В Казахстан решават с фадроми въпроса със съветското колониниално наследство

Докато властите у нас продължават да се чудят как да постъпят със светското наследство, колониално и монументално, в Казахстан никак не се церемонят и не съобразяват с “какво ще кажат в Москва”.

В град Алтай просто пратиха статуя на Ленин там, където сочи ръката му след побутване с фадрома. 

 

https://t.me/rusbrief/146650

13 мнения за “В Казахстан решават с фадроми въпроса със съветското колониниално наследство”

 1. Само да припомним туземните рублояди и сраМнението им с “братята” казахи и……и казаци:

  https://www.mediapool.bg/premestvaneto-na-pametnika-na-savetskata-armiya-zasega-nyamalo-da-stane-tazi-godina-news350427.html

  Шеф на Народна…. пардон -“националната” галерия е путинска “гражданка”…….ПОВТАРЯМ пак- путинска “гражданка”. Тя иска да премести ЦЕЛИЯ МОЧА, барабар с “надписа” и целия бетон и плочки , и щяла да търси геофизическа експертиза за натоварване на почвата , преди да го “премести” , без да пострада!
  Я сега няКОЙ да ми каже – кога Путлер ще постави българин за шеф на някоя селска галерия , или дори на “музей” в Чукотка , а?????
  -НИКАГДА!
  А в задунайския колониален Бандитустань навсякъде е натъпкано с путлерастки шпиони и политкомисари, още от времето на соца им! И сега са дори в НАРОДНАТА им галерия! И после говорят, че не сме савецко-путлерастка КОЛОНИЯ, кУрвела ниновНаЯ и болшевишките кремълски паразити(БКПь), както и техните нацистки путлерастки комсомолци от иZZраждане и кУпейкинь .!?
  Същото е и за зИльоната гнусна фатмашка предателска превратаджийска ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень, путлерастки шурей и “маZZонски” прислужник на пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ! Както и мутро-милЮЮЮционерския пожарогаССитель бокоТИКВАТА и геЙрберастката му шайка геЙрбь(пропаГАНДОНИ евроПЕЕЕВСКО РУБЛОаZZийство на БУДь)!!!
  Говорят за “свободия на пропаГАДността” им!
  Все едно техният тато-ди-тути-каскети не УБИ журналистиката с убийството на Георги Марков и не сгреши във Францияс опита срещу Костов???
  Или пък техният ТЪПькач Хуйло не УБИ Политковская за “подарък” на рождения си ден, също както правешкият селяндур УБИ Георги Марков за рождения му ден!
  Нека путлерастките шлюхи питат , защо техните диктаторски ИЗРОДИ убиват журналистиТЕ….. ИСТИНСКИТЕ журналисти, а искат “свобода на словото” за фейк- пропаГАДността им и цялото им ЛЪЖЛИВО живуркане , чрез паразитиране върху жертвите на техните ТЪПькачи – тато-ди-тути-каскети и Хуйло?
  Няма никъде свободия на пропаГАДността в демократичните държави, а само при тоталитарните им диктатори. В демократичните държави има САМО – свобода на словото! А не на казионните фейкове казионната пропаГАДность и казионните тролски ботове!
  Нека и другите коментатори, и г-н Инджев, ни припомнят дали другите източноевропейски савецки васали са убивали свободата на словото, не само в поведение им колонии, но дори и при “прогнилите” капиталисти, както тато-ди-тути-каскети , а сега Хуйло им!!!
  А днеска, куда сме???
  Не ни искат дори на “спешното” 112 място! Но пък сме на ПЪРВИТЕ места по путлерастка свободия на пропаГАДността …..НАЛИ!!!!!

  И , след като сАфийския МОЧА ще го местят в “музея на социзкуството” , построен от рублоядският мултакь – Аль Рашидь ибнь Чепь бинь Мултакь , то въпросът е КУДА ще изхвърлят ВСИЧКИТЕ МОЧИ , стотиците , които стърчат НЕзаконно в целия задунайски колониален Бандитустань, а???
  А и альо-шите им, КУДА?

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 2. Национален клуб на привържениците на Левски София 💙
  Националният клуб на привържениците на Левски има дългогодишна и последователна позиция в подкрепа на демонтажа на срамния и унизителен окупаторски паметник в Княжеската градина. Без да влизаме надълбоко в ямата, наречена българска политика, искаме да заявим на лидера на партия “Възраждане”, че да наричаш публиката на Левски “еничари”, далеч не е полезно за политическата кариера, а и за здравето.
  “С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята!”
  https://www.facebook.com/NKPLevski/?locale=bg_BG

 3. Кога ще ги стигнем казастанците? Май и там ще трябва да тичат насреща им наште политЭлитъй”. Ей на, днес кошлуковичБНТ твърди във всичките си емисии, че срещу МОЧА били изпратени “политически шпицкоманди”, които нападали “защитниците”. Ти да видиш! Чудя се кога “гарвардците” от сглобката ще почнат да чистят поне топ-рубладжиите, монтирани начело на разните институции в родния Милиционеристан…

 4. Копейкин е “изригнал” на тема МОЧА… как да обясниш на един рубладжия … извинявам се дано е такъв… убедените и заблудените, и неуките са по-опасни… в Европа сме “заровили томахавките”… това е част от идеята освен “граници и пазари” на ЕС… тоя не е ли учил как и ние включително сме се клали със съседи, и как са се клали англичани и французи (100 годишната война), и германци и т.н…. в момента как е (?!) , май е по-добре без кланета в Европа… кой докара “клане” в Европа… да забравих НАТО и “Кравария” … немам думи просто…

 5. от “нета”, не е мое, може да не го пускате, ако решите, че е прекалено:

  Бай Х**
  45 години съм пикал на МОЧА , искам за последно да пусна бойлера преди да бутнат !

