Визуализацията на дехуманизацията на “подчовеците” в България не е от вчера

Злобният антисемитски колаж на фашизоидите на фюрэра със Соломон Паси като концлагерист, влачен от нацисти към газовата камера, е само един от върховете на бруталната война на “надчовеците” срещу “подчовеците” (untermenshen) в България. Добре е, че най-после този вид подстрекаване към омраза предизвика обществена реакция и дори попадна в прокуратурата.

 

 

 

 

Има разлика между сатира и “сатира”. Тя е като ножа (най-баналният пример да дам). С него можеше да си отрежеш хляб, но и да извършиш убийство.

Визуализираният език на омразата от този род не идва на празно място. Мога да дам примери със собствената си персона.

От дълги години съм обект на такова онагледяване на рашисткото оскотяване-включително с антисемитски подтекст. Упражняваха се (и) върху мен. Установиха, че няма противодействие срещу свинщините им. Чувството им за безнаказаност ескалира и доведе до тази гадост срещу Паси.

Не веднъж съм бил монтиран в подобен контекст. Например като “лека жена” с долари в деколтето в скута на Сорос.

 

 

 

 

 

Или като част от група известни българи, дамгосани със звездата на Давид.

 

 

 

 

 

Или като говорител на мегафон на представяне на моя книга с допълнено зад гърба ми американско знаме.

 

 

 

 

 

“Опаковали” са ме със Соломон Паси като африканци с копия, които се борят за евроатлантизма. А също са ме монтирали като посрещач с фес на руските войски във Велико Търново през 1877 г. Двусмислено ме изобразиха като въстаник с черешовото топче срещу МОЧА.

 

 

 

 

Това са само част от познатите ми примери, които далеч не изчерпват темата.

Ама, ще кажат опонентите, и на фюрэра не му прощават. Така е . На един изпъчен като есессовец фюрэр с фалцетен гласец, сипещ заплахи за разправа с “подчовеците”, наистина му се полага сатира. Но вместо да му изкривяват и без това излъчващата лошотия оригинална физиономия, най-добре се вижда кой е той от колажите, които припомнят истината за него. Сам се е снимал и демонстрирал като политически номад, гравитиращ около БСП и Нинова,ВМРО и Каракачанов, “Движение 21” на Татяна Дончева, НФСБ на Валери Симеонов  и, разбира се, “Атака”.

 

 

 

 

На тяхната антисемитска злоба трябва да се отвръща с истината, която е достатъчно отвратителна. На Луцифер няма нужда да му мажеш мутрата с катран.

 

 

15 мнения за “Визуализацията на дехуманизацията на “подчовеците” в България не е от вчера”

 1. Наскоро депутатът Ивайло Мирчев (ПП-ДБ) коментира, че България трябва да си отвоюва руския лагер в “Камчия” като следваща точка за откъсване от зависимостта на страната ни от Русия.
  Първата крачка вече е направенав тази посока.

  https://frognews.bg/novini/zakrivat-sponsoriranoto-moskva-uchilishte-kamchiia.html

 2. @Павлин
  руския лагер в камчия е прекрасен актив, който може да бъде придобит от Украйна след като московията започне да изплаща репарации.
  Ако този актив попадне в ръчичките на нашите мили “бизнесмени” на статуквото, моментално ще го застроят. А ако го вземат украинците може спокойно да пращат ветерани и деца на ветерани на почивка.
  Учудващо е, че този актив не е запориран както са запорирани другите активи на московията по света!

 3. Защо
  фашизоидните изрожденци
  са злобни?

  Защо изрожденците
  са фенове на злобаря Путлер?

  Защото са
  елементарни личности
  с ниска култура
  и са простаци!

 4. Нещо взъхновяващо! Минали са 30 години откакто статуквото ни е стъпило на врата, но ние можем да се изправим и да ги изпратим в пенсия. Без значение какво си мислят в някой столици… Всичко зависи само от нас!

 5. Сирищника бил включен в някакъв апокрифен списък на частния проект “Миротворец” и това го изумявало. Бързо се забравя времето, когато той лично “ликвидираше” журналисти за извършени в неговите очи “прегрешения” по осветляване на имотните му дела. Подобно осветяване по-късно изгори изгряващата звезда на Цветанов и то в момент, когато рейтингът му беше по-висок от този на Баш Шефа – вероятно и това е била причината за насочване на прожекторите към апартаментите на властта. Цецка също изгоря така. Отнемането на една журналистическа глава с брутален удар на уж “американския” топор на “нарушените журналистически правила” обаче остана без последствия, понеже беше прикрито като със смокинов лист от “етични аргументи” смазване с руската вария на свободата на словото. Така че да приемем, че оказаната в наши дни чест по включване в списъка е ответен удар, само че в десетката.

  https://www.24chasa.bg/index.php/bulgaria/article/14944837

  Що е то: “Обичат да правят списъци, а като ги включат в тях, реват на умряло?” – Отговор: Четирихилядниците.

