеби и Безмозъчни Орангутани, напомпани и дрогирани с черни пари от рашистката мафия, тръгнали да ми се жалват, че искали да ги Омиротворяват!!! Съвсем нормално Другари! Който нож вади … нали се сещате???!! Няма да ви се размине.

 21. Страшното не са нито службите, нито комунистите, нито агентите на кгб, които никога не са си тръгвали. Те са резултат, не причина.

  Ами да, комунизмът си тръгна, те не. Те са си тук, най-вече чрез начина на мислене. И внуците им мислят като тях. Така са учени. И сега претендират те да са бъдещето. Младите. Старата гвардия. Нашата партия. Само Левски.

  Не знаещите. Не можещите. Не качествените.
  Нашите.

  Разделянето на хората по принадлежност, съчетано с властта да формират цели и права, генерира вертикала на властта. Формира мисленето за държава, която контролира, а не обслужва поданиците си. Колективните права, срещу личните.

  Другото е хората да се обединяват спонтанно, хоризонтално, около споделени ценности и цели. Правото на личността.

  Българското общество, съставено от собственици е традиционно егалитарно. Собствеността е всъщност група права. Свещенни и неприкосновенни, по конституция. И точно собствеността е обектът на всяка атака в последните 70-80 години.

  Вертикалата на властта я донесоха червените ескадрони. И днес, новите им конници, чукат на вратата на общините и искат те да са бъдещето.
  Представете си следното- в Провадия, например, основават “Спаси Провадия” ….и, баби с умиление, и внуци с корпоративен хъс печелят изборите. И, и какво става повашему? На другата сутрин, почва раздаването на общинските блага, кому служба, кому разрешение, кому прекратяване на преписка.
  И, с какво този манталитет е различен от оялите се службогонци на дпс, герб, бсп и другите, за които обединяването на наши и ваши е пътят към овладяване и преразпределение на публичния ресурс…

  Тези два начина на мислене, на държавата срещу личността се сблъскаха в Украйна. И у нас.
  Стига вече.

  Да ме прощават “спаси провадия” че давам пример с тях. Аз много ги харесвам заради което се ядосвам, че изгърмяха Васил Терзиев. Що бе, що вкарахте и употребихте един световен като качество предприемач, в калните си битки ?!

 22. Ще си позволя да напомня:
  На основание и в съответствие и допълнение на Закона, обявяващ БКП и комун истическия режим в България за престъпен /ДВ, бр 37, от 05,05,2000 година/:
  1. Незабавно приемане и прилагане на закон за премахване в твърди и неотменими срокове на всички топоними и материални символи, свързани с терористичното „партизанско” движение от периода 1941-1944 година, престъпното държавно управление от периода 1944-1990 година, както и тези на забранената КПСС и вече несъществуваща държава СССР и присъщите ѝ институции и структури.
  2. Спешно осъществяване, в твърди и неотменими срокове, на максимално прецизна и обективна ревизия на писаната история на България, с цел официално установяване на истината, освободена от всякакви идеологеми, политически и други конюктурни съображения, почиваща единствено на доказани факти и документи.
  3. Спешна разработка и приемане в максимално кратък срок на нов закон, регламентиращ дейността на всички средства за масова информация, в съответствие с т.т. 1, 2, 5 и 6. Следваща разработка и приемане в едногодишен срок на всички необходими подзаконови актове и правилници, обезпечаващи практическото приложение на медийния закон.
  4. Незабавно инкриминиране по законов ред на всички политически партии, школи и учебни заведения, „творчески” и други съюзи, СМИ и всички неизброени тук НПО, възхваляващи, изповядващи и пропагандиращи с думи и действия расистки, етнически, терористични и тоталитарни, идеологии и практика.

 23. @Съвсем Серсем
  21.07.2023 в 03:18

  Още от първото му интервю в което го гледах, след издигането му за кандидат кмет ми стана ясно, че това момче не се държи като истински предприемач. Личи му от 100 км, че е мамино синче и е част от глутница. Но със сигурност не е алфата в тази глутница.
  После му гледах някой видеа в които го бяха канили преди години да говори за успеха. И естествено там продаваше на публиката едни западни шитни, които бих определил като най-евтиния ТоНи Бобинс от Али Експрес. Всичко, което казва са клишета и торни червеи за успиване на демократичните шарани.

 24. Съвсем Серсем
  21.07.2023 в 03:18

  Доста истини има в поста ви. Хареса ми определението за българите – свободни атоми които не могат да се обединят.
  И да, за себе си вече съм решил – ДБ а и мошенниците от ПП не са нищо друго освен троянски коне. Това не са анти-комунисти. Това е отгледана опозиция..

