Алтернативата “Свобода или СССР” 10 години по-късно

Колкото и да е плоско да се каже, земята все пак се върти. Завъртя се на бързи обороти напоследък земята под краката на рашизма. Под напора на вятъра на промяната откъм Украйна мнозина видни политици и цели партии у нас се завъртяха. Обърнаха срещу бившите господари на България, срещу които или говореха с недомлъвки или направо предпочитаха да “не дразнят”, както ми каза лично по телефона преди повече от 10 години самият премиер премиер Борисов в отговор на въпроса ми кога ще се заеме с премахването на МОЧА.

Пръв се врътна именно той, най-поврътливия. Чак гостуващият му предизборно тук Гари Каспаров, доказан антикомунист и антипутлерист (за разлика от българския си домакин) му повярва, че ГЕРБ и партията му били първите, които подкрепили Украйна. Днес Методиевич вече сам си вярва, че именно той, а не някой друг – който и да било, е най-големият и първият по време фактор в България, застанал на страната на Украйна . Щото сложил в партийната си централа зад гърба си украинското знаме. Това му е “доказателството”.

Руският орденоносец отгледа и храни години наред чудовището на рашизма в България. Демонстративно му повери, присъствайки на 9 септември 2010 г. откриването, заедно с московския доказан мафиот Лужков, къс българска земя край Камчия уж за московските дечица. А всъщност си (беше)е  база за ращистко влияние от най-голямо световно значение ( според “най-добрия дипломат в света “Лавров, както Методиевич го нарече след упреците на Кремъл заради спирането на Южен Поток).

НА СНИМКИТЕ: Борисов, който днес е прегърнал удобно “русофобията”, урише да се прегръща с мафиота Лужков.

 

 Да не се връшам към трансформирането на Южен Поток в Турски и преименуването му на Балкански за заблуда на противника (т.е. на българския народ). За тази своя предвоенна услуга за Путлер споменатият по-горе бивш наш премиер дори вече спря да лъже, че била от полза за България. Едва ли замълча от срам. По-скоро е от прословутия “прагматизъм”, който е новия символ верую в политиката.

Беше доста смайващо (или не бива вече да се учудвам на нищо при нагаждането му?), че той продължи промяната (си) като се изказа в полза на преместването на МОЧА. Охранителят на Живков и и Сакскобургготски се беше заклел публично пред руския посланик Потапов докато му закачаше на 23 ноември 2007 г. ордена “Ломоносов” да пази МОЧА -доколкото зависи от него. И спази обещанието си. Докато зависеше от него с пръст не го пипна. А полицаите му се стараеха да пипнат светкавично всеки нарушител на съветското статукво със спрей в ръка пред главния символ на лъжата за съветското “освобождение” на България.

Днес вече и Румяна Бъчварова, която беше министър на вътрешните работи докато полицаите се саморазправяха грубо с протестиращите пред МОЧА, разширява диапазона на мерките за изчегъртване на рашисткото влияние. Предлага да се върне истинското име на патриаршесткия храм “Св.св Кирил и Методий”, наречен под руски натиск на измисления руски светец “Александър Невски”. Предлага и преименуване на улици, наречени на подобни на Невски фалшиви руски герои. 

По същото време лидерът на СДС Румен Христов говори от телевизионния екран за необходимостта България да си върне владението над руския анклав край Камчия.

Очаквам и кандидатът за кмет Вили Лилков, който беше един от нас, активно призоваващите за демонтаж на МОЧА, но с доближаването си до ГЕРБ ( и лично демонстриращ преклонение конкретно пред тов. Фандъковна) през последните години сведе експертното си мнение до лекции на тема какво е представлявала Княжеската градина, да се завърне в лоното на ясната кауза с истинските аргументи в полза на премахването на МОЧА.

Не съм имал големи надежди всичко това да се случи толкова “бързо”, но то е факт. Кой можеше да очаква, освен американското разузнаване (май), че Путлер наистина ще нахлуе в Украйна и земята под краката на танцуващите казачок по неговата балалайка ще се изплашат да не изпопадат, поради което ще заемат стабилизиращата ги правилна позиция!

Очертава се и 3 март, главното завоевание на рашисткото влияние у нас през последните десетилетия, да бъде отхвърлено и то преди да бъде демонтиран МОЧА-по обратен ред спрямо историята.  

Тема по тема, пункт по пункт, се сбъдва онова, за което пледирам писмено в книгите си и статиите си, и устно в редките си изяви в други медии. Поне на вербално ниво се сбъдва. 

