400 шева е резултат от вероятен световен рекорд по садизъм

Няма как да знам със сигурност, но се опасявам, че нашенският касапин, накълцал млада жена с макетно ножче, е поставил световен рекорд по садизъм.

400 шева! Толкова се е наложило да направят лекарите на пострадалата. Едва ли има такава статистика, но ако имаше е много вероятно това зверство да е без паралел. Извършено е старателно и методично, няма как да е “замахване” в пристъп на гняв.

Не разбирам защо самоличността на изверга се пази така старателно при положение, че за разследващите не е тайна кой е той, което се подразбира от самия факт, че е изправен пред съдиите. Ако държавните институции не могат или не искат да го накажат, поне да бъде подложен на публично презрение. Или и това е против закона, който пази насилника?

Още по-малко мога да схвана защо такъв касапин е пуснат на свобода от съда. Може и да има някакви юридически причини, но елементарната човечност отказва да се съгласи, че такъв “човек” изобщо може да бъде оставен да броди свободно сред човеците, след като е направил своята заявка за световен рекорд по садизъм.

От моя зъболекар, който е и експерт по съдебни дела, знам, че счупването на зъб по насилствен начин се квалифицира като средна телесна повреда. Смята се за по-тежко посегателство от счупване на крайник. А в този случай съдебният състав е преценил, че ставало дума за “лека телесна повреда”.

Интересно, колко “леко” биха понесли, онези които са се произнесли, подобна “повреда”, която налага 400 шева…

Случаят, не по своята тежест, а по “философията” на преценката, ми напомня на решението на прокурор А. Железчев от софийската градска прокуратура, който ми написа в писмо през 2015 г., че няма да образува досъдебно производство срещу заплашващите ме с убийство (установени от ГДБОП), защо си били упражнили свободата на словото. Питах в своята реплика в блога дали при подобно упражнение на негов гръб (и на гърба на семейството му, както в моя случай) би проявил същата “демократичност”.

Отговор, разбира се, не получих. Сигурно, освен всички друго, не съм спазим процедурата. Вероятно е трябвало да попитам по някакъв канален ред, за да изразя възмущението си, а не да се обаждам по начин, по който позволява въпросът ми да бъде пуснат в канализацията на бездушието и чиновническото високомерие.

Припомням отново (какво друго ми остава) този забележителен документ на прокурорския произвол в тълкуването на конституционните права (моите, като жертва на заплашващите ме с убийство).

По отношение на съдържащите се заплашителни изрази в коментарите в блога на Иво Инджев не може да бъде прието, че същите съдържат конкретни заплахи срещу него, които да са от естество да възбудят у него основателен страх за осъществяването им.”

И още:

Изразяването на мнение, в конкретния случай – коментар, било то и с негативен за тъжителя характер или поддържащ противоположна теза, не може да бъде тълкувано като извършено престъпление по смисъла на чл. 162 от НК. Намирам, че в настоящия случай изразените мнения са проява на конституционната свобода на мнение, изразяване или политически убеждения.

 

 

 

 

 

 

 

Не е чудно, че при такова прокурорско поощрение, заплахите за живота ми продължиха през последвалите години и дори ескалираха. Ако може да се направи политическа аналогия, позицията на прокурора прилича на реакцията на премиера Сакскобурготски, който намекна, че не е лошо гангстерите да се избиват помежду си. В държавата, в която един премиер може да си позволи подобно отношение към законите и правовия ред, на един журналистически “гангстер”, който си позволява толкова критики към властта, явно му се полага да бъде “усмиряван” с редовни порции заплахи за живота му

В заключение: подобно “правосъдие” подтиква към саморазправа всекиго в държава, която отказва да защитава гражданите си.

 

 

13 мнения за “400 шева е резултат от вероятен световен рекорд по садизъм”

 1. Почти никога не коментирам Иво, защото той казва всичко, което ако можех бих казал!