 25. Веселин Димов,

  Васил Терзиев в пряк текст го каза – не просто да се разграничим като общество от наложеното ни порусначване, да не настъпваме все същата руска мина на отбраняващата позициите си проруска клика и да съдим за хората по резултата от делата им – ако продължаваме да съдим по наложената тук от колонизаторите мярка за наследниците на БИВШИТЕ ХОРА – деца на активни борци срещу до 9-то септ. България и деца на българския до 9-то септ. елит и столицата и държавата ни ще продължават да “провадия – Πρόβατον е свързано с теснина, а Προβάτ е „овца“
  – “спасете провадия” е 🎯

 26. @Георги Харизанов 💙💛
  21.07.2023 в 09:44

  Да погледнем на ситуацията като предизвикателство. Как да променим текущата ситуация и да изпратим статуквото окончателно в пенсия и да оставим на децата си една истински свободна България?

 27. към: よ
  21.07.2023 в 10:38

  “Васил Терзиев в пряк текст го каза”…- ами слушайте какви ви ги говорят, вярвайте…аман от клиширано мислене! разгледайте ДОКУМЕНТИТЕ, които са изложени в линка на георги харизанов. банални документи, но очертават фамилният бизнес на терзиеви и стъпка по стъпка как се появява телериг юридически, финансово и като личен състав. това са факти. като ги съпоставим с ПРИКАЗКИТЕ на лимонката, засилила се да ни бъде столичен кмет, откриваме, че ТОЙ ЛЪЖЕ, ЧЕ ТОЙ Е ЛЪЖЕЦ В МОМЕНТА. при това АДСКИ НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ! това е РАФИНИРАНОСТ И НЕПРИКРИТ ЦИНИЗЪМ, хвърляни в нашите лица. все се сещам за ружа от филиповци, която “изкласи” в германия и бавно и полека ИЗПЪРЗАЛЯ целия свят, гушвайки 4 милиарда долара. и нея много хора я слушаха и точеха лиги…та така, “чукча слушател” !…

 28. И аз се опитах да прочета линка посочен от Г.Х. и нищо не разбрах. Явно това е работа на следователи и прокурори. Съвсем Серсем обаче всичко е разбрал и дружески благодари на Г.Х. В резултат С.Серсем изпълва поста си с ругатни и обеди като “копеле”,безочлив нагъл лъжец,наглец — и ги повтаря и потретя за да е по убедителен.
  По кротичко г-н Серсем. Видяли сме много борци като вас,к и Г.Х.,които по късно показва истинския си образ. С вас това няма да се случе,защото сте анонимен и неизвестет.
  Кой заслужава уважение,дали този който не крие нищо за себе си — име, род,професия,или този ,който само ругае от позицията на пълна нелегалност?

 29. HVoltageWForce
  21.07.2023 в 06:13

  Допадна ми поста Ви, особено “…И когато някой “гражданин” е паднал до нивото на бактерия, какво да го правим?? Омиротворяваме го!” Отворих “терористичния” сайт “Миротворець”, към когото насочи вниманието ни не кой да е, а лично говорительницата на МИД Маря Захарова, а “възмущението” й тук беше подето от не кой да е, а от Снежанка (с ДС “кличка” Виолета) Цокова, по муж Федотова, и от мъжествената Курнела, тя пък сигурно от ревност, защото името й не фигурира в Списъка. Чудя се защо и имената на пРезидента, на Копейкин и на копейките му също са “пропуснати” в този компрометиращ Украйна, “фашистки” ПРОукраински списък ?
  Или сайтът НЕ е ПРОукраински?

 30. Към
  Павел Тинков 💙💛
  21.07.2023 в 08:25:
  Това отдавна го пишете и пишем тук. Това е истинската лустрация на всички большевишки “партийци” и техните ченгета, а заедно с това и на техните наследници.
  Но тук някакви “антиКОМУНИСТИЧЕСКИ” тролове и техните падруги постоянно отклоняват вниманието към някакви отделни измислени врагове , като общия кандидат на ППДБ , СС и партньорите им за кмет на сАфия, тяхната “десна” сАфия, която от повече от 20 години никога не в гласувала за десен кмет, а повечето време от прехода софиянци си го “избраха” , по-точно им го ИЗБРАХА, една симеоновска мутра, агент на сАфийската им милиция, от 50 години , и по наследство. А а в сАфия го наследи по негова заповед “полИтичката” фандъковНаЯ, икспертьната учителница па руZZкиЙ язикь!
  И не само в сАфия, агенть БУДь реабилитира ченгесарската милиционерщина не само в “десна” сАфия, но и в целият задунайски колониален Бандитустань , и путинизацията и большевизацията -също! Пазвантинь и бизмесмемь от началото на “охранителния бизнес” , охранявал липно правешкият му тато-ди-тути-каскети и агенть Кобургь- предшественикът на всички “полИтически” ПОПУЛИСТи след него, и досега!
  И след 20 години тотална власт на “антиКОМУНИСТА” бокоТИКВАТА учебниците и паметниците си стоят същите , както по времето на соца! И каква “лустация” чакат , сега, при това положение?
  И както бокоТИКВАТА не им “подари” комунистическа лустрация досега , така сега , докато ги баламосват с Терзиев, пак той няма да им даде и икономическа, и съдебна лустрация поне на корупционните грабежи в последните 20 години.
  Те си искат някой хиперхерой да ги лъже едно , и да им казва само това, което те искат да чуят, докато в същото време прави точно обратното за “лустрацията” , и печели милиарди от това! Просто перфектния продавач на “лустрационен” захарен памук за инфантилните му консуматори!

