Новини от вътрешния фронт на специалната военна излагация

Докато анализаторите спорят доколко санкциите са успели да навредят на руzката икономика в московията там се очертава все по-очевидно една безспорна щета, свързана с безумната авантюра на Путлер в Украйна. Липсата на човешки ресурс не само на фронта, но и на трудовия вътрешен фронт не може да бъде скрита с премълчаване и недомлъвки.

Поданиците на Путлер бяха изненадани да научат, че страната внася работна сила вече и от Индия. Узнаха го по трудния начин в резултат на многолюден протест на индийски работници в Подмосковието. Не им плащали вече два месеца и възпитаните в духа на свободата в най-многолюдната демокрация в света индийци се вдигнаха на протест. Няма данни полицията да се е разправяла с тях, както постъпва обикновено с притежателите на руzко гражданство.

Индия е прекалено важна за режима, за да си позволи да я озлоби и настрои срещу себе си. Тя е главният печеливш от пренасочването на руzкия петрол от европейските пазари към Азия. Успя да се спазари изнудвачески за ниски цени, но въпреки това вече от два месеца спадат количествата от тази суровина, доставяни с танкери в индийските пристанища.  След рекордния евтин внос през май от 2,2 милиона барела на ден, през юни потокът намаля на 2,09 барела на ден, а през август се очаква антирекорд от януари насам от 1,6 милиона барела на ден.

Въпросът с имиграцията, 55 на сто от която се концентрира в и около Москва и Петербург, а не в бедстващите райони, се изостря все повече на фона на продължаващото бягство на граждани на федерацията в чужбина.  През второто тримесечие за чужбина са заминали 6,7 милиона царски поданици. Рекорден брой от тях са отишли в Армения,Киргизстан и Монголия. Общо през април и май са напуснали страната 6 671 500, според статистика на ФСБ, цитирана от сайта “Вьорстка”.Това е с 30 на сто увеличение в сравнение със същия период на миналата година, когато държавата е била напусната от 5 милиона души.

На ръба на куриоза е хрумването на властите да мобилизира затворнички за целите на армията, следвайки опита на анатемосания Пригожин с набирането на пушечно месо в затворите. За изненада на властите “дамите” от затворите не проявявали голям ентусиазъм да готвят, чистят и обслужват всякак злополучната рашистка армия.

Като става дума за куриози, круизното нахалство на руски туристически компании да возят имперски туристи в пристанищата на пострадалата от рашистката инвазия Грузия получи подобаващ отпор. Хиляди грузинци блокираха такъв кораб в пристанището Батуми с лозунги срещу натрапничеството на нежеланите гости.

 

 

 

 

 

Сред оставащите в московията потенциални набори, подлежащи на мобилизация (но без възможности да избягат в чужбина) се наблюдава подобна липса на ентусиазъм, както при затворничките. Военнополицейските сили са създали специални екипи по залавяне на подобни жертви на милитаризацията.

 

Московската община се открои със своя инициатива. Отдели милиони за издаването на пропаганден печатен орган за фронтоваците със заглавие “Zа Родину”. Паметливи хора припомнят, че точно така се е казвал органът на нацистките окупационни власти на съветска територия в периода 1942-1944 г. Приликите, както се казва, никак не са случайни.

 

 

 

7 мнения за “Новини от вътрешния фронт на специалната военна излагация”

 1. “Икономиката, глупако”
  Бил Клинтън

  Благодаря на Павел Тинков за напомнянето за Яни Милчаков който докле го има магическият блог на Иво няма как да бъде забравен И като Големият Стамбо. Българин, хуманист, демократ и ерудит без граници. Пускам любимото И на Стамбо парче с чудесно преведен текст на български на Омега “Момичето с перлените коси”.

 2. Бог да го прости Стамбо, Големият! И поклон…

  Няколко пъти си говорихме с него (задочно) тук, в Блога на Свободата…
  Съжалявам, че не съм го познавал лично…и че Съдбата не ми даде този шанс впоследствие..

  Мисля си…колко ли пламенно и от цялото си сърце и душа щеше да защитава сега саможертвата на украинските 💛💙 герои, пазещи с кръвта си цяла Свободна Европа, и нас, от кремълските путлерофашистки варвари…Четох днес някъде из нета, само до момента над 50 000 (петдесет хиляди!) украинци са загубили крайник (или крайници) вследствие на “специалната асвабадительна операция” на бункерния фашист.. Представих си, че вървя из Асеновград..и ВСЕКИ СРЕЩАН ЧОВЕК е с ампутация…вкл. и децата, и 90 годишните старци…ВСИЧКИ, ДО ЕДИН!

  До г-н Georgi Nikolov

  Сега разбрах от Вас, че великата ми любима песен на Omega е била е неговата любима! Позволявам си да пусна в памет на Стамбо един кавър на песента, немного познат тук у нас, мисля си…Чудесно изпълнение на Aleš Brichta и невероятен клип..

  Aleš Brichta – Dívka s perlami ve vlasech

  https://www.youtube.com/watch?v=XgtPKY3DPXU

  Наслаждавайте се…Сигурен съм, че Стамбо ни гледа и чете отнякъде там, под звездите…

  Една чаша Осмарски пелин винаги остава пълна за него!

 3. Хората се познават по любимите им песни. Песента на Омега е невероятна. Още по невероятен е факта че Скорпиънс са били подгряваща група на Омега, група от страна зад желязната завеса. Не познавах лично Стамбо/ Яни Милчаков , но сега с тази песен мисля че го познавам доста по-добре. Няма как да си комунист , крадец или меркантилна и подла дребна душа ако това е любимата ти песен. В ранното СДС имаше много подобни на Яни хора. За съжаление не успяхме да изчистим България от кагебейските метастази. Точно обратното. Те ни изчистиха. Къде физически , къде икономически. Дано следващото поколение да е по-мислещо от сегашното, иначе няма бъдеще за тази територия.

 4. – няколко седмици в Москва имаше редица “внезапни проверки на силовици в няколко молитвени дома – там има и деца и мюсюлманите излязоха на на неразрешен минтинг и им изкочиха с предложение от МО за задължително изучаване на руски в центровете за изучаване на Корана:”… наши враги уже неоднократно пытались расшатать внутренний баланс через тему мира и межнационального согласия России.Невежество отдельных лиц нельзя ставить выше внимания и уважения Государства и нашего Президента к религии в целом” … дават и ускорено гражданство – вежливо, по руски инет проблрем с груZ 200

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.