Анонимен, но доста подробен сигнал в ivo.bg, обвинява президента Радев в обслужване от територията на ЮАР на българска оръжейна пратка за Русия

Една от главните причини да задам “онзи въпрос” на 7 октомври 2006 г. в студиото на “В десетката” за двата мезонета,подарени от оръжеен търговец на президента Първанов, беше фактът, че полученият от мен анонимен имейл с информацията за евентуалната корупция беше твърде подробен в описанието, за да изглежда като измислица. В него имаше точен адрес на мезонетите и дори снимки на вратите им. Можеше да бъде проверен буквално на момента, стига медиите да бяха проявили (характер и) интерес. 

Фактът, че не го направиха, беше индикация месеци преди приемането на България в ЕС  за началото на предстоящия голям трикратен срив на България в международните класации по свобода на медиите. 

Само от “Капитал” си бяха направили труда и три дни по-късно бяха да ръба да публикуват доказателства за основателността на въпроса ми, но “нещо” им попречи. Те твърдяха, че техен свидетел се е отказал да потвърди, но си позволявам да не вярвам на уважаваните иначе от мен колеги. Просто работата беше станала много “дебела”. Доказването на корупция в случая, когато предстоеше балотаж между Г.Първанов и В. Сидеров, можеше да превърне по-откровения рашист от двамата в държавен  глава. Така, макар и временно, реномето на Първанов беше запазено-достатъчно, за да повтори мандата си като олицетворение на “по-малкото зло” и да продължи да обслужва Путин в манията му да превземе окончателно и мащабно България чрез енергийния си шантаж. 

Изминаха близо 4 години преди практически да докажа в книгата си “Президент на РъБъ” онова, което можеше да бъде доказано моментално само с помощта на телевизионен екип още същия ден в кв. “Гоце Делчев” в София, когато вътрешният министър Румен Петков беше взел мерки на посочения от мен адрес да патрулират полицаи, за да не допуснат журналисти ( уж заради разследване на някакъв обир).

Припомням добре известната на желаещите да знаят истината история заради аналогията с един коментар, който се появи вчера в коментарната част на блога ми. Непознат за мен коментатор, подписан с vic_kaminsky, написа следното за посещението на Радев, което напомня по подробното описание на онзи анонимен имейл от “Джеймс Бонд”, чийто подател беше обещал да продължи с разкритията, но “нещо се случи” по веригата и той повече не се обади.

Ето какво твърди, без да мога да го докажа, vic_kaminsky:

1 off-topic, от пиленце изпод стряхата на един билдинг в UK, наричан в гилдията “Зикуратът”:

руZкият шурей, наш славний рЭзидент рундю казачока при скорошния си визит в ЮАР се пекъл не за параклиса, ни за ик. сътрудничество с държава с над 70% инфлация. Бил “фасилитейтър” на един  35,000т бълкер-контейнеровоз, чартиран в Либерия. Апр. 2023 в Бургас бълкерът товари боеприпаси стандарт Варшавски договор мейд ин РъБъ, от РъБъ оръж. търговец и медиен магнат, c купувач частна фирма в ЮАР. B Кейптаун е дотоварен с кюмюр за камуфлаж, и поема за Фарьорски о-ви. Собствеността на товара, без кюмюра, е прехвърлена на офшорката “Groom Technical, Inc”, регистрирана в Channel Islands. В открито море собственикът е сменен, съдът е пребоядисан и прекръстен (пълна фатмашка тъпота, при наличие на нуклеарно маркиране. Двойна фатмашка тъпота – да караш оръжие за раZия през ЮАР и офшорки в Channel Islands). Крайната дестинация на бълкера става АРХАНГЕЛСК, раZия. Фарьорите нямат армия, ни оръж. с-ми по ГОСТ/Варш. договор. Товарът е заряди за РПГ-9, БМ-21 “Град”, мини 82мм/120мм и снаряди 120мм, 122мм и 152мм. Същите, дето служебният рЭзидентский министер на отбраната митя стаянавич се кле, че не може ни да произведем, ни да дадем/продадем, щото ни трябват на нас, а и дефицит голям. Същите, що критично не стигат на Украйна за контраофанзивата.

Пилето рече, че тая фатмашка наглост на руZкия агентин рундю (по Държ. депт. на САЩ), плюс влизането с бутонки в темата Македония, Росенец и договора с БОТАШ (който е с ГАЗПРОМ де факто) яко вбесило едни наши съюзници. Тъй яко, че ако казачока се отървял само с пожизнен курорт под стража в някоя ЮАР-ска вила да преподава ведрина на нимфетки по шорти, и с конфискация на офшорните комисионни, трябвало да си хвърля фуражката и да черпи с бояришник кого завърне”. 

