Московията е била спасявана не веднъж от Запада и особено от САЩ, но се прави, че не помни

Старата съветска мания за сравняване във всичко с Америка се повтаря в наше време като фарс и от московията. Тя по своя икономически потенциал е в пъти по-далеч от Съветския съюз като конкурент на САЩ. Путлер в захлас кълне в същото време, че Западът засипва с военна помощ Украйна, но това нямало да й помогне да победи.

Западът! Това е неофициално съществуващата коалиция от 50 държави с гигантски икономически потенциал, на чийто фон московията е като просяк ( вкл. в сравнение със СССР в годините на разцвета му).  

Нима московците не знаят тази решаваща разлика? Знаят, разбира се, но са хванати в капана на собствената си глупост да нападнат най-голямата по територия европейска държава с 44 милионна население, с развита промишленост ( опит в самолетостроенето, например), огромни природни богатства и …неизчерпаеми резерви от икономическа, военна, финансова, дипломатически и прочее подкрепа от най-развитите държави в света.  

Никой не знае кога точно и как ще свърши самоубийствената авантюра на Путлер, базирана на погрешното очакване украинците бързо да се предадат, а той да пожъне лесна победа с подобаващ парад в Киев броени дни след нахлуването на бронираните му колони. Но че ще свърши зле за нападателите знаят всички, с изключение на вярващите в някакво руzко чудо.

Понеже бъдещето, при цялата предсказуемост за невъзможна руzка победа над споменатия по-горе военно-икономически потенциал, все пак не може да бъде разгадано, остава да бъде припомнено миналото и да бъдат направени съответните аналогии и изводи.

Не 50 държави, а само САЩ в отделно качество, са в състояние при съответната мобилизация на своите възможности да удавят в капка повишено усилие руzката милитаризация. Историята помни как пободен взривообразен скок на американската индустриална мощ преобърна хода на две световни войни. Да вземем само втората, по-близката до нашето време. Не че фактите са неизвестни, но нека схематично да си ги припомним.

Когато САЩ решават да застанат на страната на жертвите във Втората световна война те буквално започват от нулата, що се отнася до завареното положение на въоръжените си сили. Те заемат 39-то място в света ( далеч зад България, например) по военна сила.  Разполагат с кавалерия, но не и с танкови войски. Разпуснали са ги 20 години по-рано и междувременно произвеждат само леки и средни танкове в символични количества ( 19 леки през 1936-та, 18 средни и 74 средни в предвоенната 1938-ма).

Който не знае, би се учудил, че САЩ практически не са имали сухопътни войски, но завършват победоносната си война в Европа и в района на Тихия океан с 16 милионна армия. Обучена, облечена, въоръжена и вече калена в боевете достатъчно, за смаже Вермахта, смятана за най-страховитата военна машина (за всички времена).  Не червеноармейците, както тръбят и днес в московията, а именно американците освобождават по-голямата част от Европа (две трети от континента), завоювана от нацистите. Останалата е завладяна и присвоена за почти половин век от съветските поробители на Източна и част от Централна Европа. 

Подигравките на Хитлер на тема “американските бакали”, които само искали да печелят и няма да се намесят във войната, му струват скъпо-включително и живота. “Бакалите” са организирали много преди войната производство на автомобили за “бакалско” ползване в мащаби, каквито в иначе високо развитата Германия по онова време не са и сънували. Докато нацистите залагат на колите с уникална изработка и сложни за произвеждани детайли, което обрича производството им да се ограничава в малки бройки, в САЩ заводите бълват масова, унифицирана на конвейрите продукция за масова употреба.

Този начин на производство се пренася на военна нога и заводите на САЩ започват да бълват продукция с невиждани темпове и в смайващи количества.

Във военната индустрия се включват 24 милиона високо платени американци, 8 милиона от които жени. Толкоз за “бакалите”.

Докато тоталитарният надзор на държавата в Германия спъва инициативата на бизнеса с невероятна бюрокрация, в която са заети милиони трудоспособни германци, в САЩ се отприщва капиталистическата конкуренция от най-чист вид, поощрявана при това от гигантски държавни поръчки.

Само през 1944 г. САЩ произвеждат повече самолети отколкото свръх милитаризираната и индустриализирана Япония успява да построи за цялата война ( от 1939, до 1945 г.). На всеки час от халетата на заводите излиза по един нов американски бомбардировач.