 2. ОПГь-прокурВатурата винаги е виновна ; заедно с марионетките им от ОПГь-“следствието” му, и разбира се ОПГь-милицията
  ! Всички подчинени на ОПГь-генералния прокурВОРь !
  Но в този случай те не са виновните!
  Виновен в този случай е КРИВОсъдния сУдь, който е пуснал джендърския психопатски (фа)шизоидь , който със сигурност е туземен байганЮфски “арийски” путлериотЬ подчинен на рублоядската пропаГАДна конZZерVVативность
  на альфа-сАбаката им хунтараторь Хуйло!
  Оди, и Одите, на бай ви Хуйло!
  Но най-виновни са дУпетатите от “законодателЬната” власть, които вече 60-70 години НЕ промениха , и НЕ променят и сега, законодателство наследено от бай им тато-ди-тути-каскети от любимият им соцЬ!
  Например тогава милицията му можеше да арестува всеки по “бързата процедура”, “законно”, и…….и сега още продължават тези любими КРИВОсъдни “практики” , закърнели оттогава!
  Всички кодекси са стари пълни с лобистки “кръпки” и бездействия, които даже са още по-излишни от самите им татови “кодекси”, по които сега “съдят” наследствените и партийни сУдии от номенклатурата му , наследени и оттогава!
  Ето това е генералният проблем, който вече 35 години дУпетатите нарочно НЕ решиха , чрез синекурВеното си паразитно “бездействие” и порционен лобизъм , за който даже получават и заРплата, в добавка към стотиците милиарди и трилиони от корупцията им , навсякъде!
  Няма нови съдебни кодекси, а само татовите им, “закърпени” от тях, ето това е сакралното наследство от ТОТАЛитаризма му в наши дни!
  И след, като НЯМА съдебни кодекси , то другите пионки в сУдебната власть стават ИЗЛИШНИ, нито “съдиите” ще са арбитри, нито ОПГь-прокурВатурата ще обвинява бандитите, нито ОПГь-“следствието” ще разследва, нито ОПГь-милицията ще стане някога ПОЛИЦИЯ, дори като съседните държави, в които поне е нямало болшевишка диктатура!
  И всички тези огромен брой излишни ОПГ-та в КРИВОсУдната система и власть, няма какво смислено да правят, защото в самото им съществуване НЯМА никаква “логика”, а само огромни паразитни синекурВени заРплати, и огромен брой свръхщат от партийни и мутробаджанашки калинки, които има милиардни СВРЪХбюджети, и нищо “друго”!
  И тук г-н Инджев НЕ прав, че винаги сме по последните места в световните и европейските класации, защото по брой “глави” в ОПГь-прокурВатурата, милицията и съдилищата сме ПЪРВИ! И вместо да няма престъпления, при този огромен брой СВРЪХназначени “глави” в КРИВОсУдната система, то резиЛтатите ги виждат дори в Брюксел, който вече 17 години лъжат , че ще изпълнят поне ПРЕДприсъединителните задължения , които поеха при влизането на НРБь в ЕС! И с татовите им “кодекси” това няма как да стане!
  И затова има и такива “мачовски” изверги, които даже получават морална и всякаква подкрепа от конZZерVVативните путлерастки “арийски” путлериоти и мужишки джендърьи, като – кУрвела ниновНаЯ и большевишката терористична партия-матушка БКПь, и от поредния рублоядски многоджендърен “партиен” путлерасть кУпейкинь и иZZраждане, наследник на батковците му , като ()ОЛЕН ()ИДЕРовь и МВРО, и чалгарските маймуни на КДСь от ИТНь! А сега им монтираха и фатмашки путлерастки главнокомандваНь путлериотЬ – зИльоната гнусна “маZZонска” превратаджийска предателска ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень !
  Одите на хуйло ви!
  “Активни борци” против дженъризЪма и соросидизЪма и Истанбулската им конвенция на еврогейовете и краварите! Което подбужда допълнително лумпенизираните им изверги да извършват такива садистични престъпления и мутренско насилие!
  И затова поне ВЕДНАГА трябва да се изхвърлят тези татови сУдебни закърпени “кодекси”, за да се приемат днешните европейски норми и правила! И да се оптимизират и реформират всички служби в сУдебната система и цялото КРИВОсУдие, от съдилищата, до – последният милиционер и пенсионерите в милицията, които са повече от 10% от целия милиционерски състав, и все на високи длъжности и заРплати, плюс огромните им пенсии! Одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. – гьонсуратьлъка на рашиZизма
  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIwAJqwsrCm4TsH6h3c8LzlIvEyXGt6AkJqJvqAZkapDQC0YAnWyKbYn45qrQOmBDWR6eKSnW8DiE3uloXBTQnrt9PXMXGjyb10vRcy-VdcBkjtKdFzMlGP_jMkXktd0pXP2PN-aiSti3d3jNBGf-YNiRaEXgviU2XTZpMeQr5TQtZwTSXqq8x-FrysCI/s2180/20230729_103412.jpg
  Капка Тодорова:”… само бърз преглед на новините в България извън политическите. Назобан млад мъж с патриотични татуировки нарязал 400 пъти с макетно ножче 18-годишно момиче. Пуснат е на свобода… патриотични футболни фенове в Скопие преди мача, навлезли в албанския квартал, от който е местната футболна звезда и всичко приключило с пребити български фенове, един е намушкан с нож и в болница. Има и други бити пред самия стадион. Сега, не ми обяснявайте за България на три морета и че Македония е наша, а македонците нарочно ни мразят и бият – албанците нямат нищо общо с тоя потресаващ малоумен историчарски кич … младеж е пребит от двама патриотични назобени млади мъже, защото е гей.Извергските коментари, провокации и нападки срещу българските евреи продължават пореден ден – авторите отново са назобени млади патриоти с възрожденски татуировки.Виждате ли това, което и аз виждам? Всичко това е в рамките само на ден и половина? Радев, генерале? Копейкин? И всички удобни на Русия марионетки преди вас – виждате ли докъде докарвате нещата с насъскването на хората срещу Македония, със зомбирането им с великонацистки малоумия за България? Нинова, а ти още ли бориш джендърите …”
  https://scontent.fsof10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/364007237_761304372668674_6782374694657564359_n.jpg?stp=dst-jpg_s600x600&_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=WJtYAl0zxSQAX-c2Nax&_nc_ht=scontent.fsof10-1.fna&oh=00_AfAnGWg-sTUfs1Y1e-WQQHlXMaVZ7q4S1c7bM6MTCuzeeQ&oe=64C9ED92
  – само 28 000 в рашистките паравоенни ВЪЗРОЖДЕНСКИ организации ШИПКА, ЛЕВСКИ, ХАН КУБРАТ … на Бузлуджа още ЧАкат ЧЕ
  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjReOYaWi800J-QWgff1i49bp2VbLGqnLHf8PP7pEbratNnQSCtrXrZFE08-vzpUHsHGX-d0yO7lz7T6vqgGWJ_TwSyivZzrl8j_mpKvlfwC_2c65XEeeTEHqWoonqisrMWqbO8Y1Ovr56r-hqKSkRNx116nGaoddj981uXNZ8wRWnA32mSTeqeiey_D6A/s1871/2.png
  . . . Error 400 Bad Request