 6. копейкин е патологичен лъжец , който лесно е станал политик крадец с потенциал на балканско фюрерче ((( Не е луд ,който носи фюрерски мустаци , а който му вярва на магариите !!!

 7. Милиционерският хумор не буди смях, поражда даже не погнуса. Поражда съжаление за тези хора, които може би щяха да са добри трактористи, шофьори и заварчици. Колко жалко! Да си помислиш, че достъпа ти до компютър и Интернет ще те направи и създател на общественно мнение и идеи.

  Културната революция на Мао, в която всеки трима работници, позовавайки се на томче цитати на Великия Кормчия, могат да осъдят всеки интелектуалец-и да изпълнят присъдата си, и така да осъществят пролетарска чистка на народа си, струваше на Китай близо двадесет годишни репресии и над 20 милиона убити и репресирани. Сетне държавата едно поколение финансира китайски студенти да учат на запад, резултата от което е сегашния технически развет..

  У нас, в мека форма, това е няколко само години, след 9 септември, но пораженията са и досега.

  Близо 50% слушат чалга; близо 30% “народна” музика. 7-8% рок 2-3% джаз, останалите класика.

  Проучването е отпреди няколко години, не знам сега.

 8. за : Веселин Димов
  21.07.2023 в 17:36

  покрай абитуриентите, които имахме в “софийска математическа гимназия” и ” първа английска…” тази, 2023г., впечатленията не ни убиха, защото бяхме подочували за това от няколко години – почти тотален афинитет към чалгата. плюс сцени като тази с галина брежнева. всичко е заснето с телефоните на елитното ни поколение…

 9. Преди БКП беше клон на КПСС!

  Сега БСП е клон на Единна Русия на фашиста Путлер!

  Израждане и БСП са Двуликият кремълски Янус!
  Говорят за България, а защитават Русия!

  Слава на украинците и на бесарабските българи!
  Те са плът от нашата плът!

 10. Веселин Димов
  21.07.2023 в 17:36
  Съвсем Серсем
  21.07.2023 в 19:48

  Основна вина за това състояние имат нашенските, тъй наречени “свободни” и “демократични” медии! Надупени към Москва!

 11. Страхувам се, че не всички българи разбират, че проблемът на колажа не е гаврата с противниците на руския газ, привържениците на демократичните ценности и лично със Соломон Паси, а с жертвите на Холокоста. Последното може да им се струва нещо далечно… Квото било – било.
  На такива ще им предложа да си представят колаж, на който Карадайъ казва на Копейкин “като си такъв патриот и историк що не събереш към три хиляди симпатизанти и да направим историческа възстановка на Баташкото клане?”…. Дори не е необходимо да се каже “реалистична”… Недопустимо е заради паметта на жертвите, дори да си почитател на Шарли Ебдо…