 31. Спонсорираното от Москва училище в ”Камчия” затваря врати ?

  (Споменава се само за детския лагер в СОК “Камчия”, а не за базата за отдих на военни ветерани и патрэотичното възпитание и обучение по русски модел, което се осъществява в нагъчканато без официално разрешение с мемориали на русски “асвабадители” пространство, връх на съветския окупационен кич!)

  https://offnews.bg/obshtestvo/sponsoriranoto-ot-moskva-uchilishte-v-kamchia-zatvaria-vrati-805270.html

 32. https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/07/21/4510160_okonchatelno_mandatut_na_sudebniia_suvet_e_uduljen_s/?ref=home_mainStory

  Смешници, нали имахте “атлантическо” мнозинство, бре!
  А да, забравих, вие сте се фокусирали в светлото бъдеще където ни чака нова конституция.. поредната хартийка над която мафията (предимно руска) ще се присмива..

 33. RICOшетниковь
  21.07.2023 в 12:57

  Тъй, тъй.. спокойно може да ни назовете и фашисти.. така де..
  Сега сериозно, докога ще отричате фактите?
  Колкото повече време минава толкова повече ФАКТИ излизат които показват без всякакви съмнения че Терзиев е просто един лъжец?
  Ако исках да гласувам за лъжец щях да съм в групата на герберите..

 34. Към Георги Харизанов:

  Надминавате по омраза срещу ПП-ДБ фюрэра и подобията му. Злоупотребявате с употребата на личния ми блог. Прехвърлете тази злоба към съответните сайтове, където й е мястото.Не съм длъжен да служа за платформа на подобни всекидневни, непрекъснати изблици, за да не бъда заподозрян, че не съм достатъчно търпим към различното мнение.
  Прехвърлете си яростта в “Епицентър”, ПИК, “Поглед инфо” и т.н. Там ще се зарадват много на такова единомислие от праведни “десни позиции”.

 35. … колко кадърни българи избягаха от България – не само чуждите инвеститори гоним – гоним успешните българи и децата им …
  – целта на дворцовия преврат 1989-а, подгряван още от 1983-та, е олигархична държава, която знаят , че е обречена точно като соц.държавата, защото по плана ‘андропов’ хората сами трябва да си поискат соца с целенасочено създаване на хаос и кнализиране на недоволството …
  – след захвърлянето на българското знаме, с което Христо Иванов показа на живо , че Росенец е България, под реZидентското юмруче 1 Отровно 3-О , загрявало на тъча в рейтингово тв студио, включва по мощната скъпо струващите ежедневни включвания на ген.Шивиков, куковските възрожденски песнопения и посланията стил ‘кръстника’ с мъртви риби, бесилки и ковчези … разпищолена диващина на уж протестиращи и на уж полицаи , за да се обяви и плануваното от “андропов” „велико народно въстание“ …
  – е, не им се получи и точно заради МЛАДИТЕ ХОРА и заради младия екип на ПП, който не можаха да яхнат, когато хуйло нападна суверенна държава и на реZилдента под антикорупционния камуфлаж му лъсна мутрофановния Резил, въпреки, че нито 1 от дедите МУ не е ДС-ар) – стана ясно, че радеф следва седефчоф, който не само успя да ни повтори, но и 3-ен ни го нахлузи, но е ясно, че ще го последва със затихващи функции… защото пред очите на целия свят матушката им руши градове и села , заводи, болници, училища, унищожава детски площадки, житни складове… унищожава всичко строено с труда на стотици хиляди хора , унищожава детски животи и съдби …
  – та, в България само успешно русофицираните преди 1989 и зомбираните от руската пропаганда след 2008-14 г. провиждат плануваното от андроповчетата връщане на нещо като ссср2 и то без всякаква ДС връзка с дедите им(ако не броим гайдите, потурите и традиционните , според в. „Дума“ от 2008г.мокри хора) … а бъдещето на децата и държавата ни е с ЕС и в НАТО за всички нерусифицирани до 1989 и не вторачените в превзетите ни национални медии, млади хора, каквито и да са били дедите им
  – човек като Васил Терзиев няма нужда да бъде „изпран”, защото явно е направил и равносметката и избора си и говори за това и със съмишлениците си и с децата си …
  – борци, такива като вилилилков(за съжаление съвсем не е солист), срещу ДС и то точно срещу заклеймяването на български деца, успешно играят по ДС-арския сценарий на прехода , НО номинацията на Васил Терзиев блокира мерака за обща кандидатура с герб и отвори разговор на терен, по същество, за целенасоченото удобно(за плана на андроповчетата) разцепление в обществото ни, което ни докара и служебната еднолична власт на катапултираната кокошка изровила маслиновата шибучица на патрЕтичното бунище ,точно по плана възраждане след голгота на прхода
  … та, не е достатъчно и да си успешен предприемач – иска се визионерство, много знания и всеотдайна работа, за да градиш бизнесите си с кауза в бизнес среда, каквато е в България и да показваш в каква европейска България може да живеят децата ни