 4. да припомним,че една от двете каки пусна под домашен арест двойния убиец от”Соло”,Намериха го след толкова години/по негова грешка/и …нищо.

 5. И… естествено се оказа, че съдийката, пуснала изверга, е голям фен на Путин. Даже го показва в профила си в мрежите. Въпреки че поне според мен един съдия не трябва да демонстрира политически пристрастия. Да не говорим за такива. А иначе повсеместната простотия и невежество си имат причини. Образование, семейство, медии и особено дебилизирането и опростачването вследствие на чалгата-като поведение и мислене, ако въобще има такова. Такива хора са без адекватна човешка ценностна система, а и с примитивното първосигнално мислене са лесно манипулируеми, а и безпроблемно могат да се насъскат или да им се измъкнат паричките.

 6. 🇺🇦 Посолството на Украйна у нас почете паметта на българския ген. Иван Колев:
  “Подвига на генерал Иван Колев, неговия принос в развитието на Българската конница и армия е предмет на гордостта на украинците с българския произход.
  Паметта на великия български пълководец е жива в родното му село Бановка, Одеската област в Украйна.На 18 септември 2010 г. в центъра на с.Бановка беше открит бюст-паметник на генерал Колев.Родната къща на ген. Иван Колев е запазена и до днес в това южноукраинското селото”
  https://www.facebook.com/photo?fbid=606910751592505&set=pcb.606910941592486&locale=bg_BG

 7. В живота няма случайности. Има неопознати закономерности.
  България е най-пут.инофилската страна на планетата. Повече от самият Мордор.
  https://kafeneto.wordpress.com/2023/07/29/%d0%b7%d0%b0-%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%bb%d1%8a%d0%ba%d0%b0-%d0%b8-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%8e/#respond

 8. Ilian Vassilev·
  – Хората могат и да не знаят членове и параграфи, но имат усет за добро и зло. Съдиите не са над обществото, а само посредници.Ако не могат да раздадат справедливост и правосъдие, от народ ще се превърнем отново в племе, и както един мой приятел каза – няма да ни остане нищо друго освен да въздадем ние справедливост – предложи тези 400 !?! разрези върху живо тяло … .Моля присъединете се към този протест.
  https://www.facebook.com/events/180835001666551/?ref=newsfeed&locale=bg_BG
  *
  – С огромно удоволствие ви представям съвместната инициатива на Реформ Юнион Клуб, БНС и Посолството на Япония концерт в чест на Деня на Незавимостта на България на 20 септември.Ще чуете не само изключителния млад японски пианист
  Хаято Сумино, едно от имената, за които музикалния свят говори, с изпълнение на първия концерт за пиано на Шопен, но и изключително произведение на забравения български композитор Веселин Стоянов – втората му симфония “Великий Преслав”.
  До срещата празник.
  https://www.facebook.com/events/805389960985081/?ref=newsfeed&locale=bg_BG

 9. поредният Гъзрожденец и путлераст…ЛУСТРАЦИЯ и ДЕРУСИФИКАЦИЯ са спешно необходими за България!!!!

