By, by, бай Вежди и congratulations, че ни освободи от себе си

КОЛАЖ: Искра.бг

 

 

 

 

 

 

 

Без да дочака края на депутатския отпускарски сезон, както беше заявил, Вежди Рашидов съобщи, че напуска парламента и политиката. Ето заради това скандално изказване пред работещия (за негово нещастие) парламентарен микрофон:

Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна.

Покрай новината научих, че си имал лична пиарка, която оповести решението му.

Сега очаквам и други негови пиарки, като Нешка Робева, да го похвалят, както тя изпреварващо направи в текст  във Фейсбук ( препечатан в Блъсковия “Труд”, разбира се) под формата на нещо като личен бунт в защита на истината за “к.рвите”, която той бил изрекъл.

Бас държа, че ще се появят писания, които да квалифицират оставката на този системен рушител на писани и неписани правила на демокрацията като “мъжкарска постъпка”.

Изнасилваческият манталитет у нас е нещо повече от лично заболяване. Той се култивира от многобройни насилници, за които истината е тяхна държанка. Убедени са, че имат правото да я стрижат насила, бият и малтретират всякак. А истината за Рашидов е известна много отдавна, само че той беше поощряван да си развява егото под закрилата на силните на деня. Изглеждаше, че нищо не може да го отстрани от фалшивия пиедестал, на който го бяха качили. Беше си повярвал в собствената незаменимост толкова именно поради факта, че направо го молеха да не се пенсионира, а все така “мъдро” да ръководи културата, че и самия парламент.

С оставката му се осъществява една малка и много закъсняла крачка към възмездието, каквото заслужава в доста по-тежка форма за всичките простотии и простащини, които сътвори в годините на безпардонното си байганьовско поведение на депутат, министър, парламентарен шеф и Главен ласкател на всесилния си гербаджийски шеф.  

By,by, бай Вежди и congratulations, че най-после ни освободи от своята натрапчива персона, завръщайки се от “Голямата” политика към малките си пластики.

6 мнения за “By, by, бай Вежди и congratulations, че ни освободи от себе си”

 1. Напънал се незаменимият и пуснал вздух под налягане!
  Добре е, че го е направил през ваканцията, защото не само може да се чуе, а в близост и се усеща.
  Робева и Блъсков винаги са в близост, сближават ги не само идеите, макар не техни, но започват да стават и вехти.

 2. грешка поради недоглеждане относно подателят, моля за извинение!

 3. Харесва ми, когато духът на закона доминира над буквата му.
  Формално погледнато преследването на Рашидов накърнява както свободата на словото, така и функционалния депутатски имунитет (защото правото да говори глупости е нещо като дефиниция на функционалния имунитет на депутатина). Въпреки това напълно съм съгласен, че това е една много малка и много закъснял стъпка към поставянето на човека Рашидов на мястото му. Скулпторът си е скулптор, но възпитанието е по-важно.

 4. Много се беше разприказвал веждичката покрай загубите си в разграбената КТБ ( https://novini.bg/bylgariya/politika/150102 ), та се беше наложило да го опитомят, за да го усмирят. Но и това не помага вече, защото застрашава реномето на вожда. И все пак по-добре късно, отколкото никога да го разкарат тоя простак от парламента. Срам за тези, които го толерираха и курдисваха на високи държавни постове толкова дълго.

 5. симпатизант/ка на ДСБ,

  2013-та, веждичката е 🎯 :
  “…нека да си зададем въпроса, дали имаме държава(!) в един монопол на медийното пространство … да бъде манипулирана една среда…”
  2014-та не бяхме направили връзката държава-медии, не разбрахме, че ихтамнетите са и в медиите ни и ни свариха като жаби
  2023-та си сменяме санстефанския 3-ти март с деня на просветата и … съвременните ни “просветители” – известният учител теодоситеодосиев, напр. завършва участието си при карбовски с назидателен пример:
  “… Винаги е имало всякакви видове мутанти… Ама… ето, Арманд Хамър, американски евреин, правил фабрика за моливи в Съветския Съюз и бил приятел на Ленин. Той имал някъв много породист бик. В един момент вижда, че бикът скача върху друг бик… и – в кланицата. Моментално отива в кланицата. Значи, бикът с дефектна наследственост директно отива в кланицата….“
  – рецепта за проблемите на патрЕотарските жертви на ихтамнетната медийна среда

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.