 36. @よ
  Добре ги пишете, но!
  Започвате с :
  “– целта на дворцовия преврат 1989-а, подгряван още от 1983-та, е олигархична държава, която знаят , че е обречена точно като соц.държавата, защото по плана ‘андропов’ хората сами трябва да си поискат соца с целенасочено създаване на хаос и кнализиране на недоволството …”
  и завършвате с:
  ” та, не е достатъчно и да си успешен предприемач – иска се визионерство, много знания и всеотдайна работа, за да градиш бизнесите си с кауза в бизнес среда, каквато е в България и да показваш в каква европейска България може да живеят децата ни”

  Бих казал, че Андропов е бил много кадърен визионер и е направил доста кадърен план. А Терзиев средни много добре се е всипасл в схемата, щом син му е вероятния бъдещ кмет на София избран от тези, които бяха мачкани от Андроповчетата.

  Понякога си мисля, че освен в Русия само в България 2+2 не е равно на 4 а е толкова, колкото ни се иска.

  Да благодарим на Щеколова, че е съкратила времето за разработка на хитрата схема.

 37. Георги Харизанов 💙💛
  21.07.2023 в 13:31

  Отричаш ли фактите?

  БСП гласува против връщането на Росенец, нали?

  БКП беше клон на КПСС!, Нали?

  Сега БСП е клон на Единна Русия на фашиста Путлер! Нали?

  Слава на украинците и на бесарабските българи!
  Те са плът от нашата плът!

 38. Към
  Георги Харизанов 💙💛
  21.07.2023 в 13:31:
  И какви толкова различни “факти” имате пред цялото обединение ППДБ, СС и партньорите, което ви кара да мислите че те са камикадзета , които само заради един Терзиев искат да загубят всичко за което са влезнали в полИтиката , и всичко което са успели да направят все пак през последните 20 години?
  Да Терзиев може и да не е и моя кандидат, но те ще си работят с него , и ще тяхното лице в сАфия! И не мисля лично , че всичките около 300 общински градски кмета и няколко хиляди други, трябва да са непременно “полИтици” , това би трябвало да са няколко хиляди главатари на бъдещи партии , или за премиери и дупетати , или пък за кметски трамплин във съдебната система или централната бюрокрация, според вас! Голяма част от кметовете са повече администратори , особено в социалистически централизираната днешна НРБ. И не виждам как п
  фандъковНаЯ ще постигне по-големи полИтически “успехи” от кметството на сАфия, а Терзиев е даже и коалиционен , общ, кандидат с още по-малки шансове от предшественичката си.
  И наистина най-истинска и пълна лустрация може(ше) да се постигне с АНТИбольшевишка АНТИпропаганда през последните 20 години , срещу болшевишката пропаГАДность през последните 79 години във властта , след 1944г. , и още 25 години преди това , в “нелегалност”. Както постоянно предлага г-н Тинков , от няколко години.
  И не вярвам, че вие искате да се равнявате с болшевишките последователи Мусолини и Хитлер, защото голяма “разлика” между тях и большевишките им предшественици няма.

 39. Към RICOшетников:
  Написаното от мен е извадка от моя публикация тук, датираща от 16, 05, 2019.
  Държа да отбележа, че в съставянето на приложения списък с неизбежно-необходими мерки.взеха участие редица изявени съблогъри.
  Сега бих искал да добавя, че всички тези мерки могат да бъдат приложени /по подходящ начин/ без необходимост от промяна на Конституцията! Заиграването с последната не е нищо друго освен гъбаркане, с цел тупкане на топката, спринт на място и поддържане на хаоса /технологично – още 2-3 години/. Задавате ли си въпроса, защо тази Конституция не пречи на пРезидента и не го ограничава, ама никак даже да се вихри с безобразията и рашизма си, както му и угодно?!
  Май излиза, че само на “калпава ракета космосът и пречи” ?!
  За потенциалните ми опоненти – един виц:
  Отишъл игумен за “обмяна на опит” в съседен манастир и гледа – на сутрешната молитва всички монаси пушат. След службата пита колегата си: “Как така си позволявате? Ние питахме Синода може ли да се пуши по време на молитва и категоричният отговор беше отрицателен!” Усмихва се игуменът-домакин и отговаря: “Много е важно как ще се постави въпросът. Ние също питахме Синода, може ли да се молим докато пушим и ни отговориха, че може…”
  И стига с тази “грозна и страшна дума лустрация”, моля ви се