Остава приказването да се материализира, за да констатирам, че националноосвободителното ни движение все пак и въпреки дългогодишната колаборация на “отговорните фактори” в българската политика с Кремъл е на път да се осъществи.

Горното се случва (почти) точно 10 години, откакто за пръв път написах “Свобода или СССР!”. Присъединилите се към тази кауза няма да отбележат този малък мой юбилей, поради което реших сам да припомня “някои неща”. https://ivo.bg/2013/06/17/свобода-или-ссср/

 

 

7 мнения за “Алтернативата “Свобода или СССР” 10 години по-късно”

 1. Предизборното надцакване е в ход. Типично за ГЕРБ е преди избори да се правят на големи седесари. Буци щял да направи всичко, щото София да останела(?!) синя. Дали и кога ще преминe от предизборни приказки към следизборни действия, е под въпрос. Но е факт, че през последните години заблудите в българските глави относно “двойната асвабадителька” силно намаляха. За това никой не е допринесъл повече от вас и вашия блог, г-н Инджев. Бъдете здрав и продължавайте родолюбивата си мисия!

 2. Коментирал съм тук, че Али ББ ще бутне МОЧА собственоръчно, ако това му е изгодно. Грозна картинка ще бъде, но на кого му пука – тук важи японската поговорка за котката. Щом хваща мишки…

 3. симпатизант/ка на ДСБ,

  борисов по червен г*з ни пази от червените и сега ще надцаква с 2-ма засинели кандидата , София до посиняване … вилилилков е по течовете вече 22 години(https://offnews.bg/politika/prof-vili-lilkov-fandakova-e-ot-polititcite-koito-se-razvivat-712995.html), та с мръсната вода да не изхвърлим и младите хора, които искат столицата ни да е европейски град
  – в пълен синхрон радев говори за:”българи ДоноСничат срещу българи в „Миротворец“ и правителството не реагира…(frognews/prezidentat-radev-obvarza-)” и този синхрон се провижда и в големите градове – радев не случайно обикаля кметовете по маршрута на джипката
  – копейкин обвинява ПП-ДБ , че яхат “мъката на хората” в опит насилникът да бъде свързан с „възраждане“(frognews/kostadinov-progovori-vidia-politizirane-)
  … провижда се повтаряне на сценария с цецкацачева и цакане на балотажа в София кандидата на копейките със силния ДС коZ

 4. Като е тръгнало да се еманципираме от раzzия не бива да се забравя и образованието по истинската история и безобразията и по нашите земи.
  Децата от най-ранна възраст трябва да заят истината.
  Надявам се да се намери смел специалист, който да направи анализ на онова, което пише в отчетите на БНБ от началото на съществуването и за да са наясно не само тесен кръг от банкери.

 5. Господин, ИНДЖЕВ,
  надявам си да си спомняте опасенията ми, които споделих тук, в блога Ви преди години. Крим още не беше заграбен, а за гореща руско-украинска война и през ум не ми минаваше, но следейки началните обороти на “завъртането”, обект на настоящата Ви статия, споделих страховете си, че когато Украина стане член на ЕС и НАТО, ние с Вас ще бъдем заклеймявани като русофили. Но това вече не ме притеснява – халал да са им на “нашите гниди” претенциите за приоритет в русофобството и изчегъртването на следите от многовековния русолюбски позор. Стига само да претворят плямпането си в действия!
  Вече започнах да свиквам с факта, че политиците ни действат като героините от филма
  “Те вървяха след войниците”

 6. 10 години ли? Не всички офицери са били съгласни с 1944та… някои са искали да стане квото стана после Горянство… там с участието на земеделци… и други засегнати от “ОСВОБОЖДЕНИЕТО”… били са всеки по своему доста освободени от какво ли не… имам лична фамилна история по 2 линии и знам за какво говоря без да чета книги и “учебници”…

