Българска руска тройка беше препъната във Великобритания, която удари камбаната за най-големия проблем на българската сигурност

Броени дни преди присъединяването на България към ЕС руският представител в ЕС Владимир Чижов определи през декември 2006 г. страната ни като руски троянски кон (който се е запътил да става член на ЕС). Той изрично подчерта, че казвал това в “добрия смисъл на думата”.

В превод от руски това означава(ше), че Москва ще използва българи(те) за своите деструктивни цели спрямо западното единство. Както виждаме, това не са били празни приказки. 

Междувременно друг висш представител на рашизма, заместник председателят на подобието на парламент  Пьотър Толстой, доразви на два пъти мисълта му. Обясни, че руснаци вече са изкупили “половин България”. Както се казва, в “конюшната” се настаняват стопани, които да си разиграват коня.

От аферата с разкритите български граждани, шпионирали за московията във Великобритания, произтекоха доказателства за обоснованото предположение, че българи работят за рашистките интереси не само в България. 

И още някои “естествени неща” се случиха в този контекст. Видя се, че британските служби не са пожелали да уведомят дори българското посолство за арестуването на българската руска тройка. Няма основание да се съмняваме в твърдението на посланика ни в Лондон Марин Райков, че научил новината от БиБиСи, т.е. с месеци закъснение.

Българската руска тройка не се е възползвала от правото си да поиска защита от българската дипломация. От това по-ясно самопризнание за вина, (на)здраве му кажи!

Всичко говори за продължаващото и днес недоверие на съюзниците спрямо България по линия на сигурността и споделянето на информация. Спомнете си унизителното положение на премиера Борисов, който замина за Лондон след атентата на летището в Сарафово край Бургас от 18 юли 2012 г., за да иска информация от британските служби относно терористите. Така и не я получи. Оплака се на български репортери в британската столица след срещата си с премиера Камерън, че “Дейвид” не му казал какво знае по въпроса.

А Дейвид Камерън, както и службите в страната, чийто герб е звездата на Давид, заедно с американското разузнаване, не просто са знаели, но бяха толкова уверени в правотата си, че се произнесоха буквално още същия ден за отговорността на конкретен извършител: проиранската ливанска “Хизбулла”.  На българските власти им отне повече от половин година, за да се съгласят с това и то след като ЕС обвини същата терористична групировка.

Какво НЕ се е променило междувременно, че наблюдаваме същият разрив в доверието между България съюзническа страна по линия на НАТО, като Великобритания?

Преди всичко трябва да се отбележи, че обявяването на информацията за арестуването на българската руска тройка не оставя съмнение в достоверността на обвиненията. Точно британските служби ли, които се славят със своето високо ниво на професионализъм, ще си позволят да си подлеят вода с калпава информация!

Няма друго обяснение за явния им отказ от сътрудничество по такъв казус със София от опасенията им, че българските им колеги са ненадежден партньор именно поради съветско-руския генезис на кадри, работещи и днес в българските служби и обоснованото предположение за рашистко влияние  (и) в тази сфера у нас.

В този смисъл британският ход е истинска приятелска услуга на съюзник, който обръща внимание върху най-слабото място на пробитата от рашизма българска национална сигурност.  

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

6 мнения за “Българска руска тройка беше препъната във Великобритания, която удари камбаната за най-големия проблем на българската сигурност”

 1. Тея англичани само една рублоядска ТРОЙянсКА банда са успели да хванат?!?
  А дали не държат и други двойки, тройки , четворки и много други ОПГ с различни бройки от рублоядски платени лумпени на Московията , които все още не съобщават, за да не се види че “доверието” им “български” “служби” са още по-по-най минимални, а???
  Все пак ОПГь-ДанСь, ОПГь-УБОь, ОПГь-ДАТОь, ОПГь-ДАРь , милицията са НЕзаконно окупирани от зИльоната гнусна фатмашка превратаджийска предателска “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень! Оди на хуйло ти!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 2. Липсата на доверие към България поради обвързаността и с Русия е причината да не сме в Еврозоната и Шенген.Когато политици умишлено забавят строежа на интерконектора с Гърция и обслужват руските интереси за сметка на български и европейски, когато политици лобират за руски газ , въпреки явното не спазване на договорите от страна на Газпром, когато се стопира добива на шистов газ, когато се лобира за руски атомни централи, когато се променят закони така че да са от полза на Лукойл, които в продължение на 15 години ощетяват държавата с милиарди и не на последно място – когато има агресор,нахлул с танкове в суверенна държава,нарушил всички възможни международни договори и поради продажни журналисти,обслужващи руски интереси половината население на България е дезинформирано,зомбирано ежедневно,така че да не знае на чия страна да застане – какво очаквате от тази тройка аматьори,продали душите си на дявола за смешни пари.Те са едно винче от огромната машина.
  България трябва да продължи своят път на европейско развитие.Въпреки всичко има и напредък.Нека не забравяме как правителството на Кирил Петков изгони над 50 руски дипломати за шпионаж.
  Нека не бъдем прекалено взискателни, защото не нашата държава изпра парите на руските олигарси и не ние направихме Путин толкова могъщ.Има Тръмп,има Берлускони,има Меркел,Макрон,има много, много други,в пъти по виновни от руската тройка ,както ги наричате.
  Аз се радвам,че има недоверие към нас , защото не искам да сме троянски кон,но от друга страна само с недоверие няма да се оправят нещата.Ние имаме нужда от помощта на НАТО и ЕС най-вече по отношение на дезинформацията,кибер сигурността и пропагандата и високите етажи на службите за сигурност.
  Все неща свързвани с Алексей Петров…

 3. Рейгън/Тачър,

  – нашето правителство присъедини България към останалите държави, ангажирани с дългосрочната подкрепа за сигурността на Украйна.
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/g7-balgaria-ukrayna/32550967.html

  – Атанас Атанасов: ·
  След убийството на Алексей Петров се забелязва, че руската агентура у нас е получила инструкции да се възползва от създалата се ситуация и да работи за провокиране на политическа дестабилизация в страната. Основна задача на специалните служби и на целия сектор за сигурност е да поставят под засилен оперативен контрол криминалния контингент, свързан с руската организирана престъпност и да предотвратят по-нататъшна ескалация на напрежението. В тази връзка е наложително спешно свикване на заседание на Съвета по сигурността към МС, на което да се предложат конкретни мерки и задачи за ограничаване на рисковете и противодействие на актуалните заплахи за националната сигурност.

  – Продължаваме Промяната
  Не коментираме спекулации, зад които прозира желанието на президента да няма редовно правителство, за да се върнат “служебните” схеми, недосегаеми заради контрола върху службите за сигурност.
  Напомняме, че все още главният секретар на МВР и шефът на ДАНС са назначения на служебното правителство и с подписа на президента Радев.
  От ПП сме категорични, че промяна в службите е наложителна и ще работим докато не я постигнем.

  “… Тъй като опасността е двойна – и руско влияние, и мафиотизирана държава – най-лесно би било да се стовари вината върху тези, които се опитват да решат и двете задачи… Управлението им по дефиниция не може да е идеално, но отговорният гражданин е длъжен да избира най-добрата от възможните опции.(Даниел Смилов https://www.dw.com/bg/начало/s-10257)

 4. Написах нещо, за децата родени от “паметника”. Ако имате желание, обърнете внимание на линка, който ще прикача. Сигурно сте чували за новия учебник, за средно образование на държавата, която обяви нашата за вражеска. Ако не сте.., клъвнете линка. Упс.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.