 40. Към обърналите се към Георги Харизанов – той се извинява се че не може да отговори на въпросите ви понеже е възпрепятстван. Ако желате дискусия с г-н Харизанов моля да се обърнете към собственика на блога, г-н Инджев за съдействие.

 41. Видьо Видев,
  Може да се добави, че съвременния руслямец, когато се прибере, пали осветлението с крушката измислена от американец, пуска си в жегата климатика измислен от американец, отваря хладилника измислен от американец, стопля храна в мкровълновата измислена от американец, докато жена му пуска прахосмукачката измислена от американец, пуска боилера измислен от американец, слага дрехите един път в месеца в пералнята измислена от американец, сипва си чаша водка измислена от поляк, чете новините по американския интернет на българската азбука и език, гордее се с космическите постижения, на украинците Корольов, Глушко и Челомей, събува американските си дънки и гордо заявява “всех убьем и всех ограбим как мы любим”

 42. Биволъ
  ·
  За концесията на Росенец:
  – Вижте какво сме разкривали и писали още преди цели 12 г.!!
  Основният проблем НЕ Е има или няма концесия! Преди 2011 г. също нямаше концесия, а положението беше същото! Основният проблем е в това
  – Има или НЯМА държавен контрол в базата на “ЛукОЙЛ”!?
  – Има или НЯМА митнически и гранични служители “на терен” там!?
  – #КОЙ осъществява и контролира допуска в зоната на пристанището – Българската държава или ведомствената “Лукома”!?
  – Има или НЯМА измервателни уреди на продуктопроводите от пристанището!?
  – Има или НЯМА независимо сървиерство /замерване/ на съдържанието на танкерите!?
  – Има или НЯМА алтернативен и конкурентен танкерен транспорт и внос в снабдяването на рафинерията със суровина!?
  – Има или НЯМА държавна институция, която обективно да инспектира дейността, вноса на нефт и продукцията на “Лукойл!?
  ….. и още много подобни…
  Истината е, че от продажбата /подаряването/ на Нефтохим на руснаците през 1999 г. НЯМА нито едно от гореизброените неща. Просто Българската държава НЕ СЪЩЕСТВУВА в Росенец, както и на територията на цялата Рафинерия на “ЛукОЙЛ” 🙁 Не съществува дори в зоните на сервитути на техните продуктопроводи! Всичко се контролира монополно и изцяло от руснаците и в техен интерес. Нашите институции единствено им съдействат и помагат!
  Правителството на Кирил Петков се постла на “ЛукОЙЛ” и обърна ЕС да издейства безпрецедентна дерогация за руския монополист, но НЕ в интерес на България, а изцяло в интерес на “Лукойл”, за да продължи да печели Кремъл от собствената си война в Украйна 🙁 Като продава горивата от руския нефт, произведени в Бургас, на украинците, обаче прикрити през проксита-посредници фирми на мастити родни олигарси 😡 С парите от ЕС и САЩ! Гигантска ВРЪТКА за чупене на глобалните санкции срещу руския петрол чрез България и тукашната “ЛукОЙЛ”!
  Неслучайно руският нефтен гигант си премести главната квартира за Европа точно у нас, след като беше изгонен от Швейцария!
  ….
  А днес .. Ваньо Танов /който единствен се опита да сложи измерватели на тръбите/ отдавна е покойник, а аверът на #Буда Валентин Златев е официален представител и пълномощник на собственика “Литаско” за България!
  Така че прочетете публикациите ни по темата преди много години, направете си изводите и НИКАК ДА НЕ ИМ ВЕРВАТЕ на евтиния политически ПР и прах в очите! Не всички в #Гетото сме късопаметни и безпросветни.
  …И накрая да не забравяме, че #ДоганСарай също беше част от имуществото на “ЛукОЙЛ”, подарена на Сокола за вярна служба 🏅

 43. демократ
  22.07.2023 в 06:49

  Истината е, че продажбата /подаряването/ на Нефтохим на руснаците през 1999 г.
  бе направена от Иван Костов-Кременчук, корифей по научен комунизъм…
  Като излъга, че рафинерията можела да преработва само руски нефт!