Не по-малко впечатляващ е мащабът на корабното производство в презокеанската държава. Важи за тях същото сравнение с Япония, както за самолетите ( двата компонента от решаващо значение за победата на необятния театър на бойните действия в района на Тихия океан). Само през 1941 година, още преди да бъдат нападнати от “самураите”, американците произвеждат повече кораби от Япония за целия период на войната.

Самолетоносачите, произведени в САЩ тогава, са повече от 100, докато Русия днес разполага с един вечно авариращ “Адмирал Кузнецов”, обект на безкрайни подигравки и карикатури в рускоезичния интернет.

Днес САЩ поддържат 11 атомни самолетоносача , всеки от който е придружаван от цяла флотилия от бойни кораби.

Особено впечатляващ е случаят с транспортните кораби тип “Либерти” (на снимката) с опростена заради масовото им производство конструкция. За тях се твърди, че практически са спечелили войната заради ролята, която изиграват в захранването на войната с военна продукция. Общо 2700 от тях са произведени в САЩ по онова време. През 1943 г. темповете на производството им достига по три на денонощие.

 

 

 

 

 

Само един такъв кораб е бил в състояние да превози на хиляди километри:

2840 джипа

525 бронирани автомобили М8 или 525 санитарни фургона

440 леки или 260 средни танка

651000 76-мм или 300000 105-мм снаряди 

В края на Втората световна война САЩ произвеждат половината от военната продукция на света, тръгвайки, както вече стана дума, практически от нулата.

И това е било “тогава”. 

Днес САЩ имат на склад (подчертавам, на склад):

3500 танка M1 Abrams, стотици високоточни ракети с голям обсег ATACMS и добре познатите вече на следящите войната HIMARS.

Само няколко от противовъздушните системи “Пейтриът” бяха достатъчни да гарантират небето над 4 милионния Киев срещу руzките въздушни набези.

САЩ разполагат с още стотици от тях. Хеликоптерите и самолетите на въоръжение в САЩ са хиляди, както и крилатите ракети. Т.е.: нищо общо с нулевото ниво на въоръженията на САЩ в началото на Втората свотевна война. Тъкмо обратното е.

Ами ако този индустриален гигант отново реши да напрегне военно индустриални мускули тепърва?

Да се върнем на въпроса за аналогиите от друга гледна точка във връзка с упреците на Путлер (и Радев у нас), че Украйна получава западна помощ.

Ето малък (по обем, но не и по значение) спомен за помощта на САЩ за СССР, когато империята на Сталин беше в ролята на жертвата. Тогава САЩ изпратиха на Съветския съюз следното:

18 500 самолета

 18 500 бронирани машини

 430 000 автомобила

 2 000 локомотива

 35 000 мотоциклета

 5 000 противотанкови оръдия

 300 бойни кораба

100 товарни кораба

38 000 металорежещи станове

15 500 000 чифта военни обувки

СССР получава от всичко това от САЩ в по-големи количества, отколкото страната е произвела сама.

Прословутите “Катюши” стрелят предимно от шасита на произведени в САЩ “Студебекери”.

Две трети от авиационното гориво за съветски нужди е доставено през войната от САЩ. 

Година и половина преди края на войната Червената армия минава почти изцяло на изхранване с американски провизии.

Полезно ли ви беше това припомняне?

Питам онези, които предпочитат да не помнят, за да плещят глупости в тон с Путлер, който тези дни излъга още нещо: че “англосаксонците винаги са воювали срещу Русия”. Доста тъпа лъжа.

Последната война, в която англичаните воюват срещу Русия (и я побеждават), е Кримската, 20 години преди Руско-турската от 1877 г. Американците НИКОГА не са воювали срещу Русия. Тъкмо обратното. Спасявали са я, включително от масов глад на два пъти въпреки болшевишките причини за гладната пандемия, че и трети път в началото на 90-те години на миналия век, когато разпадналата се империя загуби т.н. студена война. 

Рашистите много обичат да изискват благодарност за своите “освобождения” от нас, но самите те дължат такава именно на Запада и особено на САЩ за оцеляването си. Фактите говорят сами за себе си.

25 мнения за “Московията е била спасявана не веднъж от Запада и особено от САЩ, но се прави, че не помни”

 1. Всъщност имаше война между САЩ и московията – студената война. Но САЩ не пожелаха да капитулират московията и за това днес имаме рецидив (това се отнася и за НРБ).
  За това Зеленски и Залужний няма да допуснат подобна грешка и ще доведат московията до капитулация.

