Как решавам въпроса с българския чадър

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: В текста има продуктово позициониране.

Продуктът съм аз. Позиционирал съм се като автор в собствения си блог и мога да се рекламирам както си искам. Предупредени сте.

Наблюдавам от години постоянната тема за българския чадър. Имам предвид онзи, чиято цена продължава да расте, защото някой е платил за правото да ви пази сянка на нашето Черноморие. 

Решил съм радикално въпроса. Ето как финтирам българския чадър.

Първо, все по-рядко ходя на море изобщо, а гръцките плажове познавам от организирани екскурзии, които съм ползвал за облекчаване на собствените ми ядове. Изповядвам индивидуализма, но в умерени количества. Има случаи, когато експертизата на колективния чадър над организацията на една екскурзия е за предпочитане.

Второ, ползвам си собствената сянка, когато реша. Има(м) я в неограничени количества  в едно балканско село.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Трето и най-шокиращото за масовия потребител на сенките: не ползвам сянка дори и да съм на морския плаж. Просто обичам слънцето. Вместо шезлонг си нося сгъваем стол. Това предполага да пребивавам в свободната зона, т.е. зона свободна от диктатурата на чадъриата. За свободолюбивия човек това е наслада за духа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Четвърто, не правете като мен. Редакцията не носи отговорност за евентуалните топлинни удари, получени в резултат на възприетите съвети от този текст като имитиращ продукт на оригинала, посочен по-горе.

Прилагам веществени доказателства с фото шоп. Шопът на фотото съм аз в планински и в морски контекст.

 

6 мнения за “Как решавам въпроса с българския чадър”

 1. Продукт–особена, запазена марка и от високо качество!
  Естествено неповторим, дори и да искаме и направим опит да го изкопираме. Можем само да се опитаме да подръжаваме, но колко сполучливо ще е, един Бог знае.
  Моя милост се опитва да подражава с буквите в скоби, защото го намирам за особено оригинално, просто гъделичка изразността на мисълта при прилагането на думите. Сам си признавам, много още трябва да се уча, в тази насока, но предполагам и собственика на запазената марка, не би могъл в пълно покритие да ме дублира.
  Това е естествено, нали?
  Всяка жаба да си определя и използва гьола, така, както най й харесва.

 2. За съжаление, през август морето ни отново се напълни с нахални руснаци и отново започнаха да хазяйничат по плажове, паркове и магзини… Нали “уж” има санкции, няма полети от РФ до България и обратно… Чудя се каква ли нова корупционна “вратичка” са намерили орките и местните им корумпирани слуги в санкционните регламенти? Казват, че ползвали чартъри през Сърбия и Унгария до Пловдив и после със специални рейсове ги извозвали до “тяхното” море?
  Един форумец наскоро беше писал, че заради имената на улиците, селищата, русските знамена и пътни реклами избягвал да ходи на почивка по българското Черноморие.
  АМИ ТЕ, ОРКИТЕ С “ИМПЕРСКО МИСЛЕНЕ”, ТОЧНО ТОВА ИСКАТ! Ние, българите да ходим на почивка в Турция, Гърция, Албания и къде ли не, доброволно да се откажем от почивка на нашето море, да им го освободим (без бой!) само за тях и да не им се мотаем повече в краката, да им досаждаме с присъствието си по българското Черноморие, с изключение, разбира се, на част от местните, защото орките с “имперско мислене” имат нужда от ЕВТИНИ чистачи на тоалетни, готвачи, сервитьори, камериери, бавачки, водопроводчици, строители и друг обслужващ персонал.
  Надявам се европейският регламент за санкциите скоро да започне да се прилага на практика: отнемане концесията на “Лукойл”, отчуждаване на СОК “Камчия” за неплатени данъци от самото му построяване и като несъвместимо с европейското законодателство съществуване на руска “хуманитарна” база, по модела на “хуманитарната” база в Ниш, Сърбия, нагъчкана с ракети “панцир”, на територията на ЕС, конфискване на имотите на русски олигарси в България, станали обект на европейски санкции. Отпадане на статута “постоянно пребиваващ” за граждани на страната- агресор, а за заварените случаи да се направи ревизия дали тези руснаци отговарят на условията за получаване на подобен статут, защото по закон би трябвало да имат данъчно регистриран бизнес, осигуряващ поне 8 работни места(!) а в действителност 95% от тях просто са си купили “недвижимость”, имот, за около 20 хиляди евро, чрез заем, отпуснат от русски държавни банки, и на базата на тази покупка са се регистрирали като “агенця за продажба на недвижимость” ???!
  След подобна ревизия ще се окаже, че постоянно пребиваващите, отговарящи на изискванията на закона, са около стотина русски граждани, които не биха представлявали опасност за националната ни сигурност, каквато е тревожната ситуация в момента.

 3. По богатата тема за българския чадър ми идва на ум следното: Българският чадър добива световна известност след убийството на писателя Георти Марков на чоста “Ватерло” през 1978 г.
  Много преди това чадър,в преносе смисъл, беше опънат от тогавашната власт,под която се вехреха борците срещу фашизма и капитализма с тяхните жестокости,грабежи,измами и продажност към СССР. и до днес този чадър пази новите фашисти,капиталисти и защитници на “руския мир”.
  Наближава .9. когато беие поразен Георги Марков с българския чадър. Празнувайте патриоти и миротворци. Беше прекъснат живота на един тогавашен и бъдещ майкопродавец,джендър,либераст,военолюбец,слуга на чужди посолства и радиостанции.
  По голямо основание имате де издигнете паметник на българския чадър отколкото да ревете за ЦОЧА.

 4. Когато мутрите на морето имат чадър, тогава “туристите” плащат рекет за него, както си беше още от времето на създаването на ГРУпировките им преди 30 години. А и със “заменките” на рЕкетоносителЯТ на банкянската мутра- агенть Кобургь , а след това при ТРОЙянскаТА КОЙалиция, и особено при бокоТИКВАТА, мутрите бетонираха всичко, дори Камчия .И “концесиите” за плажовете банкянската мутра ги раздаде пак на старите си мутренски братиньовци! Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

  П.П. Г-н Инджев, все пак слънцето е опасно през лятото, особено за светлокоси “славяни” , а и кожата може да пострада, очите също.
  Най-добре е да обичаме разумно слънцето през лятото.

 5. До Иво Инджев

  Извинявам се, че се обръщам на “ти”, но… Човече, ти с тази “продуктова” статия… Смеем се със сълзи, аз и съпругата ми. БЛАГОДАРИМ !!! :-))) Няма какво по- вече да се коментира, относно посланието на статията.

  С Уважение, :-)))

 6. Първо по заглавието помислих, че темата ще е за “българския чадър” и Георги Марков. После, че ще се разисква политическия български чадър. С изненада прочетох, че се касае за мафиотските концесионни чадъри. Аз също предпочитам директното слънце, вместо да се отчитам с пари на съмнителни типове с диагоналки и татуировки “Свобода или смърт”. Истински свободният човек е свободен навсякъде – и на плажа, и на вилата в Балкана, и в блога си, и в душата си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.