  Не всички в #Гетото сме късопаметни и безпросветни.

 44. Към Видьо Видев:

  Ок, хайде сега пак да се върнем към войната “за” и “против” Костов. Щото не ни стига другата за “детето на ДС” и прочее злодеи, които предоставят наУкрайна оръжие, откачат България от руския газ, посягат на “Росенеце” ( с всички забележки, че трябва още да се направи там срещу руския анклав) и т.н.
  Четете ли рашистките сайтове у нас? Просто не могат да се нарадват на цялото това вътрешновидово (видьовидево) системно самоубийство.
  Така че, давайте: бой по Костов, К.Петков, А.Атанасов и дори по ББ (“ама не сме гербаджии, не, ама никак”!) за радост на фюрэра, Нинова и Радэв.

 45. Иво Инджев
  22.07.2023 в 11:06

  Г-н Инджев,
  при цялото ми уважение към Вас!

  “Платон ми е приятел,
  но истината ми е по-голям приятел.”
  Аристотел

 46. Към Видьо Видев:

  Обаче не съм Ви приятел, че да търпя да превръщате блога ми в територия на личната си война срещу моите приятели (те поне, без да са съвършени, стоят с имената си на фронта, за разлика от вас).
  Отнася се и за други, които с особено настървение се нахвърлят върху демократите за радост на рашистите.
  Ще споделите ли някоя истина за себе си, че да знаем с кого си имаме работа, когато громите съмишлениците(ми)-хубави-лоши, но единствени в политиката у нас, която коментирам тук.
  На практика ме бойкотирате непрекъснато.
  С какво сте по-различни от “десните” крепители на разцеплението в дясното пространство, някои от които са внедрени съзнателно? Защо трябва да вярвам, че сте случайно тук?
  Ами пишете в техните сайтове.
  Станахте ми в повече употребяващите ме като платформа срещу всичко, което пиша и защитавам от много години- и все “от десни позиции” в полза левите, на практика.
  Защо, по дяволите, след като сте толкова напористи и чисти (всички вие) държите толкова да се наложите точно при мен,нечистия?
  Идете при Дачков, например, който пусна интригата за оттеглянето на Терзиев, ще ви приветства особено радушно със “здравствуайте, братушки”.
  Толкова ми е писнало да ме употребявате, че направо ви призовавам вкупом: НЕ ПИШЕТЕ ТУК.
  Да повторя- НЕ ПИШЕТЕ ТУК, катерейки се върху моята позиция с обратна и с “нюанси”, които изкривяват тезите ми до неузнаваемост.
  Уморих се да водя отбранителни битки срещу вашата “хитра” война.Изобщо не ми пука, че наричате самоотбраната ми “цензура”.
  Не съм далеч от мисълта да закрия форума, заради опитите да ми се налагате.

 47. Иво Инджев
  22.07.2023 в 11:36

  “те поне, без да са съвършени, стоят с имената си на фронта, за разлика от вас”

  Разбира се, че и аз не съм съвършен!Опазил ме Бог.
  Но стоя зад името си-Видьо Видев. Депутат в 36-то НС и член на комисията по национална сигурност!
  Ако и върху Вашето семейство беше проведен Възродителния процес, със съдействието и на БКП-партийната секретарка Елена Костова, може би друга песен щяхте да пеете.Може би…
  Доколкото В БЕСЕДКАТА.
  Нещата са прости.
  Сайта си е Ваш.
  Просто цензурирайте коментарите ми.
  Просто е, нали?

 48. Към よ,
  чета Ви и недоумявам, мнодго думи навръзвате и търся смисълът им…
  Така правят в повечето случаи тези, които в писанията споменават истини, за да се намърдат в средата на дебат и там да пуснат и ЛЪЖАТА. Така и лъжата минава за прозяна истина!
  Ето пример
  „– човек като Васил Терзиев няма нужда да бъде „изпран”, защото явно е направил и равносметката и избора си и говори за това и със съмишлениците си и с децата си …
  – борци, такива като вилилилков(за съжаление съвсем не е солист), срещу ДС и то точно срещу заклеймяването на български деца, успешно играят по ДС-арския сценарий на прехода , НО номинацията на Васил Терзиев блокира мерака за обща кандидатура с герб и отвори разговор на терен, по същество, за целенасоченото удобно(за плана на андроповчетата) разцепление в обществото ни,…“(последните пасажи са направо безсмислици…)
  Драги, Васил Терзиев се е оказал лъжец, защото в Гугъл са показани начинът как там са придобивани средствата, както и участниците и влиянието им в тази „грандиозна“ фирма.
  Вие „мислите“, както и мниго заблуждаващи ни също, че ТОЙ „няма нужда да бъде изпран“…
  Аз също, но не поради вашите увъртания, а защото, ако има МОРАЛ, трябва да си подвие опашката и да се скрие в дън гора!
  Нали е направил „като специалист“ милиони, да се маха, както се е махнал от бизнеса си и да СИ ГИ ХАРЧИ, без да става политик!
  От къде, на къде, ще трябва да го търпим в политиката, защото бил направил равносметка и казал на децата си…(гупостите, които сте ни написали по–горе)…но дали ги е направил е спорно!!!
  Това разбира се е моето мнение, и е различното от Вашето, защото много пъти, точно от ченгари или такива по някакъв начин свързани с тях сме се ПАРИЛИ и Вашият ченгел –よ, в такива случаи на съдържания и мисли тук, ми напомня на кукичките от книгите Течна Дружба, с които там показват как ловят шараните.