 6. Палячовците на власт продължават да протакат, продължават агонията, вместо да махнат решително това червено плашило.
  Русоробите пък си пазят оковите.
  Колко гнусно: едните мухльовци, другите роби.
  Ама при Бойко, ама при…не ме интересува – гледаме сега и напред. Сега е война и сме вражеска държава.
  МОЧА долу веднага!

 7. Днес се убедих ,че българските комунисти са сектанти,за които фактите нямат значение.Наричат лумпени левскарите , които искат демонтаж на паметника.Били вандали,били вербувани,били наркомани, били хулигани и какво ли не.
  Питам се ако левскарите са такива, какви са тези, които взривиха църквата Света Неделя, които убиваха хиляди души , преди,по време на и след 9ти?
  Значи убийците не са лумпени,а футболните запалянковци са такива.
  Това са не само неадекватни хора.
  Това са истинските фашисти,за които човекът не означава нищо.Няма по големи фашисти от българските комунисти на този свят.
  Този паметник е голям срам за България.
  И не поради това ,че е на чужда армия окупатор ,че е по голям от българските паметници и прочие.Той е срам заради хилядите загинали и техните близки, към които тези в палатките не изпитват и капчица съпричастност и угризения.
  Това е страшно.Това е подло.
  Това е трагедия.Това са лумпените,а не левскарите.
  “Демонтаж” и “Искаме български паметник”.
  Предстои мач на Левски срещу немският Айнтрахт.На 24ти Август.Мачът ще е на Васил Левски и стадионът ще е пълен.Много, много близо до паметника.
  Под демонтаж аз разбирам внимателно да се демонтира и премести.Това искат левскарите.Но това не са Г-н Инджев и другите интелектуалци около него.Като не им се удовлетворят исканията се събира гняв.Както споменах вече конкретно срещу СССР това се трупа години наред.При евентуален неуспех на Левски в мача –
  представете си 40 000дна тълпа, която много често действа импулсивно, първосигнално, невъзможно да се контролира и излиза гневна от стадиона да потърси отдушник.Или пък преливаща от радост на вълната на еуфорията от победата , тълпата си е повярвала и са и пораснали криле…
  Нека не предизвикваме излишно дявола.
  Г-жа Фандъкова да си свърши работата и да разкара палатките,а държавата да побърза с демонтажа.Ако трябва нека се проведе референдум.Това ще бъде най-убедителната победа с 95 процента ЗА премахването и да се приключи завинаги с тази глупост.

 8. – от съобщението на мутрофановна:
  “Многострадальный монумент, призванный увековечить подвиг сражавшихся за свободу от нацизма, давно стал заложником политических игр и личных(!) амбиций
  Печально наблюдать, как беспамятство, безродство(!) и низость торжествуют над доблестью и самопожертвованием…”(tass.ru/politika/18537435)
  – Следком❗️Aug 18 at 17:00
  Председатель СК России поручил возбудить уголовное дело по факту осквернения памятника Советской Армии в Болгарии(vedomosti.ru/society/news/2023/08/18/990890-bastrikin-poruchil-delo)
  https://daniivanov.blogspot.com/2023/08/20.html

 9. Видеото не мога да го плейвам, но това, което се вижда от снимката, изглежда повече на колесен багер товарач. А “фадрома” е разговорното наимоенование на колесния челен товарач.

 10. Иван Вангелов,

  ” палячовците на власт” имат 60 депутата от 220 и ”сме вражеска държава”, колкото Украина ”балансираща” на руската 5-та колона и до сега, а русия има вкоренени и добре стимулирани мрежи на влияние по света у нас
  – когато през септ.2021г САЩ вече са наясно, че русия си иска Украина, съюзниците не смятат , че Украйна ще се съпротивлява, ноември шефа на ЦРУ предупреждава путин ”за тежки последици, ако нападне страна от НАТО” и пазарлъка е НАТО-вско оръжие да не стреля срещу русия, ако в окупирана Украина евентуално се подкрепя някаква партизанска съпротива – декември 2021 путин иска НАТО да се прибере в границите до 1997 и можеше и да му се получи ”само мир да има” , както му се получи с Чечня, Грузия, Сирия , Донецк и Крим, ако Зеленски не беше отказал щедрото предложение за бягство от Киев:
  ” Не се нуждая от превоз, а от оръжие ” , та почнаха да им дават , ама капка по капка, а русия продължава да унищожава страната …. а ние – с гайдите и подмокрени потурнаци …
  – за промяна в ситуацията от 31:21 мин ТУК

 11. Ако в Украйна не поставиха ребром въпроса с руската подлога Янукович,а бяха правили ”референдуми,технически документации,къде да го местят ли”,вече щяха да са част от ненаситната империя.Радикално премахване като Мавзолея и точка.А за да се отървем от всички съветско-руски имперски имена какво е нужно-техническа документация ли,музей на падението ли?

 12. към Рейгън/Тачър:

  “Това са истинските фашисти,за които човекът не означава нищо.”
  Между националсоциалисти (Хитлер) и интернационалсоциалисти (от Ленин до Нинова) никога не е имало никаква разлика, каквото и да сме учили!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.