“Русофобът” Гешев си тръгна и прокурорите на Кьовеши се намесиха в реалната битка срещу руzката корупция у нас

България рядко се появява на върха на световната информационна пирамида с положителна новина. Такъв беше случаят с разкритието на германското издание “Шпигел” от януари тази година, според което износът на големи количества военна продукция от българските заводи в първите дни на рашистката агресия срещу Украйна  буквално е спасил от разгром украинските въоръжени сили, превъзхождани в пъти по огнева мощ от силите на Путлер. Това ще се помни от украинците, както израелците помнят и до днес решаващата оръжейна помощ на Чехословакия във войната си оцеляване срещу съюзените арабски съседи през лятото на 1948 г. 

Сега четем на първа страница на брюкселското издание “Politico”(очертало се напоследък като един най-често цитираните източници на достоверна информация в западния свят), че Европейската прокуратура най-после се е заела с корупцията в България. 

Добра или лоша новина е това за България и нейния образ пред света?

Според  една глупавата мисъл, която мнозина обичат да повтарят, “няма лоша реклама”. Многократно съм отхвърлял тази измислица на хора, за които да си “известен” е най-важното в този живот. Защото въпросът все пак е с какво си известен.

Лошата новина, че България е подозирана като най-корумпираната държава в ЕС, е стара колкото и членството ни в тази организация. Но добрата новина все пак е, че Европейската прокуратура най-после идва на помощ на българските институции да се справят с най-лошата слава на страната, която спъва развитието на държавата по европейския й път. Също така е добре, че този път се наблюдава ефективно сътрудничество на Европейската прокуртура с българските власти, което очевидно е резултат от промяната, позволила формирането на сегашното прозападно управление тук.

Става дума за 143 разследвания в България с “приблизителна обща стойност на щетите” от 492 млн. евро, според доклада на Лаура Кьовеши от 2022 г.

Има и една още по-добра нова, която е известна също толкова отдавна: удар по корупцията в България би засегнал рашисткото влияние в страната, базирано именно на корупцията. Можем само да пожелаем успех на разследващите, а на себе си-да се огледаме и да отбележим кой сега ще врещи най-патетично за “намеса във вътрешните ни работи” и “колониален гнет”.

Вероятно воплите вече са започнали. Нещо повече, те никога не са спирали. Защитниците на рашисткото статукво винаги са го бранили с внушения, че сме набедени неоснователно и че корупция има навсякъде на планетата.

Има, но не в такива задушаващи демокрацията мащаби, както има и съпротива срещу нея с видими резултати, каквито в България досега няма(ше). Колкото и да не им харесва на някои тук, промяната все пак продължава.

КОЛАЖ: https://pub.bg/2020/09/03/колумбия-на-балканите/

3 мнения за ““Русофобът” Гешев си тръгна и прокурорите на Кьовеши се намесиха в реалната битка срещу руzката корупция у нас”

  1. Надявам се най-накрая и у нас да започне нормализация на държавата ни.

  2. Една от основните причини за създаването на европейската прокуратура и за избора на Кьовеши е тъкмо положението в задунайския колониален Бандитустань и лично геЙшевь и сводниците му бай ви Боко ТИКВОнскиЙ и дИбильян прасееФскиЙ!
    Но, все пак Кьовеши застъпи по-късно от геЙшевь , а пък на нея и трябва и по-дълго време, защото събира доказателства, а не слага делата на трупчета, като геЙшевь и подчинената им ОПГь-прокурВатурата.
    А и няма как геЙшевь да разследва туземните путлерстки колониални корупционери , след като носи юбилейни будилници “Ракета” от Чайка – генералния прокурорин на Путлер!
    Одите на хунтараторь ви Хуйло, одите на хуйло ви!
    ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.