 49. Към Видьо Видев:

  Значи така, отмъщавате си в личния ми блог на Костов заради Елена Костова и ако не съм съгласен да съм трибуна на това отмъщение, ме обявявате за цензор.
  “Интересното” е, че тук се е оформила коментаторска група, която от антикомунистически позиции си е разпределила омразата между няколко врагове (вече споменах някои от тях), кой от кой по-виновен за неуспехите на антикомунизма. За радост на комунистите.
  От мен се очаква да осигурявам безмълвно платформата за този абсурд. Ако не му съдействам, значи съм цензор.
  Писна ми да бъда употребяван! Има достатъчно алтернативи, където омразата към споменатите по-горе ще се посрещне с овации, вкл. ако се оплачете от “цензора” в мое лице. Обърнете се към тях да си отмъщавате на Костов, Петков и прочее обекти, върху които сте фиксирани.

 50. Иво Инджев
  22.07.2023 в 11:36

  Доколто това, кой съм аз,
  питайте приятеля си Костов!
  По време на управлението му
  бях н-к отдел административен контрол в областна администрация Сливен!
  Отвратен от Командира и шайката му,
  напуснах, бях 14г. овчар в ДГС Сливен на минимална заплата
  и се пенсионирах на минимална пенсия.

  Между другото, има облагодетелствана каста от пенсионери в България,
  които вземат истинските си пенсии според дохода, който са получавали,
  докато за останалите има таван.

  Бившият премиер Иван Костов е сред тях и заради това пенсията му е рекордно висока за нашите географски ширини!
  Възлиза на 4 хиляди лева, към 22 юни 2022г.

  За него ограничението максимална пенсия не важи от години, тъй като е освободен от него със закон.

 51. Към Видьо Видев:

  Значи и пенсията на Костов е сред причините да го мразите! Много принципно, няма що.
  Нито съм му говорител и адвокат. Смятам го за приятел по смисъла на единомислието по основни и важни за мен теми. Иначе и кафе не съм пил с него.
  Но има доста приятели на истината (това по Волтер-не е нужно да ми навирате Аристотел непрекъснато), които слагат на кантара заслугите му с повече тежест от негативите на неговото управление и без да се познават лично с него.
  Моята пенсия също е в пъти по-малка от споменатата на Костов, но това не е причина да го мразя. Един бивш премиер в извънредно тежката ситуация ( 1997-2001 г.), който си навлече години преследване ( “от цялата руска агентура”, както ми спомена в интервю за една от книгите ми), има право на максимум пенсия.
  Отказвам да продължа този безумен разговор. Няма да публикувам негово продължение.

 52. Представям си трудностите и жертвите,които г-н Инджевтрябва да преодолява при поддържането на блога. Закриването на същия ще бъде непоправима загуба за свободните българи. С това ще сеизпълни целта на командированите в блога “демократи”,които заедно с Аристотел били абонирани за истината като за свой най-голям приятел. Разбира се истината,че имат за цер да превземат блога който е един от малкото и много авторитетни острови на истината е дълбоко законсперирана от тях.
  За целта средствата са с ипитана конспиративна методика. Едно от тях е —аз му посочвам вратата ,той се връща демократ през прозореца.
  Трудно е да се води културен,ако не невъзможе разговор с такива хора.Както например с Видьо Видев. Ето защо хибридната война с рашизма е доста трудна. Но разума трябва да победи.