 10. Georgi Nikolov,

  това е яка руска пропаганда, която може чак сега да мине
  „Властта идва на съветските щикове, биха казали някои. Само че разгледайте снимките от посрещането на Червената армия и партизаните, снимките от митингите в подкрепа на т.н. Народен съд, снимките от манифестациите, от посрещанията на първите съветски партийни и държавен ръководители… Виждат се лица, които преливат от любов.“
  https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/09/23/3315348_prochit_na_istoriiata_bulgariia_nai-kosteliviiat_oreh/
  Сталин търпи Никола Петков , за да заблуди съюзниците, но тук няма как да заблуди хората
  https://www.168chasa.bg/article/5909012
  България е била в гражданска война на практика веднага след преврата на 9 септ и то за дълго време – затова е тук се оказваме по-фашисти и от германците , затова унищожават офицерството и ителигенцията гилдия по гилдия , затова мобилизират младежите по трудови бригади и не само тях(https://bg.wikipedia.org/wiki/Бригадирско_движение) , копаят софийският плавателен канал, затова 10 години след 9-ти дигат МОЧА
  Една от най-големите кинофалшификации през Втората световна война се случва във Варна – по заповед на Сталин на 10 септ се инсценира грандиозен митинг с партизани – зачисляват оръжие, извеждат кмета, владиката и полицейския началник на площада – руски режисьор и шестима оператори снимат:“партизаните“ влизат в града, посрещнати от народа и управата, по ръкавите – ленти с “ОФ“, речи държат кметът и владиката , които след митинга са в затвора, полицейския е разстрелян и хвърлен в морето. Като студент във ВГИК Вълчан Вълчанов ги открива и успява да се пребори за част от кадрите и така направи “Война без изстрели”. Доказаха се фалшификациите и на най- популярните пропагандни снимки с посрещането на ЧА , но едва ли на всички, които не случайно са останали в архива сред снимки като тази https://desebg.com/images/stories/Virtualen_museum/Red_Army/Za_kachvane/NVIM-galeria/012.JPG , тази https://desebg.com/images/stories/Virtualen_museum/Red_Army/Za_kachvane/NVIM-galeria/010.JPG или тази https://desebg.com/images/stories/Virtualen_museum/Red_Army/Za_kachvane/NVIM-galeria/006.JPG
  – а българите никога не са се радвали на руски войници тук :
  “… ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!”- пише достоевски и от 9 баири вода носи да обяснява колко това не е баш така и не е точно заради самите “велики братушки“
  … кой споменават руските метежи,погроми,терора преди и след националното предателство на 9 септември, фалшифицираните народни вотове, отемането на практически всичко на българите – изтрита ни е 6 века история, вярата ни самочуствието … най-малограмотната извадка от населението е инсталирана на власт с руски другар до себе си… дълбоката изолация , провинциализъм и порусначване
  – пропагандата , като тази за русофилството ни, се преповтаря и презарежда …

 11. Първата работа на окупационната армия е да осигури безваказаност на служителите си. Свои и…местни.

  То е ясно, че местното законодателство ще защитава местните представи за добро и зло, самото присъствие на окупационен корпус и дейността му, ще нарушават правата на местното население.

  Как да се прави нова, е разписано още през 1949 година, а и май се спазва и възпроизвежда още.

  Дали и как?

  Ами имаме си договор на нашата прокуратура, подписан от Цацаров и руския главен прокурор Чайка. Някъде изтече информация, не мога да я проверя, че над 700 наши прокурори вече са минали обучение в Русия. Сега. През последните години.

  С любезното съдействие, бих казал съучастници, на нашето(!?) правителство и служби.
  В Русия!? Право!?
  Не в Брюксел, примерно.

  На какво ги учат не знам, но от практиката на съдилищата ни се вижда.

 12. Това нещо , което е обезобразено момичето , е подкрепяла в социалните мрежи главорезите на путлер !!! Садистите винаги са подкрепяни от садисти с власт !!!

 13. Веселин Димов,

  https://www.agprf.org/fakultety/fakultet-professionalnoy-perepodgotovki-i-povyshen/novosti/2018/pervyy-vypusk-prokurorov-respubliki-bolgariya-v-un/

  “… учебному процессу позволит слушателям не только повысить свою квалификацию, но и в будущем стать достойными руководителями органов прокуратуры.Встречи подобного формата позволяют руководству Генеральной прокуратуры Российской Федерации и Университета поддерживать диалог со слушателями, мотивируя их на формирование мировоззрения …”

  – няма публикация за 2-ри випуск

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.