 2. Не само САЩ, но и Чърчил дарява Сталинь с хиляди самолети и танкове дори ботуши за пехотата.
  Също му даряват и радиолокационни станции, защото практически Сталинь няма такива.
  Също така САЩ помагат и на Ваймарската република с огромни заеми за възстановяване след Първата световна война, до краха на борсата на Уол стрийт октомври 1929г. , и дори след това. И това при положение, че САЩ не ратифицират и практически не признават Версайският мирен договор 1919г..
  Така че САЩ спасяват повечето държави след Първата световна война, включително и с помощи и технологии за СССР и Сталинь , до Втората световна война. Същото е и с помощта на САЩ през Първата световна война за Антантата.
  И до световните войни САЩ и Великобритания винаги са залагали преди всичко на флота , отколкото на пехотата.

 3. Комплексираността на рашистите от САЩ е от много време. Постоянно се мъчат да докажат колко зле са америкосите. Има един ярък пример – Саня от Флорида, руски блогър коментиращ войната и осмиващ Америка. Но самият той избрал да живее в нея, а не във Воркута. С такива не може да се пребори човек, само имените специалисти от клиниката Кащенко имат някакъв шанс да им помогнат.

 4. ”Русофилството в България е стигнало до идиотство” – това пише в 1914г. старозагорския митрополит Методий , но това не е уникална нашенска идиотия

  – русифицирането е постамента, на който се гради не само руската вътрешна колониална политика , а и пропагандната й експанзия по света и в САЩ
  – руската пропаганда разнася вируса на “великата руССка култура” по всичките земни кълбета и неосъзнатата придобита имунна недостатъчност е опасен и политически СПИН

  – американския немски евреин Кисинджър,2023:”Вярвам в диалога с Русия” – МОЛЯ!?
  … 1 пример от Израел – от 23:24 мин ТУК

 5. От рашист нищо друго не става. Е ли за вярване, че слави васылэв е прекарал половината си живот в Париж и Бостън? Когато и да започне дерашизацията, ще има смисъл от нея, за да престанат такива нищожества да никнат като гъби по нашите географски ширини.

 6. Из “Нета”:

  ЦИТАТ на русофилистик :

  На страницата на ООН поше на английски, че украйна е новото име на Украинската Съветска Социалистическа Република, а УССР е част от СССР.

  Също пише, че Руската Федерация е приемник на СССР.

  Отговор:

  Това що не вземш да го обясниш на казахстан, узбескитсан, киргизстан, туркеминстан и т.н. становете, да не говрим за разни “дребни” републики и народи, даже няма да немсваме забраната за БЪЛГАРИ, и хората с българско самосъзнание, макар и масово мюсулмани 🙂 плъх московски…

  Лично аз – просто да е ясно.

 7. А в сайта на байкольовaта кабеларка пише, че рашиZтът григор сарАйски днес ръсил мозък в ефир. Тъй като изглежда хронично недохранен, вероятно все още не е четирихилядник, а само… четиристотник?

 8. “Ами ако този индустриален гигант отново реши да напрегне военно индустриални мускули тепърва?”

  Да, въпросът е правилно поставен. Знаем и какво ще се случи, ако реши да се напрегне. Само че нe се напряга и нямам отговор защо не иска. Изглежда, моето мислене не е достатъчно “глобално”. Очевидно е (по действията на този индустриален гигант), че не желае разгрома на Московията на Хуйло. Поддържа някакво “равновесие” и “цеди” помощта за Украйна през ситна цедка и някакъв, неизвестен за мен, прецизен филтър. Сакън, да не стане сакатлък. Спомням си, в подобно положение изпадна администрацията на стария Буш по времето когато се разпадаше Югославия. Всички виждахме, че Югославия вече беше обречена, само САЩ настояваха, почти до последно, Словения и Хърватия да не се отделят. Признавам си, аз нямам обяснение за такава политика.

 9. ППДБ отказаха да се премахне дерогацията за руски петрол. Така путлер може да пласира петрола си в ЕС и да печели пари за правене на ракети, които да хвърля по главите на украинците.
  Фактите са си факти, а приказките без факти са лакардии.