 12. – от facebook/Д-р Владимир Сотиров-психиатър
  Maxim Delchev·: “Дълго отлагах да напиша този текст, но някакви неща в последните седмици ме провокираха и за разлика от много друго, което пиша тук – този ще е доста по-личен и сериозен.
  Когато в един момент преди години взех решение в живота си законите на Тората и Юдаизма, както и техните етични пътеки да определят моите житейски решения, реших че някои неща ще следвам неотклонно като принципи.
  Едно от тях е правото на мнение. Тората, казват по-мъдрите от мен, има 70 лица и това, което ти разбираш е само едно от тях. И твоето мнение не може и няма как да е абсолютно и точно. Другият срещу теб, също носи едно от тези лица и неговото мнение – дори и противоположно на твоето, дори и крайно неприятно – трябва да бъде уважено.
  Този принцип е изключително важен за мен и затова винаги съм внимавал как се изказвам и съм оставял пространство за всеки – дори и този, който най-не ме харесва, да се включи. И съм мълчал, когато в лицето ми, тук или по мой адрес хора са казвали ужасни неща. Защото – вярвам, те макар и ужасни, са част от цялостта. И ако имаме всички мнения, можем да постигнем мир и разбирателство, а не конфликт. И ако искам моето мнение да тежи, трябва и тяхното…. Замълчах, когато човек, също като мен обявил, че е приел Тората и еврейството като водещи принципи, пожела на мен и на останалите „либерални евреи“ цигани да изнасилят дъщерите ни. Мълчах, защото вярвах, че това е просто емоция и ще отмине. Не бях прав. Днес този човек е народен представител от ПП Възраждане.
  Замълчах когато лидерът на същата тази Възраждане на моя молба да не ползва Холокоста за свои политически цели, ми каза, че аз дори нямам право да говоря за евреи, защото името ми хич не е еврейско. И да видя какви закони се пишат в моята страна, визирайки Израел. Замълчах, защото се надявах, че той, човек на науката, ще седне и ще прочете и ще разбере, че ние евреите не измерваме еврейството си по имената и титлите. И че като всички други съграждани, когато говорим за моя страна, говорим за България.
  Замълчах и когато се опитах да влезна в диалог с него и други като него при всички сходни ситуации и когато негов поддръжник реши да прави смешки с български евреин, изпращайки го в газова камера, надявайки се, че той просто ще каже – извинете. Това е непростимо. И ще се борим с такива прояви. Не се случи
  Вместо това миналата седмица получихме – като еврейска общност – обвинения в нелоялност, анти-български действия (каквото и да значи това) и какво ли още не. А освен това и се оказах блокиран от същия този лидер на тази партия, който явно държи на свободата на словото и диалога, само когато идват от неговата уста.
  Така че дълго си мълчах и давах шанс на всички тези други лица и гледни точки да се появят и да конструират диалог – в който да има ясни мнения.
  Но диалог и прогрес няма да се случи. Напротив. Вместо да постигнем мир и разбирателство, така позволявам моето мнение да се заглуши, а тяхното да се крещи. Затова и ще наруша своите принципи.
  От днес по тази тема и за тези хора не мисля да си мълча.
  Антисемитизмът е престъпление. Не приемането на нас, българските евреи, като граждани на страната, а считането ни за идващи от друго място и подвластни на други закони и права, не е невежество. То е антисемитизъм. Заглушаването на мнения и атаката към тези, които искат от теб едно просто обвинение, не е антисемитизъм. Но е помагане на антисемитизма да вирее.
  Защото знам какво ще последва. Хората около Възраждане бясно търсят евреи в момента. Такива, с които да се снимат, такива, които са критични (може би право) към ОЕБ Шалом, с които да се срещнат и да покажат – тези, които ни обвиняват, не са истинските евреи. Той, Костадинов, ще се опита да намери евреи, които да са му полезни. Само че точно това мислене е проблематичното – това, което казва – като говоря и допускам антисемитизъм в партията си, ще намеря евреи, да ме защитят, за да мога да продължа да го правя.
  Знам, че няма да чуете моето мнение, Костадинов – вие вече сте ме блокирали, затова не се обръщам повече към вас. А към всички други тук мои приятели и познати.
  Знам, че има сред вас такива, които не одобряват действията и политиката на Шалом, знам че има и такива, които не одобряват мен или настоящия Духовен съвет. Вие винаги ще имате това място тук на моята стена, да критикувате и спорите, да ми се подигравате и иронизирате – да обсъждаме и да се караме. Но сега е моментът да преглътнете поне за малко всички тези неща и като дойде това обаждане от Възраждане или техни близки, да им кажете, че вие не просто няма да им помогнете, но ще направите те да потънат в калта, от която така смело черпят, за да хвърлят по хората.
  Не заради мен. Не заради Духовния съвет или Шалом. А заради България, в която искаме да живеем. И за да осигурим, че ако не сега, то поне един ден, всички мнения ще могат пак да съжителстват заедно.
  А ако искате да подкрепите това, което заедно с Шалом правим в борбата срещу омразата, пишете ми – ще ви кажа как може да се включите и да ни помогнете.
  С уважение,
  Максим Делчев
  А за тези, притеснени от нееврейското ми име, искрено ваш Моше бен Авраам Авишай.”

  – това им е “възраждането” …
  https://twitter.com/elenaultras/status/1675112732759080960

 13. @Веселин Димов
  Темата която сте повдигнали е интересна. Но ниската култура е само симптом за една по-сериозна патология. Неотдавна един известен журналист в Германия направи едно предаване в което повдигна темата за противоречията в които живеем. Напр. да обичаш животните но да ядеш месо, да ходиш до био-пазара с огромен джип, и т. н. За БГ списъка може още да се допълни с напр. да си за мир но да харесваш Путин, да живееш на запад но постоянно да го плюеш и т. н. Общо взето фрустрацията засяга и западните общества но в БГ пораженията са много по-сериозни понеже няма никакъв отпор, нито обществен, нито институционален. Затова наблюдаваме и тази фашистка радикализация напоследък.

 14. Към Веселин Димов и Съвсем Серсем:
  Затова реформите /смяната на системата/ се захващат не от икономиката, а от ревизия на духовните ценности, пропаганда /в положителния смисъл/, образователна система и силови структури. Едва след това – всичко останало. Обратното е марксизъм

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.