Ледът на руzката отбрана в Украйна (и на дипломатическия фронт) започна да се пропуква

Питал съм се дали подборът на руски дипломати е толкова непробиваем, че да няма опълчили се на режима служители на дипломатическото ведомство. Такива бунтари има не малко сред артистичния елит и дори сред известните журналисти, които също са продукт да дългогодишна проверка за лоялност, за да бъдат допуснати до ключови позиции в пропагандата. Но в дипломацията се наблюдава монолитна лоялност. 

Може и да има други случаи, за които не ми е известно, но монолитността на руzката zипломация се пропука в Уругвай. Екатерина Германович напусна дипломатическата си работа в руzкото посолство в Монтевидиео в знак на протест срещу войната на Путлер срещу Украйна.

 

 

 

 

 

Германович е родена в Украйна в Запорожието. Местните телевизии разпространиха видеокадри, които показват новото й амплоа. Открила е …готварството, след като е спечелила телевизионно кулинарно състезание. 

Може да не е кой знае каква новина за света, но като пример за пробив в кадровото сито на московската дипломатическа школа ( особено ако наистина е прецедент) си заслужава да се отбележи. Все пак дипломацията изглежда да е по-лоялна на режима дори и от армията, както се видя след като генерал Иван Попов беше уволнен от фронтвия си пост в окупираните украински земи за волнодумство срещу висшестоящите заради безобразията във въоръжените сили. 

Впрочем, тъкмо в зоната на бойните действия, където частите на Попов досега са сдържали украинската контраофанзива, през последните часове се развива успешно украинско настъпление, което отчита като свое предимство отсъствието на този противник.

Пролетната офанзива на украинските въоръжени сили не протече според очакванията, но изглежда, че “ледът се пука” през лятото.  

Горещите актуални кадри от горящите руzки железа са нагледно доказателство.

5 мнения за “Ледът на руzката отбрана в Украйна (и на дипломатическия фронт) започна да се пропуква”

  1. Войска НАТО вошли в Донецк – А еще там высадились рептилоиды и трансформеры

  2. Да не забравим, че руската дипломатическа служба е единствена в света, при която е задължитела униформата.

  3. Втората седмица на Юни, когато всички питаха защо не върви контранастъплението, като коментар тук в блога на Г-н Инджев написах, че до средата на Юли ще върви омаломощаване на рашистите. Явно не познах… с две-три тiжнi/две три седмици от украински-по Арестович/ ))) Втората фаза явно наистина тръгва и остават вероятно точно две-три тiжнi, защото днес вече първите разузнавателни сили на Армията на Свободата са стигнали зъбите на дракона/линията Суровикин-тъпо отбранително съоръжение, та няма накъде повече, създадено за пилене на денги реално/, зад което всъщност е основната линия на отбрана на рашистите на южния фронт/ако има там вече кой да стои в окопите всъшност/. Така … сега прогнозирам: две-три тижни и ще има пробив на юг – вероятно на две, а после и на още две места. Армията на Свободата ще избута Орките под Токмак и Пологи/това 100 %/ , а много вероятно и под Мелитопол/главна цел и задача на лятното настъпление/. Нещо като подарък за 24.08/който не знае – ден на независимостта в Украйна-день незалежностi – и смятам да присъствам/. След това ще следват отново 2-3 месеца/до получаване на Ф-16/, през които ще им трошат складовете и тила. А после….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.