 10. – САЩ спаяват в края на 19 век. Русия от масов глад и хуманитарната катастрофа с масови дарителски кампании и т. нар. “флот на глада“, който пренася хиляди тонове храни, медикаменти, дрехи + огромна финансова помощ – има картини на Айвазовски – “Пристигането на кораба „Мисури“ и „Раздаване на продоволствие”
  – 1905 г. русия обявява война на Япония и я губи – Великобритания, САЩ и Германия склоняват Япония да подпише мир, който фактически присъжда „равенство“, въпреки тоталното поражение на руснаците , но …русия е недоволна от мира
  – 1914 г. русия отказва да отмени всеобщата мобилизация и Германия й обявява война – Великобритания, Франция, САЩ поемат основната тежест срещу Германия и Австро-Унгария, България, Турция, а русия, едностранно, въпреки исканията на нейните съюзници, а русия подписава сепаративния мир в Брест и излиза от войната.
  – САЩ спасяват русия от тотална катастрофа и след болшевишката революция – от глад1921– 23 г. загиват над 8 милиона – патриарха призовава народа на САЩ за „най-разнообразна помощ… пратете незабавно хляб и медикаменти.“ и Конгресът отпуска 1 милиард долара , фондация „Рокфелер“ – 20 000 000 за холяди тонове продоволствие, дрехи, лекарства, мед. Оборудване. Американците строят пътища, болници, училища, засяват житото 1922 г.- семена, техника, инвентар- безкористна и безплатна лекуват, ваксинират и без капка благодарност – „американците оказват тази помощ, заради планове срещу Русия” са опорките в болшевишката преса – Корней Чуковски пише писмо от името на „една жена“ за”особеностите на руската неблагодарност”
  Когато преминава критичната фаза на хуманитарната катастрофа руската власт заявява, че възобновяват износа на руско зърно и започва кампания по оклеветяването на САЩ за подривна и шпионска дейност
  – следва ВСВ и лендлийза за 240 млрд. съвременни долара + нови територии за ссср и половин Европа в соц.лагера на ”победителите”
  – 90-те години на 20век… русия е в икономическа, политическа и хуманитарна катастрофа и САЩ я спасяват от РАЗПАД – 500 полета на транспортни самолети на НАТО със стотици хиляди тонове храни, медикаменти и дрехи…. и срещу това лъжи и яростна антиамериканска пропаганда – ”великата” им руска култура е като руския им мир

 11. Към : Симеон В.

  Много просто е обяснението (току що един ми написа нещо за “краварите”, които ми плащали): много са лоши американците, не спасяват винаги и всички, а и бият негрите.
  Все пак напомням, че изолационистка Америка, която не иска пак да воюва в и заради Европа, влиза във Втората световна едва след като е нападната от Япония. Чак тогава решава да се напрегне.
  Абе лоши кравари и бакали…

 12. Руската култура, та руската култура.

  Кажете ми руски филм без война.

  Фиксацията на руснаците в “борбата с фашистите” донесло най-голямата териториална експанзия на Русия, е единствената тема, която ги занимава. И днес, именно заради тази руска фиксация ние пропаднахме в повторението не само на лексиката и поведенческите модели, но и на единствения смисъл на съществуване на руската държава:
  Да възпроизведе в реално време и реалния живот на героичния марш против фашизма. Това, че фашизъм извън главите им няма е без значение.

  Считам, че всички наши министри на културата и образованието трябва да бъдат държани отговорни за съдействието и бездействието срещу пропагандата, довела до героизирането на т.н. руска култура.
  Пропагандирането на насилие трябва да се наказва, а не да бъде възхвалявано като единствено смислено и достойно мъжко поведение.

 13. Въпреки опита ти за обяснение (за което благодаря), все още не разбирам. Защото:
  Не съм съгласен, че американците са лоши. Това е запалянковско залитане, което обобщава с лека ръка. Обяснение, близко до подигравката . Американци всякакви, има както лоши, така и добри.
  Примерът, който даваш за влизането на САЩ във ВСВ, означава ли, че трябва и сега да очакваме някой да ги нападне за се напрегнат?