 7. Докато обсъждаме герберастката пилиткомисарка БъчваровНаЯ , не стана ясно защо не си е прибрала бейби Макрон , защото трябваше да го РОТИРАТ още преди повече от няколко седмици?!? Нали,уж, има ДЖЕНТЪЛМЕНСКО споразумения между ППДБ и герберастката шайка?
  Или мутренските РЕКЕТЬОРИ от геЙрбЬ((пропа)ГАДндони за евроПЕЕВСКО РУБЛОаZZийство на БУДь) не спазват нищо, защото никога не са били , и няма да са, ДЖЕНТЪЛМЕНИ, а са си само туземни мутренски джендърМЕНИ , както мутро-милицинерския си вождь бокоТИКВАТА, който не е имал достатъчно бал , за да го приемат за ченгесарското отделение на симеоновската школа?
  Така че геЙрберастката шайка и БъчваровНаЯ да си приберат бейби Макрон, и да си изпълняват РОТАЦИИТЕ, като изберат Минчев за ротационен шеф на парламента!
  И най-важното е бокоТИКВАТА да не се ослушва , а да си прибере проZZт(итуиращ)ата оФць- деса русенската курвеса, която оня ден е РЕКЕТИРАЛА ППДБ , като е заплашвала да не гласуват с герберастката шайка за приемането бюджета , за са може да си уреди бандитските “пар(т)ийни” калинки за областни дерибейове във Велико Търново, Пазарджик, Русе, Варна… , и за синекурВна службичка за счетоводната им калинка Главчев в Сметната палата, като параван за прикриване на далаверите им през последните 10 години, и с дИбильян прасееФскиЙ , за откраднати десетки и стотици милиарди!
  Тая русенска курвеса, заедно с другите герберастки ТЪПьири , особено, като дИбильян добрефь, дончев, ангелов, нанков , не осъзнават , че единствената малко или повече конвертируема партия и политици в Брюксел и САЩ са ППДБ. И ако продължават да ги дискредитират и унижават с такива рекетьори , като проZZт(итуиращ)ата оФць – деса русенската курвеса , то за Брюксел и САЩ няма да остане легитимен политически субект и партия в задунайския Бандитустань, което ще доведе до незабавни санкции и по еврофондовете, ПВУ, еврозоната и Шенген. А и лични санкции по Магнитски, най-малкото!
  Така че бокоТИКВАТА трябва ВЕДНАГА да си прибере проZZт(итуиращ)ите партийни калинки и престъпници, и поликомисари, които си правят джендърМЕНска калинкова корупция за сметка на ППДБ, защото без тяхната политическа легитимност на Запад, те си отиват, като “партията” на Ковачки!
  Защото геЙрберастката шайка няма никаква положителна легитимност нито в Брюксел, нито в САЩ! Които видяха безкрайната им корупция и неграмотност, през последните 20 години. И тоталното им подчинение и зависимости от всички мутро-баджанашки, мутро-милиционерски, мутро-ченгесарски, мутро-маZZонски и всички други туземни путлерастки агентьи на пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ, пасоль-свинаря геЙрговь, дИбильян прасееФскиЙ и директно на Кремль!
  Така че, единственият легитимен политически фактор за Брюксел и САЩ в НРБь са – ППДБ!
  И ако бокоТИКВАТА не го осъзнае, и не може да контролира личните си проZZт(итуиращ)и оФцьи от геЙрберастката шайка , особено като безкрайно наглата корупционна шлюха- деса русенската курвеса , и дИбильян добрефь, ангелов , дончев и другите, то тогава агенть БУДь ще го усети по личните си милиардни оффшорки и червени бюлетини от Интерпол!
  И затова не трябва въобще да ги праща от негово име да водят преговори с ППДБ, а да ходи лично при лидерите на ППДБ, за да не развалят те “сглобката” , от която всички паразити от геЙрберастката шайка и бокоТИКВАТА ще пострадат най-много!
  Защото, ако потъне политически ППДБ, ще потъне и легитимността на НРБь пред Брюксел и САЩ!
  И бокоТИКВАТА и геЙрберастката му шайка да не използват личните им платени шлюхи кУпейкинь и иZZраждане, както и чалгарските ченгесарски маймуни ИТНь, и задкулисния им фатмак – реZZиЛдентът лумПен гадень, както и пропаГАДните парцали на “успелият” млад бизмесмемь дИбильян прасееФскиЙ , като проксита, с които да очернят ППДБ , “скрити” за да тях!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БУДь, одите на хуйло ви!
  Затова, геЙрберастката шайка и БъчваровНаЯ веднага да ротирят бейби Макрон, да си приберат областните дерибейски калинки, и от Сметната палата, и навсякъде! И да спазват стриктно ДЖЕНТЪЛМЕНСКИТЕ споразумения с ППДБ, за да не си ходят по села и паланки . А такива , като гнусната нагла проZZт(итуиращ)а оФць- деса русенската курвеса ще ходи до магистрала Хемус, като магистрална труженичка, единствената “професия” , която е “усвоила” до последна подробност и степен , още от “учебната” скамейка!
  Оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ , оди на хуйло ти!
  Ето с такива постоянни бандитски и мутро-милиционерските номера се занимават бокоТИКВАТА и шлюхите му и ортаците им от етномулташката банда ДПСь и дИбильянпрасееФскиЙ, докато ни подхвърлят залъгалки , като 24 май, промени в конституцията, и сУдебната и прокурВОРьската КРИВОсУдна проформа!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.