Твърдението е доста “интересно”. Ако се докаже неговата достоверност това би сринало целия камуфлаж на “миротвореца” Радев и би показало, че не само обслужва руzкия интерес да не се предоставя оръжие на Украйна, но и директно помага на рашистките агресори в тяхната натрапена на украинците смъртоносна война.

Да допуснем, че горната информация е “долна инсинуация” въпреки наситеността с детайли . Не ми се вярва някоя медия, която разполага с инструменти за разследване, достъп до институции и собствени източници, да се заеме да разнищва само по този (да го нарека все пак) сигнал. 

Имам негативен опит през годините, когато съм споделял важна собствена информация, третирана като “залежала” стока от медиите, които се пазят да не ме “направят велик” като източник на въпросната информация. 

Припомням само един пример.

Така и не се намери колега или медия да попитат Първанов или Петър Стоянов за описания от мен през 2010 г. епизод в “Президент на РъБъ”. Застанах с името си зад факта, че в кабинета на П. Стоянов германският депутат Гернот Ерлер, емисар на ГСДП, е заплашил на висок тон Първанов със спиране на германската субсидия за бедстващата по онова време във финансово отношение БСП, ръководена от Първанов. Ерлер настоял БСП да си промени позицията и да подкрепи приемането на България в НАТО.

НА СНИМКИТЕ: Г.Първанов направи остър завой от водач на митинг срещу НАТО до президент, който получава поздравления в парламента за присъединяването на България към НАТО през 2004 г.

 

 

 

 

 

Първанов вероятно би отрекъл истинската причина партията му да си смени тогава позицията ( а е станало заради парите от Германия). Но така и не се намира някой да го попита.

А дали Петър Стоянов би отхвърлил факта, който научих от присъствал на скандалната сцена източник (и е потвърден пред мен от още един източник)? Самият П.Стоянов, според моята информация, се е почувствал неудобно и е защитил с половин уста унизения свой бъдещ победител на изборите.

Най-вероятно и сега ще стане така-не очаквам темата за евентуално (съ)участие на Р.Радев в сделка по продажба на българско оръжие за московията да бъде разнищена от медиите у нас, макар в случая да не съм източникът на твърдението, зад което не мога да застана и няма опасност да бъда направен “велик”.

 

8 мнения за “Анонимен, но доста подробен сигнал в ivo.bg, обвинява президента Радев в обслужване от територията на ЮАР на българска оръжейна пратка за Русия”

 1. Един ясен и полезен за масовия читател анализ как точно РУССКИЯТ “Газпром”, чрез турската “Боташ” и със съучастието на продажното правителство на Радев, за пореден път прецака България:

  Смешен плач на служебни министри след разкритията на Денков вчера

  https://frognews.bg/novini/smeshen-plach-slujebni-ministri-sled-razkritiiata-denkov-vchera.html

 2. – Ilian Vassilev : Добрата вест е, че Румен Радев бе лишен от възможността да използва властта си за да играе двойна игра – навън с елементи на разум, а вътре в страната хард съветчик. Просто сега е принуден да свали маската и лъсна като най-обикновен агент на Кремъл. В предаването на Коритаров Решетников сподели мисията, с която е натоварен Радев от Кремъл: “Румен Радев може да изиграе забележителна роля и да бъде инструмент България да тръгне по пътя на самостоятелен избор, вън от НАТО и вън от Европейския съюз.” Без Нефтохим в руски ръце, без руски газ през Турция /договора с Боташ/ тази негова мисия става невъзможна – ако не беше войната в Украйна този съветски генерал щеше още да лавира и манипулира. В следващите дни ще трябва да разкрия някои особености на сделката договорена от Румен Радев – Боташ получи пряк достъп до европейския пазар, право да транизитира “турски” природен газ за Европа. За това е получил лиценз за търговия в Австрия и Германия. Шенген ни е в кърпа вързан – казвате? И пак същата тази Австрия ни спира. Но не спира Боташ и руския газ станал турски. В това надиграване на демагогия – България трябва да има една политика – да не продава националния интерес като личен – на президента Радев и на няколко държавни капиталисти. Сделката трябва да бъде предоговорена. Нищо, че от Дондуков 2 ще вият като линейки. Нито един анализ риск – ползи не говори, че тя е в наш интерес.