 14. @ HVoltageWForce
  Обикновено се притеснявам, когато видя нещо с очите си, а не, когато прочета текст или видя подбрани кадри по телевизиите. 🙂
  Сега виждам едно пренаселено с постоянно пребивавщи руснаци (все още!) българско Черноморие. Напр. селата Подвис и Прилеп (и двете на язовир “Камчия”) практически са изкупени от руснаци, които продължават да купуват всяка “освободила се”, поради смърт на стопаните или нещо друго, постройка, буквално дебнат стопанина да умре и веднага изкупуват имота му без да се пазарят за цената! Войната срещу Украйна ускори темпа за изкупуване на имоти в България от русски граждани, но по “неясни” причини просто спря да се говори по медиите и в обществото за този опасен “феномен”. Сега “братушките” хазяйничат, спокойно се разходат с лодки по язовира, необезпокоявани от никого се отдават на риболов и други бракониерски “хобита”, а язовир “Камчия”, който снабдява с вода почти цялото ни Черноморие, е във вододайна зона и достъпът до него би трябвало да бъде строго забранен! Защото, както знаем, орките имат навика да разрушават и тровят язовири за отмъщение, ако местните имат “наглостта” да се съпротивляват на окупационните им намерения. Изкупуването на Черноморието ни и броят на “постоянно пребиваващите” (питекантропи) продължава скоростно да нараства! Само че за това спря да се говори и пише. (С изключение на зам.председателя на русската “Дума” Толстой 🙂 Затова вчерашното неадекватно изказване на допотопния ген. Атанас Запрянов по “Нова”, който (де факто) успокои постоянно пребивавщите, че докато кротуват нищо няма да им се случи, беше безотговорно и възмутително! А ако изведнъж спрат да кротуват ?

 15. Към Симеон В.

  Това, че не разбираш, не означава, че си прав да изискваш от американците нещо, което смяташ на дивана за правилно, редно, че дори и задължително.

 16. Баща ми, западно ориентиран човек, Бог да го прости, не доживя военната осерация… каквото сме си говорили и коментирали с него, той вярваше в Магучая… а з му опонирах колко е магучая… щеше да ми е интересно да коментирам с него… що и как така стана с “2та” в света….

 17. Опазил ме Бог аз да изисквам от американците. Още повече да претендирам да съм прав с моя ограничен достъп до информация. Признах си го още в първото изказване. Ето го: “Изглежда, моето мислене не е достатъчно “глобално”.”
  Просто споделих това, което не разбирам, белким, получа смислен отговор. Е, … не успях. Засега. Но поне опитах.
  Със здраве.

 18. Към
  Симеон В.
  26.07.2023 в 11:12:
  Г-н Инджев ви обясни , че дори краварите да искат да направят нещо добро, или даже плащат издръжката и масрафа на двете световни войни, пак всички туземни патрЕоти и НАЦИоналисти ще ги смятат за “окупатори”, дори и да са от имперските метрополиии Англия и Франция!
  Примери – де Гол, дори и в някаква степен и Чърчил, говорихме за хиперинфлацията във Ваймарската република и другите воювали държави след Първата световна война и помощта от САЩ, и особено след Втората световна война, с плана Маршал и другите отстъпки за новите съюзници. Включително военна помощ за Франция във колониите в Индокитай и Африка, също и Англия с нейните колонии. Помощ и за Чан Кайши и Тайван, войните в Корея и Виетнам.
  И колко “благодарност” получиха краварите след войните? И по времето на войните за военните помощи и ленд-лийзи?
  Скорошни примери са военните операции в Кувейт и Ирак, Югославия, при разпада на СССР и фалитите на Московията. Същото е и с Афганистан, арабите , персите…….
  Да ви дам и крещящият пример с “благодарността” на сегашните комунистически наследници на Мао Дзедун, за огромните икономически преференции от през последните 50 години, които ги спасиха от маоисткият Голодомор с над 30-50 милиона жертви, започнати от Кисинджър!
  Има и други примери с Япония, Южна Корея и Източна Азия и Австралия!
  А и нашенските примери в Източна Европа срещу САЩ, въпреки Рейгън,и на юг с Гърция и ердоганЮвска Турция……..
  А ако краварите ни посочват грешките туземните рублояди надяват конски крясъци, че това е “намеса” във “вътрешните” им работи и особено корупционни рублопотоци! Въпреки , че дУпетатите на Путлер по всички световни телевизии си признават , че са изкупили официално 50% от задунайската си колониална губерния НРБь, а неофициално- ЦЯЛАТА! Тук краварите пак са “виновни” на патрЕотарските рублоядски “мъжаги” и “мачовци” , които веят путлерастки байраци и мълчат за трилионите откраднати от альфа-сАбаката им Путлер и туземните му ченгесарско-фатмашки и маZZонски обръчи, но плюят срещу “джендъри” , “соросоиди” , рептили евреите , сиганите, и всички други “меки” китки и малцинствени “слабаци”, както им набиват в плоските шлифовани мозъци от платената путлерастка пропаГАДность на “силните” им хиперхерои и ТЪПькачи със “здрава” ръка! Одите на хуйло си!
  Това е “положението” с “благодарността” към краварите, г-не, те не дават лични рушвети , както своднийа им Путлерь, и затова всички ги мразят, че дават грантове и помощи “на калпак” , а това не се помни дълго, особено от туземните империалисти и кагебисти в Московията! Те искат денги от краварите, а не техния акъл, още повече демократичен акъл! И нашата байганЮфско-андрешковска поговорка и “мъдрост” е почти същата – Не ми давай акъл , а ,само, денги(рубли)!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 19. Кисинджър имаше достатъчно “глобално мислене”, но … това не попречи да се окаже “хореограф на танцуващите върху мотики”! Аз също разполагам с крайно ограничен достъп до информация, но притежавам половинвековен опит и математическа логика.
  Твърдя, че фикс-идеята на Запада и в частност САЩ да демократизира генетично сбърканите ватници, подплатена с каквито и да било допълнителни геополитически мотиви ще продължава да съсипва прекрасната ни планета. Идеята за полудемократична Раша като балансиращ контрапункт на Поднебесната /ранният Бжежински/ е, надявам се, вече очевидна химера. Ако и този път Абрамс-ите не дефилират по Червения площад и Путландия не бъде редуцирана до достатъчен брой национални държави, ще предадем на внуците си свят, бременен след изнасилване със следващата по-страшна и жестока война, от днешната в Украина. Плацдарм – неизвестен.