 53. покрай: Тодор Тодоров 💙💛
  22.07.2023 в 17:41

  понятие си нямам кога ИСТОРИЦИТЕ ще наместят ИВАН КОСТОВ на полагаемото му се ПЪРВО МЯСТО В НОВАТА НИ ИСТОРИЯ, но знам, че ще стане. защото ИСТИНАТА винаги е САМО ЕДНА!
  как и кои ще са следващите е тема за бъдещето.
  но има още едно НЕОСПОРИМО в новата ни история ПЪРВО МЯСТО за национален принос с цената на НЕ ПОВТОРЕН ОТ НИКОЙ ДРУГ по територията ни КУРАЖ И СМЕЛОСТ – това е г-н ИВО ИНДЖЕВ!
  да, ИВАН КОСТОВ, през 1999г сложи българия на новата релсова линия- тази към ЕС и НАТО, превръщайки се, ТОЙ, в перманентна мишена на ЗЛОТО, на “педерацията”. но в същото време ТОЙ имаше охрана, служби, статут на премиер и т.н.
  докато своето дело, борбата за своята кауза, г-н ИВО ИНДЖЕВ изстрадваше в пълна , т.д.к. физическа самота. с ежедневен физически риск за живота си и сигурността на семейството си! за това се искат “стоманени топки”, ако се изразя с терминологията на диванните “войни”.
  радвам се, че мога да напиша горното приживе за моя ГЕРОЙ! слава богу , г-н ИНДЖЕВ създаде и разпространи безценно историческо и публицистично творчество, престъпно липсващо досега като важен инструмент за мирогледното изграждане на поколенията от новото време!
  позволявам си да съм публично откровен, защото само това мога да направя в момента, когато ние, форумът в блога на г-н ИВО ИНДЖЕВ, “геройски” успяхме да го изнервим в НЕПРОСТИМА степен!
  в личен план: сипя си пепел на главата, както е традицията! / в тези жеги това не е малко наказание…/

 54. @Симеон Спасов/Красноселски/
  20.07.2023 в 22:54

  Подкрепям мнението Ви категорично, особено в частта, в която казвате, че спортните клубове трябва също да бъдат включени. Единствено ме тревожи фактът, че споменавате само “Марек”, който, разбира се, че трябва да бъде преименуван, но е твърде маргинален пример (от малък град, непредставен на високо национално ниво от много време). А не посочвате уж спортния клуб, натресен от ссср в България с неговата съветска абревиатура, прославяща същата окупационна армия, която и МОЧА, и емблема със съветско-комунистеческа символика. Искрено се надявам, че пропускът Ви е чисто случаен.

 55. Съвсем Серсем,
  към публичното Ви откровение съм перманентно присъединен и изпозвам Вашите думи, относно безценното историческо творчество, както и всички останали изразности които сте използвали , защото са абсолютно вярно и точно подбрани.
  Бих добвил и непрестанната му прилежност, чрез която ни събира, както ритуала на сутрешно кафе, без които също вече не можем.
  На истина, не мога да говоря от името на господин Инджев и да преценя дали „геройски„ сме го изнервили, защото при неговата биография и присъщата на високите върхове приподна неприветливост, трябва все някак си, да са го „свикнали“ с неоносимостите си.
  А това, че и между нас има несъгласия и възражения, показва, че ние също не всичко можем да (из)търпим, което трябва да е знак на назряване и политическо израстване.
  И самият госпдин Инджев, на който не е необходимо застъпничество от моя стрна, предполагам, че чувства преди всичко единомислието което ни събира.
  Разбира се чрез диверсията, присъща на комунистическите деяния, биват внедрявани и съответните провокатори, но и тук с присъщата на изтънчен литерат, той успешно ги отсява със съвет, просто и лесно (за вас), не ме посещавайте и не ме четете!
  Също толкова е лесно и НИЕ да се справим (след като порди безсилие не можем да ги изкореним) с радиа и телевизии бълващи посредствената информационна руска държавност.
  Като първо и най–лесно, трябва да задействаме съответното „копченце“!
  По–сложното, образователното, вече опитват да го правят някои инджеви последователи в бранша, но честно Ви казвам, завладяна държава сме!

 56. Антикомунист
  20.07.2023 в 15:24

  Присъединявам се към “заплахата” Ви, свързана с местните избори и за себе си я разширявам като добавям, че ще важи и за следващи парламентарни, президентски и за Европейски парламент. Като добавям всички съветски паметници и символи в цялата страна, смяна имената на улици, и не на последно място закриване на “спортните” клубове, носещи вместо име съветска абревиатура, показваща какъв е клубът, но не и как се казва, имащи емблема съветска червена петолъчка, натресени в България с цел възхвала на същата окупационна армия, която се прославя и от мочите.

 57. Никога повече СССР@,не е случайно,просто ще усложнявам текста.Разбира се,че трябва и ЦСКА/ЦДНА,Септември ЦДНА.В нито една /рф не я броя/европейска страна няма такъв централен армейски спортен клуб.А Станке Димитров е емблематична фигура,продал се на комунистите,заговорничал и осъществявал терористични действия срещу Родината си по нареждане и заплащане от чужда държава.

 58. Симеон Спасов/Красноселски/
  23.07.2023 в 18:21

  Благодаря за отговора! А освен това ме радва и смисълът му. Защото доста хора нямат представа и съответно подценяват силата на въздействие, която упражнява този съветски символ, маскиран като спортен клуб.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.