 3. Това са допълнително подробности за последващото развитие на предателството и корупцията на протектирания от ченгесарските “маZZони” и Решетников фатмашки дИбиль!
  Още тогава беше известно , че фатмака не е ходил на ваканцуване в ЮАР, и никой на държавен пост не посещавал тази спорна държава през последните десетилетия. А сега “изведнъж” зИльоната гнусна ПРЕСТЪПНА превратаджийска престъпна ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень се “сетил” да отиде в другия край на Африка! Не от тая страна на Африка в Египет, Алжир, Тунис или дори Либия, за да търси някаква търговия за газ или петрол с тях! Не! Отишъл е на частно, контрабандно и лобистко посещение в ЮАР! Същите номера с екзотични дестинации и екзотичен антураж в държавните самолети правеше и другия селяшки реZZиЛденть- бай ви агенть Гоцье СирищнишкиЙ, архарския бракониерь на българската демокрацията, заедно със сътрапезникът му – бай ви агенть БудаХари! И двамата използват държавни самолети, служебното си положение и бюджетно финансиране за БЕЗпредельна злоупотреба с власт за екзотичните , частните и предателските си цели!
  Одите на бай ви Хуйло кагебисткиЙ!
  Всичко беше известно за оръжейната контрабанда още тогава от световните медии, а и от други източници имаше информация, че голяма част от огромното оръжейно производство през последната година отива не за Украйна и съюзниците от НАТО, а към “трети” страни, някои от които са в орбитата на Путлер и Московията.
  Така че има големи съмнение за контрабанда към Путлер, защо българско оръжие за милиарди отива в трети държави, и което се е увеличило неколкократно за последната година?!? Така от една страна има милиарден износ , чрез посредници за Украйна, но от друга страна оръжие за милиарди отива в “трети” държави, близки до Путлер!
  Така че никой не си е правил илюзии за оръжейната контрабанда на зИльоната гнусна фатмашка ТИКВА за ТЪПькачите му
  в Московията!
  Новото в информацията на нашия коментатор е , че във Лондон и НАТО са много ядосани на путлерасткият путлериотичень реZZиЛденть лумПен гадень за безкрайните му предателства, и може би са решили да го санкционират за това !
  И ако това е така, те не трябва да се задоволяват само с контролираното изпускане на информация, както при контрабандисткото му посещение в ЮАР , трябва и да действат открито срещу зИльоноТИКВЕният фатмакь и “маZZонската” му ченгесарска шайка на пасоль-свинаря геЙрговь, подлоги на Решетников ,пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ и Кремль! Трябва да предоставят цялата информация за всички предателства и престъпления на фатмашкия дИбиль и шайката му , и да наложат и преки санкции срещу тях!
  Одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 4. Питам се дали няма връзка между посещението на пРезидента в Южна Африка и убийството на Къро, съпругата му, която има американско граданство и детегледачката, убийство с цел елиминиране на свидетели, участвали по някакъв начин в контрабандната сделка на най- “висше” ниво?
  Няма съмнение, че бруталността на екзекуцията и начина на изпълнение на “мократа” поръчка носи ТИПИЧНИТЕ белези на русския стил!

 5. @Hristo:
  “Боец-ите”,с удоволствие също биха поразровили..,а и са “фенове” на чорапа!

 6. Абсолютно съм убеден, че всичко казано е вярно. В коментарите, също. Дори смятам, че това е само върха на айсберга. Един Господ знае колко още неща ще останат потулени.
  Обаче.
  Искам да споделя своето мнение относно езика и стилистиката:
  Не ми харесва, трудно се чете, трудно се проумява, поради широката употреба на неологизми. Разбирам желанието на автора, като напише “мУтрофанова” или “рундю”, да изрази гняв и неприязън към съответната личност, (какъвто изпитвам и аз), но така само олеква целия текст. И дава право на яростните русофили и полезните идиоти, по-лесно да отхвърлят фактите и да причислят текста към т.н. хейтъри…. (Или ако използваме тяхната терминология: предатели, изменници, гниди, джендъри, либерасти, и т.н. руски неологизми.)
  С други думи, с такъв език, целият казус и битка се пренасят в блатото на първичната простотия, където нямат значение фактите, а само чий електорат е по-прост, сиреч по-многоброен.

 7. 12:35 30.7.2023
  Русия търси оръжия от Северна Корея, смятат САЩ
  САЩ смятат, че Русия търси оръжия за войната си срещу Украйна от Северна Корея. Това каза американският държавен секретар Антъни Блинкен в събота. Коментарът му беше по повод посещението на руския военен министър Сергей Шойгу в Пхенян.

  “Силно се съмнявам той да е бил там на почивка”, каза Блинкен.

  “Виждаме, че Русия отчаяно търси оръжия навсякъде, където може да намери, за да продължи войната си срещу Украйна”, добави той.

  Русия е една от малкото държави, които поддържат отношения със Северна Корея.

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/31713980.html?lbis=348597#entry-shared

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.