 20. До П.Тинков:
  Аз нямам чак толкоз крайни мераци, украинците да стигнат до Москва. Ще бъда доволен да изгонят агресора от тяхната си земя. Но дори това не виждам как ще се случи без решително увеличение на доставките на оръжие. Тук не става дума за пряка намеса на американците във войната. Става дума за очевидно ограничените доставки. Забраната да се ползва оръжието срещу територията на джамахирията. Както и на отказа за доставка на далекобойни ракети и самолети. Няма как да се спечели съвременна война без превъзходство във въздуха. Твърдиш, че имаш математическа логика. ОК, тогава да те питам – каква е логиката на тези половинчати доставки? Времето за решителен обрат изтича. Догодина ще има избори в САЩ, всичкото внимание ще е върху тях, кой ще се занимава с Украйна.
  Ще има нова американска администрация. Двамата основни републикански кандидата открито заявяват, че ако спечелят изборите ще ограничат харчовете за Украйна. Дори те да не спечелят изборите, самите демократи, най-вероятно, ще се затруднят да поддържат сегашното ниво на харчове. Е, как тогава ще се реши задачата?

 21. към Павел Тинков 💙💛:

  “Твърдя, че фикс-идеята на Запада и в частност САЩ да демократизира генетично сбърканите ватници, подплатена с каквито и да било допълнителни геополитически мотиви ще продължава да съсипва прекрасната ни планета.”

  “Ако и този път Абрамс-ите не дефилират по Червения площад и Путландия не бъде редуцирана до достатъчен брой национални държави, ще предадем на внуците си свят, бременен след изнасилване със следващата по-страшна и жестока война, от днешната в Украина. Плацдарм – неизвестен.”

  Шапо за точните дефиниции! В това съм убеден и аз!

 22. Само за протокола да уточня, че помощта на САЩ за Украина излиза на данъкоплатеца ката месец фантастичните 14 долара. 2 кутии цигари по-малко за пушачите.
  Проблемът на проблемите за колективният Запад е след неизбежното поражение на Педерацията какво следва с ядреното оръжие. То и сега е в ръцете на комплексиран маразматик прогресивно оглупяваш: “Какво е планетата без раZZия” и “Те ще пукнат (осталият свят, а ние (колективно, с намаление) отиваме в рая”. А после-малоумници на високи командни позиции във Ватниколанд-бол?

 23. Към
  Симеон В.
  26.07.2023 в 18:21:
  Г-не, ако зависеше само от Байдън и демократите му , според мен той щеше да им го даде , ама целите САЩ не са тяхна частна собственост, както целият путлерастки рай(Хь) – РАБьZZия е лична частна собственост на КГБь и хунтараторь Путлер , и може да си краде трилиони и да жертва милиони от собствените си робски мужици.
  Това е разликата, а и САЩ имат вече горчив опит от военната помощ за “армиите” на Ирак и Афганистан, които отидоха в талибаните.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.